POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

02-10-2020, 16:31

Pan_Kimono pisze:
02-10-2020, 15:58
Drone pisze:
02-10-2020, 15:21
Bo Bloodcult radykalizację prawicy rozumie tak, że skini chodzą po ulicy i dają w ryja. Chciałbym przypomnieć, że w sytuacji takiej, gdy władza segreguje ludzi i daje zielone światło, żeby zwykłe patusy wyrażały swoją jawną niechęć do wszystkich "innych", łysi na ulicy już nie mają co robić.
pomijajac polski kontekst, to to dzieje sie przeciez z obu stron, na zachodzie ewidentnie z lewej.
Chciałbym, żeby ktoś zrobił taki przegląd sytuacyjny, jak to kształtuje się w różnych krajach. Wtedy można by oderwać się od jednostkowych kontekstów i zobaczyć te zjawiska w szerszej perspektywie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

02-10-2020, 16:32

Pan_Kimono pisze:
02-10-2020, 16:01
Nerwowy pisze:
02-10-2020, 15:17
O jakiej radykalizacji prawicy my w ogóle rozmawiamy skoro na najwyższych stanowisakch w tym państwie (oraz KK) mamy już ludzi którzy wprost określają pewną część społeczeństwa jako niżej postawioną i którą należy zwalczać (w domyśle: "utylizować ścierwo" jak określiłby to nasz forumowy kolega)? :D
W przypadku PiSu to tylko marketing - dam sobie reke uciac, ze temat lgbt wyszedl im w fokusach przed druga tura, jako cos czym mozna urwac trzaskowskiemu troche glosow.
Oczywiście, ale sam fakt że ten zabieg działa świadczy jakim gównem jest polska katolicka konserwa. Ktoś na tych śmieciów przecież zagłosował.
Ostatnio zmieniony 02-10-2020, 16:33 przez Nerwowy, łącznie zmieniany 1 raz.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Bloodcult

02-10-2020, 16:33

Możliwe. Ja częściej słyszałem oburzenie i dociekania strony antypisowskiej.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

02-10-2020, 16:40

Nerwowy pisze:
02-10-2020, 16:32

Oczywiście, ale sam fakt że ten zabieg działa świadczy jakim gównem jest polska katolicka konserwa. Ktoś na tych śmieciów przecież zagłosował.
gwarantuje Ci, ze gdyby kaczor powiedzial ze geje sa ok wiekszosc elektoratu pisu tez by nie widziala w tym problemu. Tacy ludzie. Z drugiej strony, ta "katolicka konserwa" spotyka sie dokladnie z takim odzewem jak twoj wpis, wiec nie dziw sie, ze odpowiadaja tym samym. To dziala w dwie strony.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

02-10-2020, 16:44

Pan_Kimono pisze:
02-10-2020, 16:40
Z drugiej strony, ta "katolicka konserwa" spotyka sie dokladnie z takim odzewem jak twoj wpis, wiec nie dziw sie, ze odpowiadaja tym samym. To dziala w dwie strony.
Gdzie konkretnie?
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

02-10-2020, 16:47

Zobacz tt, fb itp. Ja widze tego dziesiatki razy wiecej niz wpisow katolickiej konserwy. Poza tym te ostatnie "happeningi" lgbt az sie prosza o lepe na ryj.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Hatefire

02-10-2020, 16:50

Pan_Kimono pisze:
Zobacz tt, fb itp. Ja widze tego dziesiatki razy wiecej niz wpisow katolickiej konserwy.
No tak wpisy na fejsie i Twitterze tak bardzo istotne. Nieważne że rząd buja się w tańcu u Rydzyka, bo lewaki mają więcej wpisów w necie 🤣
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

02-10-2020, 16:56

Pan_Kimono pisze:
Zobacz tt, fb itp. Ja widze tego dziesiatki razy wiecej niz wpisow katolickiej konserwy.
OK, możliwe. Nie mam tt. W polskim wydanu zresztą to jest ostry rak gdzie z serwisu korzystają głównie politycy, "dziennikarze" i "publicyści" w celu obrzucania się gównem przy wsparciu płatnych trolli i botów a użytkowników "prywatnych" nie ma prawie wcale.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

02-10-2020, 17:05

Hatefire pisze:
02-10-2020, 16:50
Pan_Kimono pisze:
No tak wpisy na fejsie i Twitterze tak bardzo istotne. Nieważne że rząd buja się w tańcu u Rydzyka, bo lewaki mają więcej wpisów w necie 🤣
Tak sa istotne, bo w jakis sposob oddaja i ksztaltuja nastroje spoleczne, z czego zwolennicy twoich pogladow korzystaja z niezwykla sprawnoscia. Jednostronna cenzura na tt reddicie i od jakiegos czasu na polskim wykopie to tez pewnie przypadek?
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

02-10-2020, 17:10

Z jednej strony tt i wykop, z drugiej realne działania władzy agresywnie promujące ideologię katolicką i finansujące jej zwolenników (często z funduszy przeznaczonych na zupełnie inne cele).
Awatar użytkownika
Hatefire

02-10-2020, 17:13

Pan_Kimono pisze:
Tak sa istotne, bo w jakis sposob oddaja i ksztaltuja nastroje spoleczne, z czego zwolennicy twoich pogladow korzystaja z niezwykla sprawnoscia. Jednostronna cenzura na tt reddicie i od jakiegos czasu na polskim wykopie to tez pewnie przypadek?

Jakby tak było to Lewica rządziłaby światem. Najważniejszy kraj Europy chadecja, najwieksze mocarstwo światowe republikanie. O Polsce nie mówię, od 15 lat rządzą ludzie uczęszczający do kościoła. Tylko jedni falenickiego drudzy otwockiego. To jakieś rojenia nic poza tym.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

Nerwowy pisze:
02-10-2020, 17:10
Z jednej strony tt i wykop, z drugiej realne działania władzy agresywnie promujące ideologię katolicką i finansujące jej zwolenników (często z funduszy przeznaczonych na zupełnie inne cele).
kwestia maks 5 lat, gdy z rydzem przestanie sie ktokolwiek liczyc. Swoja droga o czym my rozmawiamy, za taka jawna korupcje (a tak oceniam przelewy do ojca biznesmena) powinien byc kryminal, a wszystkie rzady w PL klekaly przed tym bucem i lizaly po jajach
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

ja mimo wszystko bym nie postrzegał polskiej rzeczywistości przez pryzmat tt, wykopu czy fejsa. a nawet masterciula. tam działają mimo wszystko najbardziej reaktywni/ podkurwieni zawodnicy. moim zdaniem jest też środek. tacy jak ja. mądrzy, wyważeni, racjonalnie dobierający słownictwo i argumenty. haha. a tak poważnie. wszystkie te wymienione narzędzia, to właśnie narzędzia. do walki politycznej. szkoda czasu na ten szajs. choć po prawdzie przyznam, że jebanie oszołomionego ideologiami wszelakimi prawactwa na wykopie, to mniód na moje wieczorne serduszko. są też kolorowe grupy na fejsach, gdzie się toczą równie kolorowe dysputy pisiorów z antypisorami ;-) niestety jestem regularnie relegowany z tych grup. choć właściwie to grzeczny tam jestem ;-)
lys på slutten av lys
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

02-10-2020, 17:14

Hatefire pisze:
Pan_Kimono pisze:

Jakby tak było to Lewica rządziłaby światem. Najważniejszy kraj Europy chadecja, najwieksze mocarstwo światowe republikanie. O Polsce nie mówię, od 15 lat rządzą ludzie uczęszczający do kościoła. Tylko jedni falenickiego drudzy otwockiego. To jakieś rojenia nic poza tym.
Ile z tej chadecji byloby uznane za chadecje jeszcze 20-30 lat temu? Caly dyskurs polityczny przesunal sie ostro w lewo.

