Co ty bierzesz.Vorathiel pisze:Nowy album WTZ jest tak słaby, ze nawet nikt się nie wypowiedział? :D Wymowne. Długo się przekonywałem do Korpusu, ale tenze miał przynajmniej magnetycznego Stawrogina. Tutaj? Tutaj już nie ma nic. Powielanie starych patentów w lekko odświeżonym sosie, który zabił to co w WTZ (oraz Dusze Wypuścił!) było najsmaczniejsze - klimat.
FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Re: FURIA
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
A co myślisz o czarnej dziurze i Bogu w perjoratywnym podejściu drugiego filaru fundamentalizmu?Bloodcult pisze:Panowie, macie temat WTZ to dyskutujcie se tam. Nie róbmy zbędnych offtopów :)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- rozkręca się
Furia to zespół, który od jakiegoś tam czasu regularnie bierze benefity z ministerstwa kultury. Black metalowcy, którzy układają się z urzędnikami państwowymi? Ja nie szanuję.Lord Gorloj pisze:Bardzo dobry, oryginalny i wyrazisty band. Mają swój styl; kilka dźwięków i od razu wiadomo, że to oni. Z jednej strony, trzymają się gatunku, a z drugiej - nie boją się eksperymentować i wychodzi im to na ogół całkiem nieźle. I ciągle się rozkręcają, bo jak na razie każda płyta jest lepsza od poprzedniej, a to już przecież kilkanaście lat trwa.
Kurwa, lubić ich nie trzeba, ale żeby nie szanować to trzeba być albo mentalnym starcem jakich w tym geriatrycznym parku nie brakuje, albo kimś bardzo mocno uprzedzonym. Na polskiej scenie jest bardzo mało takich kapel, Furia zdecydowanie się wyróżnia na plus.
Widziałem też ich na koncercie, wiele lat temu, kiedy o Mgle jeszcze mało kto słyszał. Nihil UDAJĄCY na scenie pijanego?, i krzyczący do publiczności: "Wypierdalać!" ? Ja nie szanuję.
Z drugiej strony, żeby nie było że wbiłem tutaj, by prowokować zwolenników zespołu, to powiem, że oni zawsze mieli świetne brzmienie na swoich produkcjach. Tym wyróżniali się na polskiej scenie od samego początku. Muza mi jednak nie wchodzi, ale największy problem mam z tymi debilnymi tekstami. Możecie dorabiać ideologie do tego jakie chcecie, nie wiem, "poezja absurdu" czy cokolwiek, dla mnie akurat są po prostu bezwartościowe.
Ciekawi mnie to, jak bardzo rośnie ich popularność, i mogę przyznać, że należy im się. I może trochę uszczypliwie, pasuje im to.
Jeśli ktoś ma info, najlepiej metodycznie potwierdzone, że Furia nie uważa siebie za zespół black metalowy, to cofam wszystko, co napisałem.
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
A gdyby się nie uważali, to uznałbyś, że jednak jest spoko?Janusz Kobus pisze: Jeśli ktoś ma info, najlepiej metodycznie potwierdzone, że Furia nie uważa siebie za zespół black metalowy, to cofam wszystko, co napisałem.
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
-
- weteran forumowych bitew
tak jak pan Nihil powiedział:Janusz Kobus pisze: Jeśli ktoś ma info, najlepiej metodycznie potwierdzone, że Furia nie uważa siebie za zespół black metalowy, to cofam wszystko, co napisałem.
są tacy, którzy twierdzą, że black metalu już nie ma, i tacy, którzy mówią, że jest i ma się świetnie. Stawiałbym na to, że prawdopodobnie rzeczywiście już go nie ma, a tego określenia używa się dla uproszczenia. Traktuję to jako ułomny, ale bliższy prawdy sposób opisania nas ludziom, którzy nie wiedzą, co gramy.
Grrrówno!
- devastator77
- zahartowany metalizator
Furia to gówniany zespół,a teksty to czysta grafomania.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- devastator77
- zahartowany metalizator
Histeria?Nic z tych rzeczy kolego,nie u mnie.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
-
- zaczyna szaleć
Rozwiń proszę ten wątek z dotacjami - co, jak, ile, gdzie i kiedy ? Jakiś link ? Czy to poufne info?Janusz Kobus pisze:Furia to zespół, który od jakiegoś tam czasu regularnie bierze benefity z ministerstwa kultury. Black metalowcy, którzy układają się z urzędnikami państwowymi? Ja nie szanuję.Lord Gorloj pisze:Bardzo dobry, oryginalny i wyrazisty band. Mają swój styl; kilka dźwięków i od razu wiadomo, że to oni. Z jednej strony, trzymają się gatunku, a z drugiej - nie boją się eksperymentować i wychodzi im to na ogół całkiem nieźle. I ciągle się rozkręcają, bo jak na razie każda płyta jest lepsza od poprzedniej, a to już przecież kilkanaście lat trwa.
Kurwa, lubić ich nie trzeba, ale żeby nie szanować to trzeba być albo mentalnym starcem jakich w tym geriatrycznym parku nie brakuje, albo kimś bardzo mocno uprzedzonym. Na polskiej scenie jest bardzo mało takich kapel, Furia zdecydowanie się wyróżnia na plus.
Widziałem też ich na koncercie, wiele lat temu, kiedy o Mgle jeszcze mało kto słyszał. Nihil UDAJĄCY na scenie pijanego?, i krzyczący do publiczności: "Wypierdalać!" ? Ja nie szanuję.
Z drugiej strony, żeby nie było że wbiłem tutaj, by prowokować zwolenników zespołu, to powiem, że oni zawsze mieli świetne brzmienie na swoich produkcjach. Tym wyróżniali się na polskiej scenie od samego początku. Muza mi jednak nie wchodzi, ale największy problem mam z tymi debilnymi tekstami. Możecie dorabiać ideologie do tego jakie chcecie, nie wiem, "poezja absurdu" czy cokolwiek, dla mnie akurat są po prostu bezwartościowe.
Ciekawi mnie to, jak bardzo rośnie ich popularność, i mogę przyznać, że należy im się. I może trochę uszczypliwie, pasuje im to.
Jeśli ktoś ma info, najlepiej metodycznie potwierdzone, że Furia nie uważa siebie za zespół black metalowy, to cofam wszystko, co napisałem.
Antysemityzm jest nie do zaakceptowania. Duchowo wszyscy jesteśmy Semitami. - Pius XI
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Obrażanie publiki +1000Janusz Kobus pisze: Widziałem też ich na koncercie, wiele lat temu, kiedy o Mgle jeszcze mało kto słyszał. Nihil UDAJĄCY na scenie pijanego?, i krzyczący do publiczności: "Wypierdalać!" ? Ja nie szanuję.
Zabawne, że fanów metalu tak łatwo sprowokować. Już nie wspominam o Shining i leceniu w ślimaka na scenie, ale jedno "wypierdalać!" ze sceny i pan Janusz czuje się urażony. W dodatku wokalista śmie UDAWAĆ pijanego. Lol x 666 Black metal taki ekstremalny. Taki radykalny. Lol
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Panie Kolego, coraz bardziej mnie się Pan podobasz. Najbardziej demokratyczną wartością jest przemoc, od dawna tak uważam.Heretyk pisze:tyle w temacie. nie widziałem nic lepszego niż nakopanie po ryju jakimś jebanym brudasom przez Moortusa na koncercie w Pradze bodajże. robiłbym to samo
Kerosene keeps me warm.
+183koper83 pisze:Panie Kolego, coraz bardziej mnie się Pan podobasz. Najbardziej demokratyczną wartością jest przemoc, od dawna tak uważam.Heretyk pisze:tyle w temacie. nie widziałem nic lepszego niż nakopanie po ryju jakimś jebanym brudasom przez Moortusa na koncercie w Pradze bodajże. robiłbym to samo
-
- zaczyna szaleć
Przyszła mi do głowy kontrowersyjna teza, iż Pan Mihau jest dzis tym, kim dla młodzieży metalowej lat 80/90 wczesnych 2000 był Pan Roman Kostrzewski - wieszczem, wyrocznią, przewodnikiem, autorytetem... oczywiście dla mnie artystyczne wizje i kreacje Pana Mihaua są niestrawne...
Antysemityzm jest nie do zaakceptowania. Duchowo wszyscy jesteśmy Semitami. - Pius XI