Najlepsze płyty roku 2019
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ozob
- zahartowany metalizator
Re: Najlepsze płyty roku 2019
Jeszcze zostalo 6 miesiecy, ale ci co na ten moment nie umieszczaja "Paradox" na pierwszym miejscu sa jacys pierdolnieci.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Monstrosity na pewno totalna szpica, pewnie zapoznam się z nowym Nocturnus, Opprobrium i Krypts.
Jebać żuli.
-
Ale pieprzenie. Każdemu bezwarunkowo musi podobać się nowy Nocturnus? Poza tym, z tego co zauważyłem, duże serwisy niemetalowe akurat Nocturnus się zachwycają.Pacjent pisze:Czekam na tegoroczne podsumowania gdy różni metalowi recenzenci, blogerzy i youtuberzy będą się sypać ze swojego bezguścia i niekompetencji, nie umieszczając na swoich listach wspaniałego "Paradox".
I pewnie to samo mówią o was diehardzi Possessed, bo akurat ta płyta kariery tu o dziwo nie zrobiła ;]
- ozob
Possessed to scisly top. Znakomita plyta.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
ścisły klop chyba.ozob pisze:Possessed to scisly top. Znakomita plyta.
dla starych zmurszałych bezzębnych dziadów. do puszczania na węźle w hospicjum.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
normalnie chyba Ci klapki kupię za ten Krypts. jaka kaka to jest wyśmienita płyta to ja nie wiem. i melodia. i ciężar. i po ichniemu i nie po ichniemu. nie mogę się jej nasłuchać. wszystkie wcześniejsze poszły w odstawkę i teraz tylko ta się liczy. jest wyborna w swojej defdum metalowej wybitności. moim nieskromnym zdaniem topowa płyta w gatunku defdum. na równi z klasykami.wolff pisze:Monstrosity na pewno totalna szpica, pewnie zapoznam się z nowym Nocturnus, Opprobrium i Krypts.
ale do kogo ja piszę. tutaj cisza a na konkurencyjnym forum same zachwyty. uszy w dupie? czy dupa w uszach ?
Z tym Possessed jest jeden problem. Zresztą ten sam jest z Darkthrone.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
nie jestem w stanie zestawić problematyczność tych płyt. z D. nie mam żadnego problemu. dobra rozrywkowa płyta. obierasz fasolkę szparagową. leci strimmmm i świat wydaje się kolorowy a nóżka sama chodzi. czyli fun bez spiny i specjalnych wymagań. a P. ? czujesz się jakbyś zaczynał z def metalem. tyle że z nim akurat bardziej kończysz niż zaczynasz. aktualnie wielokrotnie słyszane, znane, wynudzone, wystękane. i jeszcze na domiar złego na poważnie.535 pisze:Z tym Possessed jest jeden problem. Zresztą ten sam jest z Darkthrone.
Ostatnio zmieniony 19-06-2019, 17:59 przez Wacław, łącznie zmieniany 1 raz.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Mam ze 20 par więc dzięki.Wacław pisze:normalnie chyba Ci klapki kupię za ten Krypts. jaka kaka to jest wyśmienita płyta to ja nie wiem. i melodia. i ciężar. i po ichniemu i nie po ichniemu. nie mogę się jej nasłuchać. wszystkie wcześniejsze poszły w odstawkę i teraz tylko ta się liczy. jest wyborna w swojej defdum metalowej wybitności. moim nieskromnym zdaniem topowa płyta w gatunku defdum. na równi z klasykami.wolff pisze:Monstrosity na pewno totalna szpica, pewnie zapoznam się z nowym Nocturnus, Opprobrium i Krypts.
ale do kogo ja piszę. tutaj cisza a na konkurencyjnym forum same zachwyty. uszy w dupie? czy dupa w uszach ?
Krypts pupy nie dają przynajmniej tak sądzę po ocenie ich wcześniejszych płyt, kto co lubi . Odbieram ich jako kolejnych młodych-gniewnych którzy co prawda nie przekraczają Rubikonu lecz mają coś do powiedzenia. Dlatego, o ile czas i ochota pozwoli, zapoznam się.
Jebać żuli.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
Krypts jest rozsmakowany w defdumie. a nawet bym powiedział, że ma go idealnie przetrawionego. i z tego prostego odbioru własnego i trawienia tych dźwięków doszli do momentu kiedy poukładali to w swój niemalże charakterystyczny sposób. a nawet STYL. i tu jest ta wartość. kiedy wszystko co było i co z grubsza znane stylowo łączysz w smakowitą jakość. jak z żarciem. wszystko z czego gotujesz znasz. cała zabawa w tym jak to połączysz, w jakich proporcjach i jak na końcu dosmaczasz. oni dosmaczyli to wybornie.
Ostatnio zmieniony 19-06-2019, 18:01 przez Wacław, łącznie zmieniany 1 raz.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Dlatego też uwielbiam Desecresy, Spectral Voice, Slugathor i ich smoliste zawodzenie.
Jebać żuli.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Każdemu kto cokolwiek rozumie death metal i jego okolice.byrgh pisze:Ale pieprzenie. Każdemu bezwarunkowo musi podobać się nowy Nocturnus? Poza tym, z tego co zauważyłem, duże serwisy niemetalowe akurat Nocturnus się zachwycają.Pacjent pisze:Czekam na tegoroczne podsumowania gdy różni metalowi recenzenci, blogerzy i youtuberzy będą się sypać ze swojego bezguścia i niekompetencji, nie umieszczając na swoich listach wspaniałego "Paradox".
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Słuchałem ze dwa razy i faktycznie tak właśnie jest. Kto wie? Może se nawet wezmę duży format, bo te momenty które tam słyszę, bardzo lubiłem w okolicach 1990. Ba. Do dzisiaj je lubię. Bo kiedyś panie to było, a teraz już...Nie no czekaj. Przecież jest. Krypts.Wacław pisze:Krypts jest rozsmakowany w defdumie. .....
- ozob
Chcialbys.535 pisze:Z tym Possessed jest jeden problem. Zresztą ten sam jest z Darkthrone.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
tak już bez żartów. zupełnie najpoważniej jak potrafię. mi się wydaje, że to naprawdę kawał dobrej muzyki. choć wiadomo. mogę się mylić.535 pisze:Słuchałem ze dwa razy i faktycznie tak właśnie jest. Kto wie? Może se nawet wezmę duży format, bo te momenty które tam słyszę, bardzo lubiłem w okolicach 1990. Ba. Do dzisiaj je lubię. Bo kiedyś panie to było, a teraz już...Nie no czekaj. Przecież jest. Krypts.Wacław pisze:Krypts jest rozsmakowany w defdumie. .....
-
Muszę zmartwić, ale nikt nie ma mandatu na ferowanie takich wyroków ;]Pacjent pisze:Każdemu kto cokolwiek rozumie death metal i jego okolice.byrgh pisze:Ale pieprzenie. Każdemu bezwarunkowo musi podobać się nowy Nocturnus? Poza tym, z tego co zauważyłem, duże serwisy niemetalowe akurat Nocturnus się zachwycają.Pacjent pisze:Czekam na tegoroczne podsumowania gdy różni metalowi recenzenci, blogerzy i youtuberzy będą się sypać ze swojego bezguścia i niekompetencji, nie umieszczając na swoich listach wspaniałego "Paradox".
Forum znowu w formie: po chwilowym marazmie, zgaduję, że z powodu pogody, wraca autorytarny charakter tego miejsca i pouczanie innych, co wolno, a czego nie wolno ;]
Każdy mający choć cień słuchu jest w stanie to zweryfikować. No dobrze. Skoro wiesz o czym piszę, to proszę bardzo. Chętnie przeczytam.ozob pisze:Chcialbys.535 pisze:Z tym Possessed jest jeden problem. Zresztą ten sam jest z Darkthrone.
Ja w ogóle nie żartowałem. Pewnie znów zawiodła frywolna forma mej wypowiedzi. To jest znakomita muzyka.Wacław pisze:tak już bez żartów. zupełnie najpoważniej jak potrafię. mi się wydaje, że to naprawdę kawał dobrej muzyki. choć wiadomo. mogę się mylić.535 pisze:Słuchałem ze dwa razy i faktycznie tak właśnie jest. Kto wie? Może se nawet wezmę duży format, bo te momenty które tam słyszę, bardzo lubiłem w okolicach 1990. Ba. Do dzisiaj je lubię. Bo kiedyś panie to było, a teraz już...Nie no czekaj. Przecież jest. Krypts.Wacław pisze:Krypts jest rozsmakowany w defdumie. .....
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Takie podejście pacjent jest hujowe. Bo podobać się powinno temu co się podoba, a nie bo musi się podobac. Chyba o to w muzyce rozrywkowej powinno chodzić co nie?Pacjent pisze:Każdemu kto cokolwiek rozumie death metal i jego okolice.byrgh pisze:Ale pieprzenie. Każdemu bezwarunkowo musi podobać się nowy Nocturnus? Poza tym, z tego co zauważyłem, duże serwisy niemetalowe akurat Nocturnus się zachwycają.Pacjent pisze:Czekam na tegoroczne podsumowania gdy różni metalowi recenzenci, blogerzy i youtuberzy będą się sypać ze swojego bezguścia i niekompetencji, nie umieszczając na swoich listach wspaniałego "Paradox".
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Chujowe jest to podejście, ale gdy mi jakiś fan thrash metalu twierdzi, że "Hell Awaits" to kiepski album to mam go za mało kompetentnego kolesia.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.