jaki album ostatnio kupiliście v.2

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

Re: jaki album ostatnio kupiliście v.2

19-04-2019, 17:00

rano w skrzynce, przesyłka z Finlandii, wysłana 16.4. po 16tej. Czas dostawy takie 60 h, bdb! i, te wojenki bleck metalowe z lat 90tych :)
- Ophthalamia " Via Dolorosa ", CD 1995, Avantgarde Music
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

20-04-2019, 01:19

SODOMOUSE pisze:z paczkungu fińskiego, ale ze Szwecji:
- Abyssion "Karhun lähde / Siniaaltoja ja singulariteetteja ", compil. 2016 LP, Night in Terrors , limit 300 szt.
- Horna " Kasteessa kirottu ", compil. CD 2018 OBI, Zero Dimensional Records
- Anal Blasphemy / Forbidden Eye " The Perverse Worship of Satanic Sins ", split CD 2014, Night in Terrors, limit 500 szt.
Obrazek
Abyssion <3
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

20-04-2019, 10:57

nie ma że święta, napierdalać! :) w szwedzkim TPL.SE wypatrzyłem dwie kasety...przesyłka zwykła, w drodze ponad dwa tygodnie,
ascetyczna koperta, tylko z moim adresem odbiorcy i pieczątko/znaczkiem Sverige - zapłacone . Ufajo nam Polakom, coraz wjency.
Zwykłe listy wysyłają, bez obaw że paypal roszczenie , po zaginięciu byłoby od razu pozytynie rozpatrzone. Jeszcze może ze 30 lat
i rower pod chatą, bez zapięcia zostawię :) ej, nie, za 30 lat to chyba wózek inwalidzki .
- Satanic Warmaster "Revelation ...of the Night ", cass compil.2008, Tour de Garde, limit 500 szt.
- Urzeit "Anmoksha ", cass LP 2016, limit 200 szt.
Obrazek
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

20-04-2019, 18:29

Ta jest , napierdalac
Obrazek
2 spliciki
Basmu/ Black citadel 7cali
Capricornus/ Aryan Blood CD
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
maciek z klanu

20-04-2019, 21:06

Kurwa Piotr zaś hitlery :((
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

21-04-2019, 08:55

za dużo grzebali w remasterze, w reedycji Pissville:), tego materiału. Tutaj brzmi znacznie lepiej.
- Mysticum " In the Streams of Inferno ", wydanie 2004, Cryptia Productions , limit 200 szt.
Obrazek
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

21-04-2019, 09:29

maciek z klanu pisze:Kurwa Piotr zaś hitlery :((
Obrazek
OK???
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

21-04-2019, 10:48

^ a nawet :)
Obrazek
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

21-04-2019, 20:23

dobrze, że ten świąt wymyślili, to czas jest na listów deflorację. Ten przesył, wjechał z Centrali , znaczy Finlandii, a TRE oznacza Tampere...
- Barathrum " Black Flames and Blood ", MCD 2002, Spinefarm Records , limit 500 szt.
Obrazek
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

22-04-2019, 09:08

podczas marcowej wizyty w FIN, trafiłem do kilku metal-shopów, zostawiłem na ścianie swoją want-list...Zaskakujący, spory odzew...
- Barathrum " Saatana ", CD 1999, Spinefarm Records
- Troll " Trollstorm over Nidingjuv ", MCD 1996, Head Not Found
Obrazek
Renegat
starszy świeżak

22-04-2019, 13:55

Obrazek
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-04-2019, 14:07

Renegat pisze:Obrazek
mam takie spostrzeżenie. trochę z dupy i trochę malkontenckie, ale mam. kiedyś to LP było w jednym słusznym kolorze. jak ford. teraz w dobie kompletnego frajerstwa, ktore i tak zasadniczo jest lepsze od jebania muzyki tylko ze strimów i bc/YT, wszystkie kolory świata są na tych plackach. krówkowy, róż bawarski, storczyk bławatek z ogrodu botanicznego w powsinie, czy kolor sraki gołębia krakowskiego. nakrapiane. w paski. różne. pasiaste i podłużne. w sam raz dla frajerów kolekcjonerów. choć i tak lepsi są oni od zwykłych złodziei internetowych i biedaków cebulaków.

ps. może i z punktu widzenia późniejszej odsprzedaży, o czym się aktualnie przekonuje, to źle, ale ja zwyczajowo kupuję tylko i wyłącznie w kolorze czarnym. no chyba, że nie ma innej opcji. bo wyszły. bo debile z wytwórni pozycjonują się na sprzedaż do targetu: kosmetyczka, bo ....
lys på slutten av lys
bartwa

22-04-2019, 14:38

Ascetic pisze: mam takie spostrzeżenie. trochę z dupy i trochę malkontenckie, ale mam. kiedyś to LP było w jednym słusznym kolorze. jak ford. teraz w dobie kompletnego frajerstwa, ktore i tak zasadniczo jest lepsze od jebania muzyki tylko ze strimów i bc/YT, wszystkie kolory świata są na tych plackach. krówkowy, róż bawarski, storczyk bławatek z ogrodu botanicznego w powsinie, czy kolor sraki gołębia krakowskiego. nakrapiane. w paski. różne. pasiaste i podłużne. w sam raz dla frajerów kolekcjonerów. choć i tak lepsi są oni od zwykłych złodziei internetowych i biedaków cebulaków.

