MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Re: MGŁA
Jestem bardzo pozytywnie rozczarowany nową Mgłą. Naprawdę chciałem, żeby to była kalka EiF, żeby trochę ponarzekać, że formuła się skończyła, że wpierdalają własny ogon i tak dalej, ale NIE :D najbardziej z poprzednią płytą kojarzy mi się 2, reszta - mimo że oczywiście w tym samym, rozpoznawalnym stylu - jest moim zdaniem mocno świeża. Dużo po francusku panowie jadą, zwłaszcza na 3 i 4, ja tu sporo Aosoth i VI słyszę, ale też hipnotycznego transu pod Leviathan/Lurker of Chalice. Jest agresywnie, są dysonanse, całość jest mniej oczywista i przebojowa niż poprzednio, choć oczywiście kilka motywów już sobie nucę pod nosem. Muszę się też zapoznać z tekstami, bo po pojedynczych frazach słyszę, że jest ciekawie.
Najbardziej niszczą mnie jak na razie kawałki nieparzyste, czyli 1, 3 i 5. Chyba najlepszy otwieracz ze wszystkich płyt do tej pory, riff przewodni to coś wspaniałego. A w piątce te wolniejsze fragmenty mnie zachwycają, fajna melancholia w tym siedzi, no i na plus "mówione" wokale będące jakby odniesieniem do WHTN. Zamykacz klasyczny, w ich stylu, esencjonalnie Mgłowy, z dorzuceniem do pieca i pełnymi wkurwu wokalami.
Także mimo że płyta Ameryki nie odkrywa, mimo że konstrukcyjnie jest podobna do poprzedniej, to jednak jest tu poutykane tyle smaczków i nowych dla tego zespołu zagrywek, że jestem totalnie usatysfakcjonowany. Za wcześnie by wyrokować, ale może to rzeczywiście najlepsza płyta tego zespołu? ;)
A malkontenci i tak będą pierdolić, że mdłe, że melodyjki, że sprzedali się, że hipsteriada, be, me i fu. No trudno. Dla mnie Mgła to obecnie fenomen, w pełni zapracowali sobie na sukces(bez komedianckich fars i szumów) i liczę, że więcej zespołów pójdzie w ich ślady.
Najbardziej niszczą mnie jak na razie kawałki nieparzyste, czyli 1, 3 i 5. Chyba najlepszy otwieracz ze wszystkich płyt do tej pory, riff przewodni to coś wspaniałego. A w piątce te wolniejsze fragmenty mnie zachwycają, fajna melancholia w tym siedzi, no i na plus "mówione" wokale będące jakby odniesieniem do WHTN. Zamykacz klasyczny, w ich stylu, esencjonalnie Mgłowy, z dorzuceniem do pieca i pełnymi wkurwu wokalami.
Także mimo że płyta Ameryki nie odkrywa, mimo że konstrukcyjnie jest podobna do poprzedniej, to jednak jest tu poutykane tyle smaczków i nowych dla tego zespołu zagrywek, że jestem totalnie usatysfakcjonowany. Za wcześnie by wyrokować, ale może to rzeczywiście najlepsza płyta tego zespołu? ;)
A malkontenci i tak będą pierdolić, że mdłe, że melodyjki, że sprzedali się, że hipsteriada, be, me i fu. No trudno. Dla mnie Mgła to obecnie fenomen, w pełni zapracowali sobie na sukces(bez komedianckich fars i szumów) i liczę, że więcej zespołów pójdzie w ich ślady.
-
- weteran forumowych bitew
Albo jestes pozytywnie zaskoczony albo rozczarowany :D to tak BTWDeathhammer66 pisze:Jestem bardzo pozytywnie rozczarowany nową Mgłą.. (...)
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Posłuchałem dzisiaj próbek i brzmi ten nowy album Mgły dobrze. Miałem olać i nie kupować AoE, ale teraz muszę zrewidować plany, bo jest tu chyba więcej z WHTN (którą bardzo lubię) niż z EiF.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- SODOMOUSE
dobre. Przekonałeś mnie, tego szukam w muzyce:)535 pisze:Tymczasem pojawiła się recenzja.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Słodki jest ten chłopiec. Z recenzji dowiedziałem się, że na płycie mamy, cytuję agresję, brud i syf....
