Nie zauważyłem. Proszę:

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Nie zauważyłem. Proszę:
Gdy założysz okulary zobaczysz na dole "dla Zatoki Sztuki" - to wg prezydenta Sopotu pedofilski burdel.
Dziękuję. Noszę okulary na co dzień i naprawdę trudno było mi to przeczytać. Czy wiesz może czy to zdjęcie zostało zrobione przed czy po tej aferze?
Chyba w trakcie, w odpowiedzi na wypowiedzenie przez miasto umowy najmu tego lokalu.
ale poruszającego realny problem:
Podarł ten plakat na scenie wrzeszcząc że to księga kłamstw... A nie, zaraz...
Przypominam, że zrobienie sobie takiego zdjęcia nie wskazuje na winę i korzystanie z usług, które rozumiem, potajemnie oferował jego właściciel. Podobne wsparcie wyrazili Paweł Małaszyński, Jerzy Kryszak, Wiktor Zborowski, Magdalena Cielecka, Grażyna Wolszczak i Justyna Steczkowska. Ten klub podobno był domem kultury. Pewnie to była przykrywka dla przestępczych działań Krystka, tym niemniej nie można wykluczyć, że ktoś na tę przykrywkę się nabrał. I być może ktoś z osób, które wymieniłem brał udział w tego typu niecnych praktykach, ale niestety bez dowodów nie można rzucać fałszywych oskarżeń wobec kogokolwiek. Ten film w porównaniu do filmu Sakielskich, bazuje na insynuacjach (jeżeli chodzi o celebrytów), tym samym dowodowo nic nie znaczy. I żeby nie było, jestem za obcięciem jaj każdemu (nawet Nergalowi), któremu udowodnią winę i zrównanie tego przybytku z ziemią. Ale na razie, bądźmy poważni. Jeżeli jest to film, który miałby być przeciwwagą dla filmu Sekielskich, to bardzo mi przykro. Nie ten kaliber.
No dokładnie.devastator77 pisze: ↑21-05-2020, 12:25Film miał być prawdziwą bombą atomową a tymczasem okazał się zwykłym kapiszonem.
Nikt nie mówi o żadnym orężu bo to nie film negujący fakty w filmie Sekielskiego.
Po powyższym wnioskuję, że nie jesteś z Trójmiasta, bo tutaj ta opinia naprawdę jest powszechna. Sprawa ciągnie się od bardzo dawna, niestety odpowiednie instytucje, które powinny ją wyjaśnić od lat są "zaskakująco" (bo znowu, zaskakiwać to może tylko osoby spoza Trójmiasta) opieszałe. Potrzeba było samobójstwa 14-latki i przyzwoitej postawy policjanta, który sam mając córkę postanowił nie tuszować przypadku gwałtu na innej dziewczynie, aby cokolwiek się ruszyło. A i tak - w powszechnej opinii - dzieje się za mało, bo zamieszane są w to osoby posiadające duże wpływy.
Geniuszu a widzisz różnicę skali czasu i przestrzeni działalności KK i tego klubiku? Chyba nie ma co porównywać co nie? Poza tym może Nergal nie wiedział czym się klubik zajmował? a ty przecież wiedziałeś i wiesz czym trudni się KK od wieków. Bynajmniej nie szerzeniem wiary, bo to tylko przykrywka, a zdobywaniem pieniędzy, władzy i przywilejów. Tak więc twoja wina jest niewspółmierna do winy Nergala.Bloodcult pisze: ↑21-05-2020, 13:17Ale Pacjent, czego nie rozumiesz:
Ja samą swoją obecnością w Kościele już podobno przyczyniam się pedofili w tej instytucji a jak rzucę na tacę to już w ogóle mam krew na rękach każdej ofiary.
Obecność Nergala w pedifilskim burdelu i wyrażone dla niego poparcie niczemu nie dowodzi a Nergal będzie winny dopiero jak mu się udowodni że osobiście dokonał defloracji 12 latki.
bo jest o nim tutaj, a także o jego interesach z tym kolesiem.
Prezydent Sopotu mówi co innego.
i nie powinien być. Wszyscy gwałciciele dzieci, bez względu na pełniona funkcję, na szafot.
A to dziwne. Zmieniłeś zdanie, bo rano pisałeś coś zupełnie innego:
czyżbyś rano był na ostrej bani?Pacjent pisze: ↑21-05-2020, 09:07
Nie. To Wam zawalił się świat, bo zobaczyliście w tym filmie swój zmyślony obraz Kościoła, w realnej formie, ale w całkiem innym środowisku. Zobaczyliście dobrze zorganizowaną pedofilię, sprawny system, a nie spontaniczne akcje pojedynczych zboczeńców w sutannach, którym chcieliście przypisać współdziałanie i błogosławieństwo instytucji dla ich obrzydliwych praktyk.
Przecież z filmu Sekielskiego nic takiego nie wynika.nicram pisze: ↑21-05-2020, 13:56A to dziwne. Zmieniłeś zdanie, bo rano pisałeś coś zupełnie innego:czyżbyś rano był na ostrej bani?Pacjent pisze: ↑21-05-2020, 09:07
Nie. To Wam zawalił się świat, bo zobaczyliście w tym filmie swój zmyślony obraz Kościoła, w realnej formie, ale w całkiem innym środowisku. Zobaczyliście dobrze zorganizowaną pedofilię, sprawny system, a nie spontaniczne akcje pojedynczych zboczeńców w sutannach, którym chcieliście przypisać współdziałanie i błogosławieństwo instytucji dla ich obrzydliwych praktyk.![]()