KOLEKCJE

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

Re: KOLEKCJE

19-03-2019, 00:44

mam duzo mniej tytulow, nie policzylem, ale objetosciowo poszacowalem. ale to fakt, poszukiwania sa najlepsze.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

19-03-2019, 07:20

pr0metheus pisze:od piatku skladam plyty, nowe polki(szuflady) zrobione wiec porzadki. patrze na te plyty , ktorych od miesiecy /lat nie sluchalem i caly czas sobie powtarzam- za duzo tego. w tym samym czasie spisuje braki w dyskografiach i szukam plyt w internetach. no co za pojebana sytuacja:)
poukladalem plyty krajami pochodzenia, splity miedzynarodowe- kapela pierwsza w alfabecie trafia do kraju pochodzenia.
np. split clandestine blaze/satanic warmaster trafia do finlandii...ale to zly przyklad. najwiecej plyt mam z finlandii (ale niespodzianka) , druga szwecja/usa tak mniej wiecej po rowno,trzecia francja, tuz za nia portugalia i norwegia. jaki z tego wniosek? nie bardzo wiadomo... trzeba wszystko obserwowac,az to nabierze sensu...(tajne przez poufne)
i to wszystko naziolstwo? :O
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

19-03-2019, 07:23

Nieee. Jakieś 88%
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

19-03-2019, 09:34

SODOMOUSE pisze:hehe, no sytuacja bardzo pojebana. Nie wiem, czy lepiej nie definiuje tej choroby to, co odkryłem u siebie. Chyba lubię bardziej,
jakiegoś tytułu szukać, takiego rara, węszyć po forach, aukacjach (mam konta na 30 portalach aukcyjnych na świecie), wysyłać emaile
w jakieś pojebane miejsca, debatować....owszem później jest radocha gdy dotrze, ale potem na półkę, kupa kurzu i tworzę
kolejne wyzwania w poszukiwaniach. Oczywiście, że słucham muzyki, po 6-7 godzin dziennie, bywa że dłużej. Często łapię się na tym,że leci muzyka, staram się wsłuchać we włączony TV, grzebiąc w necie w kompie a na kolanach telefon, pisząc smsa....To jest gruba akcja.
Jak zazdroszę, np. takiemu misiu/fanu np. Queen. Ma on jeden zespół, który wielbi, ogarniesz dyskografię zespołu przez rok zbierania,
później już spokój, bo nic nowego nie wychodzi. A takie my, biedne kolekcjonery....od chuja bleków dobrych ciągle wychodzi, setki grup,
tysiące kaset, LP, CD, EP...a człowiek ciągle te starocie też chciałby uzupełniać, a są jeszcze gatunki inne, noise, PE, trochę ambient...kapel
które srają wydawnictwami, np. kapele z fińskiej Freak Animal.... U mnie Finlandia w kolekcji głównie, ostatnio wyszło mi 1200 tytułów,
potem Portugalia (600), Szwecja, Norw po ponad 500....dużo wszystkiego, może za dużo :) ale ciągle mało....
a nie myślałeś nad tym żeby szukać płyt na zamówienie ??
skoro piszesz że tak najbardziej kręci Cię wyszukiwanie i węszenie.... serio pytam... myślę że chętni by się znaleźli. ustalasz sobie jakąś prowizję za fatygę i zabawa trwa :)
nie wszyscy są tak oblatani jak Ty w tym internetowym szaleństwie, ja to w ogóle jestem wręcz inwalidą internetowym... Paypal ??, discogs ?? ebay ??... kurwa nie ogarniam. dobrze że umiem napisać posta na tym forum, wysłać mejla i kupić na allegro :)
sam miałbym trochę płyt na zlecenie do wyszukania :)
Awatar użytkownika
maciek z klanu

19-03-2019, 11:32

Pierwsze o czym pomyślałem dzisiaj jak czytałem posta to usługa szukania :)
AdrianSmith
w mackach Zła

19-03-2019, 11:47

Od wielu , wielu lat tak działam . Kupuję tylko z allegro i te płyty które same do mnie przypełzną :-) wiadomo prywatna oferta na mail , telefon. Ale wiele sztuk właśnie " zamawiając " . W ten sposób kupował np. Jacol ( Jego już rodo nie interesjuje więc napisałem po imieniu . Ale do dziś szuka mi rarów po świecie jeden taki Typ w sposób wybitnie profesjonalny a trzech / czterech na doskok . Jeden tylko operuje w vinylach .
Jak widać posiadam siatkę szpiegowsko-szmulerską :-)
Ich prowizja ? Nigdy o to nie pytam ale po wszystkim na chleb i wodę jeszcze starcza :-)
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