BTW najlepszym dowodem jaka to sila, mowie o social mediach, byla nasza dyskucja o incelach - slowo wytrych, kompletnie bez pokrycia w faktach. Dziala? dziala.
Ostatnio zmieniony 02-10-2020, 17:17 przez Pan_Kimono, łącznie zmieniany 2 razy.
KVLT lizania CZASZKI
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

Ascetic pisze:
ja mimo wszystko bym nie postrzegał polskiej rzeczywistości przez pryzmat tt, wykopu czy fejsa.
co racja to racja
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-10-2020, 17:20

Nie myslalem ze bede stawial sie po prawej stronie ale mimo wszystko chcialem podzielic sid doswiadczeniem. Cenzura na fb jednak jest faktem, za wklejenie kawalka Burzum w grupie muzycznej, ktora to muzykanjest w 50% zbudowana na Burzum, dostalem to:
1. Usunieto post
2. Dostalem ostrzezenie pt “rozumiemy ze bledy sie zdarzaja, wiec jeszcze cie nie blokujemy”
3. Nastepnym razem bedzie blok fejsa na 24 godziny
4. Moje posty w grupie przez meisiac musialy byc zatwierdzane przez adminow (normalnienkazdy moze postowac wolno)

I to jest jednak jakis lewacki terror, bo przez to co dzisiaj Varg sobienpierdioli na twiterze, nie mkge wkleic kawalka Burzum z1996 roku, pojebane totalnie i wkurwilo mnie.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Hatefire

02-10-2020, 17:23

Pan_Kimono pisze:
Ile z tej chadecji byloby uznane za chadecje jeszcze 20-30 lat temu? Caly dyskurs polityczny przesunal sie ostro w lewo.

BTW najlepszym dowodem jaka to sila, mowie o social mediach, byla nasza dyskucja o incelach - slowo wytrych, kompletnie bez pokrycia w faktach. Dziala? dziala.
Ile z dzisiejszej lewicy zostałoby uznane za lewicę ileśdzisiąt lat temu? Jak nie dążycie do proletariackiej rewolucji? Geje osłabiają instytucję rodziny i tym sam sprawę robotniczą. Wiesz czasy się zmieniają.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

02-10-2020, 17:23

Pan_Kimono pisze:
Ja bym to inaczej ujął. Kiedyś to, co dziś nazywamy normalnością, uważano za rzeczy postulowane przez lewicę. Tu chodzi bardziej o emancypację społeczną, o łamanie pewnych sztywnych reguł czy przestarzałych już norm. Weźmy na warsztat sprawę rozwodów przed wojną, praw wyborczych kobiet, potem spodni u kobiet, potem małżeństw międzyrasowych w USA, potem kwestię podejmowania przez kobiety zawodów wcześniej im zabronionych itd. Dziś to norma kulturowa, wtedy dla środowisk konserwatywnych powód do załamywania rąk.
Awatar użytkownika
Drone

02-10-2020, 17:25

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Nie myslalem ze bede stawial sie po prawej stronie ale mimo wszystko chcialem podzielic sid doswiadczeniem. Cenzura na fb jednak jest faktem, za wklejenie kawalka Burzum w grupie muzycznej, ktora to muzykanjest w 50% zbudowana na Burzum, dostalem to:
1. Usunieto post
2. Dostalem ostrzezenie pt “rozumiemy ze bledy sie zdarzaja, wiec jeszcze cie nie blokujemy”
4. Moje posty w grupie przez meisiac musialy byc zatwierdzane przez adminow (normalnienkazdy moze postowac wolno)

I to jest jednak jakis lewacki terror, bo przez to co dzisiaj Varg sobienpierdioli na twiterze, nie mkge wkleic kawalka Burzum z1996 roku, pojebane totalnie i wkurwilo mnie.
Jest, ale weź pod uwagę, że FB to jednak prywatna firma. Nie musisz u nich pisać. Oni mają prawo ustawić moderację pod siebie. Mi to się nie podoba, ale trudno im tego zabronić. Co innego, gdyby z internetu w ogóle relegowano takie posty.
Awatar użytkownika
Hatefire

02-10-2020, 17:25

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
1. Usunieto post

Fajnie tylko kasują to korporacje w 100% kapitalistyczne. Tam ślij skargi. Do Światowego Centrum Kapitalizmu nie do Kominternu 🤣
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