III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: III Wojna Światowa

26-10-2022, 11:30

za der Onet.pl
Aleksiej Pawłow, zastępca sekretarza rosyjskiej Rady Bezpieczeństwa, wzmocnił oświadczenia szefa Czeczeńskiej Republiki Ramzana Kadyrowa z 25 października, że ​​celem wojny na Ukrainie powinna być „całkowita de-satanizacja”. Pawłow powiedział, że społeczeństwo ukraińskie jest rzekomo definiowane przez „fanatyków”, którzy dążą do porzucenia wartości wyznawanych przez Rosyjski Kościół Prawosławny, islam i judaizm, a wojna z Ukrainą jest teraz dżihadem przeciwko ukraińskiemu „satanizmowi”.
Papież Franciszek wzywa prezydenta Rosji i prezydenta Ukrainy do spotkania w Watykanie
temu to już się całkowicie mózg odkleił...
Rosyjskie wojska nie mają już możliwości wycofania się z Chersonia i zachodniego brzegu Dniepru w obwodzie chersońskim, na południu Ukrainy, ponieważ ukraińskie siły utrzymują tam kontrolę ogniową nad wszystkimi przeprawami rzecznymi - oznajmił minister obrony Ukrainy Ołeksij Reznikow w rozmowie z amerykańską telewizją Fox News.

- Nie za bardzo wierzę, że przeciwnik będzie w stanie toczyć (w Chersoniu) walki uliczne. Nie jest to dla nich optymalny wariant. Dzięki (amerykańskim) wyrzutniom rakietowym HIMARS i innym rodzajom broni artyleryjskiej posiadamy obecnie kontrolę ogniową nad wszystkimi mostami na Dnieprze. Pozostanie w Chersoniu oznacza dla Rosjan ryzyko, ponieważ później nie będą w stanie stamtąd uciec, tak jak miało to miejsce np. w Iziumie - powiedział Reznikow.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

26-10-2022, 11:31

Tatuś pisze:
26-10-2022, 10:50
bartwa pisze:
26-10-2022, 08:48
Hatefire pisze:
26-10-2022, 08:08
Do gejów pod łóżkiem, Niemców za szafą, Żydów w lodówce, doszli Ukraińcy pod kaloryferem wyciągający łapy po Radom :D Swoją drogą ciekawe, że te wszystkie złowrogie siły upadły się na Polskę. Ani to ładne, ani bogate, ani surowców jakoś nie bardzo. Dlaczego nie celują w Portugalię. Klimat fajny, pyszne owoce morza :D Ale głupi ci Reptilianie 😁
Zastraszone bydło łatwiej okradać. Plus kochana głupota, bo casus Putina pokazał, do czego doprowadza okradanie własnego państwa. To na dłuższą metę nigdy nie kończy się dobrze.
A tymczasem:

Rosyjskie wojska nie mają już możliwości wycofania się z Chersonia i zachodniego brzegu Dniepru w obwodzie chersońskim, na południu Ukrainy, ponieważ ukraińskie siły utrzymują tam kontrolę ogniową nad wszystkimi przeprawami rzecznymi - oznajmił minister obrony Ukrainy Ołeksij Reznikow w rozmowie z amerykańską telewizją Fox News.

Niech idą w piździet.
ototo.... \m/
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
bartwa

26-10-2022, 12:10

trup pisze:
za der Onet.pl
Aleksiej Pawłow, zastępca sekretarza rosyjskiej Rady Bezpieczeństwa, wzmocnił oświadczenia szefa Czeczeńskiej Republiki Ramzana Kadyrowa z 25 października, że ​​celem wojny na Ukrainie powinna być „całkowita de-satanizacja”. Pawłow powiedział, że społeczeństwo ukraińskie jest rzekomo definiowane przez „fanatyków”, którzy dążą do porzucenia wartości wyznawanych przez Rosyjski Kościół Prawosławny, islam i judaizm, a wojna z Ukrainą jest teraz dżihadem przeciwko ukraińskiemu „satanizmowi”.
Pomyślałbyś, że Drudkh czy inny Hate Forest tak im nadepnął na odcisk?
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

26-10-2022, 12:22

bartwa pisze:

