CULTES DES GHOULES

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: CULTES DES GHOULES

22-09-2019, 13:05

Prawdziwa wiara nie drży przed ogniem piekielnym, Profesorze!
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Drone

22-09-2019, 13:15

Marzy Wam się jedynka DEICIDE podczas niedzielnego nabożeństwa?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Sybir

22-09-2019, 13:16

To zależy, czy w wersji oryginalnej czy organowej.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Bloodcult

22-09-2019, 18:19

Drone pisze:Kol. bloodcult, ostrzegam! Igracie z ogniem! ;)
Wiem, i to z ogniem piekielnym.
Drone pisze:Marzy Wam się jedynka DEICIDE podczas niedzielnego nabożeństwa?
Ja rozumiem że Deicide to zespół ważny dla Death Metalu, ale jednak Deicide mogłoby dla mnie nie istnieć.
CULTES DES GHOULES to jeden z tych trzech jawnie satanistycznych zespołów którym raz na jakiś czas udaję się zmieść mnie na pokuszenie...
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
maciek z klanu

22-09-2019, 18:30

Zmieść?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Bloodcult

22-09-2019, 18:32

Zwieźć...
Zwieźć na pokuszenie...

Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

22-09-2019, 18:51

Zespoły satanistyczne? Przecież ten cały satanizm w metalu to jest czerstwy kit dla gimbazy szukającej wrażeń.
Jebać żuli.
535

22-09-2019, 19:02

Bloodcult pisze:Zwieźć...
Zwieźć na pokuszenie...
Zwieźć to możesz naiwnych na pielgrzymkę do dowolnego sanktuarium.
Awatar użytkownika
Bloodcult

22-09-2019, 19:24

nie wiem, nie umiem gramatyki języka polskiego, byłem w klasie matematycznej, ok ?

535

22-09-2019, 19:28

Bloodcult pisze:nie wiem, nie umiem gramatyki języka polskiego, byłem w klasie matematycznej, ok ?
Nie chcę być złośliwy, ale tej matematyki uczył prawdopodobnie wuefista.
Awatar użytkownika
Bloodcult

22-09-2019, 19:48

No pudło panie kolego :)

Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-09-2019, 19:56

wolff pisze:Zespoły satanistyczne? Przecież ten cały satanizm w metalu to jest czerstwy kit dla gimbazy szukającej wrażeń.
Coś w tym jest. Za młodu jak się słuchało takiego Deicide to włosy się jeżyły na skórze, Hypocrisy czy Dismember też pomawiano bardziej lub mniej w oparciu o fakty o konszachty z ciemną stroną. Ale wraz z upływem lat ten diabeł zaczął uciekać niczym powietrze z balona, po to, by koniec końców zostawić sflaczałe, plastikowe opakowanie. Nie wiem jak tam sprawa wyglada z zespołami black metalowymi, ale w death metalu już dawno diabła nie widziałem. Może mi spowszedniał, może go bagatelizuję, ale jest tylko maską, kuglarską sztuczką, wydmuszką bez treści. Kiedyś jeszcze szokowało, teraz wzbudza uśmiech politowania.
Awatar użytkownika
Hatefire

22-09-2019, 19:58

Nasum pisze: Może mi spowszedniał, może go bagatelizuję, ale jest tylko maską, kuglarską sztuczką, wydmuszką bez treści. Kiedyś jeszcze szokowało, teraz wzbudza uśmiech politowania.
Nie filozofuj tak kurwa. Po prostu się zestarzałeś ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Nasum

22-09-2019, 20:01

Hatefire pisze:
Nasum pisze: Może mi spowszedniał, może go bagatelizuję, ale jest tylko maską, kuglarską sztuczką, wydmuszką bez treści. Kiedyś jeszcze szokowało, teraz wzbudza uśmiech politowania.

No to żeś mnie zdołował kurwa. Ja się zestarzałem? Czuję się nadal jak młody bóg ;-)
Awatar użytkownika
nicram

22-09-2019, 20:05

Hatefire pisze:
No dokładnie. :-) Poza tym jak słuchasz pierwszych trzech płyt Deicide to nie ma tam Diabła? On wciąż tam jest. W Incantation także, podobnie jak w Imprecation, a w Immolation przybrał tylko bardziej elegancką formę.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

22-09-2019, 20:09

Nasum pisze:
wolff pisze:Zespoły satanistyczne? Przecież ten cały satanizm w metalu to jest czerstwy kit dla gimbazy szukającej wrażeń.
Coś w tym jest. Za młodu jak się słuchało takiego Deicide to włosy się jeżyły na skórze, Hypocrisy czy Dismember też pomawiano bardziej lub mniej w oparciu o fakty o konszachty z ciemną stroną. Ale wraz z upływem lat ten diabeł zaczął uciekać niczym powietrze z balona, po to, by koniec końców zostawić sflaczałe, plastikowe opakowanie. Nie wiem jak tam sprawa wyglada z zespołami black metalowymi, ale w death metalu już dawno diabła nie widziałem. Może mi spowszedniał, może go bagatelizuję, ale jest tylko maską, kuglarską sztuczką, wydmuszką bez treści. Kiedyś jeszcze szokowało, teraz wzbudza uśmiech politowania.

dokładnie, nie ma diabła, ze starych wygów zeszło powietrze, a nowe godne mogące zmienic warte pokolenie jak do tej pory nie nadeszło
Awatar użytkownika
Ubzdur
w mackach Zła

22-09-2019, 20:39

Co ma death metal do guseł starej wiedźmy w strzechą pokrytej chacie na kurzej stópce gdzieś w zawianym lesie w kieleckiem? A Deicide- bogobójstwo jest w samym sercu chrześcijaństwa włócznią przebitym przecież. I ostania sprawa: organy>każdy inny instrument.
Nasum

22-09-2019, 20:40

nicram pisze:
No dokładnie. :-) Poza tym jak słuchasz pierwszych trzech płyt Deicide to nie ma tam Diabła? On wciąż tam jest. W Incantation także, podobnie jak w Imprecation, a w Immolation przybrał tylko bardziej elegancką formę.

Jeśli chodzi o diabła na trzech pierwszych płytach Deicide to owszem, jest, ale już na późniejszych, zwłaszcza na ostatnich już go nie odczuwam...
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

22-09-2019, 21:09

Nasum pisze:
jasne.. jak się jara emeryckimi kapelami + obsrańcami-grajndowcami a takie np. dead congregation odkrywa się po 300tnym wklejanowym pojawieniu się na forume to się później zamieszcza takie wpisy*. jesteś młody facet z tego co wiem, a normalnie jakby się u ciebie czas zatrzymał. wystarczy spojrzeć na wpis powyżej. D, H, D ... no tak ... i jeszcze 16 wklejanek obituary ...

* kolejny z syndromem. słucham 6 płyt miesięcznie, najczęściej zespołów, które znam i lubię, ale się wypowiem całościowo. bo co?? bo mogę.
ODPOWIEDZ