III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- ozob
- zahartowany metalizator
Re: III Wojna Światowa
Przy założeniu, że jakim cudem amerykańskie F-35 pojawia się w Europie, to będą one włączyć z Ruskimi Su-35. Ale to szczegół, o którym pewnie nie masz pojęcia. (:
Jakbys Ascetic pisał z jednego konto to byłoby łatwiej. A tak się produkujesz na dwa, zmieniasz IP i VPN, a styl wypowiedzi pozostaje ten sam. Beka i jednocześnie żałosna egzystencja w internecie. Chłop 40 lat. Upadek. (:
Jakbys Ascetic pisał z jednego konto to byłoby łatwiej. A tak się produkujesz na dwa, zmieniasz IP i VPN, a styl wypowiedzi pozostaje ten sam. Beka i jednocześnie żałosna egzystencja w internecie. Chłop 40 lat. Upadek. (:
Ostatnio zmieniony 05-04-2022, 22:06 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- rasowy masterfulowicz
Po kiego C Ci wiedza o tym ile F35, w dodatku tylko amerykanskich, jest w Europie? Juz Ci kiedys na to pytanie odpowiadałem, dopowiadając, ze kazda ich liczba wieksza niż 1 oznacza, ze rosyjska bańka antydostepowa pęka jak mydlina w powietrzu. W dodatku i tak napiszesz, w odpowiedzi na podaną liczbe, ze za mało, albo, ze to nie sa np tylko amerykanskie maszyny. Ale ok- jest ich pomiedzy 50 do 80, tylko europejskich.ozob pisze: ↑05-04-2022, 21:47Nie odpowiesz, bo odpowiedzi są niewygodne. Raz, Polska nie należy do programu nuclear shearing jak np. Niemcy. Dwa, nie ma tarczy antyrakietowej nad Polską, bo cała idee zwiną liberlany Obama. (:olgims pisze: ↑05-04-2022, 21:17serio nie masz nic lepszego w kieszeni jak te bzdurne pytania, kompletnie nie majace zadnego odniesienia do tematu? postaraj sie podkopac te opieke usa jednak czyms lepszym, bo pierdolenie oczywizmow znowu - uwaga - zda sie na nic
a powiedz mi, przeraza cie fakt tego, ze twoja kacapia okazala sie gumowym chujem na kaczych nogach a zachod sie skonsolidowal, a ameryka ma pieniadze i pocuiski hipersoniczne, i ma kurwa najelpsze bombowce i samoloty stealth, najlepsze i najnowoczesniejsze systemy radaraowe i do prowadzenia wojny elektronicznej, tarcze antyrakietowe, drony, satelity, tysiace tajnych programow (sobie poczytaj o tym jak zaawansowane sa programy amerykanskie a jak porownywalne chinskie i ruskiemoze skonczysz z ta smutna narracja malowania trawy na zielono) i chuj wie co jeszcze. rosja ma superjachty i dwa dzialajace czlogi t-90 . a zaponialem o tym ich zajebistym lotniskowcu ktorego dok zatonal i przerwocily sie na niego dwa dzwigi
chlopie o czym my rozmawiamy idz pan w pizdu.
i pamietaj jeszcze jedna rzecz - tak jak rosja uwaza usa za swojego smiertelnego wroga, tak samo robi usa. z tym, ze w ruskiej kleptokracji armie nakarmiono "prawdami dugina" a w usaw tym samym czasie pieniadze na budzet militarny trafiaja wlasnie tam - do wojska
gdzie masz teraz te swoja rosje - ktora wyglada jak pachol w obsranych i obdartych gaciach biegnacy na zebry za paniczem z zachodu :)mam nadzieje, przeczytales ze zrozumieniem, bo tam masz odpowiedz na swoje dwa pytania![]()
Ile USA ma F-35 skoro pytasz i ile z nich jest w Europie?
