02-05-2020, 19:32
Nicramie, pomimo wielu cierpkich słów pod twoim adresem, mimo wszystko miałem o tobie lepsze zdanie. Pytasz jak dorosły człowiek może nie mieć oszczędności?, naprawdę? W tym kraju z gówna i dykty? Skoro tak, to postaram się pomóc. Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości, na wstępie zaznaczę, że osobiście jestem w dość komfortowej sytuacji. Pierwsze mieszkanie kupili mi mamusia z tatusiem, dzięki temu już na studiach mogłem odkładać praktycznie wszystkie zarobione pieniądze. Obecnie mam kredycik na dom, nie pili mnie bardzo, ponieważ większość już spłacone, mam w miarę stabilną pracę której korona cyrk nie szkodzi a wręcz pomaga. Jedynym poważniejszy skutkiem jest to, że żonie obniżyli wymiar etatu na ⅞ ale jeszcze daleko do tragedii. Ja wiem, że tutaj sami ludzie sukcesu, którzy do wszystkiego doszli ciężką pracą, nikomu nic nie zawdzięczają, pieniędzy naoszczedzali tyle, że do końca życia mogą już nic nie robić a wszyscy którzy nie są tak wspaniali to głupie chuje i nieudaczniki. Otóż nie… życie układa się różnie, czy ludzie którzy nie mają oszczędności bo wszystkie wtopili we wkłady własne, żeby dostać te wysmiewane tu kredyciki, na dom, mieszkanie czy otworzenie własnej działalności to kretyny? No kurwa nie. Nie każdy ma tatusia przy kasie, nie każdemu babcia zostawia dom w spadku, wreszcie nie każdy jest informatykiem, prawnikiem czy obrzydliwie bogatym betoniarzem. Nie będę uprawiał tu taniego moralizatorstwa bo pewnie dobrze wiesz o co chodzi. Oczywiście jest cała masa debili, żyjących ponad stan, którzy miast oszczędzać co roku robili sobie Road trip dookoła świata ale ja nie o takich. Jebać ich. Piszę o ludziach którzy w tym kraju z gówna,chcieli poczuć namiastkę normalność. Namiastkę normalności, polegająca na nie wynajmowaniu lokum, bądź tyry u Janusza biznesu. Teraz tym ludziom zamyka się biznesy, lokale usługowe i mówi radzcie sobie, damy wam pięć tysięcy, odroczymy ZUS, kredyciki na 3 miesiące i siedzieć w domach może i do końca roku. Wcześniej mamiąc ich propagandą sukcesu, i złotymi górami zabezpieczonymi przez państwo w razie kryzysu. Teraz trzeci miesiąc bawimy się w kwarantannę na którą tego wiecznie rozkradanego państwa na dorobku zwyczajnie nie stać.
hcpig pisze: ↑07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.