Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

Re: Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2

25-03-2021, 09:43

Ci co narzekają grają bez dźwięku? ;)
Jak jest teraz z dostępnością konsoli, było ciężko dorwać swój egzemplarz?
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

25-03-2021, 10:31

Nie da sie kupic wq normalnej cenie. Markety typu RTV EURO AGD daja zapisy na goły model, a potem trzeba dzwonic jak sie odezwa do nich i wybierac z zestawów z 3 grami 3 padami kamerami itd. Zwykle skurwysynstwo.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

25-03-2021, 10:39

Nie da sie, kart graficznych też sie nie da.Jak zobaczyłem wczoraj że rtx 3080 chodzi po niemal 12k to zbladłem i sie złapałem za głowe.To jest kurwa chore w chuj.Powinni zrobić dla tych spierdolonych kopaczy oddzielny segment kart a na te dla zwykłego konsumenta nałożyć jakieś blokady by kopacze nie ważyli sie tego kupić.Kurwa od początku powstania kart graficznych nie było nigdy czegoś takiego.
Awatar użytkownika
Bień
postuje jak opętany!

25-03-2021, 11:59

Only_True_Believers pisze:nie wiem, gram z dźwiękiem.
A w co grasz ?
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

25-03-2021, 12:55

No właśnie,
chciałem w tym roku złożyć nowego kompa ale ,że nie da się kupić karty graficznej i z procesorami też nie jest różowo to sobie odpuściłem.

Jeszcze do marca nie dało się normalnie kupić ps5 bo wszystko sprzedawało się w kilka minut.

W tym miesiącu jest dużo lepiej i konsole wiszą już nawet po kilka godzin na sklepie.
najlepiej codziennie miedzy 12 a 15 sprawdzać stronke https://lowcygier.pl/

ja kupiłem w polskim amazonie za 2799 w pakiecie 3 miesiącami ps plus i spiderman miles morales + spiderman remaster. Dostawa na następny dzień

Inaczej bym nie kupił spidermana ale machnąłem ręką i dobrze zrobiłem bo spiderman miles morales jest mocno wyjebany. Grafika zatyka pape. Już go przeszedłem, potem na szybko skończyłem Until down. A teraz pogrywam w Final fantasy 7 remake który był za free w tym miesiącu i days gone z abonamentu tez za free. Potem persona 5, god of war ponownie, monster hunter i pewnie jeszcze coś sie znajdzie. W ogóle zdziwiłem się ile zajebistych gier dali za darmo. Będę miał w co grać przez rok mam takie zaległości, bo za wcześnie sprzedałem ps4 i parę exów ominąłem.

Co do samego sprzętu to może nie jest piękny, ale widać, że jest solidny, a pad to tym razem mistrzostwo świata. Jakość materiałów i precyzja przerasta tego x box ellite którego tez mam.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
uglak

25-03-2021, 14:44

mocny2_3 pisze:
Nie da sie, kart graficznych też sie nie da.Jak zobaczyłem wczoraj że rtx 3080 chodzi po niemal 12k to zbladłem i sie złapałem za głowe.To jest kurwa chore w chuj.Powinni zrobić dla tych spierdolonych kopaczy oddzielny segment kart a na te dla zwykłego konsumenta nałożyć jakieś blokady by kopacze nie ważyli sie tego kupić.Kurwa od początku powstania kart graficznych nie było nigdy czegoś takiego.
Zrobili, a potem sami się wyłożyli sami udostępnili obejście:
https://www.gry-online.pl/hardware/rtx- ... um/z11f72a
Guilty of being right
Awatar użytkownika
hcpig

25-03-2021, 16:27

mocny2_3 pisze:
Nie da sie, kart graficznych też sie nie da.Jak zobaczyłem wczoraj że rtx 3080 chodzi po niemal 12k to zbladłem i sie złapałem za głowe.To jest kurwa chore w chuj.
Chora to jest ta wieczna pogoń pececiarzy za upgradem, do 99% najlepszych gier na PC wystarczy Pentium 3, high-endowe zestawy sprzed dekady też są tanie, do tego masa konsolowych alternatyw np. Xbox 360 to 2 stówy za konsole, kllkanaście zł za grę i grania jest na lata etc. Nie narzekałbym nawet gdybym miał moje pierwszego PC z 386SX na pokładzie jako jedyną platformę gejmingową, ludziom się w dupach poprzewracało.

Przez prawie dekadę grałem tylko na Pentium 200 MMX i NIGDY nie zabrakło mi gier a wiele z nich, które odpalałem potem na Core2Duo i tak chodziłyby na Petiumie 1 z palcem w d.
Yare Yare Daze
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

25-03-2021, 16:32

Ale pierdolenie.W ciuchach z 86ego też nadal chodzisz? rozumiem że pralka frania cie nadal opiera bo nadal działa i sie sprawdza? no i telewizor nadal masz Electrona?
Awatar użytkownika
hcpig

25-03-2021, 16:37

Mówisz o rzeczach, które mają wartość użytkową. Mnie potrzebę zmiany kompa spowodowały walory użytkowe właśnie (np. Core2Duo bo internet) ale nigdy gry, których nie ma sensu rozpatrywać w kategoriach użytkowych.

W grach sorry, najlepsze czasy ta rozgrywka ma zasobą, nie liczy się mechaniki to jakieś shadery, blury, pay2win i inne 'cinematic experience' którym jara się Trocki.

W takim 1997 genialnych pozycji wychodziło kilka w miesiącu, teraz niby jest tego dużo ale ciężko znaleźć coś naprawdę wybitnego.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-03-2021, 16:40

eeeetam ;)
Nie mamy najlepszych informacji dla graczy, którzy sympatyzują ze starszymi platformami Sony. Producent PlayStation ma według najnowszego raportu zamknąć dostęp PSN dla PS3, PS Vity oraz PSP. Gracze nie będą mogli dłużej kupować tytułów na znane platformy.

Sony już pod koniec zeszłego roku zaskoczyło graczy rezygnując z dostępu do cyfrowych sklepów na starszych platformach przez witrynę i aplikację PlayStation Store. Jest to jednak dopiero początek, ponieważ Sony chce całkowicie odciąć urządzenia od cyfrowego sklepu.

Redakcja The Gamer otrzymała wiadomość od zweryfikowanego źródła, według której PlayStation 3, PlayStation Vity i PlayStation Portable już wkrótce stracą dostęp do PlayStation Store.

Już 2 lipca PS3 i PSP mają zostać odcięte od PlayStation Store, a posiadacze PS Vity otrzymają dostęp do PSS tylko do 27 sierpnia. Od tego dnia Sony całkowicie usunie wspomniane platformy z cyfrowego sklepu, więc nie otrzymamy możliwości kupowania gier oraz dodatków.

Sony ma potwierdzić wiadomość pod koniec marca. Gracze będą mieć jeszcze kilka tygodni na zrobienie zakupów – później jedyną opcją będzie sięgnięcie po fizyczne wersje tytułów, których ceny na pewno mocno wzrosną.
wiedziałem że kiedyś to nastąpi ;) w sumie i tak nie korzystam bo przecież tam są ceny z przed 10 lat :facepalm:
ciekawy jestem czy mimo zamknięcia sklepu będzie się dało pobierać kupiony gry i grać
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
hcpig

25-03-2021, 16:45

Nom i potem sprzedadzą miłośnikom PS5, konsoli bez gier, remastery z PS3/PSP/VITA.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Żułek

25-03-2021, 18:01

hcpig pisze:
25-03-2021, 16:45
Nom i potem sprzedadzą miłośnikom PS5, konsoli bez gier, remastery z PS3/PSP/VITA.
już ponoć kombinują ;)

https://www.ppe.pl/news/155713/ps5-moze ... -gier.html
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
mad
weteran forumowych bitew

25-03-2021, 18:43

ACV złamana, można przetestować. Ja po godzinie wyłączyłem, trochę za stary już jestem na to, chociaż generalnie lubię piaskownice.
Awatar użytkownika
Bień
postuje jak opętany!

25-03-2021, 19:03

hcpig pisze:
Mówisz o rzeczach, które mają wartość użytkową. Mnie potrzebę zmiany kompa spowodowały walory użytkowe właśnie (np. Core2Duo bo internet) ale nigdy gry, których nie ma sensu rozpatrywać w kategoriach użytkowych.

W grach sorry, najlepsze czasy ta rozgrywka ma zasobą, nie liczy się mechaniki to jakieś shadery, blury, pay2win i inne 'cinematic experience' którym jara się Trocki.

W takim 1997 genialnych pozycji wychodziło kilka w miesiącu, teraz niby jest tego dużo ale ciężko znaleźć coś naprawdę wybitnego.
Podpisuję się pod tym rękami i nogami.
Łatwo to pomylić z nostalgią i sam czasami zadaje sobie to pytanie,czy kiedyś było lepiej? ... bo niby czasy dla graczy teraz są chyba najlepsze ,multum sprzętu i wyboru platformy, szybki dostęp i łatwość w pozyskiwaniu gier czy to nowych czy retro, siedząc na sraczu mogę ogrywać tytuły AAA itp
Ale gdzieś w tym progresie imo cały czar prysł, człowiekowi brakuje tego ze w nowych gierkach mało jest tego uczucia ,,ooo cos nowego,, odnoszę wrażenie że wszystko chyba zostało już odkryte w latach 90 i z początku 2000 - ale tutaj bacznie obserwuje VR bo to może jeszcze wprowadzić nową jakość do giercowania ;]
Awatar użytkownika
Triceratops

25-03-2021, 19:11

Bień pisze:
25-03-2021, 19:03
hcpig pisze:

Podpisuję się pod tym rękami i nogami.
Ja rowniez, sa kwestie, w ktorych zgadzam sie z jesterem niemal w 100%
woodpecker from space
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

25-03-2021, 19:25

Kurwa ale pierdolenie, czy ja powiedziałem że dzisiejsze gry są lepsze albo nawet porównywalne do tego co było kiedyś? NIE.Jester napisał to w ten sposób jakbym ja jak i miliony graczy na świecie wychowanych na giercowaniu z pokolenia lat 90 miało do tej pory siedzieć na P4 i starych radeonach tylko dlatego że akurat ten sprzęt starczał mi do grania w klasyki.Co to kurwa za myślenie? skoro lubie grać w gry to jestem świadom tego jakie gry tworzono kiedyś ale nie mogę sie ograniczać do karty która ma 20lat i grać w tytuły sprzed 20lat tylko upgradeuje sobie sprzęt co jakiś czas(sprzęt to nie znaczy cały pc, zazwyczaj jest to karta graficzna) bo powstają nowe produkcje i chcę pograć w nowe też bo stara karta nie daje rady.Co w tym złego? Ludzie o których napisałeś to raczej maniacy benchmarków bo oni kupują kartę praktycznie co dwa/trzy latą nową byle tyle sprawdzić ile nowe sztuki robią pkt w 3dmarku
Napisałem o wysokich cenach a jester wyskoczył ze swoimi nostalgiami lat 90.Każdy gracz(o ile go na to stać) który gra w dzisiejsze tytuły sprawia sobie nową karte po powiedzmy tych 5latach kiedy wchodzi nowa generacja.Nie widzę w tym nic złego.
Ja np mam cały czas sprzęt audio stacjonarny który ma dobre 30lat i go nie zmieniam bo gra zajebiście a mógłbym sobie kupić nowy z masą nowych udogodnień.Dlaczego mam trzymać radeona 7770 i grać cały czas w stare tytuły? z filmami też jest podobnie, kiedyś robili zajebiste tytułu to znaczy że mam siedzieć w sweterku i napierdalać do końca życia vhsy bo jestem senttymenalny?
Awatar użytkownika
Bień
postuje jak opętany!