ps. może i z punktu widzenia późniejszej odsprzedaży, o czym się aktualnie przekonuje, to źle, ale ja zwyczajowo kupuję tylko i wyłącznie w kolorze czarnym. no chyba, że nie ma innej opcji. bo wyszły. bo debile z wytwórni pozycjonują się na sprzedaż do targetu: kosmetyczka, bo ....
Grunt to mieć swój mózg i wiedzieć czego się chce. Frajerstwa i tak nie pokonasz więc jebać to. Ale fakt, że czasami wkurwia.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-04-2019, 14:44

bartwa pisze:
Ascetic pisze: mam takie spostrzeżenie. trochę z dupy i trochę malkontenckie, ale mam. kiedyś to LP było w jednym słusznym kolorze. jak ford. teraz w dobie kompletnego frajerstwa, ktore i tak zasadniczo jest lepsze od jebania muzyki tylko ze strimów i bc/YT, wszystkie kolory świata są na tych plackach. krówkowy, róż bawarski, storczyk bławatek z ogrodu botanicznego w powsinie, czy kolor sraki gołębia krakowskiego. nakrapiane. w paski. różne. pasiaste i podłużne. w sam raz dla frajerów kolekcjonerów. choć i tak lepsi są oni od zwykłych złodziei internetowych i biedaków cebulaków.

Grunt to mieć swój mózg i wiedzieć czego się chce. Frajerstwa i tak nie pokonasz więc jebać to. Ale fakt, że czasami wkurwia.
wiesz, ja to nawet rozumiem. w sensie wydawcę. nakłady znikome. sprzedają się raczej longslejwy i szirty przejapowanych/ kultowych bandów. płyty tak sobie. to się kombinuje jak zwiekszyć sprzedaż. tyle, że różowy LP jakiejś srogiej war-metalowej hordy z powiedzmy sri lanki wygląda komicznie. racja. za Twoim podszeptem: jebać to.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
maciek z klanu

22-04-2019, 20:02

Ja nawet lubię kolory, choć preferuje czarne podstawowe wersje
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Raf
w mackach Zła

22-04-2019, 21:06

Ascetic pisze:
mam takie spostrzeżenie. trochę z dupy i trochę malkontenckie, ale mam. kiedyś to LP było w jednym słusznym kolorze. jak ford. teraz w dobie kompletnego frajerstwa, ktore i tak zasadniczo jest lepsze od jebania muzyki tylko ze strimów i bc/YT, wszystkie kolory świata są na tych plackach. krówkowy, róż bawarski, storczyk bławatek z ogrodu botanicznego w powsinie, czy kolor sraki gołębia krakowskiego. nakrapiane. w paski. różne. pasiaste i podłużne. w sam raz dla frajerów kolekcjonerów. choć i tak lepsi są oni od zwykłych złodziei internetowych i biedaków cebulaków.
Powiem tak, staram się kupować czarne ale to z innej przyczyny, mianowicie pewnie kiedyś sobie sprawię high-endowy gramofon LASEROWY, jaki wymyślili japończycy, w skrócie polega numer na tym, że jest to urządzenie, w którym płyta winylowa jest odczytywania nie przez igłę ale przez promień lasera, korzyść oczywista, otóż płyta nie zużywa się, słuchasz tysiąc razy i za tysięcznym razem brzmi tak samo, kupujesz drogiego winylowego rara i nie boisz się go wrzucić na talerz bo nie ulegnie dalszej destrukcji, urządzenie kosztuje w zależności od modelu od 9-14 tys dolców, ale problem jest jeden, NIE CZYTA KOLOROWYCH PŁYT, wyłącznie czarne (wynika to zapewnie z fizyki promienia laserowego) więc jeśli kiedyś ktoś myśli o podobnym zakupie to lepiej niech kupuje wyłącznie czarne krążki

tu link do poczytania i obejrzenia jak to działa
https://www.infoaudio.pl/artykul/56,gra ... serowy-elp" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.elpj.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.elpj.com/ltfeaturesandspecs/" onclick="window.open(this.href);return false;
bartwa

22-04-2019, 23:34

Raf pisze:urządzenie kosztuje w zależności od modelu od 9-14 tys dolców/
Kurwa, wydałbym tyle na gramofon, choćby laserowy, kiedy takie siano byłoby dla mnie splunięciem. Czyli nigdy zgodnie z wszelkimi znakami z nieba i ziemi.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

23-04-2019, 00:07

abstra(CHUJ)ąc ze drogi sprzet, to kupowac granie na ktorym nie da sie przesluchac czesci swojej kolekcji to jest dla mnie absurd.
za taka kase to bym kupil laserowy discman ,a za reszte wodki i pomaranczy
Awatar użytkownika
Medard

23-04-2019, 08:21

pr0metheus pisze:abstra(CHUJ)ąc ze drogi sprzet, to kupowac granie na ktorym nie da sie przesluchac czesci swojej kolekcji to jest dla mnie absurd.
za taka kase to bym kupil laserowy discman ,a za reszte wodki i pomaranczy
Ale to sprzęt dla kolekcjonerów, żeby utrzymać płyty w idealnym stanie.
Jak ktoś wydał z 50 tysi ojro na płyty, to może wydać na dodatkowy sprzęt.

Mnie tylko co innego zastanawia, jeżeli jest laser, to sygnał jest już cyfrowy.
To już nie analog, ale pewnie zabrzmi podobnie, kwestia preampa.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Kilgore
weteran forumowych bitew

23-04-2019, 08:58

Może się mylę ale to że odczyt jest laserowy to nie znaczy że cyfrowy. O ile mnie pamięć nie myli to był kiedyś taki fomat chyba laserdisc.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
ODPOWIEDZ