III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: III Wojna Światowa

05-04-2022, 20:25

olgims pisze:
05-04-2022, 20:06
ozob pisze:
05-04-2022, 19:45
Zadam pytanie tym, co rzeczywistość już dawano spod nóg uciekła. Wskażecie może wojnę, która w której nie polegli cywile, nie gwałcono kobiet czy dzieci, nie dopuszczano się nieludzkich zachowań?
tata, a marcin powiedzial...
ty to kurwa kazdym wpisem odkrywasz ameryke w konserwie i udowadniasz, ze da sie byc jeszcze wiekszym debilem. no popatrz ja jebie, no na wojnach gina cywile. no tylko OZOB o tym wiedzial. o kurwa. dzieki jasnie panie za oswiecenie, gdyby nie ty, zylibysmy kurwa w ciemnosciach niewiedzy. wez juz moze zdejmij ten niemiecki garnek z glowy, rozbiegnij sie i pierdolnij w mur bo sie czytac nie da tych twoich oczywistosci. i czytanie kurwa ze zrozumieniem, bo u ciebie to nie funkcjonuje po prostu. ale bede dobry, mam chwile, slucham sobie burzume, vargu mnie zawsze uspokaja, wiec ci wytlumacze. nie rozchodzi sie o to, ze na wojnie gina cywile. rozchodzi sie o te konkretnie wojne, o konkretne zdarzenia i konkretnych sprawcow - przypomne ci - twoja wielka kacapska armie. rozchodzi sie o to, ze panowie tutaj potepiaja takie czy inne barbarzynskie dzialania tak jak potepia je cywilizowany swiat. ty natomiast nie potepiasz, ty sie tepo cieszysz, ze mogles udowodnic sobie na internecie swoje dyrdymaly i oczywistosci. jestes zwyczajnie glupi czy po prostu pojebany? pytam nie ze zlosliwosci, tylko z ciekawosci. jestes dla mnie troche jak taki karaluch, zamkniety w sloiku, ktorego mozna z obrzydzeniem, ale jednak pewna ciekawoscia obserwowac :)
Ale cios zadałeś temu karaluchowi. :lol: Ciekawe czy odpowie, czy jak to on. Poudaje, że nie było tematu.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Ascetic

05-04-2022, 20:26

Czarownica pisze:
05-04-2022, 20:05
Ascetic pisze:
05-04-2022, 13:55

Jako ciekawostkę dodam, że nawet nowologująca się użytkowniczka/ użytkownik> nie wyrabiają od tego kacapskiej narracji (Czarownica)
Po co małymi literami?
Znam forum od dawna, ale gnój jaki tu robicie wycierajac sobie łapy i gęby trupami biednych ludzi z Ukrainy, tylko po to, by udowodnic sobie kto ma racje przechylil czare goryczy.
Jestem kobieta i widok tych biednych dzieci, matek, zgwalconych córek odbieram inaczej niz wy, faceci.
Ta wojna jest straszna tez i z tego powodu jakie podzialy wprowadza posrod ludzi w niej nie uczestniczacych.
Pacjent pisze:
05-04-2022, 13:57

Myślałem, że potrafisz pisać za siebie. Z tego opisu wynika, że wszystko z nim w porządku.
nie myśl za dużo dzieciaczku, nie wychodzi ci to.
Przykro mi, że tak to odbierasz, bo wiesz, mnie krew zalewa jak widzę co chwile tutaj wpisy trolli. Tak po ludzku. Z chęcią bym zbył ten symetryzm, relatywizację, ale jakoś mi trudno podejść do tego na zimno. To domena hasających tutaj kacapskich trolli. Na zimniutko, kroczek po kroczu z sączeniem agitki pod sowiecką narracje.

Co do podziałów. Pewnie wiesz, jakie środowiska budują na tym swoją bytność. Zresztą te podziały są prute wzdłuż i wszerz w kwestiach światopoglądowych a wszystko idzie z jednego źródła.

Tak na boku głównego tematu. Miło, że wpadłaś.
Ostatnio zmieniony 05-04-2022, 20:28 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

05-04-2022, 20:27

nicram pisze:
olgims pisze:
ozob pisze:
Zadam pytanie tym, co rzeczywistość już dawano spod nóg uciekła. Wskażecie może wojnę, która w której nie polegli cywile, nie gwałcono kobiet czy dzieci, nie dopuszczano się nieludzkich zachowań?
ty to kurwa kazdym wpisem odkrywasz ameryke w konserwie i udowadniasz, ze da sie byc jeszcze wiekszym debilem. no popatrz ja jebie, no na wojnach gina cywile. no tylko OZOB o tym wiedzial. o kurwa. dzieki jasnie panie za oswiecenie, gdyby nie ty, zylibysmy kurwa w ciemnosciach niewiedzy. wez juz moze zdejmij ten niemiecki garnek z glowy, rozbiegnij sie i pierdolnij w mur bo sie czytac nie da tych twoich oczywistosci. i czytanie kurwa ze zrozumieniem, bo u ciebie to nie funkcjonuje po prostu. ale bede dobry, mam chwile, slucham sobie burzume, vargu mnie zawsze uspokaja, wiec ci wytlumacze. nie rozchodzi sie o to, ze na wojnie gina cywile. rozchodzi sie o te konkretnie wojne, o konkretne zdarzenia i konkretnych sprawcow - przypomne ci - twoja wielka kacapska armie. rozchodzi sie o to, ze panowie tutaj potepiaja takie czy inne barbarzynskie dzialania tak jak potepia je cywilizowany swiat. ty natomiast nie potepiasz, ty sie tepo cieszysz, ze mogles udowodnic sobie na internecie swoje dyrdymaly i oczywistosci. jestes zwyczajnie glupi czy po prostu pojebany? pytam nie ze zlosliwosci, tylko z ciekawosci. jestes dla mnie troche jak taki karaluch, zamkniety w sloiku, ktorego mozna z obrzydzeniem, ale jednak pewna ciekawoscia obserwowac :)
Ale cios zadałeś temu karaluchowi. :lol: Ciekawe czy odpowie, czy jak to on. Poudaje, że nie było tematu.
Standardowo, uzna, że to nie mela, ale deszcz pada.

Zresztą w dziale "ban" jasno określił, ten drugi, jak to działa. Nie odpisuje, ale woli tokować i wygłaszać swoje kacapskie, albo szowinistyczne poglądy. W zależności od wytycznych.
Ostatnio zmieniony 05-04-2022, 20:33 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

05-04-2022, 20:28

nicram pisze:
olgims pisze:
ozob pisze:
Już odpowiedzialem chojraczku. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
olgims
weteran forumowych bitew

05-04-2022, 20:29

bartwa pisze:
05-04-2022, 20:13
Czyli jedyne na co puting może liczyć to co, że US wymięknie? Przecież to prawie niemożliwe. Z drugiej strony może liczyć na to, że lepiej, żeby Syberię miała słaba, ale jednak Rosja, niż żeby łapę na nią położyły coraz mocniejsze Chiny.
szczerze mowiac, to putin juz na zbyt wiele nie moze liczyc. on gra juz tylko na wewnetrzne przetrwanie. dlatego bedzie coraz wieksza propaganda i straszenie, ale jednoczesnie ruskie gowno zdaje sobie sprawe z tego, ze jest gownem i globalnie nic nie znaczy. dlaczego putin zrobil to co zrobil, bo po latach jego "wielkich"rzadow okazalo sie, ze rosja jest marginalizowana na swiecie (slusznie, nic nie produkuje, jest stacja benzynowa zarzadzana przez gangstera). usa chiny, aspirujace indie, a gdzie w tym rosja ze swoja smieszna (przed wybuchem wojny bodajze 15 gospodarka swiata, no comments...) gospodarka, no i tak sie zerwal, liczac na slabosc europy, slabosc nato, slabosc usa i sie okazalo co sie okazalo. to jest koniec rosji, sankcje do konca roku ich zajebia. niewiadomo czy w ciagu miesiaca nie bedzie defaultu, bo usa zablokowalo pare dni temu mozliwosc splacania dlugu ruskim (obiektywni pacjenci jakos tego typu wiadomosci pomijaja :)) itditp
jedyne co w tej chwili wydaje sie jeszcze prawdopodobne (chociaz coraz mniej) to uzycie broni chemicznej jako false flag albo ostatecznie uzycie tzw glowicy taktycznej (nie mylic z icbm) - ale to spowoduje, ze chiny, indie calkowicie sie od rosji odwroca a tego kacapy zaryzykowac nie moga, jesli w dluzszej perspektywie chca "przetrwac". przy czym to przetrwanie to dzieki "uprzejmosci" chin - czyli za 5 lat w cccp w szkolach beda uczyli chinskiego - za 10 lat jezyk urzedowy :) btw chinczycy gardza rosjanami :)
ja bym sie raczej nie przejmowal "nami" (w sensie panstwami NATO) bo nam usa zabezpiecza dupe (na potwierdzenie tego faktu - kasa misiaczki, kasa, military industrial complex dziala pelna para :))
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

05-04-2022, 20:40

Dwa pytania odnośnie tego, że USA Polsce zabiezpiecza dupę.

1) Czy Polaka należy do programu nuclear shearing?

2) Czy w Polsce jest zainstalowana tarcza antyrakietowa?
Ostatnio zmieniony 05-04-2022, 20:40 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Ascetic

olgims pisze:
ozob pisze:
Znów 100wa.

