Ciekawostki

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Ciekawostki

01-02-2022, 13:50

Ascetic pisze:
01-02-2022, 13:39

** Cała przewrotność, przy nowych mutacjach jest taka, że to co ma pomóc jest uważane, za nie zrozumie.Przez szurów wręcz jakąś szkodę. Przekładając to na grypę. Tak, co roku też się ludzie szczepią. I nie chorują. Są tacy co się też nie szczepią i chorują. Prościej się kurwa nie da. Tak - będzie 50 dawek, przez 40 lat. Bo może i będzie 120 mutacji tego gówna. A jak nie pasi, to pogadajcie z wirusem, żeby nie mutował, bo wam nie pasuje.
Dokładnie. Niech z nim gadają. Najlepiej osobiście. I taki jeden z drugim nie rozumie, że mutuje głównie w nieszczepach, bo u nich namnaża się jak opętany a układ immunologiczny mu w tym nie przeszkadza. Kurwaaaaaaaaaaaaa. Jakie to jest proste, a jednak nie trafia.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Ascetic

01-02-2022, 13:58

nicram pisze:
01-02-2022, 13:50
Ascetic pisze:
01-02-2022, 13:39

** Cała przewrotność, przy nowych mutacjach jest taka, że to co ma pomóc jest uważane, za nie zrozumie.Przez szurów wręcz jakąś szkodę. Przekładając to na grypę. Tak, co roku też się ludzie szczepią. I nie chorują. Są tacy co się też nie szczepią i chorują. Prościej się kurwa nie da. Tak - będzie 50 dawek, przez 40 lat. Bo może i będzie 120 mutacji tego gówna. A jak nie pasi, to pogadajcie z wirusem, żeby nie mutował, bo wam nie pasuje.
Dokładnie. Niech z nim gadają. Najlepiej osobiście. I taki jeden z drugim nie rozumie, że mutuje głównie w nieszczepach, bo u nich namnaża się jak opętany a układ immunologiczny mu w tym nie przeszkadza. Kurwaaaaaaaaaaaaa. Jakie to jest proste, a jednak nie trafia.
Albo niech nie ryczą jak skończone ...dy .... uuuuu ..... zaraziłem się ..... uuuuu ...... . No tak. Nie szczepisz się. Twoja brocha. CHorujesz ciężko, masz konsekwencje. Chorujesz lekko, masz farta. Inni chcą się szczepić, a ty się nie szczepisz? To to huj Ci do tego? Będzie miał Nopa, to będzie miał. Większość, bo mamy demokrację chce się szczepić i wkurwiają je nieszczepy i są za taką ustawą a nie inną? No tak, mamy demokrację a nie białoruś. 0,2% dymi, albo i mniej jak na ulicach Niemiec, Belgi? To będą mieć konsekwencje prawne, bo się nie różni to nic, od dymienia w innych sprawach, które się komuś nie podobają.

Co do mutacji w nieszczepach. Niech sobie tam krąży. Najlepiej w zamkniętym, skończonym na końcu obiegu xD Ich wybór. Jedyny minus, że będzie chciał przetrwać i jak tam nie będzie na czym żreć to wróci do szczepów. Niestety spryciarz z niego jest xD
lys på slutten av lys
Pacjent

01-02-2022, 14:19

nicram pisze:
01-02-2022, 13:35
Pacjent pisze:
01-02-2022, 12:29

Naprawdę jesteś taki tępy?! Przecież do szpitali trafiają ludzie, najczęściej obciążeni innymi chorobami, którzy spędzili w domach co najmniej kilka dni z infekcją bez żadnej pomocy ze strony służby zdrowia. Tak trudno zrozumieć, że takie sytuacje są dla wielu gwoździem do trumny?
PS. Opowiadałeś tutaj, że maseczki zatrzymują wirusa na co dowodem miało być naplucie na nią. :D Tymczasem chodziło o bakterie i to nie wszystkie. Biorąc pod uwagę, że mówiła to osoba, która ma styczność z mikroskopem musisz mieć podstawowe problemy ze spostrzegawczością, więc nie dziwi, iż nie widzisz związku między brakiem opieki medycznej a ciężkimi przypadkami infekcji.
Do szpitali trafiają i umierają w nich 20, 30, 40-latkowie. Bo starsi są zaszczepieni. Ale jakie sytuacje? Nieszczep trafia na groźnego wirusa i ten go rozkłada. Proste jak jebanie.

Nie Robcio. To raczej ty jesteś tępy. Wklejałem ci naukowe filmy o tym jak działają maseczki i tłumaczyliśmy ci w parę osób co to aerozol i jak się rozprzestrzeniają takie cząsteczki a na nich wirusy. :-)
Zajmujesz się paranauką. Wirusy bez problemu przenikają maseczki. Nawet te prawidłowo stosowane, co jest rzadkością. Nauka dawno obaliła tezy maseczkowych oszołomów.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Dead But Rimming
postuje jak opętany!

01-02-2022, 15:05

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
01-02-2022, 13:25
No to właśnie już coraz ciężej mówić o ,,co jakiś czas", bo ta granica jest przesuwana po troszku regularnie. Wydawało mi się dotąd, że jak naukowiec nie zna odpowiedzi, to powinien odpowiadać uczciwie ,,nie wiem", a nie mówić jak mu się wydaje, a jak życie pokaże że to było nic nie warte, to zmieniać wersję, i tak bez końca. Bo jeśli tak, to czym to się różni od kogoś, kto mówi ciągle, że jutro będzie padać deszcz?
Jest jeszcze taka możliwość, że goście mówią, co się wydarzy, wg ich najlepszej wiedzy. Pamiętam, jak jeszcze przed znalezieniem "pacjenta zero" w PL, był wywiad na Polsacie z Gutem (dawny szef PZH, nie ta grindowa kapela) i on tam w studio miał totalną bekę, zresztą razem z JKM-em, prawie się tarzali po wykładzinie, że jaka choroba, jakie zagrożenie, dajcie spokój. Początkowo WHO i rozmaite ministerstwa zdrowia utrzymywali, że maseczki są gówno warte, później zrobili eksperymenty i okazało się, że jednak są super i najlepiej nosić dwie. We Francji był jakiś lekarz, który twierdził, że leczy CoViD czymś tam, u nas był doktor od amantadyny i ja wierzę, że większość tych ludzi nie robi nic złośliwie, po prostu bazują na określonych zbiorach informacji. Ktoś nie zna wyników niektórych badań, ktoś nie łączy faktów, ktoś inaczej je interpretuje, ktoś przykłada mniejszą wagę do np. długich testów klinicznych, a ktoś przeciwnie, powie, że jakiś eksperyment nie jest dla niego wiarygodny. Jak posłuchasz sobie Guta, Simona i Pyrcia, to każdy z nich opiera się na danych naukowych, jakichś badaniach i teoriach, zrecenzowanych publikacjach, ale w kilku kwestiach jednak się rozjeżdżają.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

01-02-2022, 15:21

Dead But Rimming pisze:
wierzę, że większość tych ludzi nie robi nic złośliwie,
Złośliwie niekoniecznie, może to już kiedyś mówiłem, ale jednej nocy poczułem potrzebę wstać z łóżka i przemyśleć to wszystko i zapisać, i wyszło mi w wielkim skrócie tak: największymi ogniwami tego co się dzieje są: nauka, korporacje, rządy i media. Ufam metodzie naukowej, ale jest ona tylko pierwszym ogniwem, natomiast nie ufam wszystkim pozostałym, ponieważ w interesie żadnego z nich dobro ludzi nie stoi na pierwszym miejscu, może być najwyżej przypadkowym efektem ubocznym.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

01-02-2022, 15:51

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
jednej nocy poczułem potrzebę wstać z łóżka i przemyśleć to wszystko i zapisać
Objawienia św. Karkasa 😉
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

01-02-2022, 16:04

Hatefire pisze:
Objawienia św. Karkasa 😉
Objawienia nie, po prostu zamiast wymyślać na bieżąco wyjaśnienia, lubię czasem przysiąść i tak solidnie jak tylko potrafię przemyśleć różne sprawy i zapisać je, a jak już przemyślę to schodzi ze mnie jakiś stres.
Awatar użytkownika
Ascetic

01-02-2022, 16:07

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
01-02-2022, 16:04
Hatefire pisze:
Objawienia św. Karkasa 😉
Objawienia nie, po prostu zamiast wymyślać na bieżąco wyjaśnienia, lubię czasem przysiąść i tak solidnie jak tylko potrafię przemyśleć różne sprawy i zapisać je, a jak już przemyślę to schodzi ze mnie jakiś stres.
I zadajesz pytania, dlaczego się szczepią 4tą dawką w Izraelu? Albo dlaczego Dania znosi restrykcje?

Pora jeszcze raz się położyć, wstać, i zapisać na nowo, te SOLIDNE p r z e m y ś l e n i a.

Co ciekawe, Dead But Rimming bez drzemki według mojej oceny uchwycił sedno sprawy. Sprawa w toku. Rozwojowa na wielu płaszczyznach wręcz. Nawet jeżeli po myśli koncernów.
lys på slutten av lys
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

01-02-2022, 16:13

A tymczasem w Wielkiej Brytanii nie będzie obowiązku szczepień w służbie zdrowia.
Może konwoju się przestraszyli?
https://stooq.pl/n/?f=1466397
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Ascetic

01-02-2022, 16:20

mistrzsardu pisze:
01-02-2022, 16:13
A tymczasem w Wielkiej Brytanii nie będzie obowiązku szczepień w służbie zdrowia.
Może konwoju się przestraszyli?
https://stooq.pl/n/?f=1466397
Zapewne.

Może też uznali, że mają względnie odpowiedzialne społeczeństwo i 72%, jak sobie życzy Karkass, na poziomie stadnego szczepienia im wystarczy?

Obrazek

U nas na konwoje się nie zapowiada, jeden dymiący znów dzisiaj został zaproszony na posiadówkę, a przy kolejnych falach będziemy zdani na prucie dupy przez kilku płaczków. Już się nie mogę doczekać tych żali, że nas "państwo ciemięży" i jakie to nie mamy restrykcje LOL
lys på slutten av lys
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

01-02-2022, 16:25

Prawda jest taka, że podobnie jak u nas demografia rozjechała tam "służbę zdrowia". Jak zwolnią niezaszczepionych dosłownie wszystko się rozsypie i u nas i tam.

Edit: nawet w porządnych niemczech demografia robi to samo:
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/po ... hp&pc=U531
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Ascetic

01-02-2022, 16:30

mistrzsardu pisze:
01-02-2022, 16:25
Prawda jest taka, że podobnie jak u nas demografia rozjechała tam "służbę zdrowia". Jak zwolnią niezaszczepionych dosłownie wszystko się rozsypie i u nas i tam.
Prawda jest taka, że powinieneś się odpiąć od yt i zacząć samodzielnie łączyć kropki. Ewentualnie się przespać i spisać przemyślenia. Na chwilę obecną widzę wrzuty z kanałów i wnioski nie z Twojej głowy.

Co do meritum sprawy. Nikt nigdy nikogo nie zaszczepi w 100%. Jak słusznie zauważył Terlecki, kto ma szczepić? Policja? Więc nie w tym rzecz, a na pewno nie w pocieraniu się po małym na mysl, że "O Panie a w Kanadzie ...." No chyba, że się jest ruską onucą, to się i można nawet cieszyć, że jutro może wybuchnąć wojna. Reasumując nie problem, w przymusie, tylko w zachęcaniu i jasnym przekazie. I ewentualnie szykowaniu godnych umieralnia dla nieszczepów, za czym ja akurat nie jestem, bo wolę, żeby po szpitalach leżały szczepy.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
nicram

01-02-2022, 16:40

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Dead But Rimming pisze:
wierzę, że większość tych ludzi nie robi nic złośliwie,
Złośliwie niekoniecznie, może to już kiedyś mówiłem, ale jednej nocy poczułem potrzebę wstać z łóżka i przemyśleć to wszystko i zapisać, i wyszło mi w wielkim skrócie tak: największymi ogniwami tego co się dzieje są: nauka, korporacje, rządy i media. Ufam metodzie naukowej, ale jest ona tylko pierwszym ogniwem, natomiast nie ufam wszystkim pozostałym, ponieważ w interesie żadnego z nich dobro ludzi nie stoi na pierwszym miejscu, może być najwyżej przypadkowym efektem ubocznym.
No tak, no tak. Biorąc pod uwagę, że wszyscy są źli, bo naukowcy też pracują w złych korporacjach i chcą dla nich zarabiać to czy jak dostaniesz jakiegoś raka to nie zaczniesz się leczyć jakimiś tam korporacyjnymi lekami przeciwnowotworowymi tylko kupisz sobie witaminę D od Zięby (nie korporacja) i będziesz ją napierdalał w dawkach przepisanych przez Tricegejopsa?
Awatar użytkownika
nicram

01-02-2022, 16:43

Pacjent pisze:
nicram pisze:
Pacjent pisze:
01-02-2022, 12:29

Naprawdę jesteś taki tępy?! Przecież do szpitali trafiają ludzie, najczęściej obciążeni innymi chorobami, którzy spędzili w domach co najmniej kilka dni z infekcją bez żadnej pomocy ze strony służby zdrowia. Tak trudno zrozumieć, że takie sytuacje są dla wielu gwoździem do trumny?
PS. Opowiadałeś tutaj, że maseczki zatrzymują wirusa na co dowodem miało być naplucie na nią. :D Tymczasem chodziło o bakterie i to nie wszystkie. Biorąc pod uwagę, że mówiła to osoba, która ma styczność z mikroskopem musisz mieć podstawowe problemy ze spostrzegawczością, więc nie dziwi, iż nie widzisz związku między brakiem opieki medycznej a ciężkimi przypadkami infekcji.
Do szpitali trafiają i umierają w nich 20, 30, 40-latkowie. Bo starsi są zaszczepieni. Ale jakie sytuacje? Nieszczep trafia na groźnego wirusa i ten go rozkłada. Proste jak jebanie.

Nie Robcio. To raczej ty jesteś tępy. Wklejałem ci naukowe filmy o tym jak działają maseczki i tłumaczyliśmy ci w parę osób co to aerozol i jak się rozprzestrzeniają takie cząsteczki a na nich wirusy. :-)
Zajmujesz się paranauką. Wirusy bez problemu przenikają maseczki. Nawet te prawidłowo stosowane, co jest rzadkością. Nauka dawno obaliła tezy maseczkowych oszołomów.
Tak Robcio, widzę, że wierzysz w jakieś dziwne rzeczy. Twoje nauki, że jak przybijesz człowieka do krzyża, po czym umrze, to za 3 dni wstanie z grobu. I będzie chodził po wodzie. Tak więc Robcio, sprawdź czy nie masz gorączki.
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

01-02-2022, 16:53

Dobra przystopować trzeba, bo bany polecą. To i tak nic nie da. Szuria dalej będzie wierzyć w wlewy witaminowe Zięby, nawet jak żyje tylko dzięki latom badań w zakresie wiedzy medycznej. Ostatnio był tu taki przypadek. Do tego jak widać wirus szuriactwa też jest zaraźliwy, bo pojawił się nowy adept.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

01-02-2022, 16:57

nicram pisze:
Pacjent pisze:
nicram pisze:

Tak Robcio, widzę, że wierzysz w jakieś dziwne rzeczy. Twoje nauki, że jak przybijesz człowieka do krzyża, po czym umrze, to za 3 dni wstanie z grobu. I będzie chodził po wodzie. Tak więc Robcio, sprawdź czy nie masz gorączki.
Może akurat mi nie wypada, ale jednak przypomnę, że ów jegomość podobno zamieniał wodę we wino i to może być ten kierunek
Awatar użytkownika
nicram

01-02-2022, 16:58

Hatefire pisze:
Dobra przystopować trzeba, bo bany polecą. To i tak nic nie da. Szuria dalej będzie wierzyć w wlewy witaminowe Zięby, nawet jak żyje tylko dzięki latom badań w zakresie wiedzy medycznej. Ostatnio był tu taki przypadek. Do tego jak widać wirus szuriactwa też jest zaraźliwy, bo pojawił się nowy adept.
Tak, już lekko przeginamy w tym temacie. :-)
Awatar użytkownika
nicram

01-02-2022, 17:00

535 pisze:
01-02-2022, 16:57
nicram pisze:
Pacjent pisze:

Może akurat mi nie wypada, ale jednak przypomnę, że ów jegomość podobno zamieniał wodę we wino i to może być ten kierunek
Ja też zamieniam wodę ( z wkładem owocowym) w wino przy pomocy drożdży. Ale Robcio we mnie nie wierzy. Czemu do licha? :lol:
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

01-02-2022, 17:06

Hatefire pisze:
Jak wklejalem swoje zdjęcia co się ze mną działo to też nazywano mnie antyszczepionkowcem i szurem i nikt mi nie wierzył, mówiono mi że ukradłem zdjęcia z neta, pozmieniałem tytuły itd. nawet moja żona nazwała mnie raz "totalnym antyszczepionkowcem"... Dzień przed tym jak przyjęliśmy oboje 2 dawkę. Dzisiaj ma ostrzejsze poglądy niż ja.
Awatar użytkownika
Triceratops

01-02-2022, 17:13

Ostrzejsze w jakim sensie
woodpecker from space
ODPOWIEDZ