POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

14-10-2020, 22:44

chyba będzie zara kłótnia o tych brunatnych konfiarzy. niestety.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

14-10-2020, 22:45

535 pisze:
Gdy zamkną monopolowe, będziesz miał rewolucję. Nie mam żadnych wątpliwości.
właśnie dzisiaj o tym rozmawiałem w trakcie 2 godzinnych tajnych kompletów. myślę, że jest odwrotnie. zamykają monopole bo się spodziewają właśnie rewolucji. napewno nie tego, że się społeczeństwo rozpije, bo z tego co słysze wielu dalej o wiele mocniej w palnik a jakby nie stanowiło to dla nikogo wcześniej problemu.
lys på slutten av lys
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

14-10-2020, 22:50

Drone pisze:
14-10-2020, 22:43
Wszystko zależy od tego, czy dojdzie do rewolucji kiełbasianej. Jeżeli tak, to lud będzie dyszał żądzą mordu i wtedy kaczyści zostaną ukarani przez każdą opcję, która przejmie władzę. Tak mi się wydaje.
masz sto procent racji - nawet dzisiaj widziałem info, że Gowin postawił się dzisiaj reszcie bo chcieli zwiekszac emerytury. Pomijajac spoleczno - ekonomiczną sensowność takiego rozwiązania, pierwsze co mi przyszło na myśl to własnie to, ze zauwazyli jak pali im się pod dupami, i trzeba zatkać protestujące gęby pieniędzmi. Rolnicy już im się rzucili do gardeł, za chwile dojdą inne grupy społeczne.
KVLT lizania CZASZKI
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

14-10-2020, 22:52

535 pisze:
Gdy zamkną monopolowe, będziesz miał rewolucję. Nie mam żadnych wątpliwości.
Rewolucja to ostatnie czego chcę. Chcę sądu, konwiskaty majątków (może być rozszerzona jak chciał Zero), wieloletnich więzień, a dla głównych sprawców czapy.

Marzenia piękna rzecz.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

Pan_Kimono pisze:
14-10-2020, 22:00

Na obecnej scenie politycznej nie ma niestety lepszej opcji. Mówie zupełnie poważnie. Nastepne lata, jeśli nie skupimy sie na gospodarce, będą koszmarem. Elgiebete, zwierzatka pojda w zapomnienie jak ludzie zauwaza, puste portfele.

Konfa z tych wszystkich partyjek ma najsensowniejszy program gospodarczy. Uspokoje od razu lewa strone - nie ma szans by wprowadzili ultra kapitalizm w ciagu kolejnych 10 lat. Nasze spoleczenstwo jest mentalnie w glebokiej komunie i wyjechaliby na widlach predzej niz sie pojawili w sejmie.
Wiesz, tylko polityka to nie jest wybieranie rodzynek z tortu. Jak Konfa się dorwie do władzy to będziemy mieli ją z całym dobrodziejstwem inwentarza czyli foliarzami, ruskimi agentami, wstawaniem z kolan, katolicką hipokryzją i naziolstwem.
Po nich tylko wojna.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

14-10-2020, 22:55

Pan_Kimono pisze:
14-10-2020, 22:50
Drone pisze:
14-10-2020, 22:43
Wszystko zależy od tego, czy dojdzie do rewolucji kiełbasianej. Jeżeli tak, to lud będzie dyszał żądzą mordu i wtedy kaczyści zostaną ukarani przez każdą opcję, która przejmie władzę. Tak mi się wydaje.
masz sto procent racji - nawet dzisiaj widziałem info, że Gowin postawił się dzisiaj reszcie bo chcieli zwiekszac emerytury. Pomijajac spoleczno - ekonomiczną sensowność takiego rozwiązania, pierwsze co mi przyszło na myśl to własnie to, ze zauwazyli jak pali im się pod dupami, i trzeba zatkać protestujące gęby pieniędzmi. Rolnicy już im się rzucili do gardeł, za chwile dojdą inne grupy społeczne.
A propos rolników, tutaj taki kwiat:
https://next.gazeta.pl/next/7,168930,26 ... s=BoxBizMT

