PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Hellion
- w mackach Zła
Re: PARADISE LOST
Ale Tragic Idol też jest zajebisty, a Obsidian go nie przebija moim zdaniem, z resztą jest bardzo podobny muzycznie, tylko tam Holmes nie growlował.
- dzik
- zahartowany metalizator
A mnie się nie bardzo podoba ta nowa płyta. Pierwsze trzy utwory są ok, ale potem robi się jakoś nijak. Utwory bez wyrazu, nie kleją się. Dopiero utwór nr 8 jest jakiś, 9 też ujdzie. Utwory dodatkowe to jakby niezbyt udane odpady z "Shades of God" i tak nie są takie najgorsze. Dodatkowo drażni mnie nadgorliwy perkusista. Na ten moment chyba najsłabsza płyta Paradise Lost, ale będzie jeszcze badana skoro już kupiłem z rozpędu. Zresztą mam zamiar przesłuchać całą dyskografię.
A w piątek zdaje się premiera REVENGE
dobry kościół to kościół spalony
- dzik
No i dzisiaj jeszcze raz posłuchałem i jednak wcale nie jest tak źle. Od jutra powtórka z dyskografii.dzik pisze: ↑17-05-2020, 13:22A mnie się nie bardzo podoba ta nowa płyta. Pierwsze trzy utwory są ok, ale potem robi się jakoś nijak. Utwory bez wyrazu, nie kleją się. Dopiero utwór nr 8 jest jakiś, 9 też ujdzie. Utwory dodatkowe to jakby niezbyt udane odpady z "Shades of God" i tak nie są takie najgorsze. Dodatkowo drażni mnie nadgorliwy perkusista. Na ten moment chyba najsłabsza płyta Paradise Lost, ale będzie jeszcze badana skoro już kupiłem z rozpędu. Zresztą mam zamiar przesłuchać całą dyskografię.
dobry kościół to kościół spalony
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Także jestem już po kilku przesłuchaniach i jestem bardziej optymistycznie nastawiony. Natomiast zarzuty, które podniosłem odnośnie produkcji i ozdobników pozostają nadal zasadne. Uważam natomiast, że "Obsidian" zdecydowanie przebija poprzedniczkę i to jest powód do radości.
all the monsters will break your heart
- moonfire
Z tego wychodzi, że gdy Paradise Lost nagrywa płytę sentymentalno-przekrojową, podoba się prawie wszystkim. Zresztą spójrzcie na oceny na RYM:
The Plague Within - 3.59
Medusa - 3.39
Obsidian - 3.73 - tu się pewnie jeszcze sporo zmieni, ale i tak jest zaskakująco wysoko.
The Plague Within - 3.59
Medusa - 3.39
Obsidian - 3.73 - tu się pewnie jeszcze sporo zmieni, ale i tak jest zaskakująco wysoko.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
To zapewne Byrgh tak naklikał na RYM.moonfire pisze: ↑18-05-2020, 15:08Z tego wychodzi, że gdy Paradise Lost nagrywa płytę sentymentalno-przekrojową, podoba się prawie wszystkim. Zresztą spójrzcie na oceny na RYM:
The Plague Within - 3.59
Medusa - 3.39
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Triceratops
Hmmm, no coz sprawdzilem poprzednie, i wychodzi, ze Medusa jednak kasuje to nowe cos bez problemu. Plague Within to w ogole inna kategoria. Ta nowa w sumie nie jest taka zla, ot zgrabna plytka, nieco przeslodzona, ale widze tendencje spadkowa jednak.
woodpecker from space
- nicram
Nie mogłem się zdecydować czy bonusy mi się podobają i którą wersję "Obsidian" kupić. Ostatecznie kupiłem obie.
Digipack dość ładny, lakierowany. Ma zdecydowanie grubszą i lepszej jakości książeczkę niż jewelcase. No i te dwa dodatkowe wałki. Czasami mi się podobają, czasami nie. Na pewno bardziej robi mi "Hear The Night" niż "Defiler". Ogólnie jak wspominałem, płyta mi w końcu bardzo podeszła. Muzycznie gniecie "Medusę" aż miło. I tylko bardzo żałuję, że "Obsidian" nie ma produkcji poprzedniczki. Tutaj wszystko jest takie gładkie, wypolerowane i słodkie. Z bardziej brudną produkcją to byłby majstersztyk. Właściwie wszystkie kawałki mi się podobają, ale jeden bym wyróżnił szczególnie - "Ravanghast". Doskonały klimat, kojarzący mi się trochę z "Icon" i dobry tekst. Mam nadzieję, że będzie to kolejny singiel.

