Księża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

Re: Księża

24-10-2019, 21:53

Triceratops pisze:Nie ma zadnych, po prostu ekstrapoluje na inne partie fakt, ze jego partyjny idol puka swojego chlopaka, ktorego wprowadzil do sejmu.
Czyj kurwa idol?

Oo, zleciało się dyżurne prawackie kombo i odtańczyło swój tęczowy taniec. Możecie się rozejść, "dalsza dyskusja jest zbyteczna".
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
535

24-10-2019, 22:00

Prodi pisze:
Triceratops pisze:Nie ma zadnych, po prostu ekstrapoluje na inne partie fakt, ze jego partyjny idol puka swojego chlopaka, ktorego wprowadzil do sejmu.
Czyj kurwa idol?
Nie denerwuj się. Prawakom w głowach się nie mieści, że ktoś ich perfidnie wypuścił jak głodne psy do klatki i ma z tego teraz uciechę. Tak fajnie się wkurwiają. Już podzielili całe forum. Już wiedzą kto jest kim i za kim. Niesamowita sprawa.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

25-10-2019, 07:48

Pacjent pisze:
Nerwowy pisze:No chyba nie.
W tym przypadku, jeśli to prawda
...jest kurwą, która zasługuje na postrzał w kręgosłup.
Nerwowy pisze:Zakazywanie go też nie jest idealnym rozwiązaniem
Jest.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

25-10-2019, 13:23

wroclaw.wyborcza.pl pisze: Pustawy zwykle korytarz w Sądzie Rejonowym w Zgorzelcu przed pierwszą rozprawą w sprawie proboszcza z Ruszowa szczelnie wypełnił się ludźmi.

10-letnia Julia wybuchła płaczem, gdy miała iść na mszę dla dzieci pierwszokomunijnych. Mamie powiedziała, że ksiądz sadzał ją na kolanach i dotykał. Dziewczynka pokazywała na swoje uda, brzuch i miejsca intymne. Już przed prokuraturą Julia zeznawała: „Nie lubię tego księdza, bo on mnie dotykał. […] Jak mnie ksiądz dotykał, to nie byłam w ubraniu. Nie wiem, gdzie było ubranie. […] Siedziałam przodem na kolanach księdza. […] Dotykanie to było pukanie. […] W nos, brzuch, kolana, tak paluszkiem […] To było dotykanie, ale bolało. […] Bałam się”.

Zeznania przeciwko księdzu złożyła też jej koleżanka, Alicja. Mówiła: „Ksiądz dotykał mnie po ramionach, nogach, twarzy, wkładał ręce pod koszulkę. Dochodziło do takich sytuacji, że zostawałam z księdzem sama i on mnie obejmował i próbował rozbierać. Raz mnie rozebrał. […] Pocałował mnie w usta. […] Ściągał ze mnie spodnie. Ksiądz zachowywał się brzydko i obrzydliwie. […] Czułam strach, jak mnie ksiądz dotykał. […] Mama, jak mnie kąpała i zauważyła zaczerwienienie między nogami, pytała, skąd je mam. On mnie dotknął. […] Ja nie mówiłam, co mi ksiądz robił, bo się bałam. […]".

Dziewczynki są niepełnosprawne umysłowo (Julia w stopniu umiarkowanym, a Alicja w lekkim), ale biegła psycholożka uznała ich zeznania za wiarygodne.

Przeciwko księdzu świadczy także kilkanaście kobiet, które miał seksualnie wykorzystać w latach 80. Opowiadały o sadzaniu na kolana, wkładaniu rąk pod koszulkę i całowaniu w usta w czasie przygotowań do komunii.

On do winy się nie przyznaje i uważa, że z dziewczynkami nigdy nie był sam.

Parafianie, którzy przyszli towarzyszyć księdzu w pierwszej rozprawie, próbowali przekazać mu święte obrazki z modlitwami, na to jednak nie zgodziła się policja.

Pytani, dlaczego bronią proboszcza, tłumaczyli, że to wszystko kłamstwo, bo jakby nawet ksiądz chciał seksu, to mógłby za prostytutkę zapłacić, a nie za dzieciakami latać. A tak w ogóle to dobry człowiek, i za tę miłość zostanie teraz skazany. Czuł dzieci, umiał się z nimi obchodzić. I co to już na kolana wziąć nikogo nie wolno? To każdy Mikołaj w Polsce powinien zostać skazany.

A poza tym to krajem rządzi szatan, samo złe się dzieje, mężczyźni się całują, i jeszcze małżeństw chcą, do czego ta Polska zmierza.

Brat oskarżonego proboszcza dodawał jeszcze: To wszystko esbecja, co go tak załatwiła.

Siostra winę upatruje w "LGBT". I że te dzieci to pewnie zobaczyły takie sceny gdzieś w nocy w telewizji, a do tego doszła nagonka na księży i tak pozmyślały.

Przed salą, w której ksiądz Piotr M. składał wyjaśnienia, parafianki w jego intencji odmówiły różaniec.
Kolejny odosobniony przypadek. Swoją drogą poraża mentalność trzódki. Winny jest szatan, LGBT, SB i dzieci oczywiście. Na marginesie wyszło, że niecodzienne zwyczaje księdza dobrodzieja znane są od lat 80 i dziwnym trafem ciągle był przenoszony z parafii do parafii.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

25-10-2019, 13:32

A tam, normalny gość.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
535

25-10-2019, 16:52

Oczywistość. To były zwyczajne, standardowe "ciumki", a jak małe dziewczynki sadzał ma kolanie to przecież musiał je jakoś złapać Tych ludzi zupełnie popierdoliło. Dobrze, że mamy na sali kilku kolegów, którzy są normalni i doskonale te sprawy rozumieją. Ja wierzę, że daliby jeszcze dobrodziejowi po stówce i koszyk jaj za dobre przysposobienie dziecka.
Awatar użytkownika
Drone

25-10-2019, 16:59

Teraz paru odważyło się mówić:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... =BoxOpImg1" onclick="window.open(this.href);return false;

Ale Caritas dużo daje na biednych! :)

Czas chyba przeprosić się z ideami satanizmu podwórkowego i jebać to bydło po łbach wszelkimi sposobami. Wersal się skończył.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

25-10-2019, 17:02

No to jest oczywiste, ale zaraz przylecą jakieś katocwele z płaczem ;D
Awatar użytkownika
Bloodcult

25-10-2019, 17:04

535 pisze:Ja wierzę, że daliby jeszcze dobrodziejowi po stówce i koszyk jaj za dobre przysposobienie dziecka.
Kolejne projekcje smutnych ludzi :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
535

25-10-2019, 17:09

Implementacja, impactowanie, rigcz , projekcje i jeszcze brednie, że niby jestem smutny. Ja jednak myślę, że chciałbyś być w mojej sytuacji.
Awatar użytkownika
Bloodcult

25-10-2019, 17:25

Drone pisze:Teraz paru odważyło się mówić:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... =BoxOpImg1" onclick="window.open(this.href);return false;

Czas chyba przeprosić się z ideami satanizmu podwórkowego i jebać to bydło po łbach wszelkimi sposobami. Wersal się skończył.
Gdyby taki nicram, 535 czy Wacław mieli odwagę w prawdziwy życiu wypowiadać się o katolikach tak jak robią to tu na forum to mieli by podobne kłopoty co ten biskup :)
Gdyby oczywiście pełnili funkcje na poziomie biskupa bo zdanie betoniarkowego czy zwykłego korposzczura nikogo nie obchodzi :)

535

25-10-2019, 17:28

Ciebie jednak obchodzi. Ba! Nawet boli. I dobrze. Dodać należy, że kościół sam się zmarginalizuje. Taka jest kolej rzeczy. I nie zmieni tego oburzenie kilku leszczy na forum dla brudasów. Edit i jeszcze jedno. Jaką odwagę i które moje wypowiedzi na temat kościoła masz na myśli? Nie sądzę, by było tam coś, czego nie powtórzyłbym publicznie. To te słynne projekcje?
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-10-2019, 18:24

Bloodcult pisze:
Drone pisze:Teraz paru odważyło się mówić:

Gdyby taki nicram, 535 czy Wacław mieli odwagę w prawdziwy życiu wypowiadać się o katolikach tak jak robią to tu na forum to mieli by podobne kłopoty co ten biskup :)
Gdyby oczywiście pełnili funkcje na poziomie biskupa bo zdanie betoniarkowego czy zwykłego korposzczura nikogo nie obchodzi :)
gdybyś miał odwagę wyjść poza forum z tymi swoimi nawiedzonymi mądrościami i np. zaczął te swoje jazdy w pracy, zakładam, że byłbyś uznany w najlepszym razie za niegroźnego frika. tak by było przynajmniej wśród ludzi których z jakichś tam względów znam. a zapewniam, że wiara u nich nie taka maciupka jak u ciebie. dzieci po 6 cioro. pielgrzymki. i takie tam. a poza tym duże majątki. myślę, że milionowe, drogie auta, wysokie pozycje społeczne, mądre poukładane życie. i zero potzreby rozmawiania z obcymi na temat swojej wiary. bo niby po co? mają to ugruntowane. nie jest to na popis a dla ich wewnętrznych potrzeb. to tak w kwestii tego co kto i do kogo co mówi.

a tak w ogóle to po raz kolejny apeluję, żeby zlać ciebie jako miernego atencjusza. wierz sobie w co tam chcesz. tylko pytanie po co tutaj wchodzisz i monotematycznie o tym samym nawijasz? nie masz zapełnionej innej przestrzeni życiowej, którą mógłbyś się podzielić. filmów nie oglądasz, muzyki nie słuchasz? tylko międlisz te swoje komunały. wiedzy teologicznej zero. jakieś obiegowe opinie. jakby to jakaś ciekawa teza przynajmniej stanęła, to może i można by było na ciebie inaczej spojrzeć. jedyny sens widzę, żeby prowokować. ale to już zgrana prowokacja jest. nudy. nudy i jeszcze raz nudy.

ps.korposzczurem to byłem ze dwadzieścia lat temu. tak dopowiem, bo jak zawsze nie sklejasz, kto, co i za ile.
Poro
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

25-10-2019, 18:35

Jeden z księży mówił wówczas, że Głódź miał budzić go w nocy, pijany, i kazał grać na akordeonie, nalewać alkohol czy szukać odpowiedniego gatunku kiełbasy. "Rano na kacu wzywał go, żądając 'actimelka' i krzycząc: 'Bądź moim actimelkiem!'" - czytamy.
Abp. Głódź generalnie robi dobrą, diabelską robotę. Mam dla niego trochę szacunku za to, że tak poniewiera tym czarnym bydłem i nie pozostawia im cienia wątpliwości, że tak - w Kościele hieratycznym chodzi o władzę, pieniądz, zaszczyty, dobrą furę i dobrą wyżerkę.

Aha, no i jeszcze coś tam było, że ktoś mu źle ugotował jajko na śniadanie, więc powiedział: "Cioty nawet jajka ugotować nie potrafią".
He, he, he.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-10-2019, 18:37

W gazecie Urbana Glodz od dawna ma przydomek "Flaszka" i od razu sobie pomyslalem, ze te znecanie sie mialo jakis alkoholowy odcien, ze albo zmuszal do picia albo cos w ten desen. Nie kazdy ma watrobe ze stali jak Slawoj
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

25-10-2019, 19:25

Normalny gość ten Głódź.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

25-10-2019, 20:21

Triceratops pisze:W gazecie Urbana Glodz od dawna ma przydomek "Flaszka" i od razu sobie pomyslalem, ze te znecanie sie mialo jakis alkoholowy odcien, ze albo zmuszal do picia albo cos w ten desen. Nie kazdy ma watrobe ze stali jak Slawoj
W sadze fantasy S. Eriksona przydomek "Flaszka" mial pewien mag, też by pasowało :)
Awatar użytkownika
Bloodcult

25-10-2019, 20:33

Ascetic pisze:gdybyś miał odwagę wyjść poza forum z tymi swoimi nawiedzonymi mądrościami i np. zaczął te swoje jazdy w pracy, zakładam, że byłbyś uznany w najlepszym razie za niegroźnego frika. tak by było przynajmniej wśród ludzi których z jakichś tam względów znam. a zapewniam, że wiara u nich nie taka maciupka jak u ciebie. dzieci po 6 cioro. pielgrzymki. i takie tam. a poza tym duże majątki. myślę, że milionowe, drogie auta, wysokie pozycje społeczne, mądre poukładane życie. i zero potzreby rozmawiania z obcymi na temat swojej wiary. bo niby po co? mają to ugruntowane. nie jest to na popis a dla ich wewnętrznych potrzeb. to tak w kwestii tego co kto i do kogo co mówi.

a tak w ogóle to po raz kolejny apeluję, żeby zlać ciebie jako miernego atencjusza. wierz sobie w co tam chcesz. tylko pytanie po co tutaj wchodzisz i monotematycznie o tym samym nawijasz? nie masz zapełnionej innej przestrzeni życiowej, którą mógłbyś się podzielić. filmów nie oglądasz, muzyki nie słuchasz? tylko międlisz te swoje komunały. wiedzy teologicznej zero. jakieś obiegowe opinie. jakby to jakaś ciekawa teza przynajmniej stanęła, to może i można by było na ciebie inaczej spojrzeć. jedyny sens widzę, żeby prowokować. ale to już zgrana prowokacja jest. nudy. nudy i jeszcze raz nudy.
Zacznijmy od tego że nie piszę tu o kwestiach wiary tylko dementuje bzdury które o Kościele się tu pisze. Jak u mnie w pracy ktoś będzie opowiadał że Konkwista zabiła 80 mln Indian to tak samo jak tutaj powiem mu że jest idiotą :)

Katolikiem zostałem 5 lat temu i jakoś nie widziałem potrzeby o tym mówić dopóki nie zostałem z tego powodu personalnie zaatakowany. Także nie do mnie pretensje :) A jak tak bardzo nie chcecie abym tu pisał to nie wywołujcie mnie do tablicy za każdym razem kiedy coś nie tak na Kościół napiszą w wyborczej. Nie każcie mi przepraszać jak gdzieś jakiś ksiądz wyrucha dziecko. Przyjmijcie że będę chodził do Kościoła pomimo alkoholizmu abp. flaszki, pomimo Jankowskiego, itd.

Jak Ci to ascetic przeszkadza że tu piszę to pretensje do np. Nerwowego - on czeka aż katocwele przylecą z płaczem :) Przecież bardzo liczycie że po raz kolejny przylecę i będę płakał to po co pozory że wam to przeszkadza ? :)
Serio, wrzucajcie se linki ale nie pytajcie mnie co Bloodcult na to albo nie róbcie zakładów czy pierwszy przylecę ja czy Pacjent :)
Pozostańcie z Bogiem !

Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

25-10-2019, 22:32

Bloodcult pisze: Jak u mnie w pracy ktoś będzie opowiadał że Konkwista zabiła 80 mln Indian to tak samo jak tutaj powiem mu że jest idiotą :)
W takim razie się skompromitujesz, ponieważ technicznie rzecz biorąc jest to realny szacunek. Konkwistadorzy nie zabili oczywiście żadnej liczby ludzi ze zbliżonego przedziału intencjonalnie, wykończyła ich jednak seria pandemii - możliwe, że największych w historii ludzkości - które były następstwem konkwisty.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
iGrinder
postuje jak opętany!

25-10-2019, 22:42

Zacznijmy od tego że nie piszę tu o kwestiach wiary tylko dementuje bzdury które o Kościele się tu pisze. Jak u mnie w pracy ktoś będzie opowiadał że Konkwista zabiła 80 mln Indian to tak samo jak tutaj powiem mu że jest idiotą :)
A jak zabili 5000 to lepiej? Organizacja zmieści się w ramach tej "dobrej"?
Those who don't wear the Devil's Mark shall burn in Crematories of Eternal Hell
ODPOWIEDZ