Nowe seriale

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Nowe seriale

09-04-2020, 18:05

Obrazek

sympatyczne :) cdn :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

11-04-2020, 12:38

Nowy sezon Ozark bardzo dobry, a bałem się, że nie będą mieli pomysłu. A w czwartym odcinku jakiż piękny motyw z udziałem...Brujerii :-)
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
swetrwser
postuje jak opętany!

11-04-2020, 14:56

Obrazek
Nic wielkiego, ale ogląda się przyjemnie. Trochę Stranger Things, trochę dziwnych technologii jakby wyjętych z Fallouta, ślamazarne tempo i fajny klimat. Mnie się póki co podoba.
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

13-04-2020, 02:01

Sgt. Barnes pisze:Nowy sezon Ozark bardzo dobry, a bałem się, że nie będą mieli pomysłu. A w czwartym odcinku jakiż piękny motyw z udziałem...Brujerii :-)
Kilka dni temu zacząłem oglądać, bardzo mnie cieszą Twoje słowa - chyba nie mam się co obawiać, że serial spierdoli się po tak miło zawiązanej znajomości.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Żułek

13-04-2020, 16:29

Obrazek

hihi :P
cdn ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Scorn
postuje jak opętany!

13-04-2020, 16:44

Obejrzałem Stranger Things 3. Słabe niestety, mocny zjazd w stosunku do dwóch pierwszych sezonów.
heykvísl og ofn
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

14-04-2020, 08:50

Sgt. Barnes pisze:Nowy sezon Ozark bardzo dobry, a bałem się, że nie będą mieli pomysłu. A w czwartym odcinku jakiż piękny motyw z udziałem...Brujerii :-)
Nie inaczej, wręcz śmiem twierdzić, że to chyba najlepszy sezon. :) Z tą Brujerią niezły patent, ale w filmie nie wzięli pod uwagę, że gość mógł być fanem i wtedy to nie byłyby tortury. ;)

Poza tym niezły strzał na koniec The Walking Dead - pozostaje zatem czekać do końca roku na zakończenie historii.

Przypominam również, że:

Obrazek

Liczę na poziom zajebistego sezonu pierwszego. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

15-04-2020, 14:26

dla odmiany pełna zaskoczka. serial kryminalny.skandynawski.

Obrazek

story jak story. średnio gęste. wskakuje po 3 odcinki, więc raczej wchodzi. pani sofia karppi dość przyjemna dla oka, więc jakby przyjemność oglądactwa podwójna. jak ktoś seryjnie, hehe, że tak powiem lubi kryminałki, można złapać w tzw. wolnejkwarantannowejchwili.
Awatar użytkownika
Żułek

17-04-2020, 15:32

Obrazek

cdn :D

Awatar użytkownika
karol
rozkręca się

17-04-2020, 22:18

Obrazek
można trochę pośmiać się

Obrazek
"Reimagining the anthology from visionary Steven Spielberg" - jeżeli kogoś to rusza. jedne odcinki lepsze, inne gorsze, jak to w antologii
wyjebane ręce
Heretyk

18-04-2020, 14:13

Plagueis pisze: Nie inaczej, wręcz śmiem twierdzić, że to chyba najlepszy sezon. :) Z tą Brujerią niezły patent, ale w filmie nie wzięli pod uwagę, że gość mógł być fanem i wtedy to nie byłyby tortury. ;)

dla mnie sezon trzeci jest zdecydowanie najsłabszy. nie że jakaś chujnia, ale kiedyś sie czekało na każdy odcinek, a teraz? no spoko, ale bez emocji
Awatar użytkownika
hungry_slave
zaczyna szaleć

18-04-2020, 15:38

Szadź

Historia seryjnego mordercy oraz podążającej jego tropem komisarz policji. Premiera 30 kwietnia w player.pl.

Na obrzeżach Opola w okrutny sposób zostaje zamordowana młoda dziewczyna. Dochodzenie wykazuje, że była jedną z wielu ofiar psychopatycznego seryjnego zabójcy. Na miejscu zbrodni pojawia się komisarz Agnieszka Polkowska (Aleksandra Popławska). Policjantka nie zdaje sobie jednak sprawy, że jej udział w śledztwie nie jest przypadkowy. Czy zdoła dotrzeć do mordercy, zanim ten wybierze kolejną ofiarę?

Siedmioodcinkowy thriller z wątkiem kryminalnym w tle. W tej opowieści zagadki nie stanowi jednak tożsamość mordercy, a motywy jego działania. Co łączy sprawcę z komisarz prowadzącą śledztwo? Dlaczego wszystkie ofiary to głęboko wierzące młode dziewczyny? Wyścig z czasem trwa. Czy komisarz Polkowska trafi na ślad mordercy i zapobiegnie kolejnym zbrodniom? Każdy odcinek odkryje przed widzami część prawdy o tym, co łączy policjantkę z Piotrem Wolnickim (Maciej Stuhr) – religioznawcą, pozornie wzorowym mężem i ojcem, który w okrutny sposób pozbawia życia swoje ofiary!

Obrazek
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

19-04-2020, 12:33

Obrazek

Drugi i trzeci sezon zaliczony.Mocno polecam!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
uglak

19-04-2020, 15:28

No to zaczynamy.

Obrazek
Guilty of being right
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

20-04-2020, 17:22

Czy ktoś z kolegów oglądał serial Queen of the South?Z tego co widzę są trzy sezony,warto?
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
uglak

20-04-2020, 23:22

devastator77 pisze:Czy ktoś z kolegów oglądał serial Queen of the South?Z tego co widzę są trzy sezony,warto?
Nie wiem, ale dopiero co skończyłem Narcos Mexico, a następny sezon za rok, więc właśnie ściągam. Poleci po Faudzie ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Stary Metal
w mackach Zła

21-04-2020, 03:11

Obrazek

Luzacka seria o pasażerach kosmicznego wycieczkowca, który po awarii w kosmosie, zamiast kilku tygodni, ma wracać na Ziemię przez trzy i pół roku.

Mamy tutaj reprezentacyjnego dowódcę, który ma tylko dobrze wyglądać a o statku i nawigacji nie ma zielonego pojęcia, bo ten co miał pojęcie zginął w wypadku przebity śrubokrętem. Mamy załogę, która ma ładnie wyglądać, a na każde pytanie o stan statku odpowiadać, że wszystko pracuje bez zarzutu. Mamy miliardera, o mentalności nastolatka, który jest właścicielem wycieczkowca. Jest też nienawidzące się małżeństwo, które nietrafioną decyzją o ratowaniu związku, wybrali się w kosmos, a teraz są skazani na siebie w jednej kabinie na ponad trzy lata, i jeszcze wiele innych barwnych postaci.

I podobał mi się motyw twarzy JP 2, która utworzyła się z chmury gówna orbitującego wokół statku. I - oczywiście - modlitwy do tego obłoku odchodów.

Odcinki są krótkie, bo po pół godziny, na te ponure pełne słońca dni, działają budująco. Ale nie można przedawkowywać ilości odcinków. Bo z tym filmem jest jak z wódą. Po kielichu będzie lepszy humor, po zbyt dużej ilości, może być kac.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
We're the metal generation
Don't fuck with us cos we're insane!
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

21-04-2020, 09:32

^ Teoretycznie ewidentnie coś dla mnie, ale po ocenach wnoszę, że poziomu Orville to raczej nie trzyma. ;) Niemniej jednak obadam temat, bo powyższy opis brzmi zachęcająco. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Ubzdur
w mackach Zła

21-04-2020, 11:11

maciek z klanu pisze:
Ubzdur pisze:Włączyłem Freuda na Netflixie. Po dwóch odcinkach polecam! Zupełnie nie ma tam psychoanalizy, tematów wyzwolenia seksualnego, żydowskiej myśli polityczno społecznej z początku XX. wieku, jest za to czysta rozrywka, tandetnie naciągana historia, efekty specjalne, mroczny klimat, wszystko ociera się o parodię. Nie zniósłbym kolejnej apologii tego pokracznego szarlatana, także bardzo ucieszyła mnie taka bajka. Czysta bezmyślna rozrywka! Polecam!
Niestety czym dalej tym dużo gorzej. Tak mówiła żona.
Skończyłem na 5. odcinku, bo poziom absurdu przebił sufit. Nie dało się tego oglądać bez śmiechu, utracili absolutnie ułamki jakiejkolwiek wiarygodności, bez której nie da się niczego oglądać. Od początku to było naiwne głupie i naciągane, ale dało się na to patrzeć, na początku 5. odc. jednak nie mogłem już w sobie wskórać masochistycznej woli, by kontynuować.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

21-04-2020, 11:25

uglak pisze:No to zaczynamy.

Obrazek
kapitalny, momentami naciagany i przesadzony ale swietnie sie to oglada. Dodatkowo fajnie pokazany sralnik jakim jest tamta okolica i wzglednie obiektywny, czyli wszyscy maja brudne rece.
KVLT lizania CZASZKI
ODPOWIEDZ