I kurwa- sharing. S.H.A.R.I.N.G
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Polska przez tydzień walczącą sama po zaskakującym ataku konwencjonalnym Rosjan - ciekawy koncept w zestawieniu z faktem, że wywiady natowskie z półrocznym wyprzedzeniem wiedziały o inwazji na Ukrainę. Ale wiadomo, NATO złe i na bank nie pomoże Lolaczkom.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- ozob
Bo europejskich jest obecnie mniej niż 50, Pelson. Natomiast czy pęka to się okaże, bo F-35 musialby sobie poradzić w walce manewrowej (co widzieliśmy nad Ukraina między Su i Nogami), w której jest po prostu słaby. Do tego dochodzi kwestia dysponowania potencjałem. Żadne państwo w historii wojen w XX i XXI wieku nie rzuciło wszystkich swoich sił i sprzętu w jedno miejsce. Tak po prostu się nie robi.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Pewnie byłoby łatwiej. Ale nie będzie. Bo to nie moje konto. Więc się karaluchu musisz wysilić.
Jakbyś nie był pochlastem, który nawet nie wie, kto jakiej muzyki słucha, to też byłoby łatwiej. Żadnej płyty bathory ani burzum nie mam przygłupie, także sobie dopowiadaj dalej.
Swoją drogą, widzę, że nowy kolega, zagiął sobie parol na ciebie. Smaruj dupę. Będzie jak lubisz. Po same jaja, na sucho (:
Ostatnio zmieniony 05-04-2022, 22:19 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
- ozob
Koncept, który był przedmiotem gier wojennych prowadzonych przez główny wojska polskiego. (:
Nie musisz teraz dla niepoznaki używać interpunkcji i dużych liter, bo w chuja robisz przede wszykim siebie. Gardzę takimi leszczami, którzy żeby podeprzeć swoja pozycje w intwntach posiłkują się drugimi, a w twoim przypadku trzecimi a nawet czwartymi kontami. (:Ascetic pisze: ↑05-04-2022, 22:17Pewnie byłoby łatwiej. Ale nie będzie. Bo to nie moje konto. Więc się karaluchu musisz wysilić.
Jakbyś nie był pochlastem, który nawet nie wie, kto jakiej muzyki słucha, to też byłoby łatwiej. Żadnej płyty bathory ani burzum nie mam przygłupie, także sobie dopowiadaj dalej.
Ostatnio zmieniony 05-04-2022, 22:20 przez ozob, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie udało się kacapom zdobyć Kijowa, więc faktycznie, rozjebanie USA i NATO to będzie dla nich bułka z masłem.
-
- weteran forumowych bitew
tak kacapku su-35 zmodernizowana konstrukcja z lat 80tych i f-35ozob pisze: ↑05-04-2022, 22:02Przy założeniu, że jakim cudem amerykańskie F-35 pojawia się w Europie, to będą one włączyć z Ruskimi Su-35. Ale to szczegół, o którym pewnie nie masz pojęcia. (:

serio myslisz, ze acsetic i ja to jedno konto? slyszales ascetic, chyba bedzie trzeba sie na jakims koncercie spotkac i zrobic naszemu kacapkowi wesole fotki

Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
-
Którymi Su? Kolejnym magicznym samolotem - Su 35?
Aerodynamicznie - bez ironii -> idealnie dopracowany płatowiec ze świetnie dobranym skrzydłem pasmowym.
Konstrukcja bazująca na Su27M (1980 -1988 to lata opracowywania modernizacji), z silnikami które próbują dopracować od kilkunastu lat (już było wspominane), awioniką, lekko podkręconą, z obiektu 504K (nie ma tego w wikipedii) bazującą na technologii z lat 70tych, SKO z lat 80tych......jedyne co jest bardzo dobre w tym SUPER samolocie, który ma pokonać f35 i każdy inny myśliwiec/ samolot wielozadaniowy, również 4 generacji, to fotel katapultowy (i tu też poważnie).
No daj spokój.
Aerodynamicznie - bez ironii -> idealnie dopracowany płatowiec ze świetnie dobranym skrzydłem pasmowym.
Konstrukcja bazująca na Su27M (1980 -1988 to lata opracowywania modernizacji), z silnikami które próbują dopracować od kilkunastu lat (już było wspominane), awioniką, lekko podkręconą, z obiektu 504K (nie ma tego w wikipedii) bazującą na technologii z lat 70tych, SKO z lat 80tych......jedyne co jest bardzo dobre w tym SUPER samolocie, który ma pokonać f35 i każdy inny myśliwiec/ samolot wielozadaniowy, również 4 generacji, to fotel katapultowy (i tu też poważnie).
