III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
olgims
weteran forumowych bitew

Re: III Wojna Światowa

05-04-2022, 21:17

ozob pisze:
05-04-2022, 20:40
Dwa pytania odnośnie tego, że USA Polsce zabiezpiecza dupę.

1) Czy Polaka należy do programu nuclear shearing?

2) Czy w Polsce jest zainstalowana tarcza antyrakietowa?
serio nie masz nic lepszego w kieszeni jak te bzdurne pytania, kompletnie nie majace zadnego odniesienia do tematu? postaraj sie podkopac te opieke usa jednak czyms lepszym, bo pierdolenie oczywizmow znowu - uwaga - zda sie na nic :)
a powiedz mi, przeraza cie fakt tego, ze twoja kacapia okazala sie gumowym chujem na kaczych nogach a zachod sie skonsolidowal, a ameryka ma pieniadze i pocuiski hipersoniczne, i ma kurwa najelpsze bombowce i samoloty stealth, najlepsze i najnowoczesniejsze systemy radaraowe i do prowadzenia wojny elektronicznej, tarcze antyrakietowe, drony, satelity, tysiace tajnych programow (sobie poczytaj o tym jak zaawansowane sa programy amerykanskie a jak porownywalne chinskie i ruskie :) moze skonczysz z ta smutna narracja malowania trawy na zielono) i chuj wie co jeszcze. rosja ma superjachty i dwa dzialajace czlogi t-90 . a zaponialem o tym ich zajebistym lotniskowcu ktorego dok zatonal i przerwocily sie na niego dwa dzwigi :) chlopie o czym my rozmawiamy idz pan w pizdu.
i pamietaj jeszcze jedna rzecz - tak jak rosja uwaza usa za swojego smiertelnego wroga, tak samo robi usa. z tym, ze w ruskiej kleptokracji armie nakarmiono "prawdami dugina" a w usaw tym samym czasie pieniadze na budzet militarny trafiaja wlasnie tam - do wojska :)
gdzie masz teraz te swoja rosje - ktora wyglada jak pachol w obsranych i obdartych gaciach biegnacy na zebry za paniczem z zachodu :)mam nadzieje, przeczytales ze zrozumieniem, bo tam masz odpowiedz na swoje dwa pytania :)
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
olgims
weteran forumowych bitew

05-04-2022, 21:19

Ogre pisze:
05-04-2022, 21:16
ozob pisze:
05-04-2022, 21:11
olgims pisze:
05-04-2022, 20:58

tak, strategia usa jest ofensywna, dlatego trzyma ruskie scierwo u przystani i jest to jedyna sensowna strategia wobec ruskich. dlatego nuklearne bombowce lataja caly czas przy granicach i w strategicznych chokepointach na swiecie.
ale ty wiesz, ze to nie dziala tak, ze jednym guzikiem wystrzeliwujesz wszystkie glowice :D bo jesli takie masz na ten temat pojecie, to ja sie nie dziwie, ze lykasz ruska propagande jak fanka bukkake sperme :D kuuurwa z kim i o czym ja w takim razie rozmawiam.
czekaj b-52 to wolne bombowce :) ale ty wiesz, ze te glowice sa wystrzeliwywane na rakietach typu "cruise" , z systemu, ktory wyglada jak wielki kurwa rewolwer zamontowany w samolocie i maja zasiegi bodajze do 1000km. ty wiesz, ze te b-52 nie beda zrzucaly bomby na spadochronie jak na hiroszime w 45 :) bo jak nie wiesz to ja pierdole, smiech smiech, o czym my w ogole gadamy.
Bodajze 1000km, więc musieliby odpalić je znad granicy Polski i Białorusi aby ściągnąć Moskwy. Zatem B-52 będzie w ziegu A2AD + w zasięgu radaru Mig-31.

