Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
Inna sprawa, że w deklarowanym tempie to nie brak szczepionek jest problemem, a raczej ich nadmiar i chujowe tempo szczepienia.
https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... q,79cfc278
"Rząd do końca marca chce zaszczepić 2,9 mln Polaków. Szczepienia grupy pierwszej mają ruszyć 25 stycznia. Na tym etapie uprawnieni do tego będą m.in. osoby powyżej 60 lat, w kolejności od najstarszych, służby mundurowe i nauczyciele - przekazał szef KPRM Michał Dworczyk i minister zdrowia Adam Niedzielski."
bo jeśli 2,9 mln do końca marca, to 12 mln do końca roku. A pozostałe osoby? do końca 2023? 2024?
a jeszcze 2gie dawki?
https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... q,79cfc278
"Rząd do końca marca chce zaszczepić 2,9 mln Polaków. Szczepienia grupy pierwszej mają ruszyć 25 stycznia. Na tym etapie uprawnieni do tego będą m.in. osoby powyżej 60 lat, w kolejności od najstarszych, służby mundurowe i nauczyciele - przekazał szef KPRM Michał Dworczyk i minister zdrowia Adam Niedzielski."
bo jeśli 2,9 mln do końca marca, to 12 mln do końca roku. A pozostałe osoby? do końca 2023? 2024?
a jeszcze 2gie dawki?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Lukass
- zahartowany metalizator
Mało prawdopodobne, że tyle zdołają. Pi razy oko na razie odpadają ok. 4 mln dzieciaków. Płemieł zapowiadał, że chce otworzyć gastronomię, gdy zaszczepione będzie 50% populacji. Wyjdzie, że gdzieś w okolicach końca roku 2022 

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- trup
otuSZ to! Kolejny prom. Kolejne CPK. Kolejna mierzeja. Kolejne... Płemieł zapowiadał, że chce
-
- świeżak
Raczej się zaszczepię, ale nieprędko. Wiadomo, że ludzie starsi, tacy jak pani Janda, potrzebują tej szczepionki znacznie bardziej ode mnie.
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Ja powiedziałem, że się zaszczepię ale nikłe na to szanse w najbliższej dekadzie bo ja nie potrafię sobie nic po znajomości załatwić i nie mam prywatnego teatru utrzymywanego przez państwo. Nie ważne, Sasin chuj. Szumowski jeszcze większy.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
O, proszę. Kolega prezentuje postawę pełną godności i szacunku dla elit narodu, które są dziś tak szargane. Myślę, że p. Krystyna nie poskąpiłaby koledze autografu!Unholy Necrogoat pisze: ↑05-01-2021, 15:42Raczej się zaszczepię, ale nieprędko. Wiadomo, że ludzie starsi, tacy jak pani Janda, potrzebują tej szczepionki znacznie bardziej ode mnie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Drone
To w salonie piercingu śmierć powinna zbierać obfite żniwoHatefire pisze: ↑05-01-2021, 14:41W sumie to mi grozi śmierć przy szczepieniu. Mam lekką fobię jeśli chodzi o igły. Przy szczepieniach tylko się trochę pocę, przy pobieraniu krwi jestem już biały na twarzy. Kiedyś zemrę na zawał, przy zastrzykuDentystka kiedyś się nawet po podaniu znieczulenia w dziąsło widząc moją bladość spytała się czy wszystko w porządku i można kontynuować.

- nicram
Ten akurat 61. Oby nie zszedł, to dobry człowiek. By the way, ktoś słyszał o odczynach poszczepiennych rok, dwa albo trzy lata po szczepieniu? Halo?

all the monsters will break your heart
- trup
i to wprost na bliźnie po szczepionce.Drone pisze: ↑05-01-2021, 15:58O, proszę. Kolega prezentuje postawę pełną godności i szacunku dla elit narodu, które są dziś tak szargane. Myślę, że p. Krystyna nie poskąpiłaby koledze autografu!Unholy Necrogoat pisze: ↑05-01-2021, 15:42Raczej się zaszczepię, ale nieprędko. Wiadomo, że ludzie starsi, tacy jak pani Janda, potrzebują tej szczepionki znacznie bardziej ode mnie.
Pani Krystyno! Proszę się wylogować.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Hehe coś w tym rodzajuUnholy Necrogoat pisze: ↑05-01-2021, 15:42Raczej się zaszczepię, ale nieprędko. Wiadomo, że ludzie starsi, tacy jak pani Janda, potrzebują tej szczepionki znacznie bardziej ode mnie.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Hatefire
Autyzm. Szach mat sługusie Big Pharmy

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- nicram
- nicram
Obejrzałem do 18 minuty. Dalej nie dałem rady słuchać tych bzdur. Satyros, chyba naprawdę mnie nie lubisz.SATYROS pisze: ↑05-01-2021, 00:00
Poproszę kolegę Nicrama aby odniósł się merytorycznie do treści pierwszego filmu.
Po prostu jestem ciekaw fachowej kontropinii.
Oczywiście pomińmy milczeniem komentarze autora. Interesuje mnie co jest prawdą, co nie jest a czego nauka nie jest pewna w stosunku do tej teorii.

1. Toksyczność mRNA ("to jest substancja bardzo toksyczna"), tak obce mRNA może być toksyczne (ale nie bardzo) w połączeniu z lekami przeciwwirusowymi lub lekami przeciwnowotworowymi które oparte są o nienaturalne analogi nukleozydów. Dlatego żeby się zaszczepić trzeba być zdrowym i poinformować lekarza czy bierze się jakieś leki. Krótko powiedziawszy mRNA samo w sobie toksyczne nie jest, bo byśmy nie przeżyli - patrz pkt. 2.
2. "mRNA może niszczyć ludzki organizm". Prawdopodobnie pan Zięba nie wie, że w każdej sekundzie w jego organizmie powstają miliardy cząsteczek mRNA i żyje. Każdy chyba wie, że mamy przepisanie informacji zawartej w DNA na mRNA, a z mRNA na białko? To chyba nie szkodzi?
3. Tak, są leki oparte na RNA, które zawiera modyfikowane, nienaturalne nukleozydy np, metalokarborany, kompleksy Boru, które może znajdą zastosowanie w leczeniu chorób nowotworowych (głównie). Naturalne RNA w tym mRNA w szczepionkach przeciwko Covid19 jest całkowicie nieszkodliwe i bardzo nietrwałe (ze względu na wszechobecne RNazy).
4. Czy RNA może wbudować się do genomu? Tak jak napisane jest w tej publikacji, nawet w rozważaniach teoretycznych przy zastosowaniu enzymów odwrotnej transkryptazy i integrazy jest to skrajnie nieprawdopodobne. Dalej w tej publikacji jest napisane, że jest to niemożliwe także dla DNA plazmidowego. Dlaczego? Ano dlatego, że nasz genom ma systemy chroniące nas przed tego typu inwazją. Dlatego, że ciągle stykamy się za bakteriami i wirusami i każda infekcja kończyłaby się modyfikacją naszego genomu.
5. Pani Judy Mikovits mówi, że eksplozja nowotworów to efekt szczepionek. Ciekawe, że nie przedstawiła na to żadnych dowodów i ciekawe czemu nie łączy tej eksplozji z: trybem życia, coraz większym narażeniem na stres i zanieczyszczenia, coraz większą liczbą ludzi (im więcej ludzi tym większa liczba chorób na które ci ludzie zapadają) czy z lepszą diagnostyką?
6. Pani Judy Mikovits jest oszustką naukową, więcej można przeczytać tutaj: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7398426/ i po raz kolejny w historii taka osoba staje się bohaterem szurów. Przypadek?
-
- rasowy masterfulowicz
- Drone
Niech kol. nicram przyzna się, ile mu płaci Soros za te posty na forum!
-
- rasowy masterfulowicz
Pewnie już dostał szczepionkę spod lady :/
- Drone
Jak przestanie od jutra pisać, to znaczy, że to prawda

- nicram
Mam umowę, która nie pozwala mi tego ujawnić.

Niestety, grzecznie czekam na swoją kolej.

