Medard pisze: ↑02-05-2020, 17:10
Pacjent pisze: ↑02-05-2020, 17:00
W tym noszeniu maseczek chodzi często nie o ufność w słuszność nakazów reżimu, ale o zwykły strach przed spotkaniem z policją, zwłaszcza w rejonach gdzie mundurowi walą wszystkim kary z górnej półki.
Dwa dni temu, bez maseczki czy innej ściereczki, mijałem policjantów stojących obok radiowozu i nawet na mnie nie zerkneli, mogli też mnie nie widzieć, bo byli pod klatką do bloku, a ja szedłem chodnikiem jakieś 20 metrów od nich. W razie czego miałem przygotowany tekst o astmie i alergii, zresztą miałem wtedy katar.
Bo oni maja na to wyjebane, kazdy ma jakiegos znajomego policjanta, to wie co o tym mysla. Taki maja rozkaz, zeby sie oficjalnie przypierdalac, ale co o tym sadza to inna sprawa. Metoda na astme najlepsza, mozna sobie jeszcze kupic w aptece inhalator, i pokazywac, dziala na kazdego
Pacjent pisze: ↑02-05-2020, 18:29
mocny2_3 pisze: ↑02-05-2020, 18:04
Pamiętam jak nic jak był płacz dlaczego u nas nie ma masek skoro czesi wprowadzili i przez to mają widoczny mniejszy przyrost zachorowań.
Nieprawdziwe stwierdzenie, na podstawie którego zbudowałeś swój absurdalny wywód. Gdzie był ten płacz?! Niemal wszyscy, na czele z Szumowskim, darli się, że takie noszenie masek przynosi więcej szkody niż pożytku. Niektórzy na szczęście nie zmienili zdania. Narzekano na braki w wyposażeniu szpitali, ale to zupełnie co innego.
To co kol mocny pisze to jakes przedziwne jeczenie emeryta, ktory wierzy w pisowska propagande. Codziennie slysze takie same biadolenie jak slucham w tyrce Tatkowego Radyjka. Dzwonia te stare baby i dziady koscielne i tak samo narzekaja.
Maseczka przed niczym nie chroni, niczemu nie zapobiega i niczego nie leczy. To kaganiec zalozony na morde obywatelowi przez wladze i tyle. Kto jest potulnym matolem bedzie sie stosowal do wybrykow wladzy, kto nie- bedzie sie buntowal. Przed etapem maseczek Grzesiowski w kazdym radiu przekonywal, ze aby sie "zarazic" trzeba godzine gadac kims "zarazonym" twarza w twarz a tutaj koles placze, ze na ulicy go ktos bez maseczki mija. Kurwa niektorym tak brak mozgu.