No daj spokój.
- Ascetic
Wiadomka.

Dodatkowo metoda spalonej ziemi na pewno się sprawdzi (jedyna która daje im jeszcze jakąkolwiek rację bytu w tej wojnie).
Tylko skąd oni wezmą tyle tych iskanderów? Do zbombardowania Warszawy, Berlina, Londynu ?
Ostatnio zmieniony 05-04-2022, 22:24 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
- Sybir
@ozob: Gra sztabowa sprzed ponad dwóch lat. Na bank nic się nie zmieniło w WP i na bank taki scenariusz miałby rzeczywiście miejsce.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- ozob
Rozjebac nie rozjebia, ale mają nuki jako odstraszacz. Polska, bo o niej tu gadamy, nie ma obecnie potencjału kanowecjnalnego, aby oprzeć się konwencjonalnemu uderzeniu Ruskich. Wszystko rozbija się o czas jaki Polaka samotnie przetrwa i czas w jakim NATO wyląduje nad Wisla z realna sila w postaci dywizji zmechanizowanych itd.
- ozob
A co się zmieniło? Ile nowych czołgów od tego czasu pojawiło się WP. Ile samolotów? Ile okrętów podwodnych i nawodnych? Ile OPL? Ile nowej artylerii?
- Sybir
Te dywizje wylądują zapewne wcześniej. (:
- Sybir
A to chodzi o sprzęt w końcu czy o plan walki obronnej?ozob pisze:A co się zmieniło? Ile nowych czołgów od tego czasu pojawiło się WP. Ile samolotów? Ile okrętów podwodnych i nawodnych? Ile OPL? Ile nowej artylerii?
W dużym skrócie, samoloty i czołgi są w drodze, natomiast artylerię i amunicję produkujemy sami.
- Ascetic
Spoko, ja też sram na ciebie, ale jak nie potrafisz rozpoznać innego użytkownika to tutaj nic nie poradzę.ozob pisze: ↑05-04-2022, 22:17Koncept, który był przedmiotem gier wojennych prowadzonych przez główny wojska polskiego. (:
Nie musisz teraz dla niepoznaki używać interpunkcji i dużych liter, bo w chuja robisz przede wszykim siebie. Gardzę takimi leszczami, którzy żeby podeprzeć swoja pozycje w intwntach posiłkują się drugimi, a w twoim przypadku trzecimi a nawet czwartymi kontami. (:Ascetic pisze: ↑05-04-2022, 22:17Pewnie byłoby łatwiej. Ale nie będzie. Bo to nie moje konto. Więc się karaluchu musisz wysilić.
Ale tak kupiłem plyty burzum, bathory, żeby udawać kogoś innego xD Ty kurwa normalny jesteś? LOL
Analny. Weź typowi wyjaśnij, że jak sam ma 3 konta, nie znaczy, że inni też mają. OK?
lys på slutten av lys
I jak niby to konwencjonalne uderzenie rusków miałoby wyglądać? Jak bardzo byłoby zaskakujące? To byłoby już po pokonaniu Ukrainy? No właśnie, kiedy Ukraina zostanie pokonana?ozob pisze: ↑05-04-2022, 22:25
Rozjebac nie rozjebia, ale mają nuki jako odstraszacz. Polska, bo o niej tu gadamy, nie ma obecnie potencjału kanowecjnalnego, aby oprzeć się konwencjonalnemu uderzeniu Ruskich. Wszystko rozbija się o czas jaki Polaka samotnie przetrwa i czas w jakim NATO wyląduje nad Wisla z realna sila w postaci dywizji zmechanizowanych itd.