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
No widać że zjadł zęby na takiej muzyce. Łor metalowiec tuż po fellatio ze swym partnerem poznanym na wycieczce w Holandii. Agresja, brud i syf :D535 pisze:Tymczasem pojawiła się recenzja.
Słodki jest ten chłopiec. Z recenzji dowiedziałem się, że na płycie mamy, cytuję: agresję, brud i syf....
- Lucek
535 pisze:Tymczasem pojawiła się recenzja.
Słodki jest ten chłopiec. Z recenzji dowiedziałem się, że na płycie mamy, cytuję: agresję, brud i syf....
I tak to właśnie jest, to juz około dwudziestu lat powszechności internetu, wszyscy mogą wszystko.Stulejki przejeły metal, stulejki nagrywają, stulejki recenzują, taki własnie obecnie ma to kształt niestety, taką właśnie ma to "twarz"
- vicek
- zahartowany metalizator
+Lucek pisze:535 pisze:Tymczasem pojawiła się recenzja.
I tak to właśnie jest, to juz około dwudziestu lat powszechności internetu, wszyscy mogą wszystko.Stulejki przejeły metal, stulejki nagrywają, stulejki recenzują, taki własnie obecnie ma to kształt niestety, taką właśnie ma to "twarz"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
O kurwa.... Niepokoj, agresja psychodela. Cos zajebistego....535 pisze:Tymczasem pojawiła się recenzja.
Jasny huj, to takie inteligenciki w sweterkach teras Mgly sluchajo?
woodpecker from space
- ozob
- zahartowany metalizator
Widze, ze niektorzy maja jakies problemy z ta Mgla. To ci niespodzianka! (:
Ja podtrzymuje wszystkie zarzuty, ktorymi sie jakis czas temu podzielilem odnosnie tej plyty. Jednakze juz wiem, ze za jakis czas dorzuce kolejne 3 grosze.
Ja podtrzymuje wszystkie zarzuty, ktorymi sie jakis czas temu podzielilem odnosnie tej plyty. Jednakze juz wiem, ze za jakis czas dorzuce kolejne 3 grosze.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- maciek z klanu
Niezły ciul z tego goscia535 pisze:Tymczasem pojawiła się recenzja.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Mass-Turbo
- w mackach Zła
mnie wcześniej taki filmik się rzucił w oko
i od tamtej pory za każdym razem jak słyszę nowy płyt to widzę przed oczyma kiwający się do czarny łeb w białych słuchawkach do tej Gmły.
i nie mogę. i mam ochotę wyłączyć.
i wyłączam.
i od tamtej pory za każdym razem jak słyszę nowy płyt to widzę przed oczyma kiwający się do czarny łeb w białych słuchawkach do tej Gmły.
i wyłączam.
- SODOMOUSE
wyłanczam :)Mass-Turbo pisze:mnie wcześniej taki filmik się rzucił w oko
i wyłączam.
[youtube][/youtube]
NYCHTS
- Prodi
- postuje jak opętany!
Po chuj Wy to wszystko oglądacie, chyba tylko po to by napisać potem na MF jakie to wynalazki się biorą za recenzowanie muzyki na Jutubie i przy okazji wykazać jakim się to jest eliciarzem metalowej sceny.
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie liczę że będzie tłum szedł w ich ślady, ale właśnie mnie to narzekanie osłabia. Przecież od początku napierdalają swoje. A kogo obchodzi kto ich słucha? jak kaczyński lubi rodeo to ja nie mogę? (choć nie lubię :-D )Deathhammer66 pisze:Jestem bardzo pozytywnie rozczarowany nową Mgłą. Naprawdę chciałem, żeby to była kalka EiF, żeby trochę ponarzekać, że formuła się skończyła, że wpierdalają własny ogon i tak dalej, ale NIE :D najbardziej z poprzednią płytą kojarzy mi się 2, reszta - mimo że oczywiście w tym samym, rozpoznawalnym stylu - jest moim zdaniem mocno świeża. Dużo po francusku panowie jadą, zwłaszcza na 3 i 4, ja tu sporo Aosoth i VI słyszę, ale też hipnotycznego transu pod Leviathan/Lurker of Chalice. Jest agresywnie, są dysonanse, całość jest mniej oczywista i przebojowa niż poprzednio, choć oczywiście kilka motywów już sobie nucę pod nosem. Muszę się też zapoznać z tekstami, bo po pojedynczych frazach słyszę, że jest ciekawie.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)