25-03-2021, 19:56

mocny2_3 pisze:
25-03-2021, 19:25
Kurwa ale pierdolenie, czy ja powiedziałem że dzisiejsze gry są lepsze albo nawet porównywalne do tego co było kiedyś? NIE.Jester napisał to w ten sposób jakbym ja jak i miliony graczy na świecie wychowanych na giercowaniu z pokolenia lat 90 miało do tej pory siedzieć na P4 i starych radeonach tylko dlatego że akurat ten sprzęt starczał mi do grania w klasyki.Co to kurwa za myślenie? skoro lubie grać w gry to jestem świadom tego jakie gry tworzono kiedyś ale nie mogę sie ograniczać do karty która ma 20lat i grać w tytuły sprzed 20lat tylko upgradeuje sobie sprzęt co jakiś czas(sprzęt to nie znaczy cały pc, zazwyczaj jest to karta graficzna) bo powstają nowe produkcje i chcę pograć w nowe też bo stara karta nie daje rady.Co w tym złego? Ludzie o których napisałeś to raczej maniacy benchmarków bo oni kupują kartę praktycznie co dwa/trzy latą nową byle tyle sprawdzić ile nowe sztuki robią pkt w 3dmarku
Napisałem o wysokich cenach a jester wyskoczył ze swoimi nostalgiami lat 90.Każdy gracz(o ile go na to stać) który gra w dzisiejsze tytuły sprawia sobie nową karte po powiedzmy tych 5latach kiedy wchodzi nowa generacja.Nie widzę w tym nic złego.
Ja np mam cały czas sprzęt audio stacjonarny który ma dobre 30lat i go nie zmieniam bo gra zajebiście a mógłbym sobie kupić nowy z masą nowych udogodnień.Dlaczego mam trzymać radeona 7770 i grać cały czas w stare tytuły? z filmami też jest podobnie, kiedyś robili zajebiste tytułu to znaczy że mam siedzieć w sweterku i napierdalać do końca życia vhsy bo jestem senttymenalny?
Ktoś o to do ciebie bije? posłuchaj blek metalu i wyluzuj.
Awatar użytkownika
hcpig

25-03-2021, 20:01

No właśnie kolego mocny, to nie jest atak na Ciebie tylko na szalonych benchmarkowców nakręcających wyścig zbrojeń bo im 2 fpsy przepadły, teraz zostali wydymani przez górników bitcoina i zamiast lamentować, mogliby olać to całe szaleństwo i cieszyć się sprzętem jaki posiadają.

Byle komputer poleasingowy z allegro za 100 zł daje 20-30 lat pecetowego dziedzictwa, nigdy się nawet tego nie ogra wszystkiego a do tego jeszcze emulatory...
Yare Yare Daze
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

25-03-2021, 20:39

Luz, ja sie ciesze z tego co mam i mogę jeszcze pograć.Na razie nie zmieniam sprzętu.Natomiast mi chodziło o ludzi którzy planowali zakup nowej karty, zaraz po premierze nvidii pod koniec 2020 sprzedali swoje stare za badziewne pieniądze i zostali z niczym.Raz że nie było kart i nadal ich nie ma, dwa że teraz ceny nowych są kosmicznie zaporowe a te co opierdolili za bezcen to mogli teraz sprzedać za dobre pieniądze.Nie może tak być że kopacze orają rynek kart by napędzić swoje koparkowe magazyny.A nvidia ma to w dupie, kasa sie zgadza bo kopacze kupią trzy razy więcej kart aniżeli mirki z osiedla więc sie nie spieszą by wprowadzić jakieś dogodne rozwiązanie.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

28-03-2021, 09:15

Gram w ffvii remake i jest to wyjebiste.

Kupiłem ps5 wczoraj, w środę mam dostać. Dałem 3199 z 3 grami tj tlou2, cyberpunk, starwars . Tlou2 i starwars już sprzedałem za 250zl. Cyberpunk sobie chyba zostawię.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
ODPOWIEDZ