Powtarzam, obejrzyj pierwszy i nie promuj twórczości Jurka

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Jak zwykle, nikt nie widział a opinia gotowa.
Już wielokrotnie odnosiłem się do tych bzdur. Wklejałem nawet linka do artykułu pokazującego, że związane to było z polimorfizmami występującymi u Skandynawów. Częstość wystąpienia tej przypadłości (nie śmiertelnej bynajmniej) był 15 do 100000 po szczepieniu w Szwecji i Finlandii. Śmiertelność grypy szacuje się na 1 -5 na 1000. Widzisz różnice? To ma być szurski dowód przeciwko szczepieniom? W pozostałych krajach nie znaleziono dowodów na wywoływanie narkolepsji przez tę szczepionkę.mistrzsardu pisze: ↑04-01-2021, 23:39Artykuł dotyczył Szwecji. Szczepionka była stosowana w wielu krajach, także we Francji, gdzie została wycofana pod wpływem nacisku społecznego.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑04-01-2021, 23:22W artykule jest mowa o 311 osobach z 400 kilkudziesieciu, ktorym przyznano odszkodowanie, skad wziales tysoace? (Napisali tez ze zaszczepilo sie 60% kraju, ile to ludzi?)
Cytat z artykułu:
"Prowadzone obecnie liczne badania m.in. w Finlandii, Szwecji oraz Irlandii dowodzą, że w wielu przypadach chorobę wywołała szczepionka Pandemrix. Zastosowano ją u ponad 30 mln osób w 47 krajach na przełomie 2009 i 2010 r., gdy wybuchła świńska grypa wywołana wirusem H1N1."
Na podstawie zaszczepionej populacji Szwecji i % osób poszkodowanych można oszacować, oczywiście z dużym marginesem błędu ile osób dotknęła narkolepsja w pozostałych krajach.
Wiem, że dla fanatyków szczepień wypłacone w Szwecji odszkodowania o niczym nie świadczą. Natomiast dla ludzi myślących jest to temat do przemyśleń.
Nie jestem przeciwnikiem szczepień, ale zwolennikiem wolnego wyboru, Rób jak uważasz, ale uważaj co robisz, tylko tyle.
Dziwne. Ktoś się odniesie merytorycznie?SATYROS pisze: ↑05-01-2021, 00:00
Poproszę kolegę Nicrama aby odniósł się merytorycznie do treści pierwszego filmu.
Po prostu jestem ciekaw fachowej kontropinii.
Oczywiście pomińmy milczeniem komentarze autora. Interesuje mnie co jest prawdą, co nie jest a czego nauka nie jest pewna w stosunku do tej teorii.
To oczywiste.
Drone doskonale wiem, czytałem co sądzisz o tym co się dzieje. Dokładnie to o czym piszesz chciałem uchwycić w swoim poście, mianowicie skurwienie każdej ze stron w momencie posiadania nawet najmniejszej władzy. Nie mam wątpliwości, że rządzący mają coś specjalnego w zanadrzu. Gdzieś jakiś haczyk musi być.Drone pisze: ↑04-01-2021, 23:29O przepraszam.zodiac pisze: ↑04-01-2021, 22:22
I pisowski reżim zaszczuł biedną panią krystynę oraz wspaniałych lekarzy z wum.
Jak to leciało u towarzyszy z forum o robieniu kurwy z logiki?
Bo coś cicho siedzą od kilku jak mysz pod miotłą i nie robią wykładów o wyższości jaśnie oświeconych nad masami nie rozumiejącymi podstawowych pojęć.![]()
Jeżeli o mnie chodzi, to napisałem wprost, co sądzę o tej akcji. Dno. Utracili całkowicie RiGCz. Tłumaczenie post factum żenujące, dodatkowo nie zauważają, że próbując zasłonić swoją winę przekrętami PiS-u, zachowują się tak samo jak PiS krzyczący o przekrętach za czasów PO. To pokazuje, że pewne pokolenie musi odejść - jest ukształtowane mentalnie przez PRL, mentalność radziecką, w której posiadanie koneksji, znajomości i wejść stanowi powód do osobistej dumy i przyczynek do czucia się niesłychanie ważnym. Koneksje jako dobro luksusowe, którym należy się chwalić, ale z niechęcią patrzeć, jeżeli inni też takie koneksje zdobywają. Dodatkowo wiele osób straciło doskonałą okazję, by zachować godne milczenie i koniecznie musi zabrać głos w obronie tej żenującej akcji. Aż się dziwię, że PiS tak słabo grzeje temat - pewnie czegoś się boją albo coś poważnego mają na sumieniu.
Zamówili 100 mln dawek AstraZeneca i wytrzymali szczepienia Pfizera, ale podobno mają powrócić. Tylko, co jak odstęp czasowy pomiędzy dawkami szczepy pfizera będzie zbyt długi, bo planują dłuższy odstęp niż te trzy tygodnie.
Antygen w obu jest ten sam - białko Spike. Jeżeli Brytole rezygnują z Pfeizera to jest to i tylko wyłącznie spowodowane interesem swojego producenta.
Tak. Głowa Twa pojebana,
No raczej. Do kwietnia chcą zaszczepić 30 mln ludzi.
Niby zamówienia miały być wspólne, ale Niemcy zamówili swoją partię:immortal69 pisze: ↑05-01-2021, 12:04
A odnośnie szczepionek: czy jest możliwość żeby jakiś kraj EU dodatkowo negocjował zakup lub sprowadzał samodzielnie dodatkowe partie szczepionek? Czy jest to zablokowane ze względu na solidarność w ramach EU?