KOLEKCJE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Re: KOLEKCJE
mam duzo mniej tytulow, nie policzylem, ale objetosciowo poszacowalem. ale to fakt, poszukiwania sa najlepsze.
niech to miejsce niebawem zniknie
- Mol
i to wszystko naziolstwo? :Opr0metheus pisze:od piatku skladam plyty, nowe polki(szuflady) zrobione wiec porzadki. patrze na te plyty , ktorych od miesiecy /lat nie sluchalem i caly czas sobie powtarzam- za duzo tego. w tym samym czasie spisuje braki w dyskografiach i szukam plyt w internetach. no co za pojebana sytuacja:)
poukladalem plyty krajami pochodzenia, splity miedzynarodowe- kapela pierwsza w alfabecie trafia do kraju pochodzenia.
np. split clandestine blaze/satanic warmaster trafia do finlandii...ale to zly przyklad. najwiecej plyt mam z finlandii (ale niespodzianka) , druga szwecja/usa tak mniej wiecej po rowno,trzecia francja, tuz za nia portugalia i norwegia. jaki z tego wniosek? nie bardzo wiadomo... trzeba wszystko obserwowac,az to nabierze sensu...(tajne przez poufne)
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
- Stoigniew
a nie myślałeś nad tym żeby szukać płyt na zamówienie ??SODOMOUSE pisze:hehe, no sytuacja bardzo pojebana. Nie wiem, czy lepiej nie definiuje tej choroby to, co odkryłem u siebie. Chyba lubię bardziej,
jakiegoś tytułu szukać, takiego rara, węszyć po forach, aukacjach (mam konta na 30 portalach aukcyjnych na świecie), wysyłać emaile
w jakieś pojebane miejsca, debatować....owszem później jest radocha gdy dotrze, ale potem na półkę, kupa kurzu i tworzę
kolejne wyzwania w poszukiwaniach. Oczywiście, że słucham muzyki, po 6-7 godzin dziennie, bywa że dłużej. Często łapię się na tym,że leci muzyka, staram się wsłuchać we włączony TV, grzebiąc w necie w kompie a na kolanach telefon, pisząc smsa....To jest gruba akcja.
Jak zazdroszę, np. takiemu misiu/fanu np. Queen. Ma on jeden zespół, który wielbi, ogarniesz dyskografię zespołu przez rok zbierania,
później już spokój, bo nic nowego nie wychodzi. A takie my, biedne kolekcjonery....od chuja bleków dobrych ciągle wychodzi, setki grup,
tysiące kaset, LP, CD, EP...a człowiek ciągle te starocie też chciałby uzupełniać, a są jeszcze gatunki inne, noise, PE, trochę ambient...kapel
które srają wydawnictwami, np. kapele z fińskiej Freak Animal.... U mnie Finlandia w kolekcji głównie, ostatnio wyszło mi 1200 tytułów,
potem Portugalia (600), Szwecja, Norw po ponad 500....dużo wszystkiego, może za dużo :) ale ciągle mało....
skoro piszesz że tak najbardziej kręci Cię wyszukiwanie i węszenie.... serio pytam... myślę że chętni by się znaleźli. ustalasz sobie jakąś prowizję za fatygę i zabawa trwa :)
nie wszyscy są tak oblatani jak Ty w tym internetowym szaleństwie, ja to w ogóle jestem wręcz inwalidą internetowym... Paypal ??, discogs ?? ebay ??... kurwa nie ogarniam. dobrze że umiem napisać posta na tym forum, wysłać mejla i kupić na allegro :)
sam miałbym trochę płyt na zlecenie do wyszukania :)
- maciek z klanu
Pierwsze o czym pomyślałem dzisiaj jak czytałem posta to usługa szukania :)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- w mackach Zła
Od wielu , wielu lat tak działam . Kupuję tylko z allegro i te płyty które same do mnie przypełzną :-) wiadomo prywatna oferta na mail , telefon. Ale wiele sztuk właśnie " zamawiając " . W ten sposób kupował np. Jacol ( Jego już rodo nie interesjuje więc napisałem po imieniu . Ale do dziś szuka mi rarów po świecie jeden taki Typ w sposób wybitnie profesjonalny a trzech / czterech na doskok . Jeden tylko operuje w vinylach .
Jak widać posiadam siatkę szpiegowsko-szmulerską :-)
Ich prowizja ? Nigdy o to nie pytam ale po wszystkim na chleb i wodę jeszcze starcza :-)
Jak widać posiadam siatkę szpiegowsko-szmulerską :-)
Ich prowizja ? Nigdy o to nie pytam ale po wszystkim na chleb i wodę jeszcze starcza :-)
- pr0metheus
Na pewno znalazlbys cos dla siebie:)Mol pisze:i to wszystko naziolstwo? :Opr0metheus pisze:od piatku skladam plyty, nowe polki(szuflady) zrobione wiec porzadki. patrze na te plyty , ktorych od miesiecy /lat nie sluchalem i caly czas sobie powtarzam- za duzo tego. w tym samym czasie spisuje braki w dyskografiach i szukam plyt w internetach. no co za pojebana sytuacja:)
poukladalem plyty krajami pochodzenia, splity miedzynarodowe- kapela pierwsza w alfabecie trafia do kraju pochodzenia.
np. split clandestine blaze/satanic warmaster trafia do finlandii...ale to zly przyklad. najwiecej plyt mam z finlandii (ale niespodzianka) , druga szwecja/usa tak mniej wiecej po rowno,trzecia francja, tuz za nia portugalia i norwegia. jaki z tego wniosek? nie bardzo wiadomo... trzeba wszystko obserwowac,az to nabierze sensu...(tajne przez poufne)
niech to miejsce niebawem zniknie
-
ostatnio podobne myśli mi przyszły do łba, ale... ja wiem, czy zazdroszczę? sam jestem fanem, dajmy na to, nie więcej niż 50 kapel? w sensie że mam całe dyskografie, które znam niemal na pamięć itd. i wystarczy. fakt, ze znam i słucham poza tym setek innych zespołów, ale jakbym nie miał ich płyt, to by sie nic nie stało. czyli chyba muzycznie jestem w jakimś tam sensie spełniony i za niczym już nie gonię. to mnie cieszy i czuję się od jakiegoś czasu bardziej spokojny. fajny stanSODOMOUSE pisze:Jak zazdroszę, np. takiemu misiu/fanu np. Queen. Ma on jeden zespół, który wielbi, ogarniesz dyskografię zespołu przez rok zbierania, później już spokój, bo nic nowego nie wychodzi. A takie my, biedne kolekcjonery....
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Wiwat kupujacy! Po co? Niewiadomo...Warto? Pewnie ze tak! Przypadkiem strzelilo 2200 CD.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- Gall
- weteran forumowych bitew
Temat Unholy zamknięty. Jestem szczęśliwym człowiekiem.

