Jak se przypomne recenzje niejakiej Pipy Lang czy Neila Addisa to w sumie nie dziwi mnie ten werdykt.535 pisze:Od kiedy metal hammer jest pismem opiniotwórczym ? Równie dobrze mogli napisać to w gali.
Behemoth v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Behemoth v.2
woodpecker from space
-
"The satanist" najlepszą metalową płytą XXI wieku? Dobre sobie, uśmiałem się pod nosem. Nie żebym rechotał bez umiaru, ale z takim werdyktem niestety, nijak się nie zgodzę.
- tommek
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
^ Nerdżalu potrzebne w celu zarobienia pieniędzów :)
- vicek
- zahartowany metalizator
To będzie okładka nowej płytytommek pisze:
Po co to komuś potrzebne.
- Anzhelmoo
Akurat od tych figurek proszę się odczepić, zobaczcie na profil tego gościa, który je wykonuje. Wyszły z jego inicjatywy i ma na koncie wiele niesamowitych projektów. Pierwsze lepił z modeliny w pełni ręcznie, niesamowity talent!
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
- zaczyna szaleć
Zespol beka. Zaraz sie kolejna doda albo inna lafirynda pojawi.
-
Niech sobie Darski sprzedaje te gadżety i uczciwie zarabia kasę. Mam jednak wrażenie, że tym co wielu irytuje jest jego narcyzm.Anzhelmoo pisze:Akurat od tych figurek proszę się odczepić, zobaczcie na profil tego gościa, który je wykonuje. Wyszły z jego inicjatywy i ma na koncie wiele niesamowitych projektów. Pierwsze lepił z modeliny w pełni ręcznie, niesamowity talent!
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- zaczyna szaleć
Nie irytuje tyko smieszy, podobnie jak jego "tworczosc|Pacjent pisze:Niech sobie Darski sprzedaje te gadżety i uczciwie zarabia kasę. Mam jednak wrażenie, że tym co wielu irytuje jest jego narcyzm.Anzhelmoo pisze:Akurat od tych figurek proszę się odczepić, zobaczcie na profil tego gościa, który je wykonuje. Wyszły z jego inicjatywy i ma na koncie wiele niesamowitych projektów. Pierwsze lepił z modeliny w pełni ręcznie, niesamowity talent!
-
Tak a propos narcystycznego zaburzenia osobowości to ciekawe są jego kryteria diagnostyczne:
- pretensjonalne poczucie własnego znaczenia (np. wyolbrzymianie osiągnięć i talentów, oczekiwanie bycia uznanym za lepszego bez współmiernych osiągnięć),
- zaabsorbowanie fantazjami o nieograniczonych sukcesach, władzy, błyskotliwości, pięknie lub idealnej miłości,
- wiara, że jest się kimś "szczególnym" oraz wyjątkowym i że można być w pełni zrozumianym tylko przez innych "szczególnych" ludzi,
- przekonanie, że powinno się zadawać jedynie z ludźmi czy instytucjami o szczególnym bądź wysokim statusie,
- wymaganie nadmiernego podziwu,
- poczucie wyjątkowych uprawnień (entitlement), czyli wygórowane oczekiwania co do szczególnie przychylnego traktowania lub automatycznego podporządkowania się przez innych narzucanym im oczekiwaniom,
- eksploatowanie innych, czyli wykorzystywanie ich do osiągnięcia swych celów,
- brak empatii: niechęć do honorowania lub utożsamiania się z uczuciami i potrzebami innych,
- częsta zazdrość o innych lub przekonanie, że inni są zazdrośni o nas lub zazdroszczą nam,
- okazywanie arogancji i wyniosłych zachowań lub postaw.
- pretensjonalne poczucie własnego znaczenia (np. wyolbrzymianie osiągnięć i talentów, oczekiwanie bycia uznanym za lepszego bez współmiernych osiągnięć),
- zaabsorbowanie fantazjami o nieograniczonych sukcesach, władzy, błyskotliwości, pięknie lub idealnej miłości,
- wiara, że jest się kimś "szczególnym" oraz wyjątkowym i że można być w pełni zrozumianym tylko przez innych "szczególnych" ludzi,
- przekonanie, że powinno się zadawać jedynie z ludźmi czy instytucjami o szczególnym bądź wysokim statusie,
- wymaganie nadmiernego podziwu,
- poczucie wyjątkowych uprawnień (entitlement), czyli wygórowane oczekiwania co do szczególnie przychylnego traktowania lub automatycznego podporządkowania się przez innych narzucanym im oczekiwaniom,
- eksploatowanie innych, czyli wykorzystywanie ich do osiągnięcia swych celów,
- brak empatii: niechęć do honorowania lub utożsamiania się z uczuciami i potrzebami innych,
- częsta zazdrość o innych lub przekonanie, że inni są zazdrośni o nas lub zazdroszczą nam,
- okazywanie arogancji i wyniosłych zachowań lub postaw.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Bloodcult
raczej lafirynd :)macko76 pisze:Zaraz sie kolejna doda albo inna lafirynda pojawi.
-
podpowiadam m. szpakaBloodcult pisze:raczej lafirynd :)macko76 pisze:Zaraz sie kolejna doda albo inna lafirynda pojawi.
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Doprecyzuj, bom bardzo ciekaw, co Cię tak śmieszy w twórczości Behemoth. :) Tylko bez Dod, kalesonów i innych skarpet.macko76 pisze:Nie irytuje tyko smieszy, podobnie jak jego "tworczosc|Pacjent pisze:Niech sobie Darski sprzedaje te gadżety i uczciwie zarabia kasę. Mam jednak wrażenie, że tym co wielu irytuje jest jego narcyzm.Anzhelmoo pisze:Akurat od tych figurek proszę się odczepić, zobaczcie na profil tego gościa, który je wykonuje. Wyszły z jego inicjatywy i ma na koncie wiele niesamowitych projektów. Pierwsze lepił z modeliny w pełni ręcznie, niesamowity talent!
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Nie opowiadaj. Tomek ma rację. Ta twórczość to od jakiegoś czasu kupa śmiechu. Ze wskazaniem na kupę. Od pompowania balona przed każdym wypróżnieniem zaczynając, na teledyskach dla debili kończąc.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Cały czas słyszę, że "ta twórczość to kupa śmiechu", ale jak przychodzi do sprecyzowania, to woda w usta. :) Słabe to trochę.
- Medard
Cały wątek o tym jest, trzeba sobie poczytać, a nie czepiać się jednego posta.Plagueis pisze:Cały czas słyszę, że "ta twórczość to kupa śmiechu", ale jak przychodzi do sprecyzowania, to woda w usta. :) Słabe to trochę.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Mhm. Rozumiem w takim razie, że powinienem zacytować cały wątek, a nie jeden post, tak? :D Ech...
Problem z tym wątkiem jest taki, że dominują tu posty traktujące o wszystkim wokół Behemoth, a najmniej jest tych o samej muzyce, a proporcje chyba powinny być odwrotne. Ja rozumiem niechęć do błazenad Nergala, przekraczania Rubiconu etc., ale pisanie o muzyce tej kapeli w kontekście żartu jest dla mnie jakimś ciężkim nieporozumieniem.
Problem z tym wątkiem jest taki, że dominują tu posty traktujące o wszystkim wokół Behemoth, a najmniej jest tych o samej muzyce, a proporcje chyba powinny być odwrotne. Ja rozumiem niechęć do błazenad Nergala, przekraczania Rubiconu etc., ale pisanie o muzyce tej kapeli w kontekście żartu jest dla mnie jakimś ciężkim nieporozumieniem.
- Medard
Przecież są również posty o miałkości ostatnich płyt. A wcześniejsze? nie moja sprawa, niech się ludzie kłócą, czy są dobre.Plagueis pisze:Mhm. Rozumiem w takim razie, że powinienem zacytować cały wątek, a nie jeden post, tak? :D Ech...
Die Welt ist meine Vorstellung.
- ozob
- zahartowany metalizator
Ostatnia jest dobra. Najlepsza co Behemoth nagral, a do tej pory za taka uwazalem "Zos Kia Cultus".
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
To teraz sobie porównaj ilość tego typu postów z tymi, które tyczą się skarpetek i Rubiconów...Medard pisze:Przecież są również posty o miałkości ostatnich płyt.
Mam podobne zdanie, choć bardziej cenię sobie "The Satanist".ozob pisze:Ostatnia jest dobra. Najlepsza co Behemoth nagral, a do tej pory za taka uwazalem "Zos Kia Cultus".