o, warte to uwagi? bo swego czasu atakowały mnie zewsząd reklamy tego specyfiku gdzie twórcy zapewniali, że można żywić się wyłącznie tym.
Uzależnienia
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re:
Ceny ww od czasów pandemii w zasadzie poszły nieco w górę ale mi chodzi o te wszystkie burgery sojowe, non-meat parówy itp.
Pamiętam jak na studiach na początku jadłem mięso tylko w weekend (dostosowałem się na tygodniu do menu dań ze stołówki KUL) ale dałem radę tylko dlatego, że nie miałem wyboru.
Yare Yare Daze
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Uzależnienia
Rzucanie miesa? Co za apsurt. Nie wiedzialem, ze mieso to uzaleznienie
woodpecker from space
-
Ja bardzo często rzucam mięsem.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Mięso można gotować, piec, smażyć... ale żeby rzucać?
- Triceratops
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Re: Re:
O kurła, niezła bieda xD
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Bloodcult
Nie ma co śmiać się z biedy. Ja na studiach też żyłem w biedzie... 

- Triceratops
Ja tez, zwlaszcza jak sie ciagle ciulalo na nowa karte graficzna, Tseng ET6000, S3 Virge, Vanta, M64, TNT....i caly bity tydzien jajca z majonezem 

woodpecker from space
- hcpig
Wy, studenty polonistyki / francuskie pieski nie macie pojęcia o życiu w L****nie.
Cieszę się, że nigdy nie wpadłem w UZALEŻNIENIE ugrade'u PC'a bez sensu, 8 lat jechałem na Pentium 200 MMX, 32 MB RAM i combo Virge + Voodoo 2 (3dfx się spalił w końcu) a jechałbym i dalej gdybym nie dostał w prezencie używanego PCta z prockiem 400 MHz 64 MB RAM, do którego dokupiłem Voodoo 3 za SZEŚĆ złotych na allegro w 2006 (dzisiaj ta karta chodzi za kilkaset zł btw). W latach 2015-2019 mój daily driver to był lapek z Celeron M czyli takim Pentium 3 na sterydach i dałem radę.Triceratops pisze: ↑11-08-2020, 14:46Ja tez, zwlaszcza jak sie ciagle ciulalo na nowa karte graficzna, Tseng ET6000, S3 Virge, Vanta, M64, TNT....i caly bity tydzien jajca z majonezem![]()
Yare Yare Daze
- Triceratops
To zadne uzaleznienie, kiedys to byla frajda, krecenie sprzetu, wymiana wszystkich kosci i wyciskanie z niego ostatnich ramek w 3D Marku. Bylo sporo marek i spory wybor, dzisiaj to nuda i generalnie bezsensowne zajecie. Ale kiedys to byl wybor: albo fajna grafa albo jedzenie. Milo wspominam ten czas.
woodpecker from space
- hcpig
Ja już nie wiem, z jednej strony postęp technologiczny był wtedy interesujący ponieważ co miesiąc mógł przynieść rewolucję, z drugiej komp będący potworem w jednym roku stawał się ledwie standardem w drugim roku a w kolejnym lądował poniżej minimum sprzętowego. Biorąc pod uwagę stosunek cen do zarobków w owym czasie, upgrade to była studnia bez dna więc dobrze, że nie dałem się w to wciągnąć. Jedyne czego żałuję to, że w dobie wczesnego allegro nie zgarnąłem Voodoo 4/5 albo Amigi / Saturna / Jaguara - wtedy dla allegrowiczów to były śmieci, których należało przy najbliższej okazji pozbyć się . Dzisiaj rolę się zamieniły i używanego Xbox One można zgarnąć za 300 zł a za Voodoo 5 trzeba wyłożyć 4x tyle.
Yare Yare Daze
- Medard
Gdy miałem kompy stacjonarne, sporo kasy szło na ulepszenia, dokupywało się pamięć, wymieniało karty, co kilka lat płyty główne. W technikach ludzie mieliTriceratops pisze: ↑11-08-2020, 19:54To zadne uzaleznienie, kiedys to byla frajda, krecenie sprzetu, wymiana wszystkich kosci i wyciskanie z niego ostatnich ramek w 3D Marku. Bylo sporo marek i spory wybor, dzisiaj to nuda i generalnie bezsensowne zajecie. Ale kiedys to byl wybor: albo fajna grafa albo jedzenie. Milo wspominam ten czas.
szajbę na punkcie informatyzacji.
Gdy nastała era laptoków tylko raz wymieniłem dysk na ssd.
Ktoś pamięta olbrzymią giełdę komputerową przy grzybowskiej, potem przeniesioną do Stodoły?
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Lukass
- zahartowany metalizator
Ano. Wypasioną, działającą Amigę 1200 czy 4000 to teraz można za takie pieniądze pchnąć, że głowa mała. Wiem, bo chciałem kupić. Poddałem sięhcpig pisze: ↑11-08-2020, 20:52Ja już nie wiem, z jednej strony postęp technologiczny był wtedy interesujący ponieważ co miesiąc mógł przynieść rewolucję, z drugiej komp będący potworem w jednym roku stawał się ledwie standardem w drugim roku a w kolejnym lądował poniżej minimum sprzętowego. Biorąc pod uwagę stosunek cen do zarobków w owym czasie, upgrade to była studnia bez dna więc dobrze, że nie dałem się w to wciągnąć. Jedyne czego żałuję to, że w dobie wczesnego allegro nie zgarnąłem Voodoo 4/5 albo Amigi / Saturna / Jaguara - wtedy dla allegrowiczów to były śmieci, których należało przy najbliższej okazji pozbyć się . Dzisiaj rolę się zamieniły i używanego Xbox One można zgarnąć za 300 zł a za Voodoo 5 trzeba wyłożyć 4x tyle.

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- hcpig
Dla zwykłego użytkownika, który przegląda net / youtube itp. Core2Duo powinno starczyć (może nawet mocne Pentium 4) a na allegro jest masa całych zestawów od razu z jednostką, monitorem, klawiaturą i myszą za poniżej 200 zł także dzisiaj jest raj aż czasami mamy wyrzuty sumienia, że w końcu kupiłem nowego PC z Ryzenem :/ Ale tutaj starczy mi na pewno na kolejne 10 lat (przynajmniej), dobrze że już w mało co gram a jak mnie coś najdzie za dekadę to kupię używane PS5 gdy cena spadnie do tej za którą obecnie chodzą Xbony.
Yare Yare Daze
- Triceratops
Ja jeszcze gdzies mam mojego 3dfX VooDoo Rush 6MB (kupiony na pietrynie), 2 Aureale Vortexy (1 i 2).hcpig pisze: ↑11-08-2020, 20:52Ja już nie wiem, z jednej strony postęp technologiczny był wtedy interesujący ponieważ co miesiąc mógł przynieść rewolucję, z drugiej komp będący potworem w jednym roku stawał się ledwie standardem w drugim roku a w kolejnym lądował poniżej minimum sprzętowego. Biorąc pod uwagę stosunek cen do zarobków w owym czasie, upgrade to była studnia bez dna więc dobrze, że nie dałem się w to wciągnąć. Jedyne czego żałuję to, że w dobie wczesnego allegro nie zgarnąłem Voodoo 4/5 albo Amigi / Saturna / Jaguara - wtedy dla allegrowiczów to były śmieci, których należało przy najbliższej okazji pozbyć się . Dzisiaj rolę się zamieniły i używanego Xbox One można zgarnąć za 300 zł a za Voodoo 5 trzeba wyłożyć 4x tyle.
Pamietam jak pierwszy raz odpalilem na tym Q2 to sie malo nie zesralem
woodpecker from space
-
- rasowy masterfulowicz
Czy czytanie też podpada pod uzależnienie? Nie muszę przerabiac od razu książek, ale każda, cokolwiek dłuższa forma pisana powoduje, że się zatracam. To uleczalne?
- Triceratops
Mozliwe, oddychanie pewnie tez. Ot jesteryzacja zagadnienia,
Mnie ciekawi opcja "Mastubacja" - to masowa intubacja czy co?
Mnie ciekawi opcja "Mastubacja" - to masowa intubacja czy co?
woodpecker from space
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ja tam to lubię w jesterze jak chce się zagłębiać we wszystkie zagadnienia muzyczne jakie go interesują. Czasem przyjmuje to odrobinę zabawne formy, ale dobrze, że chce mu się gadać o muzyce. Szkoda że nie interesuje go DS, odnalazłby się w tym

If you do everything right, there will be no struggle.
- Lukass
- zahartowany metalizator
No właśnie niekoniecznie, strony są w obecnych czasach tak przeładowane i obciążające procesor, że Core 2 Duo to już droga przez mękę. A ja potrzebowałem i do obliczeń, i do grafiki, i do jebanych zajęć on-line... Więc nie oszczędzałem i jest mocny Xeon, bardzo szybki dysk oraz 16 GB ramu z myślą o dalszej rozbudowie. I teraz dopiero widzę płynne działanie.hcpig pisze: ↑12-08-2020, 05:21Dla zwykłego użytkownika, który przegląda net / youtube itp. Core2Duo powinno starczyć (może nawet mocne Pentium 4) a na allegro jest masa całych zestawów od razu z jednostką, monitorem, klawiaturą i myszą za poniżej 200 zł także dzisiaj jest raj aż czasami mamy wyrzuty sumienia, że w końcu kupiłem nowego PC z Ryzenem :/
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?