For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Od lat zabieram się za to by policzyć płyty, książki, gry i inne duperele, (w opinii mojej żony) i jakoś nie moge się za to zabrać ;)Wódz 10 pisze:Wiwat kupujacy! Po co? Niewiadomo...Warto? Pewnie ze tak! Przypadkiem strzelilo 2200 CD.
- Medard
I po co to komu? Mieszczę się w liczbie 60 winyli i ok 400 cd. Szukam może ze 30 pozycji, które mógłbym kupić, ale czekam, aż się niedrogo ustrzeli.Jimmy Boyle pisze:Od lat zabieram się za to by policzyć płyty, książki, gry i inne duperele, (w opinii mojej żony) i jakoś nie moge się za to zabrać ;)Wódz 10 pisze:Wiwat kupujacy! Po co? Niewiadomo...Warto? Pewnie ze tak! Przypadkiem strzelilo 2200 CD.
A sprzedaż też nie zawsze szybko idzie, tylko dobre wydania i najlepiej tanio oddać. Jeden już mi dwa tygodnie pisze, że zaraz zrobi przelew, 20 zł za płytę plus wysyłka. Czeka biedak na pensję :)
Die Welt ist meine Vorstellung.
- maciek z klanu
Szacun. Jeden z nielicznych zespołów który chciałbym mieć w takiej konfiguracji. Piękne. Z ciekawości ile PLN trzeba wyłożyć?Gall pisze:Temat Unholy zamknięty. Jestem szczęśliwym człowiekiem.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- zaczyna szaleć
Huja tam. A gdzie kasety? :)
- Gall
Panie, bo ja wiem? Ja im duszę zaprzedałem.
Musiałbym policzyć. Poza tym takie rzeczy na priv. Piniądz to śliski temat.
@WakanTanka, nie mam decka, więc nie czuję ciśnienia.
Musiałbym policzyć. Poza tym takie rzeczy na priv. Piniądz to śliski temat.
@WakanTanka, nie mam decka, więc nie czuję ciśnienia.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- devastator77
Pod koniec ubiegłego roku rozpocząłem porządkowanie nośników z muzyką i kurwa zrobiłem porządek jak trzeba:zostało mi około 500 płyt cd (miałem około 1000),żadnego winyla i żadnej kasety.
I spokój duszy i ciała jest.
I spokój duszy i ciała jest.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- Gall
Udało się! Wpadło Ceremonial na CD i zakończyło temat.

- maciek z klanu
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ech... piękności!Gall pisze:Temat Unholy zamknięty. Jestem szczęśliwym człowiekiem.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Sova
- rasowy masterfulowicz
NOENUM
Kompilacyjny CD z NH mam u siebie w sklepie jak coś

Kompilacyjny CD z NH mam u siebie w sklepie jak coś