SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Zablokowany
Bless this tongue
weteran forumowych bitew

Re: SARS-CoV-2

02-05-2020, 21:04

Bless this tongue pisze:
02-05-2020, 20:20
Mozesz wziac kredyt napalony na biznes albo wziac kredyt na biznes, gdzie maksymalizujesz szanse na sukces (bo rozeznales lokalny rynek i to czego brakuje/masz innowacje, ktorej nie ma na rynku/rozkrecasz cos co nie przyniesie straty <it>). Nigdzie tez nie pisalem, ze kazdy powinien brac sie za wlasne firmy ect. Nawet wiecej, powinno to robic relatywnie niewielu ludzi :D co pociaga za soba ciagniecie kredytow ;)
Maksymalizujesz szanse na sukces i przychodzi SARS-COV-2. I wszystko wali. Jaką masz radę dla tych, którzy maksymalizowali sukces i zastali pandemię?
[/quote]

Wiesz dobrze, ze to jest specyficzny przypadek, taki sam jak kleska zywiolowa. Caly czas myslalem, ze dyskutujemy o zyciowym podejsciu do brania kredytow.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-05-2020, 21:06

A przepraszam bardzo, pandemia to nie jest życiowe podejście? Takie samo jak susza, atak terrorystyczny, spadek meteorytu, czy wybuch wojny. Ostatecznie choroba i śmierć. Takie rzeczy zawsze trzeba brać pod uwagę.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

02-05-2020, 21:17

No, tylko szkopuł jest taki, że większość kredytów, a przynajmniej te zaciągania przez ludzi z głową na karku, zawiera ubezpieczenie w razie śmierci kredytobiorcy. Jeśli chodzi o epidemie to nie słyszałem ale przecież zawsze można zdechnać na koronawirusa. Zawsze to jakieś rozwiązanie.
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

02-05-2020, 23:14

Wyłudzanie pisowskich grantów i stypendiów to ani praca, ani tym bardziej uczciwa praca, ani powód do dumy. A już tym bardziej w sytuacji gdzie ktoś nawyłudzał tyle że kupuje mieszkania za gotówkę a krytykuje tych co ucierpieli w sztucznie wyolbrzymionej pandemii. Histerię jak widać najbardziej nakręcają hieny które na obecnej sytuacji żerują :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
535

03-05-2020, 01:34

Rumburak pisze:
02-05-2020, 21:02
Czyli rzucasz pustymi, weświechtanymi frazesami. Bardzo chciałbym żyć w świecie w którym wszyscy mamy równy start a to co osiągniemy zawdzięczamy jedynie ciężkiej pracy, jeśli czegoś nie osiągniemy to znaczy, że jesteśmy obibokami. Wtedy świat byłby idealny. Widzę, że niektórzy w takim żyją, więc nie pozostaje nic innego jak pogratulować i wróci do swojego, nieco gorszego świata.
A propos ciężkiej pracy. Rozpocząłem czwarty miesiąc bez wpływu na konto, czyli na bezrobociu bez prawa do zasiłku. Jak myślicie koledzy? Ile jeszcze dam radę? Czy już jestem obibokiem? W razie jakby coś , mogie liczyć na zrzutkie do wiklinowej tacki? Takiej nieopodatkowanej?
https://www.youtube.com/watch?v=63n2nnBzs2Y
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

03-05-2020, 02:38

[youtube]https://www.youtube.com/watch?feature=s ... pp=desktop[/youtube]
mamy wywiad z ekspertem.
rzułf
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

03-05-2020, 03:26

wonsz pisze:
03-05-2020, 02:38
[youtube]https://www.youtube.com/watch?feature=s ... pp=desktop[/youtube]
mamy wywiad z ekspertem.
Ja jebie, dobry autorytet naukowy.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
nicram

03-05-2020, 07:16

Bloodcult pisze:
02-05-2020, 23:14
Wyłudzanie pisowskich grantów i stypendiów to ani praca, ani tym bardziej uczciwa praca, ani powód do dumy. A już tym bardziej w sytuacji gdzie ktoś nawyłudzał tyle że kupuje mieszkania za gotówkę a krytykuje tych co ucierpieli w sztucznie wyolbrzymionej pandemii. Histerię jak widać najbardziej nakręcają hieny które na obecnej sytuacji żerują :)
Ból dupy widzę mocny. :mrgreen: Idź do kościółka, possij swojemu księdzu, zaraź się wirusem i zdychaj w męczarniach. Zobaczysz co to histeria i wyolbrzymiona pandemia. Ludzki śmieciu.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Triceratops

03-05-2020, 11:26

Medard pisze:
02-05-2020, 17:10
Pacjent pisze:
02-05-2020, 17:00
W tym noszeniu maseczek chodzi często nie o ufność w słuszność nakazów reżimu, ale o zwykły strach przed spotkaniem z policją, zwłaszcza w rejonach gdzie mundurowi walą wszystkim kary z górnej półki.
Dwa dni temu, bez maseczki czy innej ściereczki, mijałem policjantów stojących obok radiowozu i nawet na mnie nie zerkneli, mogli też mnie nie widzieć, bo byli pod klatką do bloku, a ja szedłem chodnikiem jakieś 20 metrów od nich. W razie czego miałem przygotowany tekst o astmie i alergii, zresztą miałem wtedy katar.
Bo oni maja na to wyjebane, kazdy ma jakiegos znajomego policjanta, to wie co o tym mysla. Taki maja rozkaz, zeby sie oficjalnie przypierdalac, ale co o tym sadza to inna sprawa. Metoda na astme najlepsza, mozna sobie jeszcze kupic w aptece inhalator, i pokazywac, dziala na kazdego ;)
Pacjent pisze:
02-05-2020, 18:29
mocny2_3 pisze:
02-05-2020, 18:04
Pamiętam jak nic jak był płacz dlaczego u nas nie ma masek skoro czesi wprowadzili i przez to mają widoczny mniejszy przyrost zachorowań.
Nieprawdziwe stwierdzenie, na podstawie którego zbudowałeś swój absurdalny wywód. Gdzie był ten płacz?! Niemal wszyscy, na czele z Szumowskim, darli się, że takie noszenie masek przynosi więcej szkody niż pożytku. Niektórzy na szczęście nie zmienili zdania. Narzekano na braki w wyposażeniu szpitali, ale to zupełnie co innego.
To co kol mocny pisze to jakes przedziwne jeczenie emeryta, ktory wierzy w pisowska propagande. Codziennie slysze takie same biadolenie jak slucham w tyrce Tatkowego Radyjka. Dzwonia te stare baby i dziady koscielne i tak samo narzekaja.
Maseczka przed niczym nie chroni, niczemu nie zapobiega i niczego nie leczy. To kaganiec zalozony na morde obywatelowi przez wladze i tyle. Kto jest potulnym matolem bedzie sie stosowal do wybrykow wladzy, kto nie- bedzie sie buntowal. Przed etapem maseczek Grzesiowski w kazdym radiu przekonywal, ze aby sie "zarazic" trzeba godzine gadac kims "zarazonym" twarza w twarz a tutaj koles placze, ze na ulicy go ktos bez maseczki mija. Kurwa niektorym tak brak mozgu.
Ostatnio zmieniony 03-05-2020, 12:42 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

03-05-2020, 12:40

Hiszpanie wprowadzają w życie, zalecenia Trumpa o odkażaniu.
Najlepiej wewnętrznym 😧. Hiszpańskie plaże zalane chlorem.
Przy okazji zagłada flory nadmorskiej. Tak trzymać.
Obrazek
Obrazek
Pacjent

03-05-2020, 14:24

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops

03-05-2020, 15:50

Oczywistosc, ale powoli mozna sie juz rozchodzic:
https://www.medscape.com/answers/302460 ... tions-uris
Obrazek

Dla reszty i kol mocnego:
Obrazek
woodpecker from space
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

03-05-2020, 16:35

Na cchuj mnie wciskasz w polityke? Ja tylko napisałem o maskach i uważam za stosowne noszenie ich.Już Nicram zrobił wykład ostatnio na temat tego co one dają i nie chce mi sie powtarzać.Sprowadzanie tego do kagańców i innych wysmysłów to jest czysty idiotyzm.Obojęnie jak partia by rządziła takie wiecznie niezadowolone foliarskie pośrańce zawsze będa wszytko sprowadzać do jednego.
Jakby kurwa teraz sąsiedzi z zachodu postanowili zrobić nalot a prezydent nakazałby zejść każdemu polakowi do schronów(o ile takowe by były) to oczxzywiście po tygodniu siedzienia w schronach wyszzedł by taki triceps z pacjentem z pretensjami że sie duszą i nie mają jak pograć w PS4.
EoT
Pacjent

03-05-2020, 16:40

mocny2_3 pisze:
Na cchuj mnie wciskasz w polityke? Ja tylko napisałem o maskach i uważam za stosowne noszenie ich.Już Nicram zrobił wykład ostatnio na temat tego co one dają i nie chce mi sie powtarzać.Sprowadzanie tego do kagańców i innych wysmysłów to jest czysty idiotyzm.Obojęnie jak partia by rządziła takie wiecznie niezadowolone foliarskie pośrańce zawsze będa wszytko sporwadzać do jednego.
Jakby kurwa teraz sąsiedzi z zachodu postanowili zrobić nalot a prezydent nakazłby zejść każdemu polakowi do schornów(o ile takowe by były) to oczxzywiście po tygodniu siedzienia w schronach wyszzedł by taki triceps z pacjentem z pretensjami że sie duszą i nie mają jak pograć w PS4.
EoT
Jeszcze dodaj, że jak jest trąba powietrzna to Polacy wybiegają na dwór i kręcą się w kółko na złość władzy i policji. O szkodliwości masek w czasach pseudoepidemii wypowiedziało się już tylu fachowców, że trzeba uznać za pozytyw, iż wielu Polaków nie ufa rządowi w tym względzie.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

03-05-2020, 16:46

Pacjent pisze:
Jeszcze dodaj, że jak jest trąba powietrzna to Polacy wybiegają na dwór i kręcą się w kółko na złość władzy i policji. O szkodliwości masek w czasach pseudoepidemii wypowiedziało się już tylu fachowców, że trzeba uznać za pozytyw, iż wielu Polaków nie ufa rządowi w tym względzie.
Zacytuj ich, bo mam jakoś wrażenie, że nie znając tematu od podszewki wyciągasz po prostu te wypowiedzi, które pasują do narracji.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

03-05-2020, 16:54

Triceps, na medscape (mam tam konto z pełną opcją przegladania treści), jest też
artykuł o zgonach w Italii. Z danych wynika, że zakorkowane szpitale przyczyniły
się do większej śmiertelności na serce, poza szpitalami. Wszystkich i tak
doliczono do statystyk covid.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pacjent

03-05-2020, 17:37

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Pacjent pisze:
Zacytuj ich, bo mam jakoś wrażenie, że nie znając tematu od podszewki wyciągasz po prostu te wypowiedzi, które pasują do narracji.
https://www.youtube.com/watch?v=Wko0HP2HdTQ
https://www.youtube.com/watch?v=tsf1HL4deH4
https://www.youtube.com/watch?v=qOJsssACF4Y
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

03-05-2020, 17:51

Pacjent pisze:
03-05-2020, 17:37
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Pacjent pisze:
https://www.youtube.com/watch?v=Wko0HP2HdTQ
https://www.youtube.com/watch?v=tsf1HL4deH4
https://www.youtube.com/watch?v=qOJsssACF4Y
Na razie posłuchałem pierwszego. Na swój sposób ciekawe. Zacznę od źródła. Wiesz sam, że TVP Info jako źródło informacji to trudna sprawa. Program wyemitowano dwa miesiące temu. W tym czasie Szumowski maseczki wyśmiewał, również w programach reżimowych, dopóki mu rura nie zmiękła i zmienił zdanie. Tutaj widzę trochę podobne działanie, mianowicie prowadzący ewidentnie dąży do tego, by wyśmiać zagadnienie, nie jest obiektywny w żaden sposób, kpi sobie po prostu. Dlatego nie byłbym zdziwiony, gdyby wybrali akurat takiego specjalistę, który mówiłby to, czego akurat chce partia. Co do samej osoby profesora Guta nie mam zastrzeżeń, słyszę o nim po raz pierwszy, sprawdziłem wiki, wydaje się zasłużony. Poza tym nie wyśmiewa koncepcji noszenia maseczki jako takiej, a tylko noszenia jej na ulicy. Resztę potem zobaczę.

EDIT: Widzę, że drugie źródło to Szumowski. Co to za ekspert, i jak w ogóle możesz go przytaczać? Mam wkleić drugiego Szumowskiego, który obecnie twierdzi już coś innego? Szanujmy się;) To tak, jakbym wrzucił stare nagranie obecnie nawróconego satanisty by udowodnić, że szatan jednak jest spoko.
Awatar użytkownika
Drone

03-05-2020, 17:55

Chodzi o to, że maseczki nie chronią noszącego przed zarażeniem, natomiast zapobiegają rozprzestrzenianiu się wirusa - i o tym było w filmikach, pominę materiał TVP z 3 marca.... A jeśli to też uważacie za głupotę, to jak będziecie mieli operację czy zabieg, to poproście personel medyczny o niezakładanie maseczek. Proste.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Triceratops

03-05-2020, 17:56

mocny2_3 pisze:
Na cchuj mnie wciskasz w polityke? Ja tylko napisałem o maskach i uważam za stosowne noszenie ich.Już Nicram zrobił wykład ostatnio na temat tego co one dają i nie chce mi sie powtarzać.Sprowadzanie tego do kagańców i innych wysmysłów to jest czysty idiotyzm.Obojęnie jak partia by rządziła takie wiecznie niezadowolone foliarskie pośrańce zawsze będa wszytko sprowadzać do jednego.
No nicram ci zrobil wyklad i juz wiesz, tymczasem profesor Szumowski publicznie wysmial maseczki u Mazurka i to ci nie wystarcza. Grzesiowski wysmial maseczki we wszystkich telewizjach i to tez ci nie wystarcza, Dzieciatkowski (wirusolog z WUM) powiedzial, ze sa bez sensu i to ci nie wystarcza. Gut (wirusolog z GIS) powiedzial to samo. Ale to ci tez nie w ystarcza.

Jezeli uwazasz za stosowne to je nos, nawet kilka naraz, ale nie zmuszaj do swoich posranych urojen wszystkich ludzi, bo to wlasnie pachnie hitlerkiem. Z tego co tu piszesz to raczej ty jestes foliarzem, bo wierzysz we wszystko co w telewizji piora i jeczysz jak stara ciota.
woodpecker from space
Zablokowany