all the monsters will break your heart
- moonfire
Jeśli chodzi o "Obsidian" przyczepię się do czystych wokali. Są zbyt przymulone, przydałoby im się więcej pary. Ale płytka w porządku.
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Właśnie słucham po dłuższej przerwie "Medusa" i jest to zdecydowanie ciekawszy i lepiej brzmiący album od "Obsidian". Z trzech ostatnich to właśnie Medusa najbardziej mi odpowiada jako całość. Na TPW są zajebiste kawałki ale są i mało ciekawe lub nudne.
- Harlequin
Rozprawa nad odgrzewanym po raz pięty kotletem. Tym razem czy sa duzo soli i za mało pieprzu czy tez jest na odwrót, a może panier nie taki. Jka dla mnie mogliby się uż rozpaść
- Mol
nie szkaluj Gniewko, to nadal sto razy lepszy zespol od czegokolwiek z 20 bukszpan XD
- nicram
- Oki
jak po "In requiem" się nie rozpadli to niech jeszcze trochę pociągną bo nowa płyta dobra jest
- Harlequin
Idź Pan w cholere z tym ParadiseLost z ostatnich nastu lat. On sa jak Jackson. A to nos odpada, a to ręka. Ta nowa płyta ma podle radiową produkcje, do tego oba promo tracki trącą taką infantylnością, że rzygać się chce. Sentymenty sentymentalmi, ale to co . A najbardziej wkurwia mie to, że oni w tym swoim odgrzewaniu kotleta chcą być śmiertelnie powazni. To już taki Kreator bardziej szanuję, bo zaprzedali duszę Niemcom i dzieciakom i nie kryją się z tym, a tutaj mamy jakis wybryk po szeregu mniej i bardziej udanych operacji plastycznych, który mysli, że jest atrakcyjny. Szczam na te ich kilka ostatnich płyt (choć nie powiem, Tragin Pindol nawet lubie).

- Oki
ja Tragic Idola odkryłem na nowo i nawet zakupiłem, podobnie jak ostatnią płytę - potwierdza to tylko fakt, że masz odmienne od moich upodobania o 180 stopni - nigdy już nie sięgnę po polecankę od CiebieHarlequin pisze: ↑29-05-2020, 14:01Idź Pan w cholere z tym ParadiseLost z ostatnich nastu lat. On sa jak Jackson. A to nos odpada, a to ręka. Ta nowa płyta ma podle radiową produkcje, do tego oba promo tracki trącą taką infantylnością, że rzygać się chce. Sentymenty sentymentalmi, ale to co . A najbardziej wkurwia mie to, że oni w tym swoim odgrzewaniu kotleta chcą być śmiertelnie powazni. To już taki Kreator bardziej szanuję, bo zaprzedali duszę Niemcom i dzieciakom i nie kryją się z tym, a tutaj mamy jakis wybryk po szeregu mniej i bardziej udanych operacji plastycznych, który mysli, że jest atrakcyjny. Szczam na te ich kilka ostatnich płyt (choć nie powiem, Tragin Pindol nawet lubie).![]()

- Harlequin

Ja, jak będę chciał posłuchac sobie dobrych piosenek to puszcze sobie Porridge Radio, a kinersongi o duszkach z nowego PL pozostawie dużym chłopakom jak Kuba

-
Tak jest. Nie ma to jak jakieś defmetalowce, robiące wokale odbytem, bądź naśladujące trzodę chlewną którymi się czeto tu podniecasz. To dopiero są songi dla poważnych koneserów muzyki
- Harlequin
Tylko co ma jedno do drugiego? Death metal ma taką, a nie inną konwencję. I możesz sobie zestawić np takie zajebiste Immolation z takim jakimś dajmy na to troche infantylnym i sztucznym Skeletal Remains. I tak samo w departamencie piosenek - dla mnie połowa nowej płyty PL (bo tyle słyszałem) w piosenkowej kategorii to troche takie właśnie Skeletal remains. Mnie te piosenki nie chwytają, a nawet śmieszą. Oni pokazali już nie raz, że potrafią nagrywac lepsze (z nowszych - choćby wsponiany Tragic Idol). A druga kwestia, że nic, tylko czekać jak teraz nagrają Host 2, potem In requiem 2, i wrócą do mocniejszego grania. Bo tak wygląda ich cykl życia najwidoczniej.
- Triceratops
No sama racja, niestety, krzywa spadkowa. Strach myslec co bedzie dalej, Host2
woodpecker from space