Wolę przez bankJimmy Boyle pisze: ↑20-03-2022, 22:17Z drugiej strony to sa takie kwoty, ze lepiej dac do łapy i po problemie. No chyba, ze musisz przez bank..., ale nie wnikam![]()

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Wolę przez bankJimmy Boyle pisze: ↑20-03-2022, 22:17Z drugiej strony to sa takie kwoty, ze lepiej dac do łapy i po problemie. No chyba, ze musisz przez bank..., ale nie wnikam![]()
Powyżej bodajże 65000 bank obowiązkowo musi poinformować fiskusa.
Zgadza się. Niemniej lepiej nie wypłacać pieniędzy prędko po otrzymaniu jakiegoś przelewu. Ale ja wam tego nie mówiłem.Jimmy Boyle pisze: ↑20-03-2022, 22:17Nie wiem, bo nigdy nie sprawdzałem. Kiedyś było tak, ze niezależnie od kursu do 40k plenów nie było problemu. Z drugiej strony to sa takie kwoty, ze lepiej dac do łapy i po problemie. No chyba, ze musisz przez bank..., ale nie wnikam![]()
Tomasz, skończ pierdolić, ledwie dzisiaj jedną taką sprawę obsługiwałem bo się tym zajmuję i sam wyciągałem od gościa wyjaśnienia.
tomaszm pisze: ↑21-03-2022, 23:50https://www.aplikuj.pl/porady-dla-praco ... i-darowizn
Przez bank nie puszczaj większej kwoty przelewem jak 40.000 zł. Lepiej wypłacić i przekazać do wpłacenia lubej(kurwa chociaż tu i tak może być zapytanie- sdkąd gotóeka). Jeśli ufasz lubejto nie ma tematu.Najważniejsze ,żeby z deklaracji z pitu nikt nie miał się do czego przyjebać. Zawsze mogą drążyć skąd pieniądze- odpowiednie urzędy skarbowe. Czy masz/macie wystarczający kapitał Nie mam siły na wczytywanie się w koligacje rodzinne ale tu masz rozrysowane wg stopnia spokrewnienia.
Najważniejszy jest zamysł- co chcesz osiągnąć. Nie do rozpatrywania na forume a bardziej na pmie. Jaki cel.
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑22-03-2022, 00:06Tomasz, skończ pierdolić, ledwie dzisiaj jedną taką sprawę obsługiwałem bo się tym zajmuję i sam wyciągałem od gościa wyjaśnienia.
Pracuję w bankowości, to nie jest moja obsługa prawno księgowa tylko instytucja z 18 milionami klientów. Takich spraw załatwiamy dziennie setki. A kwota z dziś wynosiła ok. 80 000 PLN w przeliczeniu. Potem taki kolega z forume będzie miał problem a Ty mu powiesz ,, no cóż, masz chujową obsługę".tomaszm pisze: ↑22-03-2022, 00:07ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑22-03-2022, 00:06Tomasz, skończ pierdolić, ledwie dzisiaj jedną taką sprawę obsługiwałem bo się tym zajmuję i sam wyciągałem od gościa wyjaśnienia.
No to chujową ma obsługę prawno- księgową Sebastian. Co Ci mam powiedzieć.
No dobrego, empir musi sam stwierdzic która wersja ma więcej sensu, a ja pewnie będę jutro mieć 30 kolejnych osób którym zablokuje konta z powodu podejrzanych przelewów, bo tyle dzień w dzień przechodzi tylko przeze mnie. Jeśli ktoś nie robił w cyber security, ATO, FIU albo AML to nie ma prawa nic wiedziec o procesach zachodzących z tyłu, można tylko stwierdzić komu się udało a komu nie.tomaszm pisze: ↑22-03-2022, 00:12Sebastian dejże spokój. No i własnie stąd te bolączki. 18 mln kilentów.. chłopie. Powiedziałbym nie ucz ojca dzieci robić. Nieważne. Myśl co chcesz. Zasady księgowe dla korporacji gdzie myśleć i coś prominentnego zrobić są całkiem obce. To jest produkt dla szeregowców w naszym smutnym kraju. Nie chce mi się tego ciągnąc. Naprawdę jestem zmęczony. Wszystkiego dobrego.