Dowcipy v. n'ta

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: Dowcipy v. n'ta

02-08-2019, 21:32

535 pisze:Nie jestem przekonany. Ptzypominam, że surowy pierdolnik na przedmieściach dużego miasta kosztuje ponad pół dużej bańki.
Życie na peryferiach jest ok dla ludzi, którzy mogą pracować ze dwa dni w tygodniu zdalnie, albo robią zlecenia w różnych miejscach. Inaczej koszt paliwa i stanie w korkach pochłonie zadowolenie z mieszkania bliżej natury.

Poza tym pół bańki, to nadal przeciętna lokalizacja, bo dobra na przedmieściach Wwy to z 650 tyś w górę.
Niedawno badałem takie segmenty za 700 tysi, 400 m od przystanku autobusowego, są dwie linie, każda jeździ raz na godzinę.
Pozostaje tylko auto.

Fakt, sklepy i lecznica są blisko.

Po sprzedaniu mieszkania trzeba wziąć ze 300 tyś. kredytu, ale to już kolejna sprawa.

Kasa i czas, a czas to też pieniądz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Hatefire

02-08-2019, 22:00

Dokładnie. Dlatego wybrałem peerelowski standard mieszkania, ale na osiedlu z dobrą lokalizacją. Teraz za bardzo dogodny przejazd do pracy komunikacją publiczną płacę 180 miesięcznie, a na wachę poszłoby jak nic 500 pln. Do tego na osiedlu mam sklepy i przychodnię i też dojście do nich zajmuje mi kilka minutek pieszką. Mieszkanie na przedmieściach to dla byłby koszmar. Wszędzie samochodem. Na weekendy mam ogródek działkowy.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Medard

02-08-2019, 22:06

Hatefire pisze:Dokładnie. Dlatego wybrałem peerelowski standard mieszkania, ale na osiedlu z dobrą lokalizacją. Teraz za bardzo dogodny przejazd do pracy komunikacją publiczną płacę 180 miesięcznie, a na wachę poszłoby jak nic 500 pln. Do tego na osiedlu mam sklepy i przychodnię i też dojście do nich zajmuje mi kilka minutek pieszką. Mieszkanie na przedmieściach to dla byłby koszmar. Wszędzie samochodem. Na weekendy mam ogródek działkowy.
Tak liczę 8 godz. w pracy, 2 -3 godz. dojazdu w obie strony. Jeszcze często po coś trzeba zajrzeć, kupić, odebrać po pracy i wychodzi jak ten od Barei, co ma dobry dojazd do pracy, bo go mleczarz podwozi, a potem kilka przesiadek :)
Pelson
rasowy masterfulowicz

02-08-2019, 22:15

uglak pisze:
Medard pisze:Grecja też miała dużo inwestycji, a mental został pasterzy kóz i owiec, nie zapominajmy.
poludniowcy to jest w ogole inna, ciezsza kategoria. kolezanka rok temu przeprowadzila sie do Wloszech i to co tam sie wyprawia to jest dramat. a relacje mam z polnocnych Wloch, ktore same uwazaja sie za lepsze od reszty kraju. poludniowe rejony to juz chyba musi byc czysto afrykansko-arabska mentalnosc.
Jak mawiał mój wykładowca: "Włochy, najbardziej cywilizowany kraj Afryki" :)
W pracy mam Greka i kilkoro Szwedów nagabywało go, czy nie pomógł by im w formalnościach związanych z budową albo kupnem działki w Grecji. Stwierdził, że nawet dla Greka kasa nie jest warta niemal pewnego zawału na tle nerwowym. To tyle jeśli chodzi o bordello w tych sprawach na południu.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
TheDude

02-08-2019, 22:34

Znajomy jest z kobitą greckiego pochodzenia. Kiedyś ich odwiedzilem i przyniosłem napoje i chipsy. Jak poprosiłem o miskę na te chrupki to usłyszałem od tej maciory 'Miske? Znowu będę musiała zmywać.' Kurwa, trochę mnie to zdziwiło, ale widocznie lenistwo to u tych ludzi narodowa przypadłość.
Awatar użytkownika
Medard

02-08-2019, 22:41

Inna opcja, to działka w Świętokrzyskiem, albo innych Mazurach, postawić tam holenderską przyczepę mieszkalną 20 do 30 m2, w pełni urządzoną i jeździć tam na weekendy.
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

02-08-2019, 23:41

Morello właśnie na woodstocku zrobił solóweczke odwracając wiosło w strone publiki a tam z tyłu karteczka ''Pierdolić faszyzm'' XD
Awatar użytkownika
Medard

02-08-2019, 23:56

mocny2_3 pisze:Morello właśnie na woodstocku zrobił solóweczke odwracając wiosło w strone publiki a tam z tyłu karteczka ''Pierdolić faszyzm'' XD
Jest powszechnie znany z takich poglądów, jego matka to też znana działaczka lewacka. Więc od małego nałapał tego syfu do głowy.
Awatar użytkownika
uglak

02-08-2019, 23:57

z dedykacja dla trupa:

Obrazek
Guilty of being right
535

03-08-2019, 00:55

Medard pisze:
Hatefire pisze:Dokładnie. Dlatego wybrałem peerelowski standard mieszkania, ale na osiedlu z dobrą lokalizacją. Teraz za bardzo dogodny przejazd do pracy komunikacją publiczną płacę 180 miesięcznie, a na wachę poszłoby jak nic 500 pln. Do tego na osiedlu mam sklepy i przychodnię i też dojście do nich zajmuje mi kilka minutek pieszką. Mieszkanie na przedmieściach to dla byłby koszmar. Wszędzie samochodem. Na weekendy mam ogródek działkowy.
Tak liczę 8 godz. w pracy, 2 -3 godz. dojazdu w obie strony. Jeszcze często po coś trzeba zajrzeć, kupić, odebrać po pracy i wychodzi jak ten od Barei, co ma dobry dojazd do pracy, bo go mleczarz podwozi, a potem kilka przesiadek :)
Przejebane macie życie chłopaki. Nie dość, że wszystko policzone to jeszcze jesteście jacyś tacy wystraszeni. Ja mieszkam na przedmieściach, niecałe 9 kilometrów od Rynku Głównego. Mamy prąd, wodociąg, gaz, oraz kanalizację. Asfalt na drogach też. Chodniki oraz latarnie. Przy okazji. Nie widzę problemu,, by za pół miliona kupić działkę i postawić dom z dobrym i szybkim dojazdem do centrum miasta. Warunkiem jest jedynie sprawna i nowoczesna linia kolejowa.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-08-2019, 07:36

Gdyby chłopaki z Barcelony grały w tym meczu, to pewnie by nie przeżyli :-)

[youtube][/youtube]
all the monsters will break your heart
535

03-08-2019, 07:57

Fantastyczna dziewczyna. Czyli jest jeszcze nadzieja dla tej dyscypliny sportu.
Awatar użytkownika
Medard

03-08-2019, 09:30

535 pisze:
Warunkiem jest jedynie sprawna i nowoczesna linia kolejowa.[/quote]

Racja. Ale o to chodzi, żeby sobie wszystko przeliczyć i wybrać lepszą opcję, operujesz na danych z mniejszego miasta :) Dodatkowa godzina dziennie na dojazdy nie wchodzi w grę.

Oglądasz taką chałupę za pół bańki i wychodzisz, bo to najczęściej 70 letni klocek, ma trzy pokoje, kuchnię i łazienkę, trzeba to przebudować,
a najlepiej wyburzyć. Pusta działka to koszt 250 do 350 tyś. więc nie ma mowy zmieścić się w połowie bańki. A deweloperski stan surowy od 600 tyś.

To twarde dane.
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

03-08-2019, 12:44

nicram pisze:Gdyby chłopaki z Barcelony grały w tym meczu, to pewnie by nie przeżyli :-)

[youtube][/youtube]
Wszystkie kobiety piękne są,ale i okrutne....
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
535

03-08-2019, 14:32

Medard pisze:
535 pisze:
Warunkiem jest jedynie sprawna i nowoczesna linia kolejowa.
Racja. Ale o to chodzi, żeby sobie wszystko przeliczyć i wybrać lepszą opcję, operujesz na danych z mniejszego miasta :) Dodatkowa godzina dziennie na dojazdy nie wchodzi w grę.

Oglądasz taką chałupę za pół bańki i wychodzisz, bo to najczęściej 70 letni klocek, ma trzy pokoje, kuchnię i łazienkę, trzeba to przebudować,
a najlepiej wyburzyć. Pusta działka to koszt 250 do 350 tyś. więc nie ma mowy zmieścić się w połowie bańki. A deweloperski stan surowy od 600 tyś.

To twarde dane.[/quote]
Tak. Twarde.Z perspektywy Opavy twierdzę, że histeryzujesz, ale pamiętam, że masz problem ze skleceniem zwykłej półki na płyty, więc możesz liczyć na pełną wyrozumiałość z mojej strony.
Awatar użytkownika
Hatefire

03-08-2019, 14:37

nicram pisze:Gdyby chłopaki z Barcelony grały w tym meczu, to pewnie by nie przeżyli :-)

[youtube][/youtube]
Tak powinna wyglądać piłka nożna, oglądałbym :-D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Heretyk

03-08-2019, 16:12

535 pisze:@trup Ja natomiast sugeruję, by każdy zajął się i zadbał o swój fragment, swoje poletko. Mam wrażenie, że w Polsce jest zbyt dużo wpierdalania się w cudze sprawy. I do tego odnosi się to określenie. Ludzi nie zmienisz, zresztą po co to robić? Lepiej zająć się sobą. Patriotyzm? Stał się u nas tanią dziwką, którą wycierają sobie mordy osobnicy o wątpliwym morale oraz intelekcie. Życiowe miernoty, tropiące wrogów i winnych wszędzie prócz własnych szeregów. Szkoda energii i czasu. Siedzę od kilku dni w Czechach i zawsze gdy tu jestem to wydaje mi się, że materialnie Polska jest zupełnie na innej planecie. Ja wiem, że to pozory i liczby słabo ten stan pokazują, ale skala dziadostwa porównywalnego jedynie z kieleckiem, albo Podkarpaciem pierwszej połowy lat osiemdziesiątych, zawsze powoduje takie wrażenie. Oczywiście osobną kwestią jest mentalność ludzi. Natomiast myślę, że i u nas pod tym względem wiele się zmienia. Po prostu życie jest lepsze i ciśnienie opada.
bardzo dobry post. popieram
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-08-2019, 17:33

Hatefire pisze:

[youtube][/youtube]
Tak powinna wyglądać piłka nożna, oglądałbym :-D
No to prawdziwie meski sport, jestem za
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hungry_slave
zaczyna szaleć

03-08-2019, 19:46

Elizabeth Lambert, wiadomo.
ODPOWIEDZ