Nie mam wąsów,nawet meszku ani też włosów na plecach czy nogach.535 pisze:Medard, ale wiesz, że ta lejdi może mieć wąsy i włosy na plecach?Medard pisze:Nie odpisuj tym starym dziadom na privy, jeżeli cię zaczepiają, to im przejdzie :)Lady Tempress pisze:To ludzie słuchają jeszcze muzyki z kaset?Ja swoich pozbyłam się w końcówce lat dziewięćdziesiątych.
KASETY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Lady Tempress
- świeżak
Re: KASETY
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Wielu fanów tematu kocury, bobry będzie zawiedzionych.Lady Tempress pisze:Nie mam wąsów,nawet meszku ani też włosów na plecach czy nogach.535 pisze:Medard, ale wiesz, że ta lejdi może mieć wąsy i włosy na plecach?Medard pisze: Nie odpisuj tym starym dziadom na privy, jeżeli cię zaczepiają, to im przejdzie :)
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Lady Tempress
- świeżak
Trudno,ale jak zauważyłam są tam panowie którzy codziennie podrzucają fotki z paniami których matka natura obdarzyła niebanalną urodą i obfitym owłosieniem i to na całym ciele.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Przez gładkość jej pięknej skóry prowadziła ścieżkaLady Tempress pisze:Nie mam wąsów,nawet meszku ani też włosów na plecach czy nogach.
do chaszczy jej charakteru, gdzie sam diabeł mieszkał...
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Hehe, dobre....Pacjent pisze:Przez gładkość jej pięknej skóry prowadziła ścieżkaLady Tempress pisze:Nie mam wąsów,nawet meszku ani też włosów na plecach czy nogach.
Nie bardzo wierzę, ale u mnie ogólnie z wiarą kiepsko.Lady Tempress pisze:Nie mam wąsów,nawet meszku ani też włosów na plecach czy nogach.535 pisze:Medard, ale wiesz, że ta lejdi może mieć wąsy i włosy na plecach?
-
- rozkręca się
Ostatnio wygrzebałem z szafy konkretne pudło z kasetami,troche na fali sentymentu/nudy z powodu izolatki ;) ..no swoisty pamiętnik to jest,szczególnie jak sie "maca" jakieś piraty Morbid Angel,Samael,Obituary etc, albo przegrywki z nieudolnymi,ręcznie pisanymi logówkami,to automatycznie przywołują momenty szczenięcych lat i całego tego klimatu początków fascynacji metalem! Obecnie nie widzę sensu,poza jakimś rodzajem fetyszu i też lotu na skrzydłach nostalgi, w wydawaniu pełnych płyt na kasecie,co innego demówki młodych zespołów,ma to sens i przekonuje mocniej niz np cd-r...Suma sumarum,szanuje i lubie ten nośnik:)
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
właśnie. takie summon. to z portugali swój najlepszy materiał wydało na kasecie. nie powieli go na innym nośniku i git. gorzej, że te pierwotnie demówkowe bandy lecą w trybie kaseta>cd>winyl. ten sam materiał. czyli de facto juz nie są demówkowymi wydawnictwami te kasety. tym samym kasety stają się zwykłym goleniem frajerów. ostatni jebła mnie akcja z fleshrot. redrum ediszyn. brązowejakgówno ediszyn i kolejne 6 ediszyn. tego samego materiału. co dwa tygodnie jakieś ediszyn. no huju złoty. materiał ok świetny. ale ile można tego wydawać?Gestalt pisze:Ostatnio wygrzebałem z szafy konkretne pudło z kasetami,troche na fali sentymentu/nudy z powodu izolatki ;) ..no swoisty pamiętnik to jest,szczególnie jak sie "maca" jakieś piraty Morbid Angel,Samael,Obituary etc, albo przegrywki z nieudolnymi,ręcznie pisanymi logówkami,to automatycznie przywołują momenty szczenięcych lat i całego tego klimatu początków fascynacji metalem! Obecnie nie widzę sensu,poza jakimś rodzajem fetyszu i też lotu na skrzydłach nostalgi, w wydawaniu pełnych płyt na kasecie,co innego demówki młodych zespołów,ma to sens i przekonuje mocniej niz np cd-r...Suma sumarum,szanuje i lubie ten nośnik:)
dobra.
takie tam problemy trzeciego świata. edyta: pierwszego. podkreślam. pierwszego.
-
- rozkręca się
Rozumiem takie problemy ;) Podałeś idealny przykład z tymi n-tymi edycjami tego samego materiału,no cóż takie są efekty tego całego "arghh analog attack" tryndu:)...O! jako wyjątek wyłamując sie troche z tego co napisałem o pełnych płytach na taśmie,to zakupiłem niedawno kasete Abominations of Desolation,z oryginalną okładką,nie z tym pstrokatym (aczkolwiek fajnie wyglądającym) logo wersji Earache/Carnage,zapewne "pirat" ale idealnie oddający "duch" tej płyty,chociaż niektórzy sie uprą,że to demo ;)Wacław pisze:właśnie. takie summon. to z portugali swój najlepszy materiał wydało na kasecie. nie powieli go na innym nośniku i git. gorzej, że te pierwotnie demówkowe bandy lecą w trybie kaseta>cd>winyl. ten sam materiał. czyli de facto juz nie są demówkowymi wydawnictwami te kasety. tym samym kasety stają się zwykłym goleniem frajerów. ostatni jebła mnie akcja z fleshrot. redrum ediszyn. brązowejakgówno ediszyn i kolejne 6 ediszyn. tego samego materiału. co dwa tygodnie jakieś ediszyn. no huju złoty. materiał ok świetny. ale ile można tego wydawać?Gestalt pisze:Ostatnio wygrzebałem z szafy konkretne pudło z kasetami,troche na fali sentymentu/nudy z powodu izolatki ;) ..no swoisty pamiętnik to jest,szczególnie jak sie "maca" jakieś piraty Morbid Angel,Samael,Obituary etc, albo przegrywki z nieudolnymi,ręcznie pisanymi logówkami,to automatycznie przywołują momenty szczenięcych lat i całego tego klimatu początków fascynacji metalem! Obecnie nie widzę sensu,poza jakimś rodzajem fetyszu i też lotu na skrzydłach nostalgi, w wydawaniu pełnych płyt na kasecie,co innego demówki młodych zespołów,ma to sens i przekonuje mocniej niz np cd-r...Suma sumarum,szanuje i lubie ten nośnik:)
dobra.
takie tam problemy trzeciego świata.
- uglak
Ja akurat miałem zrobiony piękny szablon do wycinania - grzbiet na czarno, reszta na biało, wszystko jedna czytelną czcionką. Pomijając brak grafiki wyglądało to całkiem nieźle.Gestalt pisze: albo przegrywki z nieudolnymi,ręcznie pisanymi logówkami
Guilty of being right
- Triceratops
Niestety nie masz tez kaset, to lekka dyskwalifikacja we wspolczesnym swiecie.Lady Tempress pisze:Nie mam wąsów,nawet meszku ani też włosów na plecach czy nogach.
woodpecker from space
- Lady Tempress
- świeżak
Cała jaPacjent pisze:Przez gładkość jej pięknej skóry prowadziła ścieżkaLady Tempress pisze:Nie mam wąsów,nawet meszku ani też włosów na plecach czy nogach.
-
Tak czułem.Lady Tempress pisze:Cała jaPacjent pisze:Przez gładkość jej pięknej skóry prowadziła ścieżkaLady Tempress pisze:Nie mam wąsów,nawet meszku ani też włosów na plecach czy nogach.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-

