PSTRĄG VS KARP
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: PSTRĄG VS KARP
Też pstrąg. Ale w okresie świątecznym karp jest zajebiście dobry. No i tłuściutki jak ja
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
Pacjent
Pstrąg.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Medard
Pstrąg, karpia nie lubię. Ogólnie to wolę ryby morskie, ale pstrąg jest ok.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- iGrinder
- postuje jak opętany!
- Lukass
- zahartowany metalizator
- Sybir
Only pstronk is real, ale sandacz, szczupak, okoń - też 
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Oferma
- weteran forumowych bitew
Schab.
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
To jak pytanie jak, jak nie wiem, czy wolisz perfumy czy pryskać się wodą z kibla. Nie wiedziałem że to podlega jakiejś dyskusji.
Find your flow
-
Nasum
- SODOMOUSE
No Nasum, widzę że od 2011 smak się nie zmienił. : )
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=TFDS5dh ... rt_radio=1
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=TFDS5dh ... rt_radio=1
-
Nasum
- Mental
- weteran forumowych bitew
Only pstrąg is real
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- nicram
Chyba najlepsza ryba słodkowodna. Karpia bardzo lubię, tak jak zresztą wszystkie ryby i w starciu pstrąg - karp, stawiam na karpia.
all the monsters will break your heart
-
Maruder
- w mackach Zła
Umiejętnie przygotowany i przyprawiony karp potrafi zaskoczyć, jest całkiem zjadliwy
Ale w starciu z pstrągiem jest z z góry skazany na porażkę.
Ktoś wyżej wspominał o pstrazku że Złotego Potoka - jak najbardziej jestem za i bywam kilka razy w roku.
Ktoś wyżej wspominał o pstrazku że Złotego Potoka - jak najbardziej jestem za i bywam kilka razy w roku.
-
mocny2_3
Powiem tak, od lat mam na stole karpia i pstrąga.Oba smażone na maśle.Oba zawsze był pyszne ale od jakiś 3 lat zaczynam dostrzegać te wady w karpiu.Mimo że jego smak jest dobrze zatuszowany doprawieniem i masełkiem to czasami daje sie we znaki ten mułowaty smak.Póki go nie wyczuje to jem z uśmiechem na gębie, jak już wyczuje to idzie w odstawke.Dodatkowo wkurwia mnie w nim że on ma w niektórych częściach takie galaretowate mięso.No i trzeba uważać i kupować młode sztuki bo te stare to jest dramat.
Pstrąg wczoraj mi karpia pozamiatał.Miałem jeszcze dorsza i oczywiście wygrał on z każdą inną rybą.Miałem też łososia ale ktoś z rodziny wpadł na pomysł by go doprawić czosnkiem i spierdolił przepięknie tak że nawet kawałka nie zjadłem.
Pstrąg wczoraj mi karpia pozamiatał.Miałem jeszcze dorsza i oczywiście wygrał on z każdą inną rybą.Miałem też łososia ale ktoś z rodziny wpadł na pomysł by go doprawić czosnkiem i spierdolił przepięknie tak że nawet kawałka nie zjadłem.
- Najprzewielebniejszy
Mam w okolicy kilka hodowli ryb.
W zwyczaju mialem dotychczas samodzienla wyprawe po karpia do tzw Pustelni gdzie wybieralem jeszcze sztuke plywajaca w stawie.
Ryba po pocwiatrowaniu odpoczywala dobe w cebulce, ktora nalezycie odciagala tzw mula. Zawsze byl wyborny. Choc czasem niepozbawiony wad. Wspomniana galaretowata struktora i czasem cos miekkiego i szarego niekoniecznie wplywalo na komfort konsumpcji.
Ale w tym roku z racji obostrzen i niewiadomych jakie moglbym zastac w Pustelni - kolejka rok temu byla tam na godzine stania, postanowilem dac szanse innej hodowli.
Marczak w Markuszowie to tylko 20 min jazdy moim czarnym przyjacielem, troche kopania sie po groblach i jestem na miejscu.
Karp podobnie wybrany ze stawu, zywotna duza i zwinna sztuka to byl dobry wybor. Nastepnego dnia, po obowiazkowym lezeniu w cebuli smakowal wybornie. Brak galaretek, brak szarej struktury. Smaczny i mięsisty. Wogole nie ciagnacy mulem.
Marczak z Markuszowa ma nowego bardzo zadowolonego klienta.
Tydzien wczesnien robilem karmazyna w cytynie i pomaranczach i wyszedl rownie wybornie. To doskonala ryba.
Podobnie lubie dorsza, dobrze wypieczony albo wysmazony smakuje dobrze, choc trzeba mu nadac smaku przyprawami, sam w sobie jest malo wyrozniajacy sie. A pstrąg... No nie wchodzi mi. Zbyt rozmyty w smaku. Podchozilem pare razy i raczej bede unikal.
Sumujac. Dobrze wyhodowany zwinny i raczej wiekszy karp oraz karmazyn. Mi wystarczaja.
W zwyczaju mialem dotychczas samodzienla wyprawe po karpia do tzw Pustelni gdzie wybieralem jeszcze sztuke plywajaca w stawie.
Ryba po pocwiatrowaniu odpoczywala dobe w cebulce, ktora nalezycie odciagala tzw mula. Zawsze byl wyborny. Choc czasem niepozbawiony wad. Wspomniana galaretowata struktora i czasem cos miekkiego i szarego niekoniecznie wplywalo na komfort konsumpcji.
Ale w tym roku z racji obostrzen i niewiadomych jakie moglbym zastac w Pustelni - kolejka rok temu byla tam na godzine stania, postanowilem dac szanse innej hodowli.
Marczak w Markuszowie to tylko 20 min jazdy moim czarnym przyjacielem, troche kopania sie po groblach i jestem na miejscu.
Karp podobnie wybrany ze stawu, zywotna duza i zwinna sztuka to byl dobry wybor. Nastepnego dnia, po obowiazkowym lezeniu w cebuli smakowal wybornie. Brak galaretek, brak szarej struktury. Smaczny i mięsisty. Wogole nie ciagnacy mulem.
Marczak z Markuszowa ma nowego bardzo zadowolonego klienta.
Tydzien wczesnien robilem karmazyna w cytynie i pomaranczach i wyszedl rownie wybornie. To doskonala ryba.
Podobnie lubie dorsza, dobrze wypieczony albo wysmazony smakuje dobrze, choc trzeba mu nadac smaku przyprawami, sam w sobie jest malo wyrozniajacy sie. A pstrąg... No nie wchodzi mi. Zbyt rozmyty w smaku. Podchozilem pare razy i raczej bede unikal.
Sumujac. Dobrze wyhodowany zwinny i raczej wiekszy karp oraz karmazyn. Mi wystarczaja.
-
Pacjent
Wg mnie pstrąg nadaje się wyłącznie do pieczenia. Wtedy jest idealny.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Karp musi poleżeć w cebulce, wtedy jest doskonały. Nie ma mułu. Na co dzień nie jem, ale na święta nie mogę przestać.
- dzik
dobry kościół to kościół spalony