- SATYROS
- w mackach Zła
Dzięki, o to mi chodziło. O naukowe odniesienie się to tych teorii. Obecnie w dyskusjach wszyscy obrzucają się błotem, brak merytorycznych wypowiedzi.nicram pisze: ↑05-01-2021, 17:44Obejrzałem do 18 minuty. Dalej nie dałem rady słuchać tych bzdur. Satyros, chyba naprawdę mnie nie lubisz.SATYROS pisze: ↑05-01-2021, 00:00
Poproszę kolegę Nicrama aby odniósł się merytorycznie do treści pierwszego filmu.
Po prostu jestem ciekaw fachowej kontropinii.
Oczywiście pomińmy milczeniem komentarze autora. Interesuje mnie co jest prawdą, co nie jest a czego nauka nie jest pewna w stosunku do tej teorii.
1. Toksyczność mRNA ("to jest substancja bardzo toksyczna"), tak obce mRNA może być toksyczne (ale nie bardzo) w połączeniu z lekami przeciwwirusowymi lub lekami przeciwnowotworowymi które oparte są o nienaturalne analogi nukleozydów. Dlatego żeby się zaszczepić trzeba być zdrowym i poinformować lekarza czy bierze się jakieś leki. Krótko powiedziawszy mRNA samo w sobie toksyczne nie jest, bo byśmy nie przeżyli - patrz pkt. 2.
2. "mRNA może niszczyć ludzki organizm". Prawdopodobnie pan Zięba nie wie, że w każdej sekundzie w jego organizmie powstają miliardy cząsteczek mRNA i żyje. Każdy chyba wie, że mamy przepisanie informacji zawartej w DNA na mRNA, a z mRNA na białko? To chyba nie szkodzi?
3. Tak, są leki oparte na RNA, które zawiera modyfikowane, nienaturalne nukleozydy np, metalokarborany, kompleksy Boru, które może znajdą zastosowanie w leczeniu chorób nowotworowych (głównie). Naturalne RNA w tym mRNA w szczepionkach przeciwko Covid19 jest całkowicie nieszkodliwe i bardzo nietrwałe (ze względu na wszechobecne RNazy).
4. Czy RNA może wbudować się do genomu? Tak jak napisane jest w tej publikacji, nawet w rozważaniach teoretycznych przy zastosowaniu enzymów odwrotnej transkryptazy i integrazy jest to skrajnie nieprawdopodobne. Dalej w tej publikacji jest napisane, że jest to niemożliwe także dla DNA plazmidowego. Dlaczego? Ano dlatego, że nasz genom ma systemy chroniące nas przed tego typu inwazją. Dlatego, że ciągle stykamy się za bakteriami i wirusami i każda infekcja kończyłaby się modyfikacją naszego genomu.
5. Pani Judy Mikovits mówi, że eksplozja nowotworów to efekt szczepionek. Ciekawe, że nie przedstawiła na to żadnych dowodów i ciekawe czemu nie łączy tej eksplozji z: trybem życia, coraz większym narażeniem na stres i zanieczyszczenia, coraz większą liczbą ludzi (im więcej ludzi tym większa liczba chorób na które ci ludzie zapadają) czy z lepszą diagnostyką?
6. Pani Judy Mikovits jest oszustką naukową, więcej można przeczytać tutaj: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7398426/ i po raz kolejny w historii taka osoba staje się bohaterem szurów. Przypadek?
A powinno się dyskutować na argumenty. A czy ktoś przyjmuje jedne czy drugie do wiadomości, to już jego problem (prawo).
Trochę się napociłeś, ale było warto

P.S. Przecież wiesz, że Cię lubię

- Żułek
skąd ja to znam ?Hatefire pisze: ↑05-01-2021, 14:41
W sumie to mi grozi śmierć przy szczepieniu. Mam lekką fobię jeśli chodzi o igły. Przy szczepieniach tylko się trochę pocę, przy pobieraniu krwi jestem już biały na twarzy. Kiedyś zemrę na zawał, przy zastrzykuDentystka kiedyś się nawet po podaniu znieczulenia w dziąsło widząc moją bladość spytała się czy wszystko w porządku i można kontynuować.

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist