KASETY

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lady Tempress
świeżak

Re: KASETY

10-04-2020, 16:43

535 pisze:
Medard pisze:
Lady Tempress pisze:To ludzie słuchają jeszcze muzyki z kaset?Ja swoich pozbyłam się w końcówce lat dziewięćdziesiątych.
Nie odpisuj tym starym dziadom na privy, jeżeli cię zaczepiają, to im przejdzie :)
Medard, ale wiesz, że ta lejdi może mieć wąsy i włosy na plecach?
Nie mam wąsów,nawet meszku ani też włosów na plecach czy nogach.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

10-04-2020, 16:48

Lady Tempress pisze:
535 pisze:
Medard pisze: Nie odpisuj tym starym dziadom na privy, jeżeli cię zaczepiają, to im przejdzie :)
Medard, ale wiesz, że ta lejdi może mieć wąsy i włosy na plecach?
Wielu fanów tematu kocury, bobry będzie zawiedzionych.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Lady Tempress
świeżak

10-04-2020, 17:25

Trudno,ale jak zauważyłam są tam panowie którzy codziennie podrzucają fotki z paniami których matka natura obdarzyła niebanalną urodą i obfitym owłosieniem i to na całym ciele.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-04-2020, 17:28

Lady Tempress pisze:Nie mam wąsów,nawet meszku ani też włosów na plecach czy nogach.
Przez gładkość jej pięknej skóry prowadziła ścieżka
do chaszczy jej charakteru, gdzie sam diabeł mieszkał...
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Nasum

10-04-2020, 17:31

Pacjent pisze:
Lady Tempress pisze:Nie mam wąsów,nawet meszku ani też włosów na plecach czy nogach.
Hehe, dobre....
535

10-04-2020, 20:04

Lady Tempress pisze:
535 pisze:Medard, ale wiesz, że ta lejdi może mieć wąsy i włosy na plecach?
Nie bardzo wierzę, ale u mnie ogólnie z wiarą kiepsko.
Gestalt
rozkręca się

10-04-2020, 22:54

Ostatnio wygrzebałem z szafy konkretne pudło z kasetami,troche na fali sentymentu/nudy z powodu izolatki ;) ..no swoisty pamiętnik to jest,szczególnie jak sie "maca" jakieś piraty Morbid Angel,Samael,Obituary etc, albo przegrywki z nieudolnymi,ręcznie pisanymi logówkami,to automatycznie przywołują momenty szczenięcych lat i całego tego klimatu początków fascynacji metalem! Obecnie nie widzę sensu,poza jakimś rodzajem fetyszu i też lotu na skrzydłach nostalgi, w wydawaniu pełnych płyt na kasecie,co innego demówki młodych zespołów,ma to sens i przekonuje mocniej niz np cd-r...Suma sumarum,szanuje i lubie ten nośnik:)
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

10-04-2020, 23:08

Gestalt pisze:Ostatnio wygrzebałem z szafy konkretne pudło z kasetami,troche na fali sentymentu/nudy z powodu izolatki ;) ..no swoisty pamiętnik to jest,szczególnie jak sie "maca" jakieś piraty Morbid Angel,Samael,Obituary etc, albo przegrywki z nieudolnymi,ręcznie pisanymi logówkami,to automatycznie przywołują momenty szczenięcych lat i całego tego klimatu początków fascynacji metalem! Obecnie nie widzę sensu,poza jakimś rodzajem fetyszu i też lotu na skrzydłach nostalgi, w wydawaniu pełnych płyt na kasecie,co innego demówki młodych zespołów,ma to sens i przekonuje mocniej niz np cd-r...Suma sumarum,szanuje i lubie ten nośnik:)
właśnie. takie summon. to z portugali swój najlepszy materiał wydało na kasecie. nie powieli go na innym nośniku i git. gorzej, że te pierwotnie demówkowe bandy lecą w trybie kaseta>cd>winyl. ten sam materiał. czyli de facto juz nie są demówkowymi wydawnictwami te kasety. tym samym kasety stają się zwykłym goleniem frajerów. ostatni jebła mnie akcja z fleshrot. redrum ediszyn. brązowejakgówno ediszyn i kolejne 6 ediszyn. tego samego materiału. co dwa tygodnie jakieś ediszyn. no huju złoty. materiał ok świetny. ale ile można tego wydawać?

dobra.

takie tam problemy trzeciego świata. edyta: pierwszego. podkreślam. pierwszego.
Gestalt
rozkręca się

10-04-2020, 23:25

Wacław pisze:
Gestalt pisze:Ostatnio wygrzebałem z szafy konkretne pudło z kasetami,troche na fali sentymentu/nudy z powodu izolatki ;) ..no swoisty pamiętnik to jest,szczególnie jak sie "maca" jakieś piraty Morbid Angel,Samael,Obituary etc, albo przegrywki z nieudolnymi,ręcznie pisanymi logówkami,to automatycznie przywołują momenty szczenięcych lat i całego tego klimatu początków fascynacji metalem! Obecnie nie widzę sensu,poza jakimś rodzajem fetyszu i też lotu na skrzydłach nostalgi, w wydawaniu pełnych płyt na kasecie,co innego demówki młodych zespołów,ma to sens i przekonuje mocniej niz np cd-r...Suma sumarum,szanuje i lubie ten nośnik:)
właśnie. takie summon. to z portugali swój najlepszy materiał wydało na kasecie. nie powieli go na innym nośniku i git. gorzej, że te pierwotnie demówkowe bandy lecą w trybie kaseta>cd>winyl. ten sam materiał. czyli de facto juz nie są demówkowymi wydawnictwami te kasety. tym samym kasety stają się zwykłym goleniem frajerów. ostatni jebła mnie akcja z fleshrot. redrum ediszyn. brązowejakgówno ediszyn i kolejne 6 ediszyn. tego samego materiału. co dwa tygodnie jakieś ediszyn. no huju złoty. materiał ok świetny. ale ile można tego wydawać?

dobra.

takie tam problemy trzeciego świata.
Rozumiem takie problemy ;) Podałeś idealny przykład z tymi n-tymi edycjami tego samego materiału,no cóż takie są efekty tego całego "arghh analog attack" tryndu:)...O! jako wyjątek wyłamując sie troche z tego co napisałem o pełnych płytach na taśmie,to zakupiłem niedawno kasete Abominations of Desolation,z oryginalną okładką,nie z tym pstrokatym (aczkolwiek fajnie wyglądającym) logo wersji Earache/Carnage,zapewne "pirat" ale idealnie oddający "duch" tej płyty,chociaż niektórzy sie uprą,że to demo ;)
Awatar użytkownika
uglak

11-04-2020, 00:24

Gestalt pisze: albo przegrywki z nieudolnymi,ręcznie pisanymi logówkami
Ja akurat miałem zrobiony piękny szablon do wycinania - grzbiet na czarno, reszta na biało, wszystko jedna czytelną czcionką. Pomijając brak grafiki wyglądało to całkiem nieźle.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Triceratops

11-04-2020, 10:55

Niestety nie masz tez kaset, to lekka dyskwalifikacja we wspolczesnym swiecie.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Lady Tempress
świeżak

11-04-2020, 16:10

Pacjent pisze:
Cała ja
Pacjent

11-04-2020, 17:25

Lady Tempress pisze:
Pacjent pisze:
Cała ja
Tak czułem.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Pacjent

12-04-2020, 16:02

Obrazek
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

12-04-2020, 16:05

^ Takie chrześcijańskie wydanie było? Dobre.
Nasum

12-04-2020, 16:28

Już gdzieś widziałem zdjęcie tego rarytasu. Ktokolwiek to ma, może uważać się za szczęściarza. Ciekawe za ile by to opylił.
Awatar użytkownika
Triceratops

12-04-2020, 17:11

Za gora 5-10 zl, stary sa dosc powszechne
woodpecker from space
helpme
weteran forumowych bitew

12-04-2020, 18:31

Od razu widać, że polskie wydanie "Legion" ;-)
Nigdy w życiu nie miałem w rękach kasety "firmy" Star.
W przypadku MG czy Takt aż takiej radosnej twórczości nie było, ale mam taki kwiatek z innego "labelu", który zawsze mnie zastanawiał.
Pytanie brzmi, który album nagrany jest na poniższej kasecie. Bathory wrzucam jako dodatek, bo to raczej każdy ma.
Obrazek
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

12-04-2020, 18:35

^ To dobrze, że chociaż wiesz co to jest. Ja miałem przypadki, że lata nie wiedzialem, przy takich
błędach z nagraniem, co slucham. Męcząca była i ciekawa zarazem ta niewiedza.
helpme
weteran forumowych bitew

12-04-2020, 18:47

Tylko wiesz - to jest akurat taki przypadek, że wiadomo co jest nagrane - zespół się zgadza, tytuł na grzbiecie też, tylko czym kierował się "projektant" łącząc większy fragment "Arise" z miniaturą "Beneath...", w sytuacji kiedy na taśmie jest "Beneath..."?
W przypadku Bathorego przez jakiś czas myślałem, że jedynka ma taki właśnie tytuł ;-)
ODPOWIEDZ