III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: III Wojna Światowa
No, to jest wyborne:

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Piękna historia, ale nie zmienia faktu, że nie rządzą tam żadni oligarchowie jak w Rosji, ani nie przegrali ostatniej wojny z Azerbejdżanem przez to, że kolegują się z Rosją. Kolegują się z nią, bo nie mają nikogo innego - są otoczeni przez wrogów lub w najlepszym razie obojętnych Gruzinów, którzy sami z Rosją nie stoją najlepiej, delikatnie mówiąc. I gość w trolejbusie tego nie zmieni. Najbliżej im organizacją i militaryzacją do Izraela.Tatuś pisze: ↑18-03-2022, 22:14
Byłem tam w 2006 roku po wizycie w Azerbejdżanie i Gruzji. Najbiedniejszy kraj z tych trzech. Pamiętam jak przyjechałem do Erywania to gość w dresie z napisem CCCP nas woził po mieście czarną wołga czy tam innym radzieckim dresowozem w poszukiwaniu hotelu a w następny dzień spotkaliśmy w trolejbusie gościa mówiącego po polsku, który się żalił, że Polska to straszny kraj bo siedział w więzieniu za bicie żony i argumentował, że w Armenii jest wolność bo można bić żonę a w Polsce nie ma wolności, bo nie wolno. A jeszcze facet na przejściu granicznym chciał mnie aresztować bo zachciało mi się robić tam zdjęcia.
Teraz dostali bęcki od Azerów. Pewnie kraj miodem i mlekiem płynący.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Sybir
Zaskoczyłeś mnie tym Izraelem. Chce Ci się rzucić na tę kwestię więcej światła?
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- immortal69
- postuje jak opętany!
Chciałbym żeby tak było ale ciężko mi w to uwierzyć. Ruskie to jednak jedyny europejski kraj który regularnie prowadził regularne działania wojenneSybir pisze: ↑18-03-2022, 23:38Obecnie na terenie Ukrainy znajduje się kilkudziesięciu rosyjskich generałów. Ktoś musi zarządzać tą czeredą, więc i generałowie ze sztabami są potrzebni. A ponieważ takie sztaby muszą się komunikować, to Ukraińcy i (głównie) Amerykanie namierzają transmisje, lokalizują ich źródła, i potem leci salwa ukraińskiej artylerii rakietowej lub konwencjonalnej (czasami poprzedzona zwiadowczym lotem drona).
- Sybir
W nowoczesne metody walki elektronicznej? Fakt, brzmi trochę jak sci-fi. 

- Medard
Bo to generałowie frontowi, a nie sztabowi, oni u nas też byliby blisko frontu,immortal69 pisze: ↑18-03-2022, 23:33Nie kwestionuje ale jak to możliwe w obecnej epoce, że generałowie są obecni i giną na froncie a nie siedzą za monitorem?
Aż nie chce się wierzyć w to, że FR prowadzi swoje działania o jakieś archaiczne techniki i ich generałowie siedzą na Ukrainie?
w wiekszości odpowiednicy naszych generałów brygady, a z tego, co pamiętam, to jednostka specnazu, która walczyła w Mariupolu, to generał gru ma na stanie ponad 1000 żołnierza, bo jednostki specnazu są ok 2x mniej liczne od poborowych,
czyli jak pułki u nas,
Chociaż jeden generał, który zginął był znaczniejszy, odpowiednik naszego gen. dywizji.
Z VIP-ów zginął też syn gubernatora jednego z okręgów, oficer niższej rangi, ale stary to bliski kumpel putina.
Jest ich sporo na miejscu, więc łatwiej któregoś dopaść, a pewnie nie mają zaufania do oficerów niższej rangi i również dlatego muszą być blisko frontu, nie zapominajmy, że to mentalnie nadal radzieccy ludzie i trzeba kontrolować ich cały czas.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Sybir
Medard, co jest jednostką specnazu? 150. Dywizja Strzelców Zmotoryzowanych?
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Oba narody:
1. Doznały ludobójstwa.
2. Uważają się za narody wybrane (Armenia jako pierwsza na świecie przyjęła chrześcijaństwo)
3. Są mocno motywowane religijnie
4. Straciły swoją ziemię i odzyskały ją siłą
5. Są wysoko zmilitaryzowane, każdy mężczyzna zdolny do służby wojskowej raz w miesiącu bierze udział w treningach
6. Są otoczone przez wrogów
7. Żywią ogromne przekonanie o tym, że utracono ich esencjonalne tereny (Karabach, góra Ararat vs Palestyna)
- Sybir
OK, najbardziej chodziło mi o to zmilitaryzowanie, bo o ile coś tam wiem o IDF, to o armii Armenii nie wiedziałem nic do momentu wybuchu walk w 2020r.
- Medard
a gdzieś było info, na stronie pułku Azov, że to ze specnazu gru, ale wygląda na to, że nie,
trzeba cały czas weryfikować, excele mi już wybuchają

chodziło o tego typa
W każdym razie, to generałowie, którzy mają pod sobą, w zależności, czy specnaz, czy poborowi 1-3 tysia luda, a nie całe armie i nie siedzą w bunkrach.
BTW Famine z Paste Noire gdzieś tam jest na Ukrainie, w Mariupolu może?
Ostatnio zmieniony 19-03-2022, 00:26 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sybir
Ten ze zdjęcia to ponoć dowódca 22. Samodzielnej Gwardyjskiej Brygady Specjalnego Przeznaczenia, ale na razie nie ma o tym więcej informacji. Trzeba poczekać.
- Medard
Wojna informacyjna trwa, nie ujawniali o tym dawnym systemie obronnym, prawdopodobnie przystosowanym do obecnych warunków, bo filmy wrzucane do sieci, to albo miasta Bucza, Irpień, Hostomel,
albo chodzą po tych okolicach po lasach w małych oddziałach.
BTW śledząc doniesienia frontowe przez ostatnie trzy tygodnie zapoznałem się z geografią Ukrainy jak nigdy, dotąd byłem tylko we Lwowie i na Krymie, a teraz Hostomel stał się prawie tak bliski jak Radom

Ostatnio zmieniony 19-03-2022, 01:03 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sybir
Zwróć uwagę, że Bucza, Irpień i Hostomel są położone na zachód od tej linii umocnień. 

- Medard
te miasta były okresowo w rękach rosjan, tylko nie dali rady dalej sforsować linii umocnień,
a potem były udane kontrataki, z tego, co wiadomo
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Jeśli wasze rozważania i pragnienia by się spełniły, że Rosja by przegrała to zakłóciło by to porządek świata gospodarczy, ludnościowy i zbrojeniowy. Takie są moje przemyślenia. Wyobraźcie sobie stół, który stoi na środku dużej kuchni. Jest to zwykły kuchenny stół z ceratą na grzbiecie. I teraz nagle szybko jedna noga zostaje odłamana lub urwana w jednej sekundzie. I nagle stół zaczyna się chwiać. Talerze na nim z jedzeniem się chwieją na różne strony aż stół pada. A ten stół to cały świat. Sami poprzez dozbrajanie tej wojny rozkołysujecie ten stół, a noga jest coraz bardziej odpiłowywana. Nie niszczcie tej nogi, bo wam Putin w gardle stanie. Dobrze wam radzę.
Raz się zje, raz się nie zje.
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
to już się stało z kacapskiej inicjatywy,Mariusz Wędliniarz pisze: ↑19-03-2022, 01:20zakłóciło by to porządek świata gospodarczy, ludnościowy i zbrojeniowy.
rzułf
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Putinowi już stanął w twoim gardleMariusz Wędliniarz pisze: ↑19-03-2022, 01:20Jeśli wasze rozważania i pragnienia by się spełniły, że Rosja by przegrała to zakłóciło by to porządek świata gospodarczy, ludnościowy i zbrojeniowy. Takie są moje przemyślenia. Wyobraźcie sobie stół, który stoi na środku dużej kuchni. Jest to zwykły kuchenny stół z ceratą na grzbiecie. I teraz nagle szybko jedna noga zostaje odłamana lub urwana w jednej sekundzie. I nagle stół zaczyna się chwiać. Talerze na nim z jedzeniem się chwieją na różne strony aż stół pada. A ten stół to cały świat. Sami poprzez dozbrajanie tej wojny rozkołysujecie ten stół, a noga jest coraz bardziej odpiłowywana. Nie niszczcie tej nogi, bo wam Putin w gardle stanie. Dobrze wam radzę.
Ha ha
ale mu powiedziałem, comedy king
- Sybir
Te miasta aktualnie są w rękach Rosjan (a raczej to, co z nich zostało).
- Gunman
- weteran forumowych bitew
https://m.vk.com/video-50332460_456337427
https://m.vk.com/video-50332460_456337428
Mariusz, czyj to kutas? Jesteś ekspertem.
https://m.vk.com/video-50332460_456337428
Mariusz, czyj to kutas? Jesteś ekspertem.
Tymczasem. Każdy kto nie docenia ludzkich emocji i gospodarki popełnia katastrofalny błąd. Nie ma nowoczesnej wojny bez zdeterminowanych ludzi i mocnej podstawy gospodarczej. https://businessinsider.com.pl/twoje-pi ... wy/cyjm66p Oczy na wiadomo co. Mówiłem.