19-03-2019, 13:08

Mol pisze:
pr0metheus pisze:od piatku skladam plyty, nowe polki(szuflady) zrobione wiec porzadki. patrze na te plyty , ktorych od miesiecy /lat nie sluchalem i caly czas sobie powtarzam- za duzo tego. w tym samym czasie spisuje braki w dyskografiach i szukam plyt w internetach. no co za pojebana sytuacja:)
poukladalem plyty krajami pochodzenia, splity miedzynarodowe- kapela pierwsza w alfabecie trafia do kraju pochodzenia.
np. split clandestine blaze/satanic warmaster trafia do finlandii...ale to zly przyklad. najwiecej plyt mam z finlandii (ale niespodzianka) , druga szwecja/usa tak mniej wiecej po rowno,trzecia francja, tuz za nia portugalia i norwegia. jaki z tego wniosek? nie bardzo wiadomo... trzeba wszystko obserwowac,az to nabierze sensu...(tajne przez poufne)
i to wszystko naziolstwo? :O
Na pewno znalazlbys cos dla siebie:)
niech to miejsce niebawem zniknie
Heretyk

19-03-2019, 16:30

SODOMOUSE pisze:Jak zazdroszę, np. takiemu misiu/fanu np. Queen. Ma on jeden zespół, który wielbi, ogarniesz dyskografię zespołu przez rok zbierania, później już spokój, bo nic nowego nie wychodzi. A takie my, biedne kolekcjonery....
ostatnio podobne myśli mi przyszły do łba, ale... ja wiem, czy zazdroszczę? sam jestem fanem, dajmy na to, nie więcej niż 50 kapel? w sensie że mam całe dyskografie, które znam niemal na pamięć itd. i wystarczy. fakt, ze znam i słucham poza tym setek innych zespołów, ale jakbym nie miał ich płyt, to by sie nic nie stało. czyli chyba muzycznie jestem w jakimś tam sensie spełniony i za niczym już nie gonię. to mnie cieszy i czuję się od jakiegoś czasu bardziej spokojny. fajny stan
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

22-03-2019, 20:50

Wiwat kupujacy! Po co? Niewiadomo...Warto? Pewnie ze tak! Przypadkiem strzelilo 2200 CD.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

02-08-2019, 19:28

Temat Unholy zamknięty. Jestem szczęśliwym człowiekiem.

Obrazek
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

02-08-2019, 21:40

Wódz 10 pisze:Wiwat kupujacy! Po co? Niewiadomo...Warto? Pewnie ze tak! Przypadkiem strzelilo 2200 CD.
Od lat zabieram się za to by policzyć płyty, książki, gry i inne duperele, (w opinii mojej żony) i jakoś nie moge się za to zabrać ;)
Awatar użytkownika
Medard

02-08-2019, 21:52

Jimmy Boyle pisze:
Wódz 10 pisze:Wiwat kupujacy! Po co? Niewiadomo...Warto? Pewnie ze tak! Przypadkiem strzelilo 2200 CD.
Od lat zabieram się za to by policzyć płyty, książki, gry i inne duperele, (w opinii mojej żony) i jakoś nie moge się za to zabrać ;)
I po co to komu? Mieszczę się w liczbie 60 winyli i ok 400 cd. Szukam może ze 30 pozycji, które mógłbym kupić, ale czekam, aż się niedrogo ustrzeli.

A sprzedaż też nie zawsze szybko idzie, tylko dobre wydania i najlepiej tanio oddać. Jeden już mi dwa tygodnie pisze, że zaraz zrobi przelew, 20 zł za płytę plus wysyłka. Czeka biedak na pensję :)
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

02-08-2019, 22:23

Gall pisze:Temat Unholy zamknięty. Jestem szczęśliwym człowiekiem.

Obrazek
Szacun. Jeden z nielicznych zespołów który chciałbym mieć w takiej konfiguracji. Piękne. Z ciekawości ile PLN trzeba wyłożyć?
WakanTanka
zaczyna szaleć

02-08-2019, 23:29

Huja tam. A gdzie kasety? :)
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

02-08-2019, 23:31

Panie, bo ja wiem? Ja im duszę zaprzedałem.
Musiałbym policzyć. Poza tym takie rzeczy na priv. Piniądz to śliski temat.

@WakanTanka, nie mam decka, więc nie czuję ciśnienia.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

03-08-2019, 12:37

Pod koniec ubiegłego roku rozpocząłem porządkowanie nośników z muzyką i kurwa zrobiłem porządek jak trzeba:zostało mi około 500 płyt cd (miałem około 1000),żadnego winyla i żadnej kasety.
I spokój duszy i ciała jest.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

12-11-2019, 19:28

Udało się! Wpadło Ceremonial na CD i zakończyło temat.

Obrazek
Awatar użytkownika
maciek z klanu

12-11-2019, 23:54

Piękne !!
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

13-11-2019, 00:20

Gall pisze:Temat Unholy zamknięty. Jestem szczęśliwym człowiekiem.

Obrazek
ech... piękności!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

22-11-2019, 19:17

NOENUM

Kompilacyjny CD z NH mam u siebie w sklepie jak coś

Obrazek
ODPOWIEDZ