AZARATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: AZARATH
O! Kaos na wokalach to znakomita wiadomość. Jakby tak wniósł grób Nekkrofukk do Azarath to jest szansa na reaktywację trupa. :-)
all the monsters will break your heart
-
- świeżak
taaaa ....
" onclick="window.open(this.href);return false;
ale patologia ......ten koleś poza buczeniem wydaje jeszce jakieś dzwięki:D?
To chyba nie był ich najlepszy występ:...
" onclick="window.open(this.href);return false;
ale patologia ......ten koleś poza buczeniem wydaje jeszce jakieś dzwięki:D?
To chyba nie był ich najlepszy występ:...
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Znamy już personalia nowego wokalizera Azarath
http://masterful-magazine.com/news.php? ... &id=349948" onclick="window.open(this.href);return false;
http://masterful-magazine.com/news.php? ... &id=349948" onclick="window.open(this.href);return false;
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Chciałem poczytać coś o nowej płycie a tutaj niby Azarath, wielka nazwa a tak naprawdę niewielu się wypowiedziało w kontekście innym niż 'śmietanowy wpierdol' (ROTFL).
Słuchałem wczoraj całości i niby jest ok, ale to tylko rzemiosło, blackened death metal bez tej firmowej wściekłości znanej ze starych nagrań ale też bez większego słodzenia jak na poprzedniczce, kilka momentów nawet jak z Marduk / IW. Ogólnie fajna płytka, która przeminie. 7/10.
Słuchałem wczoraj całości i niby jest ok, ale to tylko rzemiosło, blackened death metal bez tej firmowej wściekłości znanej ze starych nagrań ale też bez większego słodzenia jak na poprzedniczce, kilka momentów nawet jak z Marduk / IW. Ogólnie fajna płytka, która przeminie. 7/10.
Yare Yare Daze
-
- weteran forumowych bitew
Dla mnie ta plyta jest po prostu nudna. Niby zawodowy wpierdol, ale po kilku przesłuchaniach mam już świadomość że pewnie nigdy do niej nie wrócę. Płyta idzie na sprzedaż...
- smooker
- w mackach Zła
O, to chyba mam tak samo.Pelson pisze:Bardzo zacny płyt. Poprzedniczki nie słuchałem za dużo, więc nie pokuszę się o odwołania i porównania do BM, ale są tu zarówno brutalność i jad, jak też jest i miejsce na nieco bardziej "klimatyczne" wstawki (cudzysłów użyty z premedytacją, to nie rejony Moonspell). Słucha sie całości bardzo dobrze, bez uczucia zażenowania przesłodzeniem. Nie mam na chwile obecną żadnego faworyta-może to i dobrze, wtedy płyta kopie mocniej jako całość.
Po tych kilkunastu przesłuchaniach jestem na tak. Nie będę pierdolił, że to płyta roku, ale naprawdę solidny materiał.
- trup

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- vicek
też mi wylatują w tym miejscu kłaki co nowemu
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Ta płyta wyszła chyba w jakimś złym momencie przez co została zupełnie niedoceniona. Przesłuchałem ją dokładnie ostatnio kilka razy i jestem zdziwiony tym ,że tak znakomity materiał wydał mi się wcześniej materiałem przeciętnym lub rzemieślniczym.
Ostatnio podszedłem do tej płyty ponownie dając jej drugą szanse i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
Dla mnie In Extremis = Blasphemers' Maledictions minus zbyt duża melodyjność.
W rezultacie jest to chyba najbrutalniejsza i najdojrzalsza płyta Azarath. Polecam dać drugą szanse.
Ostatnio podszedłem do tej płyty ponownie dając jej drugą szanse i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
W rezultacie jest to chyba najbrutalniejsza i najdojrzalsza płyta Azarath. Polecam dać drugą szanse.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!
Dla mnie każda płyta Azarath jest świetna, ale ulubioną jest zdecydowanie przedostatnia. Zupełnie nie rozumiem zarzutu zbytniej melodyjności. Imponuje mi pomysłowość, chwytliwość i brutalność tych kawałków. In extremis tez jest bardzo dobrym albumem. Trochę nie mogłem się na początku przyzwyczaić do brzmienia , ale i tak nikt tak nie gra jak Azarath. Jak dla mnie Azarath to ścisła światowa czołówka DM.
-
- rasowy masterfulowicz
Az tak smietanowo nie jest. To nie jest rzemieślnicza płyta, znakomita tez nie. Jest dobra, czyli IMO pewnie gdzies pomiędzy Twoimi dwoma ocenami, a jej problemy nazywają sie Praise The Beast, D.I.E. i Infernal Blasting. Patrząc przez pryzmat poprzedniczek, ktore sa w swojej klasie wybitne to ciezko sie strasznie ekscytować ostatnim wymiotem. Wstydu nie przynosi, gdyby to nagrał zupełnie nieznany band kiwnałbym głowa z uznaniem, że dobry debiut. Ale że znam poprzedniczki i koszą mnie one jak ckm piechotę, to ochów i achów tak głośnych nie będzie.Only_True_Believers pisze:Ta płyta wyszła chyba w jakimś złym momencie przez co została zupełnie niedoceniona. Przesłuchałem ją dokładnie ostatnio kilka razy i jestem zdziwiony tym ,że tak znakomity materiał wydał mi się wcześniej materiałem przeciętnym lub rzemieślniczym.
- Dragazes
- w mackach Zła
Co tu tak cicho, czy już nikt nie czeka na nową muzykę Azarath?
http://label.agoniarecords.com/index.ph ... B4Jg%3D%3D
http://label.agoniarecords.com/index.ph ... B4Jg%3D%3D
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Bloodcult
-
- postuje jak opętany!
- Dragazes
- w mackach Zła
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- pr0metheus
dopoki do nich nie dotrze, ze z plyty na plyte wcale nie trzeba upychac w utwory coraz wiecej soloweczek i polerowac brzmienie ,moga nie istniec.
niech to miejsce niebawem zniknie
- Ascetic
tyle, że te palcóweczkisolóweczki nie są dla popisu/ onanizmu panów muzyków. a po drugie, bo tamto, co wcześniej było po pierwsze, to jak dla mnie w drugiej warstwie, tam głębiej, są te zabawy, wysokich lotów zresztą, na gryfie. właściwie i zasadniczo czekam. a co do polerki. wiadomix. incantation jako ten co wyznacza trendy ... dla głuchych sierściuchów, co muszą mieć sterylnie, coby wiedzieć/ słyszeć co tam brzęczy, może i tu wyznaczy.
Poro
- pr0metheus
no wlasnie wydaje mi sie ze wrecz przeciwnie:)
do 2009 byla to mocna ekipa na naszym podworku. piwnica diabel i destrukcja.
pozniej mialo byc bardziej swiatowo, technicznie i sami ustawili sie w szereg przecietniakow . takiego def metylu jak dwie ostatnie plyty na kilogramy wszedzie.
niech to miejsce niebawem zniknie
- Ascetic
jako niespecjalny zwolennik technicznego grania mam zgoła odmienne zdanie 
dla mnie mimo wszystko ciągle gdzieś tam balansują pomiędzy ciężarem, techniką a przysłowiowym diabłem/ duchem. zresztą z polskich około klasycznych ekip to jedni z niewielu przyswajalni dla mnie.
będzie o co się ponakurwiać jak widzę. najs

dla mnie mimo wszystko ciągle gdzieś tam balansują pomiędzy ciężarem, techniką a przysłowiowym diabłem/ duchem. zresztą z polskich około klasycznych ekip to jedni z niewielu przyswajalni dla mnie.
będzie o co się ponakurwiać jak widzę. najs

Poro
- maciek z klanu
Ja mam opinie że ,,to se ne vrati...,,
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo