GÓRY

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

Re: GÓRY

23-08-2019, 17:36

Medard pisze:
wolff pisze:Przecież to oczywiste, że w górach zawsze znajdą się jakieś zjebane muły które potem biadolą bo odmrozili jaja, niedźwiedź podrapał łokcie lub piorun upalił szyję, chuj z nimi, widły i piec.
Jeszcze większa beka z tego typa który się utopił, kurwa dorosły chłopek a nie potrafi pływać, pewnie bogacz więc i chciał zaimponować, no to ma buhahhahahahahahah
Tam jakieś narko znaleziono w motorówce, dodatkowo była noc, po trzecie jak zapewne ruchał panienkę to się przechyliła łódka, bo w kapoku niewygodnie i linka bezpieczeństwa nie była przyczepiona, potem włosy się wkręciły w śrubę.
ty to medrad to chyba w jakichś służbach siedzisz. każdy temat jest ci nieobcy. wiesz nawet co się komu w co wkręciło. warto się ciebie trzymać bo pewnie wiesz po ile uncja złota będzie za rok o kontaktach na miedź nie wspominając. kolejny wszystko wiedzący jednym słowem.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

23-08-2019, 17:40

Hatefire pisze: chałasują
No kto jak kto, ale ty.... ;)
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

23-08-2019, 17:50

Fakt <oblewa się rumieńcem wstydu>
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Medard

23-08-2019, 19:08

Wacław pisze:
Medard pisze:
wolff pisze:Przecież to oczywiste, że w górach zawsze znajdą się jakieś zjebane muły które potem biadolą bo odmrozili jaja, niedźwiedź podrapał łokcie lub piorun upalił szyję, chuj z nimi, widły i piec.
Jeszcze większa beka z tego typa który się utopił, kurwa dorosły chłopek a nie potrafi pływać, pewnie bogacz więc i chciał zaimponować, no to ma buhahhahahahahahah
Tam jakieś narko znaleziono w motorówce, dodatkowo była noc, po trzecie jak zapewne ruchał panienkę to się przechyliła łódka, bo w kapoku niewygodnie i linka bezpieczeństwa nie była przyczepiona, potem włosy się wkręciły w śrubę.
ty to medrad to chyba w jakichś służbach siedzisz. każdy temat jest ci nieobcy. wiesz nawet co się komu w co wkręciło. warto się ciebie trzymać bo pewnie wiesz po ile uncja złota będzie za rok o kontaktach na miedź nie wspominając. kolejny wszystko wiedzący jednym słowem.
Wiem, że tylko białe spodnie nosisz :)
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Medard

23-08-2019, 19:13

Temat tego gościa pojawił się w pracy w rozmowach znajomych kobiet, jakaś przechodzona prezenterka była jego dupeczką. Płacze i lamenty ogólne, ja tylko cytuję wiedzę zasłyszaną.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

23-08-2019, 19:28

Medard pisze:
Wiem, że tylko białe spodnie nosisz :)
trzymaj się blatu, czy czego tam chcesz.
na okoliczność kluczowego tematu, kto w czym chodzi, zdradzę ci tajemnicę, że noszę też czerwone koszule. dobrze, że przynajmniej markowe ;-)

Obrazek

ps. mam też różowe!

a i jak chcesz jeszcze trochę porad jak się nie ubierać jak klasyczny ... a zresztą .... do kogo ja mówię/ piszę.
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

23-08-2019, 20:30

Medard pisze:Temat tego gościa pojawił się w pracy w rozmowach znajomych kobiet, jakaś przechodzona prezenterka była jego dupeczką. Płacze i lamenty ogólne, ja tylko cytuję wiedzę zasłyszaną.
Przyznaj że Pudelka czytasz...
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

23-08-2019, 20:31

Rumburak pisze:
Medard pisze:Temat tego gościa pojawił się w pracy w rozmowach znajomych kobiet, jakaś przechodzona prezenterka była jego dupeczką. Płacze i lamenty ogólne, ja tylko cytuję wiedzę zasłyszaną.
Przyznaj że Pudelka czytasz...
zaczynam mieć podejrzenia, że nawet tam robi
Heretyk

24-08-2019, 17:07

535 pisze:Ma to jednak znaczenie, i należy o tym głośno mówić, a nie jak nasz Mateuszek kłamczuszek pierdolić, że nie można było przewidzieć. Inna sprawa, że to bydło pcha się i stoi w kupie w tej jebanej kuriozalnej kolejce na własne życzenie, a tragedyja zawsze jest narodowa. Ogrodzić i wpuszczać pojedynczo za biletami oraz w krawatach. Burza to burza, jak jesteś w górach i widzisz co się dzieje to spierdalasz w dół szpagatami. Taka prosta i jedyna słuszna zasada. Zasada, którą Janusz zdobywca ma we chuju. Amen.
dziękuję, do widzenia. ale jebane bydło tego nie zrozumie nigdy
Awatar użytkownika
Hatefire

26-08-2019, 19:28

Szlak na Giewont teraz zamknięty, ale cebulaki mają olewkę i nadał włażą. Taka uwaga natury ogólnej. Za dużo ułatwień w Tatrach, tych łańcuchów drabinek. Najbardziej drastycznym przykładem jest Orla Perć, która regularnie zbiera krwawe żniwo. Jak już, niech robią via ferrata. Tam trzeba mieć podstawowy sprzęt i jakieś umiejętności. To ograniczy problem. Nie jest zapisane w konstytucji, że każdy musi wejść na szczyt w Tatrach. Ja mam lęk wysokości, więc o ile mam wydeptane setki km w Beskidach czy Bieszczadach, w Tatry się nie pcham. Raz próbowałem na słowacki Krywań, ale jak zaczęła się porządna ekspozycja, to najzwyczajniej się wycofałem w dół, bo nie chciałem ryzykować , że dalej mnie psychicznie zablokuje i trzeba będzie mnie ściągać.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

28-08-2019, 14:36

Hatefire pisze:[...] Nie jest zapisane w konstytucji, że każdy musi wejść na szczyt w Tatrach. Ja mam lęk wysokości, więc o ile mam wydeptane setki km w Beskidach czy Bieszczadach, w Tatry się nie pcham. Raz próbowałem na słowacki Krywań, ale jak zaczęła się porządna ekspozycja, to najzwyczajniej się wycofałem w dół, bo nie chciałem ryzykować , że dalej mnie psychicznie zablokuje i trzeba będzie mnie ściągać.
U mnie to przyszło z wiekiem. W końcówce szkoły średniej/na początku studiów nie było dla mnie problemem wejść na Rysy czy przejść Orlą Perć (od Koziego Wierchu, który atakowaliśmy z dwoma kumplami z Doliny Pięciu Stawów aż do Kasprowego) bez żadnego sprzętu. Teraz to nie wiem czy na Sarnią Skałę bym dał radę :]. I nie chodzi o to, że jakiś zapuszczony jestem tylko o ten "nabyty" lęk wysokości. Zwyczajnie w świecie nie czuję się komfortowo i zaczynam się zdziebko denerwować w takich momentach.
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Awatar użytkownika
Hatefire

28-08-2019, 14:48

Prodi pisze:U mnie to przyszło z wiekiem. W końcówce szkoły średniej/na początku studiów nie było dla mnie problemem wejść na Rysy czy przejść Orlą Perć (od Koziego Wierchu, który atakowaliśmy z dwoma kumplami z Doliny Pięciu Stawów aż do Kasprowego) bez żadnego sprzętu. Teraz to nie wiem czy na Sarnią Skałę bym dał radę :]. I nie chodzi o to, że jakiś zapuszczony jestem tylko o ten "nabyty" lęk wysokości. Zwyczajnie w świecie nie czuję się komfortowo i zaczynam się zdziebko denerwować w takich momentach.
No u mnie to jest wrodzone. Nawet po głupim wiadukcie nie idę blisko barierki. Mam wręcz taką fizjologiczną reakcję na wysokość. Serce zaczyna walić jak oszalałe i zalewam się potem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
nicram

28-08-2019, 15:05

^ Też tak mam. Tydzień temu wlazłem z dzieciorem na latarnię morską i powiem, że miałem miękkie nogi jak wyszedłem na zewnątrz na szczycie, ale wiadomo, trzeba było zgrywać twardziela. :-) Troszkę się jednak spociłem. Nienawidzę wysokości. :-)
all the monsters will break your heart
Nasum

28-08-2019, 15:17

A jak w przypadku podróży samolotem?
Awatar użytkownika
nicram

28-08-2019, 15:22

Nie boję się, choć przypuszczam, że jakby był malutki to raczej dobrze bym tego nie zniósł. Mimo wszystko w samolotach rejsowych nie czuje się wysokości.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
uglak

28-08-2019, 15:23

Nasum pisze:A jak w przypadku podróży samolotem?
to co innego, bo jestes wewnatrz. podobna roznica z patrzeniem w dol przez zamkniete okno, a patrzeniem przez balustrade na balkonie na jakims wyzszym pietrze.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Hatefire

28-08-2019, 15:35

Dokładnie tak to działa. Ja w sumie mogę sobie stanąć na krawędzi przepaści, pod warunkiem, że rośnie na niej las. Decydująca jest tu ekspozycja.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

28-08-2019, 15:36

Nasum pisze:A jak w przypadku podróży samolotem?
Jeśli chodzi o mnie to ok.
Na marginesie: sam lot nigdy nie wzbudzał we mnie większych emocji, nigdy się jakoś szczególnie nie denerwowałem ani startem ani lądowaniem* . Do czasu aż w czerwcu br. kiedy lecieliśmy z dwuletnią córką na wakacje, trochę się z żoną stresowaliśmy jak to będzie przede wszystkim z samopoczuciem/zachowaniem małej w górze. Na szczęście było git, była zafascynowana tym wydarzeniem i do dzisiaj opowiada z przejęciem o podróży samolotem;).

*(kontrole lotniskowe to co innego, szczególnie na polskich lotniskach gdzie praktycznie co drugi lot muszę trafić na jakiegoś chuja, który mi robi problem)
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Awatar użytkownika
uglak

28-08-2019, 15:42

swoja droga mam odwrotnie niz Prodi - u mnie z wiekiem to troche zelzalo. za dzieciaka czy tam nastolatka balem sie wejsc na krakowski kopiec Pilsudskiego, a jakis czas temu wlazlem tam bez problemu (chociaz idac wewnetrzna czescia sciezki ;-) )
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Hatefire

28-08-2019, 15:44

Prodi pisze:(kontrole lotniskowe to co innego, szczególnie na polskich lotniskach gdzie praktycznie co drugi lot muszę trafić na jakiegoś chuja, który mi robi problem)
Skąd ten uraz? Szukali ci kokainy ukrytej w odbycie? ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