FURIA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Lord Gorloj
w mackach Zła

Re: FURIA

06-08-2019, 21:07

Vorathiel pisze:Nowy album WTZ jest tak słaby, ze nawet nikt się nie wypowiedział? :D Wymowne. Długo się przekonywałem do Korpusu, ale tenze miał przynajmniej magnetycznego Stawrogina. Tutaj? Tutaj już nie ma nic. Powielanie starych patentów w lekko odświeżonym sosie, który zabił to co w WTZ (oraz Dusze Wypuścił!) było najsmaczniejsze - klimat.
Co ty bierzesz.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
pączek
postuje jak opętany!

11-08-2019, 10:47

Dostał ktoś już vinyla WTZ?
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

11-08-2019, 10:51

Nie mam jeszcze.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Bloodcult

11-08-2019, 12:21

Panowie, macie temat WTZ to dyskutujcie se tam. Nie róbmy zbędnych offtopów :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
maciek z klanu

11-08-2019, 19:14

Bloodcult pisze:Panowie, macie temat WTZ to dyskutujcie se tam. Nie róbmy zbędnych offtopów :)
A co myślisz o czarnej dziurze i Bogu w perjoratywnym podejściu drugiego filaru fundamentalizmu?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Janusz Kobus
rozkręca się

11-08-2019, 20:01

Lord Gorloj pisze:Bardzo dobry, oryginalny i wyrazisty band. Mają swój styl; kilka dźwięków i od razu wiadomo, że to oni. Z jednej strony, trzymają się gatunku, a z drugiej - nie boją się eksperymentować i wychodzi im to na ogół całkiem nieźle. I ciągle się rozkręcają, bo jak na razie każda płyta jest lepsza od poprzedniej, a to już przecież kilkanaście lat trwa.

Kurwa, lubić ich nie trzeba, ale żeby nie szanować to trzeba być albo mentalnym starcem jakich w tym geriatrycznym parku nie brakuje, albo kimś bardzo mocno uprzedzonym. Na polskiej scenie jest bardzo mało takich kapel, Furia zdecydowanie się wyróżnia na plus.
Furia to zespół, który od jakiegoś tam czasu regularnie bierze benefity z ministerstwa kultury. Black metalowcy, którzy układają się z urzędnikami państwowymi? Ja nie szanuję.
Widziałem też ich na koncercie, wiele lat temu, kiedy o Mgle jeszcze mało kto słyszał. Nihil UDAJĄCY na scenie pijanego?, i krzyczący do publiczności: "Wypierdalać!" ? Ja nie szanuję.

Z drugiej strony, żeby nie było że wbiłem tutaj, by prowokować zwolenników zespołu, to powiem, że oni zawsze mieli świetne brzmienie na swoich produkcjach. Tym wyróżniali się na polskiej scenie od samego początku. Muza mi jednak nie wchodzi, ale największy problem mam z tymi debilnymi tekstami. Możecie dorabiać ideologie do tego jakie chcecie, nie wiem, "poezja absurdu" czy cokolwiek, dla mnie akurat są po prostu bezwartościowe.

Ciekawi mnie to, jak bardzo rośnie ich popularność, i mogę przyznać, że należy im się. I może trochę uszczypliwie, pasuje im to.

Jeśli ktoś ma info, najlepiej metodycznie potwierdzone, że Furia nie uważa siebie za zespół black metalowy, to cofam wszystko, co napisałem.
Awatar użytkownika
Lord Gorloj
w mackach Zła

11-08-2019, 20:51

Janusz Kobus pisze: Jeśli ktoś ma info, najlepiej metodycznie potwierdzone, że Furia nie uważa siebie za zespół black metalowy, to cofam wszystko, co napisałem.
A gdyby się nie uważali, to uznałbyś, że jednak jest spoko?
and couldn't put myself
out
Awatar użytkownika
Bloodcult

11-08-2019, 21:07

Przecież już dawno pisałem że to nie Black Metal.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Medard

11-08-2019, 21:28

Oni w Teatrze Starym grali do jakiejś sztuki, więc to piosenka aktorska jest.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

12-08-2019, 09:18

Janusz Kobus pisze: Jeśli ktoś ma info, najlepiej metodycznie potwierdzone, że Furia nie uważa siebie za zespół black metalowy, to cofam wszystko, co napisałem.
tak jak pan Nihil powiedział:
są tacy, którzy twierdzą, że black metalu już nie ma, i tacy, którzy mówią, że jest i ma się świetnie. Stawiałbym na to, że prawdopodobnie rzeczywiście już go nie ma, a tego określenia używa się dla uproszczenia. Traktuję to jako ułomny, ale bliższy prawdy sposób opisania nas ludziom, którzy nie wiedzą, co gramy.
Grrrówno!
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

12-08-2019, 12:01

Furia to gówniany zespół,a teksty to czysta grafomania.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

12-08-2019, 12:23

Nie histeryzuj. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

12-08-2019, 12:26

Histeria?Nic z tych rzeczy kolego,nie u mnie.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
choloKAŁst
zaczyna szaleć

12-08-2019, 20:56

Janusz Kobus pisze:
Lord Gorloj pisze:Bardzo dobry, oryginalny i wyrazisty band. Mają swój styl; kilka dźwięków i od razu wiadomo, że to oni. Z jednej strony, trzymają się gatunku, a z drugiej - nie boją się eksperymentować i wychodzi im to na ogół całkiem nieźle. I ciągle się rozkręcają, bo jak na razie każda płyta jest lepsza od poprzedniej, a to już przecież kilkanaście lat trwa.

Kurwa, lubić ich nie trzeba, ale żeby nie szanować to trzeba być albo mentalnym starcem jakich w tym geriatrycznym parku nie brakuje, albo kimś bardzo mocno uprzedzonym. Na polskiej scenie jest bardzo mało takich kapel, Furia zdecydowanie się wyróżnia na plus.
Furia to zespół, który od jakiegoś tam czasu regularnie bierze benefity z ministerstwa kultury. Black metalowcy, którzy układają się z urzędnikami państwowymi? Ja nie szanuję.
Widziałem też ich na koncercie, wiele lat temu, kiedy o Mgle jeszcze mało kto słyszał. Nihil UDAJĄCY na scenie pijanego?, i krzyczący do publiczności: "Wypierdalać!" ? Ja nie szanuję.

Z drugiej strony, żeby nie było że wbiłem tutaj, by prowokować zwolenników zespołu, to powiem, że oni zawsze mieli świetne brzmienie na swoich produkcjach. Tym wyróżniali się na polskiej scenie od samego początku. Muza mi jednak nie wchodzi, ale największy problem mam z tymi debilnymi tekstami. Możecie dorabiać ideologie do tego jakie chcecie, nie wiem, "poezja absurdu" czy cokolwiek, dla mnie akurat są po prostu bezwartościowe.

Ciekawi mnie to, jak bardzo rośnie ich popularność, i mogę przyznać, że należy im się. I może trochę uszczypliwie, pasuje im to.

Jeśli ktoś ma info, najlepiej metodycznie potwierdzone, że Furia nie uważa siebie za zespół black metalowy, to cofam wszystko, co napisałem.
Rozwiń proszę ten wątek z dotacjami - co, jak, ile, gdzie i kiedy ? Jakiś link ? Czy to poufne info?
Antysemityzm jest nie do zaakceptowania. Duchowo wszyscy jesteśmy Semitami. - Pius XI
Awatar użytkownika
Lord Gorloj
w mackach Zła

12-08-2019, 22:40

Janusz Kobus pisze: Widziałem też ich na koncercie, wiele lat temu, kiedy o Mgle jeszcze mało kto słyszał. Nihil UDAJĄCY na scenie pijanego?, i krzyczący do publiczności: "Wypierdalać!" ? Ja nie szanuję.
Obrażanie publiki +1000
Zabawne, że fanów metalu tak łatwo sprowokować. Już nie wspominam o Shining i leceniu w ślimaka na scenie, ale jedno "wypierdalać!" ze sceny i pan Janusz czuje się urażony. W dodatku wokalista śmie UDAWAĆ pijanego. Lol x 666 Black metal taki ekstremalny. Taki radykalny. Lol
and couldn't put myself
out
Heretyk

13-08-2019, 12:51

tyle w temacie. nie widziałem nic lepszego niż nakopanie po ryju jakimś jebanym brudasom przez Moortusa na koncercie w Pradze bodajże. robiłbym to samo
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

13-08-2019, 14:47

Heretyk pisze:tyle w temacie. nie widziałem nic lepszego niż nakopanie po ryju jakimś jebanym brudasom przez Moortusa na koncercie w Pradze bodajże. robiłbym to samo
Panie Kolego, coraz bardziej mnie się Pan podobasz. Najbardziej demokratyczną wartością jest przemoc, od dawna tak uważam.
Kerosene keeps me warm.
bartwa

13-08-2019, 14:56

83koper83 pisze:
Heretyk pisze:tyle w temacie. nie widziałem nic lepszego niż nakopanie po ryju jakimś jebanym brudasom przez Moortusa na koncercie w Pradze bodajże. robiłbym to samo
Panie Kolego, coraz bardziej mnie się Pan podobasz. Najbardziej demokratyczną wartością jest przemoc, od dawna tak uważam.
+1
Heretyk

13-08-2019, 14:56

kurczę. ale ja nienawidzę demokracji. dałbym się zabić, żeby to kurewstwo nie zaistniało

niemniej też mi się "podobasz". od zawsze. tak bez pedalskich podtekstów
choloKAŁst
zaczyna szaleć

17-05-2020, 22:00

Przyszła mi do głowy kontrowersyjna teza, iż Pan Mihau jest dzis tym, kim dla młodzieży metalowej lat 80/90 wczesnych 2000 był Pan Roman Kostrzewski - wieszczem, wyrocznią, przewodnikiem, autorytetem... oczywiście dla mnie artystyczne wizje i kreacje Pana Mihaua są niestrawne...
Antysemityzm jest nie do zaakceptowania. Duchowo wszyscy jesteśmy Semitami. - Pius XI
ODPOWIEDZ