POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Re: POlitykowanie
Założyć wam temat, byście mogli się wspólnie brandzlować przy paciorkach różańca?
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Wystarczy nie przyjąć księdza po kolędzie albo wypisać dziecko z religii żeby się o tym przekonać, ale wy będziecie dalej udawać idiotów ;).Bloodcult pisze:Pewnie zaraz przeczytamy ze jak przed wojną siostra szwagra dziadka po kądzieli była protestantką i jak chciała pożyczyć bańkę mleka to jej nie dali. Potem się pewnie okaże nie "chciała pożyczyć" tylko ukradła, i nie bańkę mleka tylko konia :)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- WaszJudasz
Faktu, że umrzesz.Bloodcult pisze:Którego aspektu rzeczywistości nie potrafiłem zaakceptować ?
Katolicyzmem, czyli przynależnością do grupy wsparcia, złożonej z jednostek zapewniających się wzajemnie, że ależ gdzieżby, nikt z nas nie umrze, a jak będziemy grzeczni, to jeszcze dostaniemy nagrodę.Bloodcult pisze:Czym objawiają się moje lęki ?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Kolejna projekcja: jedyny powód związku z Kościołem to strach przed śmiercią :)
No co tam jeszcze powiesz panie psychologu internetowy ? Coś o gadających wężach w Biblii ?
Dla mnie Katolicyzm to reprezentacja pewnego zestawu wartości. Jakbyś nie zauważył to więcej tu bronię samego Kościoła i poglądów wiernych niż gadam o Jezusie i zbawieniu :) No tak, ale zapomniałem że WaszJudasz, 535 i nicram wiedzą lepiej :)
No co tam jeszcze powiesz panie psychologu internetowy ? Coś o gadających wężach w Biblii ?
Dla mnie Katolicyzm to reprezentacja pewnego zestawu wartości. Jakbyś nie zauważył to więcej tu bronię samego Kościoła i poglądów wiernych niż gadam o Jezusie i zbawieniu :) No tak, ale zapomniałem że WaszJudasz, 535 i nicram wiedzą lepiej :)
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
chyba nie udają....Nerwowy pisze:Wystarczy nie przyjąć księdza po kolędzie albo wypisać dziecko z religii żeby się o tym przekonać, ale wy będziecie dalej udawać idiotów ;).Bloodcult pisze:Pewnie zaraz przeczytamy ze jak przed wojną siostra szwagra dziadka po kądzieli była protestantką i jak chciała pożyczyć bańkę mleka to jej nie dali. Potem się pewnie okaże nie "chciała pożyczyć" tylko ukradła, i nie bańkę mleka tylko konia :)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Niestety, jestem pewien, że oni nie udają. Sprawy zaszły za daleko. Pseudoredaktor Rola, ta biedota Michalkiewicz oraz niezrównoważony Grzesio, mogą odtrąbić sukces.Nerwowy pisze:Wystarczy nie przyjąć księdza po kolędzie albo wypisać dziecko z religii żeby się o tym przekonać, ale wy będziecie dalej udawać idiotów ;).Bloodcult pisze:Pewnie zaraz przeczytamy ze jak przed wojną siostra szwagra dziadka po kądzieli była protestantką i jak chciała pożyczyć bańkę mleka to jej nie dali. Potem się pewnie okaże nie "chciała pożyczyć" tylko ukradła, i nie bańkę mleka tylko konia :)
- Nerwowy
No i właśnie dlatego stawiasz się na straconej pozycji, bo tego pierwszego wybronić się zwyczajnie nie da ;D. Z gadnia o Jezusie i zbawieniu jeszcze może dałoby się coś interesującego wynieść nawet...Bloodcult pisze: Dla mnie Katolicyzm to reprezentacja pewnego zestawu wartości. Jakbyś nie zauważył to więcej tu bronię samego Kościoła i poglądów wiernych niż gadam o Jezusie i zbawieniu :)
Ostatnio zmieniony 23-10-2019, 16:17 przez Nerwowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Wino?Nerwowy pisze:No i właśnie dlatego stawiasz się na straconej pozycji, bo tego pierwszego zwyczajnie wybronić się zwyczajnie nie da ;D. Z gadnia o Jezusie i zbawieniu jeszcze może dałoby coś wynieść nawet...Bloodcult pisze: Dla mnie Katolicyzm to reprezentacja pewnego zestawu wartości. Jakbyś nie zauważył to więcej tu bronię samego Kościoła i poglądów wiernych niż gadam o Jezusie i zbawieniu :)
- Bloodcult
Może u Ciebie na wsi :)Nerwowy pisze:Wystarczy nie przyjąć księdza po kolędzie albo wypisać dziecko z religii żeby się o tym przekonać, ale wy będziecie dalej udawać idiotów ;).
Jak mieszkałem w Łodzi na osiedlu Dąbrowa to raz na prośbę księdza zrobiłem listę kto przyjmuje po kolędzie a kto nie (bo niektórzy nie życzą sobie nawet księdza widzieć). Mniej więcej połowa przyjęła połowa nie. Do dziś się zastanawiam jak straszne konsekwencje ponieśli...
- trup
A chuj ma doktryna kościoła do jego postępowania? Przecież KRK nie ma nic wspólnego z kółkiem rybackim sprzed 2 tysięcy lat i ideą za tym stojącą.Bloodcult pisze:@Drone
A widziałeś kiedyś ekologów mówiących: kupujmy sztuczne futra, ale prócz sztucznych są jeszcze z norek i też możecie je kupować ?
Albo wegetarian: prócz warzyw i owoców możecie jeszcze opierdolić wołowinkę ?
Przecież doktryna Kościoła nie każe nikogo do wiary zmuszać a nawet więcej: zmuszanie do wiary jest zakazane. Ty żądasz aby Kościół na każdym kroku miał podkreślać możliwość pomyłki ? Przecież to niedorzeczne, poszedłbyś do lekarza który w każdym zdaniu podkreśla ze być może się myli ?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
I wszystko jasne. Mamy na sali ministranta, kościelnego, albo organistę. Czyli osobę umoczoną , a w związku z tym kompletnie niewiarygodną. Temat uważam za zamknięty.Bloodcult pisze:
Jak mieszkałem w Łodzi na osiedlu Dąbrowa to raz na prośbę księdza zrobiłem listę kto przyjmuje po kolędzie a kto nie ....
- Bloodcult
We własnej klatce schodowej te listę robiłem a dlatego ja że mieszkałem w pierwszym w kolejności mieszkaniu :)
Także temat otwarty :)
Także temat otwarty :)
- Nerwowy
Wieś jest z reguły dużo bardziej konserwatywna, więc nie bardzo rozumiem dlaczego to określenie zostało użyte przez ciebie w lekko szyderczym tonie? ;) Chyba że nie załapałem do końca.Bloodcult pisze:Może u Ciebie na wsi :)Nerwowy pisze:Wystarczy nie przyjąć księdza po kolędzie albo wypisać dziecko z religii żeby się o tym przekonać, ale wy będziecie dalej udawać idiotów ;).
Jak mieszkałem w Łodzi na osiedlu Dąbrowa to raz na prośbę księdza zrobiłem listę kto przyjmuje po kolędzie a kto nie (bo niektórzy nie życzą sobie nawet księdza widzieć). Mniej więcej połowa przyjęła połowa nie. Do dziś się zastanawiam jak straszne konsekwencje ponieśli...
Syn koleżanki wrócił pewnego dnia ze szkoły i zapytał ją co znaczy słowo "bezbożnik". Chociaż akurat bardziej zabawna była sytuacja kiedy na plastyce dzieciaki miały narysować kartkę dla powstańców warszawskich i dostał tróję za rysunek ludzików do których napierdalają czołgi. To taka anegdotka na boku ;)
- Triceratops
Wszyscy nie zyja.....Bloodcult pisze:Do dziś się zastanawiam jak straszne konsekwencje ponieśli...
woodpecker from space
- WaszJudasz
Główny.Bloodcult pisze:Kolejna projekcja: jedyny powód związku z Kościołem to strach przed śmiercią :)
Nie wierzysz, że nie umrzesz?Bloodcult pisze:Jakbyś nie zauważył to więcej tu bronię samego Kościoła i poglądów wiernych niż gadam o Jezusie i zbawieniu :)
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Bloodcult
Negowałem to kiedyś ?
- Triceratops
Juz raz rozmawialismy o tym strachu i wierze, koledzy widocznie nie przyswoili sobie pewnych zalozen i z uporem pijaka podpierajacego plot dalej probuja przepchnac swoje urojenia i projekcje. W wierze strach nie istnieje,
woodpecker from space
- Bloodcult
Fear is the mind killer
- WaszJudasz
Czy co negowałeś? Twój Kościół neguje fakt, że umrzesz i wmawia milionom innych ludzi, że też nie umrą, a jak będą grzeczni, to wszystko będzie dobrze. Już na zawsze.
Owszem na przykładzie katolicyzmu widać to znakomicie.Bloodcult pisze:Fear is the mind killer
Tak, pobredzałeś już na ten temat.Triceratops pisze:W wierze strach nie istnieje,
- Bloodcult
Fakt wiary w duszę to co innego niż negowanie śmierci. Nie jestem teologiem, nie znam się na tym i nie są to powody dla których zostałem Katolikiem.