Kaczyński uroił sobie, że Unia da się tak samo zastraszać, jak jego podwładni z PiS. Srogo, oj srogo się rozczaruje, jak skończy się kurek z pieniędzmi. To w zasadzie już się pomału dzieje, nikt w Unii, zwłaszcza w tych czasach, nie będzie z nim dyskutował.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

14-10-2020, 22:57

Tatuś pisze:

Wiesz, tylko polityka to nie jest wybieranie rodzynek z tortu. Jak Konfa się dorwie do władzy to będziemy mieli ją z całym dobrodziejstwem inwentarza czyli foliarzami, ruskimi agentami, wstawaniem z kolan, katolicką hipokryzją i naziolstwem.
Po nich tylko wojna.
Zdaję sobie sprawę, natomiast wolę to niż żarcie gruzu i odbudowywanie gospodarki przez dekady. Jedne lata 90 już wystarczą.

Poza tym z konfy tacy faszysci, jak ze mnie piękna blondynka. Znałem prawdziwych faszystów w naszym kraju, większość to ostry kryminał, a ówczesna Młodziez Wszechpolska była dla nich komiczna. W tamtym środowisku nazywali ich ministrantami. Ruskich agentów to raczej będą szukać w PiSie, a z ruskimi raczej robic biznes. Swoją drogą wolę zaryzykować niż po raz kolejny przerabiać POPIS
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Ascetic

Tatuś pisze:
Pan_Kimono pisze:
14-10-2020, 22:00

Na obecnej scenie politycznej nie ma niestety lepszej opcji. Mówie zupełnie poważnie. Nastepne lata, jeśli nie skupimy sie na gospodarce, będą koszmarem. Elgiebete, zwierzatka pojda w zapomnienie jak ludzie zauwaza, puste portfele.

Konfa z tych wszystkich partyjek ma najsensowniejszy program gospodarczy. Uspokoje od razu lewa strone - nie ma szans by wprowadzili ultra kapitalizm w ciagu kolejnych 10 lat. Nasze spoleczenstwo jest mentalnie w glebokiej komunie i wyjechaliby na widlach predzej niz sie pojawili w sejmie.
Po nich tylko wojna.
o czym my mówmy. ostatni sondaż (wiem, wiem, niemiecki drOnet i sondaże to nie sondaże) to zjazd z 11 do 5%. rządzić to oni sobie mogą. ruchem narodowym na 3000 członków. ale tak cały inwentarz to to co wymieniłeś. i właśnie dla tego jest to partia z brzegu. tym razem prawego. a rządzą partie środka, które są w stanie zebrać jak najwięcej miałkiego środka. tym samym szanowny kolega kimono się za bardzo podpalił.

a co do tych 5%, ludzie widzą brauna na warszawskiej manifestacji, hehe, na 2000, osób, hehe jak namawia do zdjęcia masek. chwilę później krzysia jak kupuje pampersy dla małego co się wykluje naziola. już w maseczce. i już wiedzę, że nie dość, że szury to jeszcze hipokryci.

generalnie mrzonki. partia marginesu. do rozwiązania. jeszcze za rządów pis.
Ostatnio zmieniony 14-10-2020, 22:59 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

14-10-2020, 22:58

Pan_Kimono pisze:
Tatuś pisze:

Po nich tylko wojna.
Zdaję sobie sprawę, natomiast wolę to niż żarcie gruzu i odbudowywanie gospodarki przez dekady. Jedne lata 90 już wystarczą.

Poza tym z konfy tacy faszysci, jak ze mnie piękna blondynka. Znałem prawdziwych faszystów w naszym kraju, większość to ostry kryminał, a ówczesna Młodziez Wszechpolska była dla nich komiczna. W tamtym środowisku nazywali ich ministrantami. Ruskich agentów to raczej będą szukać w PiSie, a z ruskimi raczej robic biznes. Swoją drogą wolę zaryzykować niż po raz kolejny przerabiać POPIS
oh. a tak się fajnie z kolegą rozmawiało.
lys på slutten av lys
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