Miałem też taki moment na forum, że się zastanawiałem, czy aby na pewno takie modele, w sensie, modelowe przykłady trolli istnieją. Czy to nie jakieś przewidzenie. Kurwać. To nie zwidy. Niestety.
Poro
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

05-04-2022, 20:41

Znów ze sobą piszesz? (:
bartwa

05-04-2022, 20:42

Nie wydaje mi się możliwe, żeby ruskie po takiej wtopie przetrwały w obecnych granicach. Syberia na podobnych zasadach jak Antarktyda? A Kaliningrad? Najwyższy czas na pozbycie się tego wrzoda.
Awatar użytkownika
nicram

05-04-2022, 20:46

ozob pisze:
Dwa pytania odnośnie tego, że USA Polsce zabiezpiecza dupę.

1) Czy Polaka należy do programu nuclear shearing?

2) Czy w Polsce jest zainstalowana tarcza antyrakietowa?
Patrzcie go. Ma czelność zadawać pytania, a nadal nie wkleił tych chuj wie ilu filmików, na których cywile rozwalają ruskich...niesamowicie witalny karaluch. Ale one tak mają. Dopóki się nie rozdepcze takiego karalucha. Jak frytkę. :-D
Awatar użytkownika
Ascetic

05-04-2022, 20:52

ozob pisze:
Znów ze sobą piszesz? (:
Nie jestem niestety tak bystry jak nowy kolega, który myślę, że jeszcze nie raz uzmysłowi innym, kim jesteś. Przeceniasz mnie. Dzięki.

Swoją drogą, dalej jestem pod wrażeniem, tej metafory - karaczan w słoiku - . Zazdraszczam koledze, bo tak celnego strzału tutaj dawno nie było.
Poro
Pacjent

05-04-2022, 20:56

ozob pisze:
Znów ze sobą piszesz? (:
To oczywiście podwójne konto.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
olgims
weteran forumowych bitew

05-04-2022, 20:58

ozob pisze:
05-04-2022, 20:24
bartwa pisze:
Czyli jedyne na co puting może liczyć to co, że US wymięknie? Przecież to prawie niemożliwe. Z drugiej strony może liczyć na to, że lepiej, żeby Syberię miała słaba, ale jednak Rosja, niż żeby łapę na nią położyły coraz mocniejsze Chiny.
Warto zwrócić uwagę, gdzie ta granica jest z tymi Ruskimi i jakie surowce tam są. Później można się zastanawiac czy Chinom by się to oplacalo.

Brawo olgims. Strategia nukerlana UK i Francji polega na odstraszniu i obronie własnego państwa, a ta USA jest w skrócie mówiąc ofensywna. Problem jest tylko taki, że tarcza antyrakietowa USA nie jest w stanie powstrzymać wszystkich wystrzelonych w jednej chwili rosyjskich rakiet balistycznych z okrętów podwodnych, ruchomych wyrzutni ukrytych w lasach na Syberii i silosów.

Sam B-52 ma bardziej domonstarcyja rolę aniżeli stricte wojskowa. Duży samolot, wolny, to łatwy cel dla twojego Mig-31.
tak, strategia usa jest ofensywna, dlatego trzyma ruskie scierwo u przystani i jest to jedyna sensowna strategia wobec ruskich. dlatego nuklearne bombowce lataja caly czas przy granicach i w strategicznych chokepointach na swiecie.
ale ty wiesz, ze to nie dziala tak, ze jednym guzikiem wystrzeliwujesz wszystkie glowice :D bo jesli takie masz na ten temat pojecie, to ja sie nie dziwie, ze lykasz ruska propagande jak fanka bukkake sperme :D kuuurwa z kim i o czym ja w takim razie rozmawiam.
czekaj b-52 to wolne bombowce :) ale ty wiesz, ze te glowice sa wystrzeliwywane na rakietach typu "cruise" , z systemu, ktory wyglada jak wielki kurwa rewolwer zamontowany w samolocie i maja zasiegi bodajze do 1000km. ty wiesz, ze te b-52 nie beda zrzucaly bomby na spadochronie jak na hiroszime w 45 :) bo jak nie wiesz to ja pierdole, smiech smiech, o czym my w ogole gadamy.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

05-04-2022, 21:00

bartwa pisze:
05-04-2022, 20:42
Nie wydaje mi się możliwe, żeby ruskie po takiej wtopie przetrwały w obecnych granicach. Syberia na podobnych zasadach jak Antarktyda? A Kaliningrad? Najwyższy czas na pozbycie się tego wrzoda.
Za mało się stało żeby się mieli rozpaść. Problem z Syberia jest taki, że jest ogromna przestrzeń, ogromny dystans, słaba infrastruktura, silne zimy i błoto na wiosnę. Ciężko byłoby to Chinom podpiąć do centrum.
Awatar użytkownika
Ascetic

05-04-2022, 21:01

Pacjent pisze:
ozob pisze:
Znów ze sobą piszesz? (:
Coś mnie się wydaje, że będzie jak z historią z tomaszemm. Taka przez moment wspólna zajawka, że trzeba było pokazywać foty z knajpy, że dwie różne osoby.

Dobra. Moderacja. Bo trolle, z kilkoma kontami, nie dadzą żyć. Czy moje konto i ogimsa to duble?
Ostatnio zmieniony 05-04-2022, 21:02 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
nicram

05-04-2022, 21:02

Ale na wszelki wypadek oczy na Chiny. :-D Jakby jednak zainstalowali dobre ogumienie to i podepną tę Syberię pod centrum. :-D
Awatar użytkownika
Pukajacy Bob
zaczyna szaleć

05-04-2022, 21:02

olgims pisze:
05-04-2022, 20:29
ostatecznie uzycie tzw glowicy taktycznej (nie mylic z icbm)
mogą jeszcze zrobic false flag z taktyczna:
1. o kurwa, patrzcie leci meteoryt!! o kurwa, skad on tu sie wzial? z kosmosu! metoeryt spadl na Ukraine!
2. Ukraince nie oddali wszystkich, skitrali sobie kilka sztuk i bum wziuny i jebły.
Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal
Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal
olgims
weteran forumowych bitew

05-04-2022, 21:04

Pacjent pisze:
ozob pisze:
Znów ze sobą piszesz? (:
zeby ci ten oczywizm nie wyszedl tak jak to oko temu kacapowi na zdjeciu wyzej. bos tak samo bystry jak jego wzrok tymczasem :)
ty bys drugiego konta nie potrafil rozpoznac nawet jakby ci prosto w te katolicka kacapska dupe kopa zajebalo wiesniaku :)
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

05-04-2022, 21:11

olgims pisze:
ozob pisze:
bartwa pisze:
Warto zwrócić uwagę, gdzie ta granica jest z tymi Ruskimi i jakie surowce tam są. Później można się zastanawiac czy Chinom by się to oplacalo.

Brawo olgims. Strategia nukerlana UK i Francji polega na odstraszniu i obronie własnego państwa, a ta USA jest w skrócie mówiąc ofensywna. Problem jest tylko taki, że tarcza antyrakietowa USA nie jest w stanie powstrzymać wszystkich wystrzelonych w jednej chwili rosyjskich rakiet balistycznych z okrętów podwodnych, ruchomych wyrzutni ukrytych w lasach na Syberii i silosów.

Sam B-52 ma bardziej domonstarcyja rolę aniżeli stricte wojskowa. Duży samolot, wolny, to łatwy cel dla twojego Mig-31.
tak, strategia usa jest ofensywna, dlatego trzyma ruskie scierwo u przystani i jest to jedyna sensowna strategia wobec ruskich. dlatego nuklearne bombowce lataja caly czas przy granicach i w strategicznych chokepointach na swiecie.
ale ty wiesz, ze to nie dziala tak, ze jednym guzikiem wystrzeliwujesz wszystkie glowice :D bo jesli takie masz na ten temat pojecie, to ja sie nie dziwie, ze lykasz ruska propagande jak fanka bukkake sperme :D kuuurwa z kim i o czym ja w takim razie rozmawiam.
czekaj b-52 to wolne bombowce :) ale ty wiesz, ze te glowice sa wystrzeliwywane na rakietach typu "cruise" , z systemu, ktory wyglada jak wielki kurwa rewolwer zamontowany w samolocie i maja zasiegi bodajze do 1000km. ty wiesz, ze te b-52 nie beda zrzucaly bomby na spadochronie jak na hiroszime w 45 :) bo jak nie wiesz to ja pierdole, smiech smiech, o czym my w ogole gadamy.
Bodajze 1000km, więc musieliby odpalić je znad granicy Polski i Białorusi aby ściągnąć Moskwy. Zatem B-52 będzie w ziegu A2AD + w zasięgu radaru Mig-31.

Posmiejmy się razem. (:
Ogre
weteran forumowych bitew

05-04-2022, 21:16

ozob pisze:
05-04-2022, 21:11
olgims pisze:
ozob pisze:

Bodajze 1000km, więc musieliby odpalić je znad granicy Polski i Białorusi aby ściągnąć Moskwy. Zatem B-52 będzie w ziegu A2AD + w zasięgu radaru Mig-31.

Posmiejmy się razem. (:
Potencjalna trasa przelotu przy uderzeniu z użyciem bombowców strategicznych jest południkowa, nie równoleżnikowa - przebiega przez biegun lub w jego pobliżu.
Ostatnio zmieniony 05-04-2022, 21:19 przez Ogre, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