BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL

29-05-2019, 23:35

Jak to przez Metal Blade? Już sam się pogubiłem w tych perypetiach.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

29-05-2019, 23:38

Bartuszka ma być wydana przez Mystic w kraju i Metal Blade chyba poza granicami.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

29-05-2019, 23:59

nie ta Batushka :P
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

30-05-2019, 00:02

Rzeczywiście, zwracam honor, gdyż źle przeczytałem - jakoby to właśnie Drabikowski wydawał przez MetalBlade. Już zwizualizowałem w głowie sytuację, gdzie to Krzychu wbija na bandcampa Barta i jak nigdy nic dodaje swój album jako ten "metalblejdowy". Mnie by to kompletnie nie zdziwiło.

Jeśli chodzi o muzę - poziom porównywalny do debiutu. Są momenty, choć jakiegoś mega wrażenia to na mnie nie zrobiło. Wokale też schowane, co moim zdaniem jest na minus. Teraz trochę szumu jest w internecie, ale nie wydaje mi się, by album ten stanowił konkurencję medialną dla Bartushki - nawet jeśli tamten materiał będzie dużo gorszy (choć szczerze mówiąc nie wydaje mi się, gdyż A.Rumiński to też nie jest byle kto i pod łajnem by się nie podpisał).

Wydaje mi się, że za rok mało kto będzie pamiętał starania Drabikowskiego, Bart zaś - jeśli wszystko dobrze pójdzie - będzie ruszał w kolejną dochodową trasę. Trudno jednak walczyć z układami i plecami, a Gruby takie bez wątpienia posiada. My tutaj mniej więcej wiemy co i jak, jaki jest Bart, ale fan z Austrii, Finlandii, Chile będzie miał w to kompletnie wywalone - będzie liczyło się, że przyjeżdża Batushka, że będą mieli habity itp. A która, to już bez większego znaczenia.

PS.: Tylko ta okładka tragiczna, wygląda jak jakaś jajecznica. Chyba farbki się skończyły :(
Ostatnio zmieniony 30-05-2019, 00:06 przez Anzhelmoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
Erkropka
rozkręca się

30-05-2019, 00:05

Anzhelmoo pisze:gdyż A.Rumiński to też nie jest byle kto i pod łajnem by się nie podpisał
słyszę o typie po raz pierwszy, sprawdziłem na MA - aha, spoko. To jakiś wirtuoz jest?
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

30-05-2019, 00:11

Oczywiście, że nie, ale moim zdaniem na tyle łebski koleś, by zagwarantować co najmniej solidną jakość materiału. Co zresztą udowadniał w licznych, a zarazem odmiennych od siebie projektach. Osobiście go nie znam, ale ploteczki FB głoszą, że za napisanie tego materiału przytulił sporo pieniędzy. Druga zaś, że od razu po odebraniu czeku wypisał się z tego bałaganu - więc wszystko z nim okej chyba. Zakładając, że to rzeczywiście prawda, a nie wyssane z palca.

Nawiasem mówiąc - na Panachida są prawdziwe ścieżki perkusji, czy zaprogramowane w jakimś DAW?
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

30-05-2019, 02:24

Zaraz, to sa dwie Batuszki? O chuj tu chodzi?
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-05-2019, 05:01

Erkropka pisze:
Anzhelmoo pisze:gdyż A.Rumiński to też nie jest byle kto i pod łajnem by się nie podpisał
słyszę o typie po raz pierwszy, sprawdziłem na MA - aha, spoko. To jakiś wirtuoz jest?
No taki wirtuoz, że nie pamiętam jednego kawałka który napisał. Gra w takich zajebistych zespołach do zaorania jak Thaw czy Mentor. Jak pojawił się w Furii to przestałem słuchać Furii. Kompozytorski geniusz. :-)
Anzhelmoo pisze: ale ploteczki FB głoszą, że za napisanie tego materiału przytulił sporo pieniędzy. Druga zaś, że od razu po odebraniu czeku wypisał się z tego bałaganu - więc wszystko z nim okej chyba.
Jeżeli prostytuowanie się jest ok...:-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Hatefire

30-05-2019, 08:56

Anzhelmoo pisze:za napisanie tego materiału przytulił sporo pieniędzy
Outsourcing. Bart odważnie stawia na wdrożenie korporacyjnych standardów w black metalu. Capitalistic Black Doom Metal :-)

Drabikowski, to się chyba w takim razie pospieszył z publikacją materiału. Mógł potrzymać w szufladzie jeszcze z półtora roku i sprzedać Bartowi za dobry hajs, jak będzie potrzebował materiału na trzecią płytę :-D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

30-05-2019, 09:18

Krzysio to w ogóle wygląda mi na nieporadnego hipisa żyjącego z renty babki, który nie ma pojęcia o szołbiznesie. Pan inwestor dominator nakrywa go megapaką po czipsach.
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

30-05-2019, 09:28

nicram pisze:
Anzhelmoo pisze: ale ploteczki FB głoszą, że za napisanie tego materiału przytulił sporo pieniędzy. Druga zaś, że od razu po odebraniu czeku wypisał się z tego bałaganu - więc wszystko z nim okej chyba.
Jeżeli prostytuowanie się jest ok...:-)
Nigdy nie słyszałeś o pisaniu muzyki na zamówienie? O muzykach sesyjnych, etc?
Awatar użytkownika
Triceratops

30-05-2019, 10:22

Anzhelmoo pisze: Nawiasem mówiąc - na Panachida są prawdziwe ścieżki perkusji, czy zaprogramowane w jakimś DAW?
w ezdrummer
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

30-05-2019, 11:09

:D
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

30-05-2019, 11:36

Triceratops pisze:
Anzhelmoo pisze: Nawiasem mówiąc - na Panachida są prawdziwe ścieżki perkusji, czy zaprogramowane w jakimś DAW?
w ezdrummer
Na bank bo tak jest taniej .
Elhaz_77
w mackach Zła

30-05-2019, 13:10

Jakby ktoś się zastanawiał ile jest Batuszek ;)
https://www.metal-archives.com/search?s ... =band_name" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

30-05-2019, 13:12

Elhaz_77 pisze:Jakby ktoś się zastanawiał ile jest Batuszek ;)
https://www.metal-archives.com/search?s ... =band_name" onclick="window.open(this.href);return false;
teraz to dopiero chuj wie
Awatar użytkownika
uglak

30-05-2019, 13:16

Elhaz_77 pisze:Jakby ktoś się zastanawiał ile jest Batuszek ;)
The Original Batushka
:D
Guilty of being right
Nasum

30-05-2019, 17:33

Kurwa, kusi mnie by założyć kolejną ;-)))
Awatar użytkownika
Triceratops

30-05-2019, 18:26

The True Original Only One Unique Batushka. To rozwieje wszelkie watpliwosci i zakonczy glupie spory.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Bień
postuje jak opętany!

31-05-2019, 12:00

[youtube][/youtube]
ODPOWIEDZ