14-10-2020, 23:00

Drone pisze:
14-10-2020, 22:55

A propos rolników, tutaj taki kwiat:
https://next.gazeta.pl/next/7,168930,26 ... s=BoxBizMT

Kaczyński uroił sobie, że Unia da się tak samo zastraszać, jak jego podwładni z PiS. Srogo, oj srogo się rozczaruje, jak skończy się kurek z pieniędzmi. To w zasadzie już się pomału dzieje, nikt w Unii, zwłaszcza w tych czasach, nie będzie z nim dyskutował.
On kompletnie odleciał. Sprawia wrażenie kogoś kto uwierzył we własny pic. Facet jest otoczony samymi klakierami, którzy wciąż mówią do niego per naczelnik.

To olewanie maseczek, nie podawanie reki dudzie( w sumie sam bym mu nie podal) etc. Ktokolwiek inny będąc politykiem dbałby o jakąkolwiek spójność przekazu. Mam nadzieję, że Jarek dożyje czasu gdy pomniki Lecha będą lecieć na bruk.
KVLT lizania CZASZKI
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

14-10-2020, 23:02

Ascetic pisze:
Nie denerwuj sie stary. Ja się poważnie zastanawiam czy Maciora nie jest na czyimś pasku. Nie mogę uwierzyć że można być tak zakłamanym i nieudolnym bez drugiego dna. Po prostu w głowie mi się to nie mieści.

Co do konfy - zdaję sobie sprawę że nie mają szans na zwycięztwo a wizja tego co zrobią inne partie z gospodarką mnie na tyle przeraza, ze powaznie myśle nad chwilowym wyjazdem z kraju. Niemniej pięknie wyciągają brudy pisowi czego kompletnie nie robi opozycja. Platforma w ogole istnieje jeszcze? a co do ich ideologicznego odchylenia - wprowadzanie na siłe takich rozwiązań jest przeciwskuteczne, co widać chociażby po coraz liczniejszych komentarzach na zachodzie co do wpychania na siłe poprawności politycznej. Wiec traktuje to jako pewnego rodzaju zawór bezpieczeństwa. To se ne wrati, i moim zdaniem na zmianę w taką stronę nie ma już szans. Może nie dość jasno to napisałem w mojej rozmowie z Dronem. Uwazam, ze zmian w spoleczenstwie juz sie i tak nie da zatrzymac.
Ostatnio zmieniony 14-10-2020, 23:20 przez Pan_Kimono, łącznie zmieniany 2 razy.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Ascetic

14-10-2020, 23:15

Pan_Kimono pisze:
14-10-2020, 23:02
Ascetic pisze:
Nie denerwuj sie stary. Ja się poważnie zastanawiam czy Maciora nie jest na czyimś pasku. Nie mogę uwierzyć że można być tak zakłamanym i nieudolnym bez drugiego dna. Po prostu w głowie mi się to nie mieści.

Co do konfy - zdaję sobie sprawę że nie mają szans na zwycięztwo a wizja tego co zrobią inne partie z gospodarką mnie na tyle przeraza, ze powaznie myśle nad chwilowym wyjazdem z kraju. Niemniej pięknie wyciągają brudy pisowi czego kompletnie nie robi opozycja. Platforma w ogole istnieje jeszcze?
na ostatnie pytanie nie odpowiem. źle je zaadresowałeś.

jeden maciora wiosny nie czyni . konfiarze min. poprzez ruch antymaseczkowy realizują plan prucia społeczeństwa na różnych płaszczyznach. nie ma innego ośrodka skąd by szedł przekaz - zdejmij namordnik. mam przypomnieć jacy posłowie w sejmie dostali karę za nie noszenie maseczki? bądźmy poważni. ja rozumiem, że inaczej nie zagarną powiedzmy 10%, ale, żeby za ruskie pieniądze?

kwestie gospodarcze nie przysłonią tego jakie tam towarzystwo się umościło. no sorry. jak mi powiesz, że taki bonkiewicz wywodzi się z ramienia wolnościowego to wiesz co zrobię.

zresztą o czym mówimy. teraz jakoś ludzie pomijają co konfa myśli na temat służby zdrowia. - prywatyzować. teraz sobie wyobraź taki model w polsce. jak zmusić prywaciarza, żeby za pis pieniądz leczył tą pandemię? itd. itp. dla mnie to jest mit programu gospodarczego konfy. jakby co mogę nad tym tematem popracować.

a za zasługę punktowania pisu w tym dosć wymiernym stopniu punktów nie przyznam. robią to chyba w jakimś celu. walczą o zbliżony elektorat? albo przynajmniej jego część.
Ostatnio zmieniony 14-10-2020, 23:25 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

14-10-2020, 23:22

Ascetic pisze:

o czym my mówmy. ostatni sondaż (wiem, wiem, niemiecki drOnet i sondaże to nie sondaże) to zjazd z 11 do 5%. rządzić to oni sobie mogą.
Pytanie co się stanie jak PiS zesłabnie. Spokojnie mogą do 15% dociągnąć i mieć zdolność koalicyjną a rozpieprzenie demokracji po przeoraniu jej przez PiS będzie dziecinnie proste.
Awatar użytkownika
Ascetic

14-10-2020, 23:23

Tatuś pisze:
14-10-2020, 23:22
Ascetic pisze:

o czym my mówmy. ostatni sondaż (wiem, wiem, niemiecki drOnet i sondaże to nie sondaże) to zjazd z 11 do 5%. rządzić to oni sobie mogą.
Pytanie co się stanie jak PiS zesłabnie. Spokojnie mogą do 15% dociągnąć i mieć zdolność koalicyjną a rozpieprzenie demokracji po przeoraniu jej przez PiS będzie dziecinnie proste.
dlatego czasem myślę, że może warto, aby szybciutko ten pis póki do końca nie połamie nóg zabrał się za brunatną młodzież. bo w to, że nie mają kwitów to nie wierzę.

jak za dawnych czasów opublikować posty z fejsa, tak z 5-6 lat wstecz było. pokazać jak chłopcy hajlują. tak poza tym co sobie można wyłapać w sieci. może gdzie podróże odbywają. rozgonić. a później do piachu z tym pisem.
Ostatnio zmieniony 14-10-2020, 23:26 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

14-10-2020, 23:26

Nie mam złudzeń co do polityków Konfederacji - moim zdaniem ich postulaty gospodarcze mają raczej za cel utrzeć nosa lewakom, a ich główne motywacje są ideologiczne. Także gdyby doszli do władzy, to podejrzewam, że zaczęłoby się od ostrego zamordyzmu obyczajowego, co - jak napisał już kol. Kimono - jest skazane i tak na niepowodzenie. Brakuje mi partii, która byłaby liberalna gospodarczo i liberalna obyczajowo - coś, co przynajmniej w postulatach, proponowała na samym początku Nowoczesna.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

Ascetic pisze:

dlatego czasem myślę, że może warto, aby szybciutko ten pis póki do końca nie połamie nóg zabrał się za brunatną młodzież. bo w to, że nie mają kwitów to nie wierzę.
Mniejsze zło. O ile PiS udaje wielkich demokratów to konfa nie ma żadnych problemów z artykulacją "demokracja jest zła". Więc nigdy ich nie należy do władzy dopuścić bo po nich tylko wojna.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

14-10-2020, 23:30

Pytanie o platformę bylo raczej retoryczne. Pis im sie wystawia na strzał jak nigdy a oni nie robia dosłownie nic. Ta partia moim zdaniem sie już dawno skończyła.

Mit czy nie mit, przynajmniej maja takie deklaracje, czego nie można powiedzieć o innych partiach. Wiesz, ja nie jestem za zupełnie prywatną służbą zdrowia, natomiast moim zdaniem wizyty u lekarzy pierwszego kontaktu, jeśli nie jestes ciężko niepełnosprawny, nie zyjesz w skrajnej biedzie, powinny być odpłatne. Poważne zabiegi, czy długotrwałe leczenie powinne być objęte państwowym ubezpieczeniem bo one nigdy nie będą się opłacać.