-
- rasowy masterfulowicz
My dyskutujemy o samolotach, Ty peweksujesz o cieżkich dywizjach USA i czasie ich przerzutu do Europy, a gdy Ci przytaczam, ze w strategii NATO wojska lądowe maja mniejsze znaczenie, bo najwazniejsza jest przewaga finansowa, informacyjna oraz w powietrzu to łagodnie rzecz biorac unikasz tematu i bełkoczesz coś o przerzucie czołgów.ozob pisze: ↑05-04-2022, 21:55O to chodzi Pelson, że ty w żaden sposób merytorycznie nie odpowiadasz. Skupiasz się na logistyce USA ignorując ta jaka USA musiałby podpiąć do Polski. Ciężki NATOwskich dywizji w Polsce nie ma i trzeba byłoby je sprowadzić, a to zajmie czas. Polacy po walsnym terytorium przerzucają czołgi po 3 dni. Czy zatem Polska wytrzyma tydzień samodzielnej walki? Oczywiście nie odpowiedziałes na to pytanie. (:Pelson pisze: ↑05-04-2022, 21:47Shearing to mozesz owcy co najwyżej zrobic.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sheep_shearing
Nie bede sie śmiał chociaz mnie korci. Postanowiłem sobie też, ze nie bede odpowiadal Ci w tematach wojskowosci merytorycznie, bo i tak bedziesz jechał pacjentem mimo, że na kazdym kroku wystawiasz sie na strzały jak z tym MiG 31, ktore jedynie co obecnie sa w stanie zrobić to zestrzelić innego MiG 31 (to nie anekdota, a fakt).
Ale Ty nie potrafisz porządnie napisać poprawnie prostego wyrazu w jezyku kraju gdzie mieszkasz.![]()
Po raz kolejny- facet, z czym do ludzi? Brak Ci absolutnie pokory (bo o wiedzy merytorycznej juz pare osob wspominało) i chocby skały srały bedziesz stawał okoniem wobec faktów, byle tylko Twoje było na wierzchu.
Mig-31 to samolot stworzony do przechwytywania bombowców. Osiganay pulap i prędkość pozwalają mu z powodzeniem niszczyć taki B-52. Ruscy mają okolo 250 tych maszyn.
No u widzisz jak u ciebie jest zta merytoryka. Na F-35 chcesz wysyłać samolot przechwytujący duże bombowce na pulapie do 20000 km. (:Pelson pisze: Żadnej odpowiedzi ze strony MiG 31. Zero, nada.
Brzuch mnie boli od śmiechu.
Wiec wracamy do tego o czym pisalismy wczoraj. Rosjanie nie sa w stanie nas zaatakowac z marszu, z ćwiczeń takich jak zeszloroczny Zapad (to wczoraj insynuowałeś). Nie mają w ramach takich cwiczen dostepu do logistyki, zaplecza, odwodów, sił na uderzenia dywersyfikujące.
Żeby zaatakować PL w podobnym wymiarze jak Ukraine potrzebowaliby 6 miesiecy, tak jak na Ukrainie zresztą. Dlatego Warszawa wiedziala o inwazji juz w listopadzie zeszłego roku. A co do wytrzymania tygodnia walki- wg tych słynnych gier wojennych z zeszlego roku jeden wariant polegal na obronie granicy- tutaj poleglismy z kretesem, rozgromieni po chyba 3 dniach. Drugi polegał na obronie na linii Wisły i tutaj z pamięci, chyba po dwóch tygodniach nadeszła pomoc lądowa z USA.
Co do F35 to właśnie one, wespół z F 15 ex, leciałyby w osłonie tego B 52, przejmujac role "zdjęcia" MiG 31 z firmamentu. Domniemana strategia takich mieszanych par jest taka, ze F 15 latają gluche, bez włączonych radarów, służąc jako platforma do przewozu Amraamow i odbierajaca sygnaly od naprowadzajacych je F35. Rosjanie zreszta sami wiedzą, ze nawet w wariancie Mig31 Bm te ich Zaslony PESA są podatne na zakłócanie wiec probuja bez powodzenia stworzyc wlasny radar AESA albo zastąpic Mig 31 osławionym MiG 41.