- SODOMOUSE
^ Takie chrześcijańskie wydanie było? Dobre.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
Już gdzieś widziałem zdjęcie tego rarytasu. Ktokolwiek to ma, może uważać się za szczęściarza. Ciekawe za ile by to opylił.
- Triceratops
-
- weteran forumowych bitew
Od razu widać, że polskie wydanie "Legion" ;-)
Nigdy w życiu nie miałem w rękach kasety "firmy" Star.
W przypadku MG czy Takt aż takiej radosnej twórczości nie było, ale mam taki kwiatek z innego "labelu", który zawsze mnie zastanawiał.
Pytanie brzmi, który album nagrany jest na poniższej kasecie. Bathory wrzucam jako dodatek, bo to raczej każdy ma.

Nigdy w życiu nie miałem w rękach kasety "firmy" Star.
W przypadku MG czy Takt aż takiej radosnej twórczości nie było, ale mam taki kwiatek z innego "labelu", który zawsze mnie zastanawiał.
Pytanie brzmi, który album nagrany jest na poniższej kasecie. Bathory wrzucam jako dodatek, bo to raczej każdy ma.

- SODOMOUSE
^ To dobrze, że chociaż wiesz co to jest. Ja miałem przypadki, że lata nie wiedzialem, przy takich
błędach z nagraniem, co slucham. Męcząca była i ciekawa zarazem ta niewiedza.
błędach z nagraniem, co slucham. Męcząca była i ciekawa zarazem ta niewiedza.
NYCHTS
-
- weteran forumowych bitew
Tylko wiesz - to jest akurat taki przypadek, że wiadomo co jest nagrane - zespół się zgadza, tytuł na grzbiecie też, tylko czym kierował się "projektant" łącząc większy fragment "Arise" z miniaturą "Beneath...", w sytuacji kiedy na taśmie jest "Beneath..."?
W przypadku Bathorego przez jakiś czas myślałem, że jedynka ma taki właśnie tytuł ;-)
W przypadku Bathorego przez jakiś czas myślałem, że jedynka ma taki właśnie tytuł ;-)