Zdrowie Waszmość, dziś napierdalam bimber, stary death metal a późnym wieczorem jakiś kultowy stary horror też może się trafi!
Co teraz pijecie?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- nicram
Re: Co teraz pijecie?
Spoko, faktycznie w małej mieścinie może być problem z dobrym piwem. Tym niemniej do internetu masz dostęp to sobie możesz zamówić kuriera i Ci pod drzwi przyniesie.devastator77 pisze: ↑27-07-2020, 17:23Ma kolega rację,można kupić lepsze piwo,pod warunkiem,że mieszka się w większej miejscowości,albo zamawia się przez internet,ale niektórzy mieszkają na wsi z jednym sklepem,albo w niewielkiej mieścinie z kilkoma małymi sklepami gdzie królują koncerniaki.nicram pisze: ↑27-07-2020, 13:52Ale po co to pić, skoro można sobie kupić prawdziwe piwo? Z witaminami, mikro- i makroelementami i masą innych zdrowych rzeczy?devastator77 pisze: ↑27-07-2020, 12:48Najlepiej kolego nie czytać,brać z lodówki,nalać i pić i nie zamartwiać się składem tego piwa czy innych koncerniaków.
Ja mieszam właśnie w takiej mieścinie,małe sklepy,jedna mała biedronka,kilka razy w roku wyruszam z kumplem do dużego miasta i tam robię piwne zakupy,kupuję dobre piwa plus jakieś pils nowości natomiast na co dzień mam mały sklep pod bokiem,a tu królują koncerniaki,właściciel nie zamawia piw z małych browarów bo nikt mu tego nie kupuje,tu króluje Żubr i Tyskie,piją je i młodzi i starzy i biedni i bogaci,a takie piwa jak Pilsner Urquel,Żywiec czy Lech to dla nich jakaś fanaberia.Nawet moi kumple którzy jeszcze niedawno pili dobre piwo z małych browarów powrócili do starych marek z dużych browarów.

all the monsters will break your heart
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Kilka lat temu była akcja w okolicznym Lidlu, że pojawiały się ciemne piwa brytyjskie, mało piję, więc wypróbowałem tylko kilka, były znakomite, ale prawie nikt ich nie kupował, bo widziałem pełne półki i zrezygnowali. Ludzie wybierali szczyny z koncernów.
Przedwczoraj piłem książce ipa i to pierwszy niezły koncerniak od lat.
Przedwczoraj piłem książce ipa i to pierwszy niezły koncerniak od lat.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- devastator77
- zahartowany metalizator
Koledzy!
Piszecie,że piwa z dużych koncernów to syf,kiła i mogiła,że sama glukoza czy kukurydza,chemia i że nie da się tego pić,a niektórzy z tego forum to nawet czyszczą tym piwem swoje WC,a ja proponuję abyście otworzyli swoje lodówki i i przejrzeli zawartość ich,te wszystkie wędliny,sery,smarowidła,przetwory,pięknie wyglądające warzywa czy owoce,to jest kurwa chemia!Ten chleb czy bułki który jecie na co dzień,wszystko to aż ocieka chemią,tylko przejrzyjcie z łaski swojej składy,a wy tu piszecie,że piwa koncernowe chemią stoją.
A koledzy z tego forum co mieszkają w dużych i bardzo dużych miastach i ten syf,brud,spaliny czy inny smog to przecież zabija bardziej nasz organizm niż jakieś piwko z syropem kukurydzianym,każde wyjście do szkoły,pracy czy do sklepu po właśnie piwo z małego browaru to dopiero czysta chemia.
Oczywiście,że koncerniaki to nie piwa rzemieślnicze,smakują gorzej,ale pisanie,że nie da się tego pić to po prostu przesada i to duża,są tacy co piją tylko takie i twierdzą,że te wszystkie rzemieślniki to dopiero syf.
Piszecie,że piwa z dużych koncernów to syf,kiła i mogiła,że sama glukoza czy kukurydza,chemia i że nie da się tego pić,a niektórzy z tego forum to nawet czyszczą tym piwem swoje WC,a ja proponuję abyście otworzyli swoje lodówki i i przejrzeli zawartość ich,te wszystkie wędliny,sery,smarowidła,przetwory,pięknie wyglądające warzywa czy owoce,to jest kurwa chemia!Ten chleb czy bułki który jecie na co dzień,wszystko to aż ocieka chemią,tylko przejrzyjcie z łaski swojej składy,a wy tu piszecie,że piwa koncernowe chemią stoją.
A koledzy z tego forum co mieszkają w dużych i bardzo dużych miastach i ten syf,brud,spaliny czy inny smog to przecież zabija bardziej nasz organizm niż jakieś piwko z syropem kukurydzianym,każde wyjście do szkoły,pracy czy do sklepu po właśnie piwo z małego browaru to dopiero czysta chemia.
Oczywiście,że koncerniaki to nie piwa rzemieślnicze,smakują gorzej,ale pisanie,że nie da się tego pić to po prostu przesada i to duża,są tacy co piją tylko takie i twierdzą,że te wszystkie rzemieślniki to dopiero syf.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- nicram
^ wszystko się zgadza kolego, w myśl przysłowia: "każda potwora znajdzie swojego amatora". Ja nie lubię i nie mogę pić koncerniaków, po prostu mi szkodzą. Ale tak samo szkodzi życie.
I fakty są takie, że jak kiedyś kupiłem starszemu panu piwo rzemieślnicze (żeby spróbował, bo pił całe życie koncerniaki) to wylał i mnie zwyzywał, że jakieś dziwne rzeczy mu przynoszę co śmierdzą myszą. 

all the monsters will break your heart
- Hatefire
Wszystko to czysta chemia. Woda też. Poza tym naturalne nie znaczy zdrowe. Jad kobry czy Salmonella, też są naturalne. Nie popadajmy w kult naturalności, to, że coś sztucznie wytworzono nie znaczy, że jest szkodliwe. Czytać skład, sprawdzać, nie popadać w fundamentalizm.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
Bardzo mi podchodziły te niemieckie pilsy pamiętam. Szkoda, że tak rzadko je spotykam i jednak dużo sobie za nie śpiewają.
Dziś w planie jasne Kozle, chyba zbyt długo obywałem się bez prawdziwie czeskich piw, bo zacząłem sobie bardzo chwalić te výčapné svetlé.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Old Speckled Hen, kolejny żelazny klasyk, tym razem z Anglii. Polecam.
Kerosene keeps me warm.
- Drone
O, to to. A co do alkoholu, to nie oszukujmy się. Koniec końców chodzi wyłącznie tylko o to, by choć trochę się najebać. Reszta to dopiski.Hatefire pisze: ↑28-07-2020, 20:30Wszystko to czysta chemia. Woda też. Poza tym naturalne nie znaczy zdrowe. Jad kobry czy Salmonella, też są naturalne. Nie popadajmy w kult naturalności, to, że coś sztucznie wytworzono nie znaczy, że jest szkodliwe. Czytać skład, sprawdzać, nie popadać w fundamentalizm.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- devastator77
Dookoła sama chemia i chińszczyzna i na tym zakończmy koledzy dyskusję na temat zawartości chemii w piwach dużych koncernów i niech każdy pije co mu smakuje.
U mnie dziś niemiec z lidla

U mnie dziś niemiec z lidla

Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- trup
Wczoraj....

SASKA Kawa z nutą brandy. Słodkie, ale daje radę.

SASKA Kawa z nutą brandy. Słodkie, ale daje radę.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Triceratops
Ja to zawsze rozcienczam setka wodki i beltam, wtedy daje sie pic.
woodpecker from space
- Block69
Wpierdolcie to do Schweppesa z lodem i plastrem cytryny. Zajebisty drin na lato.
PENIS METAL
- uglak

Fajna wariacja zwykłego Budweisera. IBU podbite do 33, czyli dość sporo jak na czeskiego pilsa. Mam nadzieję, że to nie tylko limitowana edycja.
Guilty of being right
-
- zaczyna szaleć
Na lato akurat 
Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
- devastator77
- Gunman
- weteran forumowych bitew
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz

Bdb w lecie, podobnie jak i reszta z samplera sześciu angielskich "złotych ale" pod szyldem Marston. Złotego Hobgoblina zachowuję na koniec. Polecam Anglię, polecam pogrzebać w bitterach. Wiele zajebistych, wyważonych piw na każdą porę roku.
Kerosene keeps me warm.