Posmiejmy się razem. (:
Potencjalna trasa przelotu przy uderzeniu z użyciem bombowców strategicznych jest południkowa, nie równoleżnikowa - przez biegun.
jak tam ozob dalej sie smiejesz? :)
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-04-2022, 21:23

Ojej. Chyba ozofrytka zna się na wojskowości jak na immunologii. :-D
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

05-04-2022, 21:24

bartwa pisze:
05-04-2022, 20:42
Nie wydaje mi się możliwe, żeby ruskie po takiej wtopie przetrwały w obecnych granicach. Syberia na podobnych zasadach jak Antarktyda? A Kaliningrad? Najwyższy czas na pozbycie się tego wrzoda.
A propos Królewca (i legendarnej samowystarczalności):
Obwód Kaliningradzki. Drożyzna i puste półki. Proponują mieszkańcom samodzielną uprawę ziemniaków
https://wiadomosci.wp.pl/obwod-kalining ... 872065056a
Guilty of being right
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

05-04-2022, 21:26

olgims pisze:
05-04-2022, 21:19
Ogre pisze:
ozob pisze:

Bodajze 1000km, więc musieliby odpalić je znad granicy Polski i Białorusi aby ściągnąć Moskwy. Zatem B-52 będzie w ziegu A2AD + w zasięgu radaru Mig-31.

Posmiejmy się razem. (:
Potencjalna trasa przelotu przy uderzeniu z użyciem bombowców strategicznych jest południkowa, nie równoleżnikowa - przez biegun.
jak tam ozob dalej sie smiejesz? :)
No śmieje się w chuj, bo piszesz o b-52, a faktycznym i większym zagrożeniem niż B-52 dla Ruskich że strony USA są Ohio Class i B2. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
nicram

05-04-2022, 21:27

uglak pisze:
05-04-2022, 21:24
bartwa pisze:
05-04-2022, 20:42
Nie wydaje mi się możliwe, żeby ruskie po takiej wtopie przetrwały w obecnych granicach. Syberia na podobnych zasadach jak Antarktyda? A Kaliningrad? Najwyższy czas na pozbycie się tego wrzoda.
A propos Królewca (i legendarnej samowystarczalności):
Obwód Kaliningradzki. Drożyzna i puste półki. Proponują mieszkańcom samodzielną uprawę ziemniaków
https://wiadomosci.wp.pl/obwod-kalining ... 872065056a
Cudowna samowystarczalna. Katastrofa. :-D
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

05-04-2022, 21:30

Ogre pisze:
ozob pisze:
olgims pisze:
05-04-2022, 20:58

tak, strategia usa jest ofensywna, dlatego trzyma ruskie scierwo u przystani i jest to jedyna sensowna strategia wobec ruskich. dlatego nuklearne bombowce lataja caly czas przy granicach i w strategicznych chokepointach na swiecie.
ale ty wiesz, ze to nie dziala tak, ze jednym guzikiem wystrzeliwujesz wszystkie glowice :D bo jesli takie masz na ten temat pojecie, to ja sie nie dziwie, ze lykasz ruska propagande jak fanka bukkake sperme :D kuuurwa z kim i o czym ja w takim razie rozmawiam.
czekaj b-52 to wolne bombowce :) ale ty wiesz, ze te glowice sa wystrzeliwywane na rakietach typu "cruise" , z systemu, ktory wyglada jak wielki kurwa rewolwer zamontowany w samolocie i maja zasiegi bodajze do 1000km. ty wiesz, ze te b-52 nie beda zrzucaly bomby na spadochronie jak na hiroszime w 45 :) bo jak nie wiesz to ja pierdole, smiech smiech, o czym my w ogole gadamy.

Posmiejmy się razem. (:
Potencjalna trasa przelotu przy uderzeniu z użyciem bombowców strategicznych jest południkowa, nie równoleżnikowa - przebiega przez biegun lub w jego pobliżu.
Tylko pod warunkiem startu z terytorium USA. Jednakowoż wskazując na ten kierunek ataku B-52 aby atakować Moskwę musiałby znaleźć się na terytorium Rosji. Jak zatem rozwiążesz kwestie Mig-31? (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Ascetic

nicram pisze:
Pelson, co wpis go orał, a ten dalej brnie. Jak z tymi niezapomnianymi statystykami w dziale kowid :lol:
Poro
Awatar użytkownika
nicram

