BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
Jak to przez Metal Blade? Już sam się pogubiłem w tych perypetiach.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- smooker
- w mackach Zła
Bartuszka ma być wydana przez Mystic w kraju i Metal Blade chyba poza granicami.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
- Anzhelmoo
Rzeczywiście, zwracam honor, gdyż źle przeczytałem - jakoby to właśnie Drabikowski wydawał przez MetalBlade. Już zwizualizowałem w głowie sytuację, gdzie to Krzychu wbija na bandcampa Barta i jak nigdy nic dodaje swój album jako ten "metalblejdowy". Mnie by to kompletnie nie zdziwiło.
Jeśli chodzi o muzę - poziom porównywalny do debiutu. Są momenty, choć jakiegoś mega wrażenia to na mnie nie zrobiło. Wokale też schowane, co moim zdaniem jest na minus. Teraz trochę szumu jest w internecie, ale nie wydaje mi się, by album ten stanowił konkurencję medialną dla Bartushki - nawet jeśli tamten materiał będzie dużo gorszy (choć szczerze mówiąc nie wydaje mi się, gdyż A.Rumiński to też nie jest byle kto i pod łajnem by się nie podpisał).
Wydaje mi się, że za rok mało kto będzie pamiętał starania Drabikowskiego, Bart zaś - jeśli wszystko dobrze pójdzie - będzie ruszał w kolejną dochodową trasę. Trudno jednak walczyć z układami i plecami, a Gruby takie bez wątpienia posiada. My tutaj mniej więcej wiemy co i jak, jaki jest Bart, ale fan z Austrii, Finlandii, Chile będzie miał w to kompletnie wywalone - będzie liczyło się, że przyjeżdża Batushka, że będą mieli habity itp. A która, to już bez większego znaczenia.
PS.: Tylko ta okładka tragiczna, wygląda jak jakaś jajecznica. Chyba farbki się skończyły :(
Jeśli chodzi o muzę - poziom porównywalny do debiutu. Są momenty, choć jakiegoś mega wrażenia to na mnie nie zrobiło. Wokale też schowane, co moim zdaniem jest na minus. Teraz trochę szumu jest w internecie, ale nie wydaje mi się, by album ten stanowił konkurencję medialną dla Bartushki - nawet jeśli tamten materiał będzie dużo gorszy (choć szczerze mówiąc nie wydaje mi się, gdyż A.Rumiński to też nie jest byle kto i pod łajnem by się nie podpisał).
Wydaje mi się, że za rok mało kto będzie pamiętał starania Drabikowskiego, Bart zaś - jeśli wszystko dobrze pójdzie - będzie ruszał w kolejną dochodową trasę. Trudno jednak walczyć z układami i plecami, a Gruby takie bez wątpienia posiada. My tutaj mniej więcej wiemy co i jak, jaki jest Bart, ale fan z Austrii, Finlandii, Chile będzie miał w to kompletnie wywalone - będzie liczyło się, że przyjeżdża Batushka, że będą mieli habity itp. A która, to już bez większego znaczenia.
PS.: Tylko ta okładka tragiczna, wygląda jak jakaś jajecznica. Chyba farbki się skończyły :(
Ostatnio zmieniony 30-05-2019, 00:06 przez Anzhelmoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Erkropka
- rozkręca się
słyszę o typie po raz pierwszy, sprawdziłem na MA - aha, spoko. To jakiś wirtuoz jest?Anzhelmoo pisze:gdyż A.Rumiński to też nie jest byle kto i pod łajnem by się nie podpisał
- Anzhelmoo
Oczywiście, że nie, ale moim zdaniem na tyle łebski koleś, by zagwarantować co najmniej solidną jakość materiału. Co zresztą udowadniał w licznych, a zarazem odmiennych od siebie projektach. Osobiście go nie znam, ale ploteczki FB głoszą, że za napisanie tego materiału przytulił sporo pieniędzy. Druga zaś, że od razu po odebraniu czeku wypisał się z tego bałaganu - więc wszystko z nim okej chyba. Zakładając, że to rzeczywiście prawda, a nie wyssane z palca.
