SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: SARS-CoV-2

22-03-2020, 23:50

WaszJudasz pisze:
kampeki pisze:
Być może zmarło w szpitalach a nie w domach - jak to miało miejsce w minionych latach (dociążając szpitale) - ale ilość śmierci jest zgodna z predykcją coroczną.

Takie są fakty.

Co więcej - ilość śmierci we Włoszech rośnie nieco corocznie - wiec ww. niewielki wzrost jest zupełnie normalny i wynika ze starzenia się populacji Włoch.
Czyli w wyniku sytuacji całkowicie zgodnej z przewidywaniami i normalnej tu i tam nagle brakuje im miejsca w kostnicach a krematoria nie wyrabiają, dobrze rozumiem?

hehe. chyba wywołałem atak ;-)

kurwa ktoś kontroluje to miejsce, czy potrzebna jest ustawa rodem z białorusi, żeby wyczyścić tą stajnię?
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

22-03-2020, 23:52

kampeki pisze:
Można. Wszedłem na forume pierwszy raz od pierdyliarda lat. Nie będę przecież kopał w morzu gówna. Pierwszy lepszy temat covidowy wszedłem i pacze, że Nicram osrany :) to se wrzuciłem tekst żeby gównoburze wywołać. Tylko na tyle zasluguje ten POTWORNY wirus.

sedno sprawy. śpioszku

a właśnie.

mam dla ciebie zlecenie. jaka stawka? wiesz. wypłacalny jestem. dzisiaj w słoiku-depozycie zakopałem 30 k.
Poro
Awatar użytkownika
kampeki
postuje jak opętany!

22-03-2020, 23:53

Wpadne po 15.04 pizdeczki zobaczyć wasze miny jak ogłoszą że pandemia zakończona.
Za młody jesteś na Heroda!
Awatar użytkownika
Ascetic

22-03-2020, 23:55

kampeki pisze:Wpadne po 15.04 pizdeczki zobaczyć wasze miny jak ogłoszą że pandemia zakończona.

ciekawe jak pizdo odniesiesz się do 300 k zarażonych tak na dziś. fatamorgana?

co do reszty. no tak. realne jest wygaszenie w maju. to akurat może być. nie powiem.

śpioszku. nie boisz się, że za szybko się uaktywniłeś? bo z tego co mi mówili to co więcej wiedzą od tych co wiedzą to jeszcze nie pora.

zapytam jeszcze raz. ktoś przytomny kontroluje to miejsce? bo to jak widzę nie jest tylko pojedynczy mechanizm psychologiczny oparty na wyparciu. to jest skoordynowane działanie jak widzę. te samo ip, czy jednak niekoniecznie? ktoś coś?
Ostatnio zmieniony 22-03-2020, 23:58 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

22-03-2020, 23:57

kampeki pisze:Wpadne po 15.04 pizdeczki zobaczyć wasze miny jak ogłoszą że pandemia zakończona.
Wpadaj
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
kampeki
postuje jak opętany!

23-03-2020, 00:00

Ascetic pisze:

co do reszty. no tak. realne jest wygaszenie w maju. to akurat może być. nie powiem.

śpioszku. nie boisz się, że za szybko się uaktywniłeś? bo z tego co mi mówili to co więcej wiedzą od tych co wiedzą to jeszcze nie pora.
Umiesz debilu czytać ze zrozumieniem? Napisałem że zarażonych jest milion a nie 300k. Kretynie ile jest zgonów? Jaki procent z tego ponad miliona nie przeżył? Odnieś to teraz do grypy, eboli albo innego gówna.
Za młody jesteś na Heroda!
Awatar użytkownika
Ascetic

23-03-2020, 00:02

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Wpadaj
wpadnie. jak mu się złoży w całość. skoncentruje się powiedzmy na 20 tys zgonach u makaroniarzy. i pokaże, że gripa groźniejsza. pomijając powikłania, czy ilość hospitalizowanych. bo to śliski temat.

a jak mu się nie złoży to się nie pojawi. proste.

taka zabawa.

normalnie zaczynam żałować, że nie zyjemy w chinach, czy białorusi. znalazłby adekwatne miejsce do swoich działań.
Ostatnio zmieniony 23-03-2020, 00:06 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

23-03-2020, 00:04

kampeki pisze:
Ascetic pisze:

