Kącik Kulinarny v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ozob
- zahartowany metalizator
- Posty: 5851
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
Re: Kącik Kulinarny v.2
Po to go smazysz/grilujesz w wysokiej temp. aby go zamknac. To zatrzymuje soki, a nie lezakowanie przez 5 minut. Wyobraz sobie takiego rare lub medium rare po 5 minutach na talerzu. Zimny bedzie.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- postuje jak opętany!
- Posty: 409
- Rejestracja: 15-10-2012, 21:44
Re: Kącik Kulinarny v.2
Dlatego owijasz go w folię aluminiową, żeby nie wytracił ciepła.
Włożenie go w tej formie na minutę do piekarnika przed spożyciem też nie zaszkodzi.
Włożenie go w tej formie na minutę do piekarnika przed spożyciem też nie zaszkodzi.
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
- ozob
- zahartowany metalizator
- Posty: 5851
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
Re: Kącik Kulinarny v.2
A folia aluminowa zatrzyma cieplo i przez 5 minut przeciagnie Ci steka. Oczywista oczywostosc to jest i z medium rare mozesz zrobic medium well.
No I ciekawe jak odniesc ten opis po angielsku do

Myslisz ze przez ten tluszcz soki rezejda sie rownomiernie po calym steku? (:
No I ciekawe jak odniesc ten opis po angielsku do

Myslisz ze przez ten tluszcz soki rezejda sie rownomiernie po calym steku? (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 12577
- Rejestracja: 13-04-2011, 18:53
- Lokalizacja: Litzmannstadt
Re: Kącik Kulinarny v.2
Widzę, że kolega ozob jest nie tylko znakomitym znawcą muzyki, ale także szefem kuchni z 3 gwiazdkami Michelin, a może nawet więcej, bo chyba wie coś czego wybitni szefowie nie wiedzą a jednak polecają żeby mięso odpoczęło. Ja jednak podejrzewam, że kolega ozob nie zna fizyki i nie wie, że jak się gorące mięsko rozkroi to z jego wnętrza odparuje płyn, przez co zrobi się bardziej suche. Im wyższa temperatura tym większe parowanie. I jak słusznie, ale bezrefleksyjnie, zauważył, odpoczynek ma na celu schłodzenie całości, bo parowanie w niższej temperaturze jest mniejsze.
all the monsters will break your heart
- ozob
- zahartowany metalizator
- Posty: 5851
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
Re: Kącik Kulinarny v.2
O jakim goracym miesie Ty mowisz? (:
Usmaz sobie steka na medium rare lub medium i zmierz mu temp w srodku. Po wszystkim podziel sie wynikiem.
Usmaz sobie steka na medium rare lub medium i zmierz mu temp w srodku. Po wszystkim podziel sie wynikiem.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 12577
- Rejestracja: 13-04-2011, 18:53
- Lokalizacja: Litzmannstadt
Re: Kącik Kulinarny v.2
Usmaż sobie ten pusty łeb, ale wynikami eksperymentu już później nie musisz się z nikim dzielić.
all the monsters will break your heart
- ozob
- zahartowany metalizator
- Posty: 5851
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
Re: Kącik Kulinarny v.2
Tak jak myslem. Naczytales sie w internetach i chuja tam wiesz. (:
Moze podzielisz sie jeszcze wiedza na temat blue i rare? Tez to sa "gorace miesa"?
Moze podzielisz sie jeszcze wiedza na temat blue i rare? Tez to sa "gorace miesa"?
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 12577
- Rejestracja: 13-04-2011, 18:53
- Lokalizacja: Litzmannstadt
Re: Kącik Kulinarny v.2
Takie tępe coś ja ty nie rozumie od jakiej temperatury zaczyna się gorąco dla komórek ssaków więc proponuje podkulić ogon i wypierdalać. Zresztą nie rozmawia się z wszystkowiedzącymi debilami, którzy zaczynają rozmowy od "Bzdura". Kolejny raz popełniłem ten błąd. :-/
all the monsters will break your heart
- ozob
- zahartowany metalizator
- Posty: 5851
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
Re: Kącik Kulinarny v.2
To Jakie jest to goraco? Z checia pociagne ten temat bo widze, ze sie znasz. Moze cos mnie ominelo w czasie gdy pracowalem w resteuracji jako head chef. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 12577
- Rejestracja: 13-04-2011, 18:53
- Lokalizacja: Litzmannstadt
Re: Kącik Kulinarny v.2
twój mały móżdżek i tak będzie lepiej wiedział. nie ma sensu pisać do ściany. Head chef, hahahahahaha. Zwolnili cię za tępotę?
all the monsters will break your heart
- ozob
- zahartowany metalizator
- Posty: 5851
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
Re: Kącik Kulinarny v.2
I gadaj ze zjebem, ktory pewnie Jada well dony. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 12577
- Rejestracja: 13-04-2011, 18:53
- Lokalizacja: Litzmannstadt
Re: Kącik Kulinarny v.2
I gadaj z debilem, a debil swoje. :-(
all the monsters will break your heart
- ozob
- zahartowany metalizator
- Posty: 5851
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
Re: Kącik Kulinarny v.2
To jakie te temp maja te steki? Podziel sie. Czymze jest to mityczne goraco?
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 12577
- Rejestracja: 13-04-2011, 18:53
- Lokalizacja: Litzmannstadt
Re: Kącik Kulinarny v.2
Wyraziłem już swoje zdanie. Także o twojej wiedzy i inteligencji. Idę pobawić się ze swoim synkiem, dostarcza mi więcej rozrywki niż debil z forum. Buziaki.
all the monsters will break your heart
- nagrobek
- zahartowany metalizator
- Posty: 3612
- Rejestracja: 15-10-2014, 11:08
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11725
- Rejestracja: 23-12-2008, 22:34
Re: Kącik Kulinarny v.2
Well dony najlepszeozob pisze:I gadaj ze zjebem, ktory pewnie Jada well dony. (:
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- ozob
- zahartowany metalizator
- Posty: 5851
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
Re: Kącik Kulinarny v.2
Ta. Idz se wpierdol zimnego well done. Moze ochloniesz. Znawco od goraca komorek ssakow. (:nicram pisze:Wyraziłem już swoje zdanie. Także o twojej wiedzy i inteligencji. Idę pobawić się ze swoim synkiem, dostarcza mi więcej rozrywki niż debil z forum. Buziaki.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11725
- Rejestracja: 23-12-2008, 22:34
Re: Kącik Kulinarny v.2
Gorąco jest jak się wsadzi palec w dupę npozob pisze:To jakie te temp maja te steki? Podziel sie. Czymze jest to mityczne goraco?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- ozob
- zahartowany metalizator
- Posty: 5851
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
Re: Kącik Kulinarny v.2
Skoro lubisz. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Block69
- zahartowany metalizator
- Posty: 4949
- Rejestracja: 04-02-2006, 12:14
- Lokalizacja: Górny Śląsk
Re: Kącik Kulinarny v.2
Temperatura w dupie nie odpowiada nawet poziomowi wysmażenia na Blue ! Bądźta profesjonalni !
PENIS METAL