Nawiasem mówiąc - na Panachida są prawdziwe ścieżki perkusji, czy zaprogramowane w jakimś DAW?
Nawiasem mówiąc - na Panachida są prawdziwe ścieżki perkusji, czy zaprogramowane w jakimś DAW?
- ozob
- zahartowany metalizator
Zaraz, to sa dwie Batuszki? O chuj tu chodzi?
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No taki wirtuoz, że nie pamiętam jednego kawałka który napisał. Gra w takich zajebistych zespołach do zaorania jak Thaw czy Mentor. Jak pojawił się w Furii to przestałem słuchać Furii. Kompozytorski geniusz. :-)Erkropka pisze:słyszę o typie po raz pierwszy, sprawdziłem na MA - aha, spoko. To jakiś wirtuoz jest?Anzhelmoo pisze:gdyż A.Rumiński to też nie jest byle kto i pod łajnem by się nie podpisał
Jeżeli prostytuowanie się jest ok...:-)Anzhelmoo pisze: ale ploteczki FB głoszą, że za napisanie tego materiału przytulił sporo pieniędzy. Druga zaś, że od razu po odebraniu czeku wypisał się z tego bałaganu - więc wszystko z nim okej chyba.
all the monsters will break your heart
- Hatefire
Outsourcing. Bart odważnie stawia na wdrożenie korporacyjnych standardów w black metalu. Capitalistic Black Doom Metal :-)Anzhelmoo pisze:za napisanie tego materiału przytulił sporo pieniędzy
Drabikowski, to się chyba w takim razie pospieszył z publikacją materiału. Mógł potrzymać w szufladzie jeszcze z półtora roku i sprzedać Bartowi za dobry hajs, jak będzie potrzebował materiału na trzecią płytę :-D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Krzysio to w ogóle wygląda mi na nieporadnego hipisa żyjącego z renty babki, który nie ma pojęcia o szołbiznesie. Pan inwestor dominator nakrywa go megapaką po czipsach.
- smooker
- w mackach Zła
Nigdy nie słyszałeś o pisaniu muzyki na zamówienie? O muzykach sesyjnych, etc?nicram pisze:Jeżeli prostytuowanie się jest ok...:-)Anzhelmoo pisze: ale ploteczki FB głoszą, że za napisanie tego materiału przytulił sporo pieniędzy. Druga zaś, że od razu po odebraniu czeku wypisał się z tego bałaganu - więc wszystko z nim okej chyba.
- Triceratops
w ezdrummerAnzhelmoo pisze: Nawiasem mówiąc - na Panachida są prawdziwe ścieżki perkusji, czy zaprogramowane w jakimś DAW?
woodpecker from space
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
:D
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- vicek
Na bank bo tak jest taniej .Triceratops pisze:w ezdrummerAnzhelmoo pisze: Nawiasem mówiąc - na Panachida są prawdziwe ścieżki perkusji, czy zaprogramowane w jakimś DAW?
-
- w mackach Zła
Jakby ktoś się zastanawiał ile jest Batuszek ;)
https://www.metal-archives.com/search?s ... =band_name" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.metal-archives.com/search?s ... =band_name" onclick="window.open(this.href);return false;
- vicek
teraz to dopiero chuj wieElhaz_77 pisze:Jakby ktoś się zastanawiał ile jest Batuszek ;)
- uglak
Elhaz_77 pisze:Jakby ktoś się zastanawiał ile jest Batuszek ;)
:DThe Original Batushka
Guilty of being right
-
Kurwa, kusi mnie by założyć kolejną ;-)))
- Triceratops
The True Original Only One Unique Batushka. To rozwieje wszelkie watpliwosci i zakonczy glupie spory.
woodpecker from space
- Bień
- postuje jak opętany!
[youtube][/youtube]