Umiesz debilu czytać ze zrozumieniem? Napisałem że zarażonych jest milion a nie 300k. Kretynie ile jest zgonów? Jaki procent z tego ponad miliona nie przeżył? Odnieś to teraz do grypy, eboli albo innego gówna.
powiedz lepiej ile. stać mnie. wrócisz tego 15tego i bedziesz gadać zgodnie ze stawką.

jakie tam stawki macie bo muszę kopsnąć się do ogródka.

ps. a mi co więdzą więcej od tych co wiedza jeszcze wiecej mówili, że jest 3 mln. i jak my sobie z tym poradzimy?
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

23-03-2020, 00:09

chłopcy. pisałem? pisałem. że im dalej będzie ciśnienie rosnąć, będzie wysyp. jeszcze nam tu terlikowski wpadnie. a może i zięba.

zapinamy pasy ;-)

to dopiero początek ;-)

niejeden psycholog społeczny powiedziałby, że krzywa idzie zgodnie z estymacją ;-)

dobre. kurwa. mówcie mi jackowski. krzysztof jackowski.
Poro
Nasum

23-03-2020, 00:13

Ascetic pisze:chłopcy. pisałem? pisałem. że im dalej będzie ciśnienie rosnąć, będzie wysyp. jeszcze nam tu terlikowski wpadnie. a może i zięba.

zapinamy pasy ;-)

to dopiero początek ;-)
i.

Chodziło Ci o wysyp teorii ze to tylko grypa, teorii ze smiertelność jest zanizana / zawyżana , że to spisek mający na celu depopulację, czy jeszcze coś innego?
Nasum

23-03-2020, 00:15

No i o co Ci chodzi dokładnie z tą stawką, jakbyś mógł objaśnić? Uważasz że tego typu wpisy - na innych forach, nie na tym - są przez kogoś opłacane? Że to inwazja troli?
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

23-03-2020, 00:19

Ascetic, boisz się śmierci ?
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Ascetic

23-03-2020, 00:22

Nasum pisze:
Ascetic pisze:chłopcy. pisałem? pisałem. że im dalej będzie ciśnienie rosnąć, będzie wysyp. jeszcze nam tu terlikowski wpadnie. a może i zięba.

zapinamy pasy ;-)

to dopiero początek ;-)
i.

Chodziło Ci o wysyp teorii ze to tylko grypa, teorii ze smiertelność jest zanizana / zawyżana , że to spisek mający na celu depopulację, czy jeszcze coś innego?
jest kilka opcji.

taka optymistyczna. że ciśnienie, luukanie na konto, czy np. obawa o pracę to takie trigery które wyzwalają korbę. zwykli wariaci się aktywują w takich okolicznościach. nic groźnego. trochę falują.lecą sinusoidą. wiesz jak byrth. pamietasz. całe szczęście mają opiekuna. mama zobaczy, że tabletki niezjedzone i po sprawie.

taka mniej optymistyczna. taka moja. leci zleconko. trzeba rozhuśtać nastroje. i tak już mocno podkręcone. ruskie trole wbijają i kręcą wajchą. teraz w polsce jest idealny moment dla bajtów i budowania poczucia końca świata. że zamykają miasta, że kasy nie będzie w bankomatach itd. itp albo, że gripa groźniejsza, jak forumowy lekarz - praktyk pisze, że kurwa to pierdolnie. np.

sa oczywiście też koniunkturaliści. np. religijni. wiesz. jak trwoga to do. wysyp kaznodziejstwa i zwykłego pierodololo./ elo bloocult/ tu bym trochę siebie wpisał. w tych koniunkturalistów a nie w kaznodziejstwo. a dlaczego?
Ostatnio zmieniony 23-03-2020, 00:56 przez Ascetic, łącznie zmieniany 3 razy.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

23-03-2020, 00:22

Nasum pisze:No i o co Ci chodzi dokładnie z tą stawką, jakbyś mógł objaśnić? Uważasz że tego typu wpisy - na innych forach, nie na tym - są przez kogoś opłacane? Że to inwazja troli?

wszystko powyzej.
Ostatnio zmieniony 23-03-2020, 00:23 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

23-03-2020, 00:23

nicram pisze:Naukowcy z mojego Instytutu wraz Uniwersytetem Medycznym stworzyli nowe laboratorium diagnostyczne, które ma wspomóc te działające oficjalnie, bo te działające oficjalnie są totalnie niewydolne. Startujemy od jutra. Brakuje podstawowych odczynników, rąk do pracy, specjalistów. Debile nakupowali testów, ale nie kupili zestawów do izolacji RNA. Powiedzieć, że na początku epidemii sanepid pracował do 15...i nie wiem czy coś się w tej materii zmieniło. Realna liczba zakażonych jest prawdopodobnie 5-10 razy większa.
I właśnie dlatego u nas nikt nie próbował (choć był początkowo taki pomysł) stworzyć laboratorium, tylko wypożyczyliśmy sprzęt. Nie ma najmniejszego sensu kopać się z koniem.
kampeki pisze:Napisałem że zarażonych jest milion a nie 300k. Kretynie ile jest zgonów? Jaki procent z tego ponad miliona nie przeżył? Odnieś to teraz do grypy, eboli albo innego gówna.
Przy grypie byłoby kilka-kilkanaście razy mniej zgonów przy założonej liczbie zarażonych. I bierz pod uwagę, że tam oficjalną śmiertelność też liczy się od przypadków zdiagnozowanych, czyli rzeczywista jest znacznie mniejsza. Z jakiegoś powodu grypa nie wywołuje (poza kilkoma znanymi pandemiami z historii) niewydolności służby zdrowia, a nasz nowy pieszczoszek wywołał, i to szybko. Ebola jest wirusem z zerowym potencjałem do wywoływania pandemii, więc porównanie z dupy.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Ascetic

23-03-2020, 00:23

Bloodcult pisze:Ascetic, boisz się śmierci ?

zaczyna się ;-)

też masz. powyżej.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

23-03-2020, 00:29

Lukass pisze:Przy grypie byłoby kilka-kilkanaście razy mniej zgonów przy założonej liczbie zarażonych. I bierz pod uwagę, że tam oficjalną śmiertelność też liczy się od przypadków zdiagnozowanych, czyli rzeczywista jest znacznie mniejsza. Z jakiegoś powodu grypa nie wywołuje (poza kilkoma znanymi pandemiami z historii) niewydolności służby zdrowia, a nasz nowy pieszczoszek wywołał, i to szybko. Ebola jest wirusem z zerowym potencjałem do wywoływania pandemii, więc porównanie z dupy.
panie Lukasie. tu nie ma co się koncentrować na detalach. tu już są wygrani. trzeba złapać sedno. i jechać po całości. no chyba, że lubisz poddawać sie manipulacji. dobra, Ty to właściwie naukowiec, praktyk. pewnie stąd potrzeba analizy. tyle, że po drugiej stronie masz kolesi co z logiki i faktów robią kurwę. w imię? zleconka?
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

23-03-2020, 00:31

ps. piękne czasy na forumku nastały ;-) samo się pisze co to pisane przeze mnie jest ;_0

dziękuję wam pany.
Poro
Nasum

23-03-2020, 00:31

Lukass pisze:Ebola jest wirusem z zerowym potencjałem do wywoływania pandemii, więc porównanie z dupy.

Ebola czy Lassa ze względu na szybką replikację wirusa i znaczne osłabienie nosiciela, szanse na epidemię są mniejsze, chociaż też takowe występują. Bardziej nadają się na broń biologiczną - są bardziej zjadliwe i szybciej działają.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

23-03-2020, 00:41

Ascetic pisze:panie Lukasie. tu nie ma co się koncentrować na detalach. tu już są wygrani. trzeba złapać sedno. i jechać po całości. no chyba, że lubisz poddawać sie manipulacji. dobra, Ty to właściwie naukowiec, praktyk. pewnie stąd potrzeba analizy. tyle, że po drugiej stronie masz kolesi co z logiki i faktów robią kurwę. w imię? zleconka?
Nie wiem Tomek, ja tak sobie siedzę na kwadracie, niedziela, piwko. Szykuję się do tygodniowej orki na ugorze, jaką jest na razie próba uratowania sytuacji w mojej działce. Chuj, nieważne. Można przez chwilę się powygłupiać. Jutro we Włoszech umrze pewnie dodatkowy tysiąc. Kurwa, nieistotne, przecież to tylko statystyka. Te wojskowe kolumny z trumnami też. Nic się nie dzieje. Nie szukam wygranych. W Europie będzie ich niewielu.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Zablokowany