-
Pelson, daj spokój, to nie ma sensuPelson pisze: ↑05-04-2022, 22:30My dyskutujemy o samolotach, Ty peweksujesz o cieżkich dywizjach USA i czasie ich przerzutu do Europy, a gdy Ci przytaczam, ze w strategii NATO wojska lądowe maja mniejsze znaczenie, bo najwazniejsza jest przewaga finansowa, informacyjna oraz w powietrzu to łagodnie rzecz biorac unikasz tematu i bełkoczesz coś o przerzucie czołgów.ozob pisze: ↑05-04-2022, 21:55O to chodzi Pelson, że ty w żaden sposób merytorycznie nie odpowiadasz. Skupiasz się na logistyce USA ignorując ta jaka USA musiałby podpiąć do Polski. Ciężki NATOwskich dywizji w Polsce nie ma i trzeba byłoby je sprowadzić, a to zajmie czas. Polacy po walsnym terytorium przerzucają czołgi po 3 dni. Czy zatem Polska wytrzyma tydzień samodzielnej walki? Oczywiście nie odpowiedziałes na to pytanie. (:Pelson pisze: ↑05-04-2022, 21:47
Shearing to mozesz owcy co najwyżej zrobic.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sheep_shearing
Nie bede sie śmiał chociaz mnie korci. Postanowiłem sobie też, ze nie bede odpowiadal Ci w tematach wojskowosci merytorycznie, bo i tak bedziesz jechał pacjentem mimo, że na kazdym kroku wystawiasz sie na strzały jak z tym MiG 31, ktore jedynie co obecnie sa w stanie zrobić to zestrzelić innego MiG 31 (to nie anekdota, a fakt).
Ale Ty nie potrafisz porządnie napisać poprawnie prostego wyrazu w jezyku kraju gdzie mieszkasz.![]()
Po raz kolejny- facet, z czym do ludzi? Brak Ci absolutnie pokory (bo o wiedzy merytorycznej juz pare osob wspominało) i chocby skały srały bedziesz stawał okoniem wobec faktów, byle tylko Twoje było na wierzchu.
Mig-31 to samolot stworzony do przechwytywania bombowców. Osiganay pulap i prędkość pozwalają mu z powodzeniem niszczyć taki B-52. Ruscy mają okolo 250 tych maszyn.
No u widzisz jak u ciebie jest zta merytoryka. Na F-35 chcesz wysyłać samolot przechwytujący duże bombowce na pulapie do 20000 km. (:Pelson pisze: Żadnej odpowiedzi ze strony MiG 31. Zero, nada.
Brzuch mnie boli od śmiechu.
Wiec wracamy do tego o czym pisalismy wczoraj. Rosjanie nie sa w stanie nas zaatakowac z marszu, z ćwiczeń takich jak zeszloroczny Zapad (to wczoraj insynuowałeś). Nie mają w ramach takich cwiczen dostepu do logistyki, zaplecza, odwodów, sił na uderzenia dywersyfikujące.
Żeby zaatakować PL w podobnym wymiarze jak Ukraine potrzebowaliby 6 miesiecy, tak jak na Ukrainie zresztą. Dlatego Warszawa wiedziala o inwazji juz w listopadzie zeszłego roku. A co do wytrzymania tygodnia walki- wg tych słynnych gier wojennych z zeszlego roku jeden wariant polegal na obronie granicy- tutaj poleglismy z kretesem, rozgromieni po chyba 3 dniach. Drugi polegał na obronie na linii Wisły i tutaj z pamięci, chyba po dwóch tygodniach nadeszła pomoc lądowa z USA.
Co do F35 to właśnie one, wespół z F 15 ex, leciałyby w osłonie tego B 52, przejmujac role "zdjęcia" MiG 31 z firmamentu. Domniemana strategia takich mieszanych par jest taka, ze F 15 latają gluche, bez włączonych radarów, służąc jako platforma do przewozu Amraamow i odbierajaca sygnaly od naprowadzajacych je F35. Rosjanie zreszta sami wiedzą, ze nawet w wariancie Mig31 Bm te ich Zaslony PESA są podatne na zakłócanie wiec probuja bez powodzenia stworzyc wlasny radar AESA albo zastąpic Mig 31 osławionym MiG 41.

On nie ma o tym pojecia.
- Sybir
Kol. Pelson, ozobowi chodzi o tę starszą grę sztabową, w której wyniku w czwartym dniu wróg był pod Warszawą, w piątym zamykał miasto w okrążeniu, a w siódmym następowała kapitulacja.