POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
535

Re: POlitykowanie

23-10-2019, 15:59

Założyć wam temat, byście mogli się wspólnie brandzlować przy paciorkach różańca?
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

23-10-2019, 15:59

Bloodcult pisze:Pewnie zaraz przeczytamy ze jak przed wojną siostra szwagra dziadka po kądzieli była protestantką i jak chciała pożyczyć bańkę mleka to jej nie dali. Potem się pewnie okaże nie "chciała pożyczyć" tylko ukradła, i nie bańkę mleka tylko konia :)
Wystarczy nie przyjąć księdza po kolędzie albo wypisać dziecko z religii żeby się o tym przekonać, ale wy będziecie dalej udawać idiotów ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

23-10-2019, 16:00

Bloodcult pisze:Którego aspektu rzeczywistości nie potrafiłem zaakceptować ?
Faktu, że umrzesz.
Bloodcult pisze:Czym objawiają się moje lęki ?
Katolicyzmem, czyli przynależnością do grupy wsparcia, złożonej z jednostek zapewniających się wzajemnie, że ależ gdzieżby, nikt z nas nie umrze, a jak będziemy grzeczni, to jeszcze dostaniemy nagrodę.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

23-10-2019, 16:10

Kolejna projekcja: jedyny powód związku z Kościołem to strach przed śmiercią :)

No co tam jeszcze powiesz panie psychologu internetowy ? Coś o gadających wężach w Biblii ?

Dla mnie Katolicyzm to reprezentacja pewnego zestawu wartości. Jakbyś nie zauważył to więcej tu bronię samego Kościoła i poglądów wiernych niż gadam o Jezusie i zbawieniu :) No tak, ale zapomniałem że WaszJudasz, 535 i nicram wiedzą lepiej :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

23-10-2019, 16:12

Nerwowy pisze:
Bloodcult pisze:Pewnie zaraz przeczytamy ze jak przed wojną siostra szwagra dziadka po kądzieli była protestantką i jak chciała pożyczyć bańkę mleka to jej nie dali. Potem się pewnie okaże nie "chciała pożyczyć" tylko ukradła, i nie bańkę mleka tylko konia :)
Wystarczy nie przyjąć księdza po kolędzie albo wypisać dziecko z religii żeby się o tym przekonać, ale wy będziecie dalej udawać idiotów ;).
chyba nie udają....
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
535

23-10-2019, 16:14

Nerwowy pisze:
Niestety, jestem pewien, że oni nie udają. Sprawy zaszły za daleko. Pseudoredaktor Rola, ta biedota Michalkiewicz oraz niezrównoważony Grzesio, mogą odtrąbić sukces.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

23-10-2019, 16:15

Bloodcult pisze: Dla mnie Katolicyzm to reprezentacja pewnego zestawu wartości. Jakbyś nie zauważył to więcej tu bronię samego Kościoła i poglądów wiernych niż gadam o Jezusie i zbawieniu :)
No i właśnie dlatego stawiasz się na straconej pozycji, bo tego pierwszego wybronić się zwyczajnie nie da ;D. Z gadnia o Jezusie i zbawieniu jeszcze może dałoby się coś interesującego wynieść nawet...
Ostatnio zmieniony 23-10-2019, 16:17 przez Nerwowy, łącznie zmieniany 1 raz.
535

23-10-2019, 16:16

Nerwowy pisze:
Bloodcult pisze: Dla mnie Katolicyzm to reprezentacja pewnego zestawu wartości. Jakbyś nie zauważył to więcej tu bronię samego Kościoła i poglądów wiernych niż gadam o Jezusie i zbawieniu :)
No i właśnie dlatego stawiasz się na straconej pozycji, bo tego pierwszego zwyczajnie wybronić się zwyczajnie nie da ;D. Z gadnia o Jezusie i zbawieniu jeszcze może dałoby coś wynieść nawet...
Wino?
Awatar użytkownika
Bloodcult

23-10-2019, 16:18

Nerwowy pisze:Wystarczy nie przyjąć księdza po kolędzie albo wypisać dziecko z religii żeby się o tym przekonać, ale wy będziecie dalej udawać idiotów ;).
Może u Ciebie na wsi :)

Jak mieszkałem w Łodzi na osiedlu Dąbrowa to raz na prośbę księdza zrobiłem listę kto przyjmuje po kolędzie a kto nie (bo niektórzy nie życzą sobie nawet księdza widzieć). Mniej więcej połowa przyjęła połowa nie. Do dziś się zastanawiam jak straszne konsekwencje ponieśli...

Awatar użytkownika
trup

23-10-2019, 16:21

Bloodcult pisze:@Drone
A widziałeś kiedyś ekologów mówiących: kupujmy sztuczne futra, ale prócz sztucznych są jeszcze z norek i też możecie je kupować ?

Albo wegetarian: prócz warzyw i owoców możecie jeszcze opierdolić wołowinkę ?

Przecież doktryna Kościoła nie każe nikogo do wiary zmuszać a nawet więcej: zmuszanie do wiary jest zakazane. Ty żądasz aby Kościół na każdym kroku miał podkreślać możliwość pomyłki ? Przecież to niedorzeczne, poszedłbyś do lekarza który w każdym zdaniu podkreśla ze być może się myli ?
A chuj ma doktryna kościoła do jego postępowania? Przecież KRK nie ma nic wspólnego z kółkiem rybackim sprzed 2 tysięcy lat i ideą za tym stojącą.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
535

23-10-2019, 16:27

Bloodcult pisze:
Jak mieszkałem w Łodzi na osiedlu Dąbrowa to raz na prośbę księdza zrobiłem listę kto przyjmuje po kolędzie a kto nie ....
I wszystko jasne. Mamy na sali ministranta, kościelnego, albo organistę. Czyli osobę umoczoną , a w związku z tym kompletnie niewiarygodną. Temat uważam za zamknięty.
Awatar użytkownika
Bloodcult

23-10-2019, 16:31

We własnej klatce schodowej te listę robiłem a dlatego ja że mieszkałem w pierwszym w kolejności mieszkaniu :)
Także temat otwarty :)

Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

23-10-2019, 16:33

Bloodcult pisze:
Nerwowy pisze:Wystarczy nie przyjąć księdza po kolędzie albo wypisać dziecko z religii żeby się o tym przekonać, ale wy będziecie dalej udawać idiotów ;).
Może u Ciebie na wsi :)

Jak mieszkałem w Łodzi na osiedlu Dąbrowa to raz na prośbę księdza zrobiłem listę kto przyjmuje po kolędzie a kto nie (bo niektórzy nie życzą sobie nawet księdza widzieć). Mniej więcej połowa przyjęła połowa nie. Do dziś się zastanawiam jak straszne konsekwencje ponieśli...
Wieś jest z reguły dużo bardziej konserwatywna, więc nie bardzo rozumiem dlaczego to określenie zostało użyte przez ciebie w lekko szyderczym tonie? ;) Chyba że nie załapałem do końca.

Syn koleżanki wrócił pewnego dnia ze szkoły i zapytał ją co znaczy słowo "bezbożnik". Chociaż akurat bardziej zabawna była sytuacja kiedy na plastyce dzieciaki miały narysować kartkę dla powstańców warszawskich i dostał tróję za rysunek ludzików do których napierdalają czołgi. To taka anegdotka na boku ;)
Awatar użytkownika
Triceratops

23-10-2019, 16:33

Bloodcult pisze:Do dziś się zastanawiam jak straszne konsekwencje ponieśli...
Wszyscy nie zyja.....
woodpecker from space
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

23-10-2019, 16:35

Bloodcult pisze:Kolejna projekcja: jedyny powód związku z Kościołem to strach przed śmiercią :)
Główny.
Bloodcult pisze:Jakbyś nie zauważył to więcej tu bronię samego Kościoła i poglądów wiernych niż gadam o Jezusie i zbawieniu :)
Nie wierzysz, że nie umrzesz?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Bloodcult

23-10-2019, 16:35

Negowałem to kiedyś ?

Awatar użytkownika
Triceratops

23-10-2019, 16:37

Juz raz rozmawialismy o tym strachu i wierze, koledzy widocznie nie przyswoili sobie pewnych zalozen i z uporem pijaka podpierajacego plot dalej probuja przepchnac swoje urojenia i projekcje. W wierze strach nie istnieje,
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Bloodcult

23-10-2019, 16:38

Fear is the mind killer

Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

23-10-2019, 16:38

Czy co negowałeś? Twój Kościół neguje fakt, że umrzesz i wmawia milionom innych ludzi, że też nie umrą, a jak będą grzeczni, to wszystko będzie dobrze. Już na zawsze.
Bloodcult pisze:Fear is the mind killer
Owszem na przykładzie katolicyzmu widać to znakomicie.
Triceratops pisze:W wierze strach nie istnieje,
Tak, pobredzałeś już na ten temat.
Awatar użytkownika
Bloodcult

23-10-2019, 16:49

Fakt wiary w duszę to co innego niż negowanie śmierci. Nie jestem teologiem, nie znam się na tym i nie są to powody dla których zostałem Katolikiem.

ODPOWIEDZ