Jak nic opis katastrofy ekologicznej. Kiedy Jurij Gagarin okrążał ziemię, a Neil Armstrong stawał na księżycu wydawało się, że przyszłość będzie wyglądać jak w Star Treku. Niestety będzie jak w Mad Maxie.I pierwszy zatrąbił.
A powstał grad i ogień - pomieszane z krwią,
i spadły na ziemię.
A spłonęła trzecia część ziemi
i spłonęła trzecia część drzew,
i spłonęła wszystka trawa zielona.
I drugi anioł zatrąbił:
i jakby wielka góra płonąca ogniem została w morze rzucona,
a trzecia część morza stała się krwią
i wyginęła w morzu trzecia część stworzeń
- te, które mają dusze -
i trzecia część okrętów uległa zniszczeniu.
I trzeci anioł zatrąbił:
i spadła z nieba wielka gwiazda, płonąca jak pochodnia,
a spadła na trzecią część rzek i na źródła wód.
A imię gwiazdy zowie się Piołun.
I trzecia część wód stała się piołunem,
i wielu ludzi pomarło od wód, bo stały się gorzkie.
Ap 8, 7-11
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POlitykowanie
Posłuchałem sobie wywodów Pana Marka vel Biskupa Krakowa i Okolic na temat ekologizmu. No to chyba warto, żeby Pan Marek poczytał święte księgi swojej religii.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Przecież jemu chodziło o religię jaką stał się ekologizm i tu ma rację.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Hatefire
Nieprawda, cytując tytuł klasycznej płyty "Extreme Conditions Demand Extreme Responses". W Skierniewicach w tym roku zabrakło wody i ludzie bili się w sklepach o zgrzewki. W Beskidach na Śląsku jest tragedia, studnie wysychają na potęgę. Jest tam taka miejscowość Sopotnia, ludzie się pobudowali i nie mogą się dokopać do wody. Ja się nie martwię, tak się złożyło, że nie mam dzieci. Rok temu pisałem, że byłem w szpitalu. Okazało się że mam wrodzoną wadę serca. Ja i tak nie dożyję pewnie katastrofy, niemniej żal mi przyszłych pokoleń.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Drone
Akurat ekologizm, czasami nawet przegięty i przerysowany, jest reakcją na bieżący stan świata i przez to jest uzasadniony - choć należy mieć baczenie, by nie dać się zwariować. Natomiast tyrady Jędraszewskiego to przedśmiertne drgawki katolickiego trupa, ostatnie próby utrzymania się na powierzchni kosztem wszystkiego innego.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Hatefire
Cywilizacja i kapitalizm dotarły po prostu do ściany. Nie ma już drogi rozwoju w obecnym kształcie, która prędzej czy później nie doprowadzi do katastrofy i upadku. Albo zmienimy paradygmat albo wyginiemy.Drone pisze:Akurat ekologizm, czasami nawet przegięty i przerysowany, jest reakcją na bieżący stan świata
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Drone
I tu właśnie następuje ten moment, gdy korwiniści i im podobni zostają zmasakrowani: cała ich ideologia zasadza się na założeniu istnienia niekończących się zasobów i świata, który w nieskończoność jest w stanie konsumować wytwory kapitalizmu.Hatefire pisze:Cywilizacja i kapitalizm dotarły po prostu do ściany. Nie ma już drogi rozwoju w obecnym kształcie, która prędzej czy później nie doprowadzi do katastrofy i upadku. Albo zmienimy paradygmat albo wyginiemy.Drone pisze:Akurat ekologizm, czasami nawet przegięty i przerysowany, jest reakcją na bieżący stan świata
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Większych debilizmów, to chyba tu jeszcze nie czytałem.Drone pisze:I tu właśnie następuje ten moment, gdy korwiniści i im podobni zostają zmasakrowani: cała ich ideologia zasadza się na założeniu istnienia niekończących się zasobów i świata, który w nieskończoność jest w stanie konsumować wytwory kapitalizmu.Hatefire pisze:Cywilizacja i kapitalizm dotarły po prostu do ściany. Nie ma już drogi rozwoju w obecnym kształcie, która prędzej czy później nie doprowadzi do katastrofy i upadku. Albo zmienimy paradygmat albo wyginiemy.Drone pisze:Akurat ekologizm, czasami nawet przegięty i przerysowany, jest reakcją na bieżący stan świata
- Medard
Kapitaliści produkują wytwory, które mają krótki okres działania, żeby osiągnąć szybki zysk i utrzymać produkcję na wysokim poziomie, co jest całkowicie sprzeczne z ekologią. Większości podzespołów nie warto recyklingować.
Na ten przykład babcia miała pralkę frania, która działała 40 lat, bo była to mega prosta konstrukcja.
Matka miała pralkę automatyczną chyba Predom kilkanaście lat. Kilka razy była naprawiana, np. wymieniany programator i działała dalej.
Pięć lat temu kupiłem pralkę, która już zaczęła w tym roku rdzewieć, a gdy się obraca bęben to rzęzi. Podziała pewnie z max z pół roku i nie będzie opłacało się jej naprawiać. A wiele współczesnych małych urządzeń agd nawet się nie da.
Będę musiał popytać znajomego serwisanta agd, na jaką warto wmienić.
Na ten przykład babcia miała pralkę frania, która działała 40 lat, bo była to mega prosta konstrukcja.
Matka miała pralkę automatyczną chyba Predom kilkanaście lat. Kilka razy była naprawiana, np. wymieniany programator i działała dalej.
Pięć lat temu kupiłem pralkę, która już zaczęła w tym roku rdzewieć, a gdy się obraca bęben to rzęzi. Podziała pewnie z max z pół roku i nie będzie opłacało się jej naprawiać. A wiele współczesnych małych urządzeń agd nawet się nie da.
Będę musiał popytać znajomego serwisanta agd, na jaką warto wmienić.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Hatefire
Jakich debilizmów? Że w USA i Australii nie są w stanie zapanować nad pożarami, że w Bałtyku już nie praktycznie ryb, że El Nino regularnie demoluje gospodarkę krajów Ameryki Południowej, a Pekin jest zasypywany tonami pyłu z pustyni Gobi? Cały ten obecny rozpierdol na bliskim wschodzie jest przecież w dużej mierze efektem wieloletniej suszy. Niestety wygląda na to w ruinach aglomeracji śląskiej, przy ognisku rozpalonym w beczce będę opowiadał następnemu pokoleniu legendy o latających stalowych ptakach i miejscach gdzie ludzie zabierali z półek jedzenie na kilogramy.Jimmy Boyle pisze:Większych debilizmów, to chyba tu jeszcze nie czytałem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- rasowy masterfulowicz
Ekologizm to nowa religia podobnie jak komunizm. Są już gorliwi neofici nowego kursu. Może dlatego, że pracują w handlu od razu nasuwa mi się pytanie - kto na tym zarobi? Oczywiście ideały są słuszne, ale nie minie wiele czasu jak pojawią się "błędy i wypaczenia", a kasa będzie płynąć cały czas szerokim strumieniem, w postaci podatków od mas pracujących miast i wsi do portfeli starszych i mądrzejszych. Będzie cała masa międzynarodowych konferencji w hotelach ***** z doskonałym bufetem Tu chodzi tylko o kasę i władzę, niestety...
Celem życia nie jest przeżycie.
-
- rasowy masterfulowicz
Nie lękajcie się. W średniowieczu w Polsce były winnice i wtedy jakoś nikt nie mówił o globalnym ociepleniu ;)Hatefire pisze:Niestety wygląda na to w ruinach aglomeracji śląskiej, przy ognisku rozpalonym w beczce będę opowiadał następnemu pokoleniu legendy o latających stalowych ptakach i miejscach gdzie ludzie zabierali z półek jedzenie na kilogramy.Jimmy Boyle pisze:Większych debilizmów, to chyba tu jeszcze nie czytałem.
Celem życia nie jest przeżycie.
- Hatefire
Fajnie tylko sprawdź jakie było wtedy zagęszczenie ludności, a jakie jest teraz i przenieś wnioski na pogarszające się stosunki wodne.mistrzsardu pisze:Nie lękajcie się. W średniowieczu w Polsce były winnice i wtedy jakoś nikt nie mówił o globalnym ociepleniu ;)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Medard
Warto wspomnieć, że od kilku lat mamy letnie fale upałów i susze. Lokalnie widzę, że wyschło kilka strumieni, które wcześniej miały się dobrze.Hatefire pisze:Fajnie tylko sprawdź jakie było wtedy zagęszczenie ludności, a jakie jest teraz i przenieś wnioski na pogarszające się stosunki wodne.mistrzsardu pisze:Nie lękajcie się. W średniowieczu w Polsce były winnice i wtedy jakoś nikt nie mówił o globalnym ociepleniu ;)
Zmierzamy do zostania kazachstanem zamiast skandynawią :)
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Hatefire
Z ancecdaty. Moja matka miała znajomą w wiosce Skawa koło Rabki. Za bajtla siedziałem tam rok w rok dwa bite miechy w wakacje. Przepływa tam rzeka Raba. Pływałem tam na materacu i łapałem ryby. Rok temu byłem i to co zostało z rzeki byłbym w stanie przeskoczyć chyba.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
Widzę tu sporo ludzi religijnych, a nawet fanatyków ekologizmu. Ziemia wielokrotnie przechodziła przez zmiany klimatyczne. Rzeki wysychały, zamarzały i wylewały. Bywało wiele cieplej niż dziś i o wiele chłodniej. Problem w tym, że ekologiczna religia ma wymiar finansowy, liczony w bilionach dolarów. Ciekaw jestem kiedy wyznawcy tej religii zorientują się, że są tylko pożytecznymi idiotami swoich szalonych guru. Gdy wyciągnięte z ich kieszeni biliony nie przyniosą opisanych w ekoproroctwach rezultatów? Nie sądzę, bo oni nawet nie potrafią przejrzeć się w zwierciadle fanatyzmu jakie przypisują wyznawcom innych religii.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Ascetic
co ten szalony komisant und łowca pedofili odpierdala na tt, fejsbuniu to ja nie mogę.
nikt mi tak nie zrobił już dawno.
czekam na więcej.
nikt mi tak nie zrobił już dawno.
czekam na więcej.
lys på slutten av lys
- Hatefire
No fajnie tylko nie było wtedy jakiś kilku miliardów ludzi konsumujących na potęgę jakieś megatony niepotrzebnych produktów. Zresztą o tym właśnie pisałem, ludzkość może przetrwać, ale tylko pod warunkiem z rezygnacji obecnego modelu gospodarki.Pacjent pisze:Widzę tu sporo ludzi religijnych, a nawet fanatyków ekologizmu. Ziemia wielokrotnie przechodziła przez zmiany klimatyczne. Rzeki wysychały, zamarzały i wylewały.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- rasowy masterfulowicz
Ze co? Prosze o zrodla bo to wierutna bzduraDrone pisze: I tu właśnie następuje ten moment, gdy korwiniści i im podobni zostają zmasakrowani: cała ich ideologia zasadza się na założeniu istnienia niekończących się zasobów i świata, który w nieskończoność jest w stanie konsumować wytwory kapitalizmu.
KVLT lizania CZASZKI
- uglak
Nie wiem czy coś Ci się nie pomyliło. Przez Skawę przepływa malutka* Skawa, a nie Raba. Może nad Rabę was wozili, żeby popływać na materacu i połapać ryby?Hatefire pisze:Z ancecdaty. Moja matka miała znajomą w wiosce Skawa koło Rabki. Za bajtla siedziałem tam rok w rok dwa bite miechy w wakacje. Przepływa tam rzeka Raba. Pływałem tam na materacu i łapałem ryby. Rok temu byłem i to co zostało z rzeki byłbym w stanie przeskoczyć chyba.
* - w każdym razie malutka w tej okolicy, bo tam ma swoje źródło. W takim Makowie to nawet Serhij Bubka polegnie ;-)
[youtube][/youtube]
Guilty of being right
- Hatefire
Sprawdź dokładniej Raba też przepływa.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie