Behemoth v.2

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Behemoth v.2

04-02-2019, 20:07

535 pisze:Od kiedy metal hammer jest pismem opiniotwórczym ? Równie dobrze mogli napisać to w gali.
Jak se przypomne recenzje niejakiej Pipy Lang czy Neila Addisa to w sumie nie dziwi mnie ten werdykt.
woodpecker from space
Nasum

04-02-2019, 23:44

"The satanist" najlepszą metalową płytą XXI wieku? Dobre sobie, uśmiałem się pod nosem. Nie żebym rechotał bez umiaru, ale z takim werdyktem niestety, nijak się nie zgodzę.
Awatar użytkownika
tommek
weteran forumowych bitew
Kontakt:

12-02-2019, 23:31

Obrazek
Po co to komuś potrzebne.
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

13-02-2019, 00:40

^ Nerdżalu potrzebne w celu zarobienia pieniędzów :)
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

13-02-2019, 06:59

tommek pisze:Obrazek
Po co to komuś potrzebne.
To będzie okładka nowej płyty
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

13-02-2019, 07:02

Akurat od tych figurek proszę się odczepić, zobaczcie na profil tego gościa, który je wykonuje. Wyszły z jego inicjatywy i ma na koncie wiele niesamowitych projektów. Pierwsze lepił z modeliny w pełni ręcznie, niesamowity talent!
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
macko76
zaczyna szaleć

14-02-2019, 09:56

Zespol beka. Zaraz sie kolejna doda albo inna lafirynda pojawi.
Pacjent

14-02-2019, 10:41

Anzhelmoo pisze:Akurat od tych figurek proszę się odczepić, zobaczcie na profil tego gościa, który je wykonuje. Wyszły z jego inicjatywy i ma na koncie wiele niesamowitych projektów. Pierwsze lepił z modeliny w pełni ręcznie, niesamowity talent!
Niech sobie Darski sprzedaje te gadżety i uczciwie zarabia kasę. Mam jednak wrażenie, że tym co wielu irytuje jest jego narcyzm.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
macko76
zaczyna szaleć

14-02-2019, 10:50

Pacjent pisze:
Anzhelmoo pisze:Akurat od tych figurek proszę się odczepić, zobaczcie na profil tego gościa, który je wykonuje. Wyszły z jego inicjatywy i ma na koncie wiele niesamowitych projektów. Pierwsze lepił z modeliny w pełni ręcznie, niesamowity talent!
Niech sobie Darski sprzedaje te gadżety i uczciwie zarabia kasę. Mam jednak wrażenie, że tym co wielu irytuje jest jego narcyzm.
Nie irytuje tyko smieszy, podobnie jak jego "tworczosc|
Pacjent

14-02-2019, 11:57

Tak a propos narcystycznego zaburzenia osobowości to ciekawe są jego kryteria diagnostyczne:
- pretensjonalne poczucie własnego znaczenia (np. wyolbrzymianie osiągnięć i talentów, oczekiwanie bycia uznanym za lepszego bez współmiernych osiągnięć),
- zaabsorbowanie fantazjami o nieograniczonych sukcesach, władzy, błyskotliwości, pięknie lub idealnej miłości,
- wiara, że jest się kimś "szczególnym" oraz wyjątkowym i że można być w pełni zrozumianym tylko przez innych "szczególnych" ludzi,
- przekonanie, że powinno się zadawać jedynie z ludźmi czy instytucjami o szczególnym bądź wysokim statusie,
- wymaganie nadmiernego podziwu,
- poczucie wyjątkowych uprawnień (entitlement), czyli wygórowane oczekiwania co do szczególnie przychylnego traktowania lub automatycznego podporządkowania się przez innych narzucanym im oczekiwaniom,
- eksploatowanie innych, czyli wykorzystywanie ich do osiągnięcia swych celów,
- brak empatii: niechęć do honorowania lub utożsamiania się z uczuciami i potrzebami innych,
- częsta zazdrość o innych lub przekonanie, że inni są zazdrośni o nas lub zazdroszczą nam,
- okazywanie arogancji i wyniosłych zachowań lub postaw.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Bloodcult

14-02-2019, 12:52

macko76 pisze:Zaraz sie kolejna doda albo inna lafirynda pojawi.
raczej lafirynd :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
BOLEK
weteran forumowych bitew

14-02-2019, 12:54

Bloodcult pisze:
macko76 pisze:Zaraz sie kolejna doda albo inna lafirynda pojawi.
raczej lafirynd :)
podpowiadam m. szpaka
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

14-02-2019, 17:34

macko76 pisze:
Pacjent pisze:
Nie irytuje tyko smieszy, podobnie jak jego "tworczosc|
Doprecyzuj, bom bardzo ciekaw, co Cię tak śmieszy w twórczości Behemoth. :) Tylko bez Dod, kalesonów i innych skarpet.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
535

14-02-2019, 18:15

Nie opowiadaj. Tomek ma rację. Ta twórczość to od jakiegoś czasu kupa śmiechu. Ze wskazaniem na kupę. Od pompowania balona przed każdym wypróżnieniem zaczynając, na teledyskach dla debili kończąc.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

15-02-2019, 08:18

Cały czas słyszę, że "ta twórczość to kupa śmiechu", ale jak przychodzi do sprecyzowania, to woda w usta. :) Słabe to trochę.
Awatar użytkownika
Medard

15-02-2019, 08:21

Plagueis pisze:Cały czas słyszę, że "ta twórczość to kupa śmiechu", ale jak przychodzi do sprecyzowania, to woda w usta. :) Słabe to trochę.
Cały wątek o tym jest, trzeba sobie poczytać, a nie czepiać się jednego posta.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

15-02-2019, 08:34

Mhm. Rozumiem w takim razie, że powinienem zacytować cały wątek, a nie jeden post, tak? :D Ech...

Problem z tym wątkiem jest taki, że dominują tu posty traktujące o wszystkim wokół Behemoth, a najmniej jest tych o samej muzyce, a proporcje chyba powinny być odwrotne. Ja rozumiem niechęć do błazenad Nergala, przekraczania Rubiconu etc., ale pisanie o muzyce tej kapeli w kontekście żartu jest dla mnie jakimś ciężkim nieporozumieniem.
Awatar użytkownika
Medard

15-02-2019, 09:46

Plagueis pisze:Mhm. Rozumiem w takim razie, że powinienem zacytować cały wątek, a nie jeden post, tak? :D Ech...

Problem z tym wątkiem jest taki, że dominują tu posty traktujące o wszystkim wokół Behemoth, a najmniej jest tych o samej muzyce, a proporcje chyba powinny być odwrotne. Ja rozumiem niechęć do błazenad Nergala, przekraczania Rubiconu etc., ale pisanie o muzyce tej kapeli w kontekście żartu jest dla mnie jakimś ciężkim nieporozumieniem.
Przecież są również posty o miałkości ostatnich płyt. A wcześniejsze? nie moja sprawa, niech się ludzie kłócą, czy są dobre.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

15-02-2019, 09:58

Ostatnia jest dobra. Najlepsza co Behemoth nagral, a do tej pory za taka uwazalem "Zos Kia Cultus".
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

15-02-2019, 10:23

Medard pisze:Przecież są również posty o miałkości ostatnich płyt.
To teraz sobie porównaj ilość tego typu postów z tymi, które tyczą się skarpetek i Rubiconów...
ozob pisze:Ostatnia jest dobra. Najlepsza co Behemoth nagral, a do tej pory za taka uwazalem "Zos Kia Cultus".
Mam podobne zdanie, choć bardziej cenię sobie "The Satanist".
ODPOWIEDZ