POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

Re: POlitykowanie

16-04-2020, 10:24

trup pisze:Wiesz co. Miałem napisać Ci co robię w ciągu dnia... a jest tego trochę... ale... po co? :-)

Propaganda? to są chyba informacje? może po prostu lubię, żeby nie umknęło coś w tym pierdolniku.
Śledzę to co robi ta ekipa. Wyjątkowo. A dużo robi za plecami, pod powierzchnią. coraz więcej tajemnic. zakazów. bezkarności. A zmierza to chyba w jednym kierunku. Autorytarnym. Dno upadek. Mafia. A reszta klasy politycznej (większość), to jakieś ułomne towarzystwo, potykające się o własne nogi, dające się wodzić za nos, jak dzieci we mgle. Żal patrzeć. A to co robi ta "kompetentna" drużyna u władzy, i żądna tej władzy, oddziałuje na codzienność, coraz bardziej. Bezkarność. Bezprawie. Kary. Dlatego śledzę bo to widzę. Wiele osób chyba dopiero zaczyna to też dostrzegać. Może za późno?

Drażnią CIę moje wrzutki? nie czytaj.

a kto mówi, że czytam?

co do porad to też mam dla Ciebie taką jedną. zacznij dodawać coś od siebie. to moim zdaniem ciekawsze i potencjalnie bardziej wartościowe niż ogólnodostępne przeklejanki.

zresztą. to wszystko nie zmienia i tak postaci, że dobrze nie ruszysz, nawet jakbyś wstawał o 5tej i siadasz do forume i lecisz z polityką. pasjonujące.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-04-2020, 11:31

Coś tam burczysz pod wąśem... nic nie rozumiem? ogoliłbyś się.
Jak nie czytasz to po co się wypowiadasz?

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

16-04-2020, 11:48

trup pisze:Coś tam burczysz pod wąśem... nic nie rozumiem? ogoliłbyś się.
Jak nie czytasz to po co się wypowiadasz?

Obrazek
misiaku, to co ty tu wklejasz tak z pół dnia wcześniej śmiga mi przed oczami. poza tym nudy. w huj. czytasz jedno zdanie i wiesz jakie będzie ostatnie. czytać to można jakieś analizy, przemyślenia a nie ten sam bełkot od wielu lat. i to od 8ej rano. zero myślenia samodzielnego tylko non stop 'o la boga politycy kradną' i "pis ogranicza demokrację". no kradną i ogranicza. i co z tego? pisaniem na jakims forum dla przegrywów coś zmienisz?. jesteś żałośny i kompletnie zapętlony w tym swoim ograniczeniu. nawet mi Ciebie nie żal.
Awatar użytkownika
trup

16-04-2020, 12:00

za przeproszeniem, ale mnie twoje zdanie nie interesuje w tej materii.
Robię co uważam. Wrzucam bo uważam, że niektóre rzeczy są istotne i warto o nich wspomnieć. Wrzucam żeby zaznaczyć a nie wyczerpać temat. Bo na to nie mam czasu, żeby tu dyskutować. Na analizę czterech części włosa. Może pokusisz się o konstruktywną analizę np. ustawy Tarczy 2.0? Co może wywołać w życiu społecznym?

Ja uważam, że jeśli nie będziemy zwracali uwagi na szczegóły, drobne zmiany, kroczki, to nie będziemy świadomi co się wokół nas wyrabia. Że za chwilę nic nie zrobimy bo na kolejne 50 lat będziemy mieli coś na kształt PRL bis. O należy mówić i pisać gdzie się da. Śledzić. Nagłaśniać. Krytykować. Czego nie rozumiesz?
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

16-04-2020, 12:15

trup pisze:za przeproszeniem, ale mnie twoje zdanie nie interesuje w tej materii.
Robię co uważam. Wrzucam bo uważam, że niektóre rzeczy są istotne i warto o nich wspomnieć. Wrzucam żeby zaznaczyć a nie wyczerpać temat. Bo na to nie mam czasu, żeby tu dyskutować. Na analizę czterech części włosa. ]Może pokusisz się o konstruktywną analizę np. ustawy Tarczy 2.0? Co może wywołać w życiu społecznym?

Ja uważam, że jeśli nie będziemy zwracali uwagi na szczegóły, drobne zmiany, kroczki, to nie będziemy świadomi co się wokół nas wyrabia. Że za chwilę nic nie zrobimy bo na kolejne 50 lat będziemy mieli coś na kształt PRL bis. O należy mówić i pisać gdzie się da. Śledzić. Nagłaśniać. Krytykować. Czego nie rozumiesz?
tego, że są tacy jak Ty którzy zamiast zająć się realnymi sprawami to żyją sprawami na które nie mają kompletnie wpływu. tego, że wierzą, że od jakiegoś szczekania w takim miejscu jak tutaj cokolwiek się zmieni< w oderwaniu od tych czy innych preferencji politycznych. tego, że można być tak naiwnym.

a tego, że trzeba wyjebać o 8ej rano jaki swój stres dotyczący jakichś politykierów z partii x czy y to już kompletnie nie rozumiem. kliniczne to jest. tylko w ten sposób można to zrozumieć.

tarcza? a co tu analizować? wyczytane. zebrane to co się dało zebrać i trzeba iść dalej. nikt nie podjął tematu, więc na forume nie było osób zainteresowanych tematyką. temat zamknięty. a co może wywołać w życiu społecznym? no kurwa wróżką nie jestem. to jest materia z kategorii rozłożenia kart tarota i snucia z niej przyszłości. oczywiście mam jakieś tam swoje przypuszczenia, ale akurat tutaj mogą one chybić, więc chwilowo dam se na luz. tu bardziej chodzi jak gospodarka niemiec, czy usa sobie poradzi. jak zadziała psychika ludzka. czy wrócimy do konsumpcji, na zasadzie "wsystko huj. i tak wróci. nie ma co kitrać kasy", czy pójdziemy w kierunku prepperstwa. tego niestety nie wiem, ale rzeczywiście jestem b.ciekawy. to szersza sprawa a ta tarcza to mało istotny element jest.
Awatar użytkownika
trup

16-04-2020, 12:23

może Ty nie masz wpływu... a w ogóle.... dobraa weź idź....

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Wczoraj o 19:48 w Dzienniku Ustaw rząd opublikował rozporządzenie, wprowadzające m.in. zakaz korzystania z cmentarzy.
Dzisiaj o 9:38 rząd opublikował tam zmianę tej zmiany, znoszącą zakaz korzystania m.in. z cmentarzy.
Legislacja level hard.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

16-04-2020, 12:32

trup pisze:może Ty nie masz wpływu... a w ogóle.... dobraa weź idź....

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Wczoraj o 19:48 w Dzienniku Ustaw rząd opublikował rozporządzenie, wprowadzające m.in. zakaz korzystania z cmentarzy.
Dzisiaj o 9:38 rząd opublikował tam zmianę tej zmiany, znoszącą zakaz korzystania m.in. z cmentarzy.
Legislacja level hard.
co do weź. weź se włącz teraz lizuta w tokfm. gada z siemoniakiem. ten sam poziom. susza. trzeba mieć zapasy. pis. pis. pis. susza. deficyt. pis. pis. pis. susza. brak wyobraźni. pis. pis. pis w jakimkolwiek momencie nie włączysz to samo. kliniczna wiara w to, że się wklei jakieś przekazy z bazy i się zmieni rzeczywistość. srogie urojenia.
Awatar użytkownika
trup

16-04-2020, 12:50

kliniczna nerwica natręctw? Dodaj mnie do ignorowanych, jak promoeteusz i będziesz miał z głowy.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

16-04-2020, 12:53

trup pisze:Wiesz co. Napiszę Ci co robię w ciągu dnia... a jest tego trochę...

Obrazek
535

16-04-2020, 12:54

Na temat polityki i polityków wszystko zostało już powiedziane. Nadszedł czas próby i teraz każdy niech się ratuje jak potrafi. Uczcie się robić przetwory, kopać ziemianki, zbierajcie korę z brzozy albo serwisujcie swoje maczety. Czas wprowadzić w życie słynne "umiesz liczyć, licz na siebie" i biada temu, kto z tego kpił. Pozdrawiam. Wuj.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

16-04-2020, 12:54

trup pisze:kliniczna nerwica natręctw? Dodaj mnie do ignorowanych, jak promoeteusz i będziesz miał z głowy.
a ne, ne.

nie ma tak łatwo.
Awatar użytkownika
trup

16-04-2020, 12:57

ostatnie pięc lat mnie przekonały, że nie wszystko zostało jeszcze powiedziane.. :-)
Dbanie o siebie i najbliższych to podstawa. priorytet. powinność. Ja się nauczyłem robić i piec chleb gryczany (z kaszy niepalonej) i pesto z liści rzodkiewek ;-)

JEBAĆ PiS!
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

16-04-2020, 13:08

535 pisze:Na temat polityki i polityków wszystko zostało już powiedziane. Nadszedł czas próby i teraz każdy niech się ratuje jak potrafi. Uczcie się robić przetwory, kopać ziemianki, zbierajcie korę z brzozy albo serwisujcie swoje maczety. Czas wprowadzić w życie słynne "umiesz liczyć, licz na siebie" i biada temu, kto z tego kpił. Pozdrawiam. Wuj.
tyle, że są tu tacy co myślą, że coś tam dostaną.

a dać to im może najwyżej żona/ dziewczyna/ chłopak, jak będą dla niej mili.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

16-04-2020, 13:09

trup pisze:ostatnie pięc lat mnie przekonały, że nie wszystko zostało jeszcze powiedziane.. :-)
Dbanie o siebie i najbliższych to podstawa. priorytet. powinność. Ja się nauczyłem robić i piec chleb gryczany (z kaszy niepalonej) i pesto z liści rzodkiewek ;-)

JEBAĆ PiS!
no widzisz. są pozytywy - jakieś tam nowe skilsy - wynikające z działalności pisu. teraz się mogą przydać.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

16-04-2020, 13:43

trup pisze:kliniczna nerwica natręctw?
Piekna projekcja:D
KVLT lizania CZASZKI
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

16-04-2020, 14:53

Wacław pisze:

Obrazek
Gdzie to można kupić?
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

16-04-2020, 15:07

trup ma jakąś podziemną szwalnie.
chodzą słuchy, że mimo zakazu wykonywania działalności siedzi po nocach i szyje <w ramach protestu przeciw pisowcom>. oczywiście z przerwami na przeklejanki od ryżego.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

16-04-2020, 23:02

mocny2_3 pisze:
Wacław pisze:

Obrazek
Gdzie to można kupić?
Dokładnie to chodzi mi po głowie od kilku dni. Osobiście zrobiłbym bardziej subtelną wersję "JBĆ PIS". :) Ale chętnie kupię, jak ktoś będzie miał.
Awatar użytkownika
trup

17-04-2020, 00:46

Ile chcecie? adresy podawać na PM. Tylko się nie pchać bo wprowadzę reglamentację!
Awatar użytkownika
trup

17-04-2020, 08:12

"Kocham moje Mazowsze!
Jako Wojewoda Mazowiecki zamierzam wprowadzać w województwie politykę Rządu jednocześnie współpracując z jednostkami samorządu terytorialnego. Urząd musi działać sprawnie na codzień, a służby państwa powinny być przygotowane na każdą sytuację kryzysową."

/ konstatnty badziwił / - listopad 2019

Obrazek

miłość objawiła się w kwietniu 2020...
Wojewoda mazowiecki Konstanty Radziwiłł tłumczy się ze swoich decyzji o delegowaniu personelu medycznego do DPS-ów, które potrzebują pomocy. Zdarzały się przypadki, że takie wezwania otrzymywały matki samotnie wychowujące dzieci, a ustawa zakazuje kierowania ich przymusowo do pracy. Były minister zdrowia twierdzi, że korzysta "z dostępnych zasobów" i nie zna sytuacji każdej z osób.
ODPOWIEDZ