05-04-2022, 21:37

Ascetic pisze:
nicram pisze:
Pelson, co wpis go orał, a ten dalej brnie. Jak z tymi niezapomnianymi statystykami w dziale kowid :lol:
No nieprawdopodobny jest. W swej głupocie. Taki Janusz co wszystko wie. Spuścić to tylko w kiblu.
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

05-04-2022, 21:43

Pacjent pisze:
ozob pisze:
05-04-2022, 20:41
Znów ze sobą piszesz? (:
To oczywiście podwójne konto.
Twoje "oczywiście" znaczy więcej, niż moje dementi. :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
olgims
weteran forumowych bitew

ozob pisze:
Ogre pisze:
ozob pisze:

Posmiejmy się razem. (:
Potencjalna trasa przelotu przy uderzeniu z użyciem bombowców strategicznych jest południkowa, nie równoleżnikowa - przebiega przez biegun lub w jego pobliżu.
Tylko pod warunkiem startu z terytorium USA. Jednakowoż wskazując na ten kierunek ataku B-52 aby atakować Moskwę musiałby znaleźć się na terytorium Rosji. Jak zatem rozwiążesz kwestie Mig-31? (:
slyszal o czyms takim jak f-35 ?
no to tyle jesli chodzi o te migi :)
ty na serio porownujesz szanse rosji w starciu z usa? przeciez to jest dyskusja kompletnie pozbawiona sensu ze wzgledu na dysproporcje w FINANSOWANIU :)
olgims
weteran forumowych bitew

05-04-2022, 21:46

Sybir pisze:
Pacjent pisze:
ozob pisze:
05-04-2022, 20:41
Znów ze sobą piszesz? (:
To oczywiście podwójne konto.
Twoje "oczywiście" znaczy więcej, niż moje dementi. :D
no to jest wlasnie taka katolicka kreatura co jak nie ma argumentu to wtedy wylazi jego prawdziwa natura konfidenta. pewnie stad zamilowanie do kacapow i mentalnosc onucy :) powiedz pacjent - ile ty masz lat? a jak ok 50tki to pewnie w jakiejs komunistycznej mlodziezowce biegales co lobuzie ? opowiadaj :)
Pelson
rasowy masterfulowicz

05-04-2022, 21:47

ozob pisze:

Shearing to mozesz owcy co najwyżej zrobic.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sheep_shearing

Nie bede sie śmiał chociaz mnie korci. Postanowiłem sobie też, ze nie bede odpowiadal Ci w tematach wojskowosci merytorycznie, bo i tak bedziesz jechał pacjentem mimo, że na kazdym kroku wystawiasz sie na strzały jak z tym MiG 31, ktore jedynie co obecnie sa w stanie zrobić to zestrzelić innego MiG 31 (to nie anekdota, a fakt).
Ale Ty nie potrafisz porządnie napisać poprawnie prostego wyrazu w jezyku kraju gdzie mieszkasz. :facepalm:
Po raz kolejny- facet, z czym do ludzi? Brak Ci absolutnie pokory (bo o wiedzy merytorycznej juz pare osob wspominało) i chocby skały srały bedziesz stawał okoniem wobec faktów, byle tylko Twoje było na wierzchu.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

olgims pisze:
ozob pisze:

serio nie masz nic lepszego w kieszeni jak te bzdurne pytania, kompletnie nie majace zadnego odniesienia do tematu? postaraj sie podkopac te opieke usa jednak czyms lepszym, bo pierdolenie oczywizmow znowu - uwaga - zda sie na nic :)
a powiedz mi, przeraza cie fakt tego, ze twoja kacapia okazala sie gumowym chujem na kaczych nogach a zachod sie skonsolidowal, a ameryka ma pieniadze i pocuiski hipersoniczne, i ma kurwa najelpsze bombowce i samoloty stealth, najlepsze i najnowoczesniejsze systemy radaraowe i do prowadzenia wojny elektronicznej, tarcze antyrakietowe, drony, satelity, tysiace tajnych programow (sobie poczytaj o tym jak zaawansowane sa programy amerykanskie a jak porownywalne chinskie i ruskie :) moze skonczysz z ta smutna narracja malowania trawy na zielono) i chuj wie co jeszcze. rosja ma superjachty i dwa dzialajace czlogi t-90 . a zaponialem o tym ich zajebistym lotniskowcu ktorego dok zatonal i przerwocily sie na niego dwa dzwigi :) chlopie o czym my rozmawiamy idz pan w pizdu.
i pamietaj jeszcze jedna rzecz - tak jak rosja uwaza usa za swojego smiertelnego wroga, tak samo robi usa. z tym, ze w ruskiej kleptokracji armie nakarmiono "prawdami dugina" a w usaw tym samym czasie pieniadze na budzet militarny trafiaja wlasnie tam - do wojska :)
gdzie masz teraz te swoja rosje - ktora wyglada jak pachol w obsranych i obdartych gaciach biegnacy na zebry za paniczem z zachodu :)mam nadzieje, przeczytales ze zrozumieniem, bo tam masz odpowiedz na swoje dwa pytania :)
Nie odpowiesz, bo odpowiedzi są niewygodne. Raz, Polska nie należy do programu nuclear shearing jak np. Niemcy. Dwa, nie ma tarczy antyrakietowej nad Polską, bo cała idee zwiną liberlany Obama. (:

Ile USA ma F-35 skoro pytasz i ile z nich jest w Europie?
Ogre
weteran forumowych bitew

05-04-2022, 21:48

ozob pisze:
Ogre pisze:
ozob pisze:

Posmiejmy się razem. (:
Pod warunkiem startu z kontynentu północnoamerykańskiego jak już - to raz.
Nic nie pisałem o B 52, których się tak czepiłeś - to dwa, choć śmigło ma rację co do wyrzutni rewolwerowych i pocisków supercruise
Mig 31 - super, no no ciekawa konstrukcja. około 200 na stanie, około 100 zakonserwowanych od 15-20 lat, 60 w trakcie modernizacji, spora część stacjonuje na dalekim wschodzie, a biorąc pod uwagę 35-45% lotnośc pozostałych to "naprawdę" spora siła obronna.
Pelson
rasowy masterfulowicz

05-04-2022, 21:53

olgims pisze:
ozob pisze:
Ogre pisze:

slyszal o czyms takim jak f-35 ?
no to tyle jesli chodzi o te migi :)
ty na serio porownujesz szanse rosji w starciu z usa? przeciez to jest dyskusja kompletnie pozbawiona sensu ze wzgledu na dysproporcje w FINANSOWANIU :)
Info z brytyjskiego MoD jest takie, ze podczas Cold Response para F35 wraz z towarzyszącym tankowcem latała sobie dziarsko w okolicach Murmanska. Dla niewtajemniczonych- Murmansk i Polarnyj to dwie główne bazy Floty Północnej, najwazniejszej z flot Rosji, bo głównej atomowej. Żadnej odpowiedzi ze strony MiG 31. Zero, nada.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

05-04-2022, 21:55

Pelson pisze:
ozob pisze:

Nie bede sie śmiał chociaz mnie korci. Postanowiłem sobie też, ze nie bede odpowiadal Ci w tematach wojskowosci merytorycznie, bo i tak bedziesz jechał pacjentem mimo, że na kazdym kroku wystawiasz sie na strzały jak z tym MiG 31, ktore jedynie co obecnie sa w stanie zrobić to zestrzelić innego MiG 31 (to nie anekdota, a fakt).
Ale Ty nie potrafisz porządnie napisać poprawnie prostego wyrazu w jezyku kraju gdzie mieszkasz. :facepalm:
Po raz kolejny- facet, z czym do ludzi? Brak Ci absolutnie pokory (bo o wiedzy merytorycznej juz pare osob wspominało) i chocby skały srały bedziesz stawał okoniem wobec faktów, byle tylko Twoje było na wierzchu.
O to chodzi Pelson, że ty w żaden sposób merytorycznie nie odpowiadasz. Skupiasz się na logistyce USA ignorując ta jaka USA musiałby podpiąć do Polski. Ciężki NATOwskich dywizji w Polsce nie ma i trzeba byłoby je sprowadzić, a to zajmie czas. Polacy po walsnym terytorium przerzucają czołgi po 3 dni. Czy zatem Polska wytrzyma tydzień samodzielnej walki? Oczywiście nie odpowiedziałes na to pytanie. (:

Mig-31 to samolot stworzony do przechwytywania bombowców. Osiganay pulap i prędkość pozwalają mu z powodzeniem niszczyć taki B-52. Ruscy mają okolo 250 tych maszyn.
Pelson pisze: Żadnej odpowiedzi ze strony MiG 31. Zero, nada.
No u widzisz jak u ciebie jest zta merytoryka. Na F-35 chcesz wysyłać samolot przechwytujący duże bombowce na pulapie do 20000 km. (:

Brzuch mnie boli od śmiechu.
Ostatnio zmieniony 05-04-2022, 21:58 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
olgims
weteran forumowych bitew

ozob pisze:
olgims pisze:
ozob pisze:

Nie odpowiesz, bo odpowiedzi są niewygodne. Raz, Polska nie należy do programu nuclear shearing jak np. Niemcy. Dwa, nie ma tarczy antyrakietowej nad Polską, bo cała idee zwiną liberlany Obama. (:

Ile USA ma F-35 skoro pytasz i ile z nich jest w Europie?
alez juz ci odpowedzialem - tylko ty nie rozumiesz co czytasz. podejrzewam, ze gubisz sie po pierwszym przecinku w zdaniu zlozonym. moge ci ulatwic i zaczac pisac bez interpunkcji albo samymi rownowaznikami, moze bedzie ci latwiej :)
zaprezentuje ci jak mniej wiecej wyglada zdatnosc bojowa miga w porownaniu do AMERYKANSKIEGO SUPER MYSLIWCA
f-35 >>>>>>>>>>>>>>>drut oblepiony gownem rzucony z dachu>>>>>>>>>>>>>>>mig-31
ponimajesz sobako ? :)
bartwa

05-04-2022, 22:01

ozob pisze:
nuclear shearing
Ty naprawdę chcesz strzyc te owce atomówkami? Ja wiem, że ich dużo biega po lake district, ale mimo wszystko powinniście to ogarnąć konwencjonalnymi metodami.
Poza tym używaj częściej wyrazu "liberalny".
Ostatnio zmieniony 05-04-2022, 22:02 przez bartwa, łącznie zmieniany 1 raz.
olgims
weteran forumowych bitew

05-04-2022, 22:01

ozob pisze:
Pelson pisze:
ozob pisze:

O to chodzi Pelson, że ty w żaden sposób merytorycznie nie odpowiadasz. Skupiasz się na logistyce USA ignorując ta jaka USA musiałby podpiąć do Polski. Ciężki NATOwskich dywizji w Polsce nie ma i trzeba byłoby je sprowadzić, a to zajmie czas. Polacy po walsnym terytorium przerzucają czołgi po 3 dni. Czy zatem Polska wytrzyma tydzień samodzielnej walki? Oczywiście nie odpowiedziałes na to pytanie. (:

Mig-31 to samolot stworzony do przechwytywania bombowców. Osiganay pulap i prędkość pozwalają mu z powodzeniem niszczyć taki B-52. Ruscy mają okolo 250 tych maszyn.
Pelson pisze: Żadnej odpowiedzi ze strony MiG 31. Zero, nada.
No u widzisz jak u ciebie jest zta merytoryka. Na F-35 chcesz wysyłać samolot przechwytujący duże bombowce na pulapie do 20000 km. (:

Brzuch mnie boli od śmiechu.
czekaj czekaj to teraz juz jestesmy na etapie polski walczacej przez tydzien i to samej :) ja jebie chlopie ty zyjesz w swiecie rosyjskich fantazji wiec nie dziwi mnie wcale to desperackie pierdolenie, skoro cala narracja, ktorej sie do tej pory kurczliwie trzymales, sypie sie jak kurwa domek z kart, jak ta samowystarczalna rosyjska gospodarka :)
ODPOWIEDZ