Obrazek

:D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
trup

26-10-2022, 13:47

bartwa pisze:
trup pisze:
za der Onet.pl
Daj spokój... Koza Czeczen Metal Cult Eternal!
Awatar użytkownika
trup

26-10-2022, 14:54

Mapka z 23go, ale pokazuje zdrową napierdalankę o Bakhmut.
Obrazek
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

26-10-2022, 16:43

Pacjent pisze:
25-10-2022, 19:33
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
25-10-2022, 19:08
Pacjent pisze:
25-10-2022, 18:32
Ratowanie polskiej gospodarki, m.in. poprzez radykalne odejście od tego typu prezentów dla obcych. Poza tym nierobienie Putinowi prezentów i niewpuszczanie do Polski Ukraińców.
Niezła próba, Grzegorzu Braunie. Swoją drogą, Braun to najczęściej komentowany przez Rosjan polski polityk, ewidentnie żywili jakieś nadzieje na to, że Polacy właśnie będą nastawieni w końcu przeciwko Ukraińcom i uda się rozniecić jakąś nienawiść między narodami, jednak jak widać po wątpliwym powodzeniu akcji "Nie dla ukrainizacji Polski" (np. w Sanoku nie przyszła ani jedna osoba), nie wydają się wiązać z Grzesiem już większych nadziei, ani z pokłóceniem Polaków i Ukraińców. Było to dyskutowane nawet u naczelnego propagandysty, Sołowiowa.
Czym mniej Ukraińców u nas tym mniejszy procent Rosjan na terenie Ukrainy i tym więcej Ukraińców na froncie, rabinie Morawiecki.
Mariusz Wędliniarz pisze:
25-10-2022, 19:25
Tymczasem wicepremier Ukrainy zwróciła się do rodaków przebywających poza Ukrainą. Zaapelowała, aby jeśli mogą, to nie wracali do kraju na zimę. Ukraiński operator energetyki jądrowej Enerhoatom oświadczył, że siły rosyjskie prowadzą tajne prace w Zaporoskiej Elektrowni Atomowej, co może rzucać dodatkowe światło na twierdzenia Rosji, jakoby to Kijów przygotowywał "prowokację" z użyciem "brudnej bomby".
Tajne prace Rosji to ostrzeliwanie tej elektrowni przez Ukraińców.
No bo jak tam Rosjanie siedzą, to po co mieliby ostrzeliwać samych siebie w tej elektrowni. Pewnie Ukraina ich ostrzeliwuje, a póżniej zrzuci winę za wybuch na rosjan. Ciekawe jaka prawda jest też z tym wydsadzeniem tamy. Służby ukraińskie ostatnio dokładnie nakreśliły gdzie są podłożone i jakie ładunki wybuchowe na tej tamie. Oni wszystko wiedzą. Skąd te dokładne informacje?
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
trup

26-10-2022, 16:52

Znów wania zaprószył ogień...
Obrazek
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

26-10-2022, 16:58

26-10-2022, 16:43
Pacjent pisze:
25-10-2022, 19:33
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
25-10-2022, 19:08