Po prostu nie wierzę, że w perspektywie 10 lat dałoby sie wprowadzić rozwiązania o których mówią. Ale z chęcią przywitam uwalenie chociaż całego biurokratycznego nawisu jaki narósł przez lata. Inne partie nawet o tym nie wspominają. Ja nie jestem ultrawolnorynkowcem, natomiast w naszym kraju system biurokratyczny to zwyczajny rak, i trzeba sie tego pozbyć, choćby trochę. Gdyby Razemki wprowadzili jeden przepis - żyjesz z budżetówki, nie masz prawa głosu w wyborach - zagłosowałbym nawet na Zandberga. Taki przepis by zmienił bardzo, bardzo dużo.

A nie było tak, że nakaz maseczek w sejmie nie miał żadnej podstawy prawnej? Pytam poważnie bo to slyszalem, jak bylo, nie wiem. Szury mnie odrzucają. Bardziej niż ich poglądy religijne.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Ascetic

14-10-2020, 23:31

Tatuś pisze:
Ascetic pisze:

Mniejsze zło. O ile PiS udaje wielkich demokratów to konfa nie ma żadnych problemów z artykulacją "demokracja jest zła". Więc nigdy ich nie należy do władzy dopuścić bo po nich tylko wojna.
taki pacjent tutaj ma. jak fejs tnie posty - to, bożemójcozagnój i gdzie jest ta demokracja? a tak poza tym to demokracja be. to są kolejni cynicy. w huju mają te demokracje, czy nie demokracje. typowe karzełki polityczne co każdym sposobem się dopchają do władzy. jak ten anduszkiewicz, czy jak mu tam z cyfryzacji. wielkie ideolo. a później? choć z drugiej strony, jak pisze drone, są tam też srogie ideologiczne pojeby, jak ten co uważa, że jakby zwierzaki płaciły podatki to byłyby ludźmi. myślę, że niektórzy jednak wierzą w to czego się nie wstydzą głośno artykułować. dość przerażające.
lys på slutten av lys
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

14-10-2020, 23:33

Drone pisze:
Nie mam złudzeń co do polityków Konfederacji - moim zdaniem ich postulaty gospodarcze mają raczej za cel utrzeć nosa lewakom, a ich główne motywacje są ideologiczne. Także gdyby doszli do władzy, to podejrzewam, że zaczęłoby się od ostrego zamordyzmu obyczajowego, co - jak napisał już kol. Kimono - jest skazane i tak na niepowodzenie. Brakuje mi partii, która byłaby liberalna gospodarczo i liberalna obyczajowo - coś, co przynajmniej w postulatach, proponowała na samym początku Nowoczesna.
tego właśnie, przy całej mojej sympatii do Gwiazdowskiego, nie jestem mu w stanie wybaczyć. Jeśli się już zdecydował bawić w politykę, to mógł to robić na poważnie. Zrobił to tak na odpierdol, że sam bym mu wypłacił wychowawczego liścia.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Ascetic

14-10-2020, 23:34

Pan_Kimono pisze:
14-10-2020, 23:30

A nie było tak, że nakaz maseczek w sejmie nie miał żadnej podstawy prawnej? Pytam poważnie bo to slyszalem, jak bylo, nie wiem. Szury mnie odrzucają. Bardziej niż ich poglądy religijne.
skoncentruje się na tym wątku. to mój horse ostatnio.

nawet jakby nie było takowej, to wystarczyło na tych rozkręconych do oporu "mediach narodowych" wyartykułować, że jest to bezprawne i je nosić. a nie podkręcanie też do oporu szurostwa. trochę to żałosne, że politycy, co zapewne mają ambicję na dużą politykę. muszę się kłaniać szurostwu. przynajmniej jak dla mnie.

i tu wrócę do tego ruskiego zapachu onyc. od austrii po słowację te same akcje. tyle, że tam w niepandemicznych okolicznościach. ok, jak tylko doraźnie rozpierdalanie społeczeństwa to luz. trzeba do tej władzy jakość dojść. konflikt to dobry patent. pytanie jak to później będą spłacać?
Ostatnio zmieniony 14-10-2020, 23:38 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
ODPOWIEDZ