Niezła próba, Grzegorzu Braunie. Swoją drogą, Braun to najczęściej komentowany przez Rosjan polski polityk, ewidentnie żywili jakieś nadzieje na to, że Polacy właśnie będą nastawieni w końcu przeciwko Ukraińcom i uda się rozniecić jakąś nienawiść między narodami, jednak jak widać po wątpliwym powodzeniu akcji "Nie dla ukrainizacji Polski" (np. w Sanoku nie przyszła ani jedna osoba), nie wydają się wiązać z Grzesiem już większych nadziei, ani z pokłóceniem Polaków i Ukraińców. Było to dyskutowane nawet u naczelnego propagandysty, Sołowiowa.
Czym mniej Ukraińców u nas tym mniejszy procent Rosjan na terenie Ukrainy i tym więcej Ukraińców na froncie, rabinie Morawiecki.
25-10-2022, 19:25
Tymczasem wicepremier Ukrainy zwróciła się do rodaków przebywających poza Ukrainą. Zaapelowała, aby jeśli mogą, to nie wracali do kraju na zimę. Ukraiński operator energetyki jądrowej Enerhoatom oświadczył, że siły rosyjskie prowadzą tajne prace w Zaporoskiej Elektrowni Atomowej, co może rzucać dodatkowe światło na twierdzenia Rosji, jakoby to Kijów przygotowywał "prowokację" z użyciem "brudnej bomby".
Tajne prace Rosji to ostrzeliwanie tej elektrowni przez Ukraińców.
No bo jak tam Rosjanie siedzą, to po co mieliby ostrzeliwać samych siebie w tej elektrowni. Pewnie Ukraina ich ostrzeliwuje, a póżniej zrzuci winę za wybuch na rosjan. Ciekawe jaka prawda jest też z tym wydsadzeniem tamy. Służby ukraińskie ostatnio dokładnie nakreśliły gdzie są podłożone i jakie ładunki wybuchowe na tej tamie. Oni wszystko wiedzą. Skąd te dokładne informacje?
Mam taka hipoteze ze Rosjan w ogole nie ma na Ukrainie, sa tam tylko Ukraincy ktorzy sami do siebie strzelaja, burza miasta, niszcza tamy, urzadzaja rzezie, a teraz jeszcze planuja strzelic do siebie pociskiem balistycznym.i zwala to wszystko na bogu ducha winnych rosjan.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
bartwa

26-10-2022, 17:02

trup pisze:
26-10-2022, 16:52
Znów wania zaprószył ogień...
Obrazek
let russia burn collective

Ponoć czerwone wywiozły z Chersonia pomnik i szczątki księcia Grigorija Potiomkina. Zdemontowano również i zabrano pomniki admirała Fiodora Uszakowa i generała Aleksandra Suworowa, dowódców rosyjskiej armii z czasów wojen napoleońskich.

Czyli już wiedzą, że tam nie wrócą.
Awatar użytkownika
hcpig

26-10-2022, 18:16

https://www.rp.pl/konflikty-zbrojne/art ... obserwowal

Mariusz, czy to już TO nie jeszcze nie?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

27-10-2022, 12:32

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Mam taka hipoteze ze Rosjan w ogole nie ma na Ukrainie, sa tam tylko Ukraincy ktorzy sami do siebie strzelaja, burza miasta, niszcza tamy, urzadzaja rzezie, a teraz jeszcze planuja strzelic do siebie pociskiem balistycznym.i zwala to wszystko na bogu ducha winnych rosjan.
Tak, a wszystko to tak naprawdę głównie po to żeby mieć pretekst by móc spierdolić do Polski posiedzieć przy ciepłym kaloryferze i pojeździć autobusem miejskim za free :D
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

27-10-2022, 15:17

Nerwowy pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Tak, a wszystko to tak naprawdę głównie po to żeby mieć pretekst by móc spierdolić do Polski posiedzieć przy ciepłym kaloryferze i pojeździć autobusem miejskim za free :D
Jeszcze dentyste mają za darmo, a ja kurwa byłem ostatnio u dentysty jak byłem w szkole i mi pielęgniarka borowała. Mam zęby pniaki, czarne i tylko część. I nie płaczę. Jak bolało to mi babka z watą spirytusem korzenie odkarzała. A oni mają sztuczne szczęki za darmo. Kaloryfera też nie mam. Palimy w piecu. Nawet srać nie ma czym, bo się jje mało.
vicotnick
rasowy masterfulowicz

27-10-2022, 16:09

Nerwowy pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Jeszcze dentyste mają za darmo, a ja kurwa byłem ostatnio u dentysty jak byłem w szkole i mi pielęgniarka borowała. Mam zęby pniaki, czarne i tylko część. I nie płaczę. Jak bolało to mi babka z watą spirytusem korzenie odkarzała. A oni mają sztuczne szczęki za darmo. Kaloryfera też nie mam. Palimy w piecu. Nawet srać nie ma czym, bo się jje mało.
Może dętystka powinna użyć TEGO ?
bartwa

27-10-2022, 18:30

Córka Sobczaka nawiała na Litwę przez Białoruś, dostała dobrą cynę, że idą po nią:

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/ksenia ... we/ptw7c3y
Awatar użytkownika
Hatefire

27-10-2022, 18:44

bartwa pisze:
Córka Sobczaka nawiała na Litwę przez Białoruś, dostała dobrą cynę, że idą po nią:

Może będę kontrowersyjny, ale uważam, że nikogo kto był związany z obecną władzą nie powinno się wpuszczać na teren UE. Nawet jak teraz jest w opozycji do Putina. Ci ludzie będąc za granicą i tak nie mają żadnego wpływu na to co się dzieje w Rosji. Nie powinni dostawać polisy ubezpieczeniowej z Zachodu. Podobał się Putin, to żyjcie z nim, albo go obalcie.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
bartwa

27-10-2022, 18:52

Hatefire pisze:
bartwa pisze:

Może będę kontrowersyjny, ale uważam, że nikogo kto był związany z obecną władzą nie powinno się wpuszczać na teren UE. Nawet jak teraz jest w opozycji do Putina. Ci ludzie będąc za granicą i tak nie mają żadnego wpływu na to co się dzieje w Rosji. Nie powinni dostawać polisy ubezpieczeniowej z Zachodu. Podobał się Putin, to żyjcie z nim, albo go obalcie.
Wydaje mi się, że masz rację. Ciężko tak naprawdę zweryfikować, który rusek jest "dobry" i można niestety wpuścić do siebie agentów. Może liczą, że Ksenia powie im coś ciekawego? Jest wojna do wygrania.

A tak trochę ironicznie - zachód mógłby putingowi powiedzieć, że jeśli chce negocjować bez żadnej karty przetargowej, to może to zrobić już teraz, zaoszczędzając ofiar i pieniędzy. Bo na to wskazują działania kacapii, że chcą przegrać całkowicie. Są zbyt dumni i głupi na jakąkolwiek skruchę, a tylko to mogłoby ich uratować. Ich atom, jestem tego pewien, jest chuja wart. Kasa poszła na odrzutowce, jachty i kurwy, a utrzymanie atomu kosztuje, i to niemało. Arsenał USA też nie jest w 100% sprawny, a ich budżet jest wielokrotnie większy i w podobnej skali mniej rozkradany.
Awatar użytkownika
Ascetic

27-10-2022, 19:18

Hatefire pisze:
bartwa pisze:

Dali jej zwiać, bo była z tych, których dodatkowym profitem, bycia przy władzy, choćby poprzez skoligacenie z tym, który był przy władzy, było właśnie danie jej, takiej a nie innej możliwości, możliwości spierdolenia jak szczur. Nie wierzę, że tak sobie, per pedes, czmychnęła pod czujnym okiem władzy sowieckiej. Nie tam. Nie w tych czasach. <Jeszcze ochraniacza papryka, jej dali, żeby skutecznie, się oddaliła z miejsca, gdzie nabździli. Ona wraz z tatusiem.>

Wracając do tego co akurat w mojej opinii zupełnie nie jest kontrowersyjne. Powinna tam gnić do końca swoich dni. Jak każdy inny kacapski utrwalacz putinizmu.

Bym zapomniał. Huj jej na grób. Choć to jakby można by było nie dopisywać, bo to oczywizm.

Tu bym nie zapomniał. Miałem w założeniu to i tak napisać. Pięknie i uroczo, że podejmują jawne próby spierdalamenta z kacaplandii i okolic. Na "zgniły i zdegradowany/ zdegenerowany zachód". Jednak to mniejszy syf. Nawet w ich kacapskich oczach.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

27-10-2022, 20:50

vicotnick pisze:
27-10-2022, 16:09
Nerwowy pisze:

Może dętystka powinna użyć TEGO ?
Śmiejesz się z rury do srania, a jak wam kible pozapycha w czasie wojny to będziecie srać stolec do słoików albo za okna w blokach pośladki wystawiać. Takie żeście mądre wszyscy przed szkodą.
Awatar użytkownika
TheDude

27-10-2022, 21:00

^ Mariusz, taki z Ciebie zaradny chłop a nie mogłeś wykombinować trochę desek, gwoździ, łopaty i postawić gdzieś nieopodal wychodek?
ODPOWIEDZ