Ostatnio oglądane filmy v.2

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

Re: Ostatnio oglądane filmy v.2

28-11-2018, 07:55

^ Ta opinia jest znacznie bliższa mojej od tych paru w postach powyżej. ;)

Tymczasem:

Obrazek

Tak głupi, że aż nie można przejść obok niego obojętnie. :D Żeby nie było, pierwszą i - zwłaszcza - czwartą część serii uważam za absolutne klasyki w temacie "gore na wesoło". ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

28-11-2018, 09:23

yossarian84 pisze:co tu się znowu odpierdala??
chyba ziomeczki was ominęło oglądanie 3cio ligowych filmów karate za młodu
Przecież tam było materiału fabularnego na max 60 minut, a ten nakręcił dwie części trwające pierdylard godzin. Dla mnie nieoglądalne.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Heretyk

28-11-2018, 09:31

^ w tym cały problem
Awatar użytkownika
Harlequin

28-11-2018, 10:11

Obrazek

Niestety taki sobie. Dobry realizatorsko, ale scenariusz mocno spłycony, sam bym chyba napisał lepsze dialogi. Miejscami się dłuży.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

28-11-2018, 11:38

Heretyk pisze:Kill Bill to w sumie jakieś nieporozumienie. Bękarty zajebiste, Django zaledwie bdb, Nienawistna Ósemka zajebista
O, tak właśnie ejst.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

29-11-2018, 08:06

Obrazek

W końcu się zabrałem i nie było tak źle - całkiem przyjemny akcyjniak s-f dla fanów historii a'la Terminator.
Awatar użytkownika
Harlequin

29-11-2018, 09:04

Obrazek

Dobry dramat na pograniczu horroru. Stoi za tym jakiś koncept. Miejscami trochę się dłużył, ale wrażenia bardzo pozytywne pozytywne.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

29-11-2018, 09:28

Chyba dobry Horror z elementami dramatu ;), od początku atmosfera jest bardzo gęsta, a jak człowiek się domysli o co na prawdę chodziło to juz masakra, dla mnie horror roku. A scena jak baba wisi pod sufitem i odcina sobie głowe to mistrzostwo.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Harlequin

29-11-2018, 10:51

Only_True_Believers pisze:Chyba dobry Horror z elementami dramatu ;), od początku atmosfera jest bardzo gęsta, a jak człowiek się domysli o co na prawdę chodziło to juz masakra, dla mnie horror roku. A scena jak baba wisi pod sufitem i odcina sobie głowe to mistrzostwo.
Jakby nie gadać jest to bdb film, choć jeśli o szeroko pojęty horror, to absolutnym nr 1 w ostatnich latach są dla mnie "Oczy Matki". Choć dla mnie to tez bardziej dramat/film psychologiczny niż horror
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

30-11-2018, 07:53

Obrazek

Zaskakująco dobre tegoroczne s-f. Smaczku dodaje obecność Gillian Anderson. Szczerze polecam.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

01-12-2018, 08:02

Obrazek

Kolejna dobra produkcja fantasy z Rosji. Bliżej temu do starych rosyjskich baśni z morałem, niż do amerykańskiej kaszanki, a to już samo w sobie wielki plus. Do tego przyzwoite efekty specjalne, niesamowite, odrealnione miejsce akcji, naturalna, wręcz dziewczęca uroda głównej bohaterki daleka od detoks'owych gwiazdek z Zachodu, ładne, nastrojowe zdjęcia, a to wszystko zrobione w dość oryginalny i - jak na ten gatunek przynajmniej - niebanalny sposób.
Heretyk

01-12-2018, 10:31

Plagueis pisze:Obrazek

Zaskakująco dobre tegoroczne s-f. Smaczku dodaje obecność Gillian Anderson. Szczerze polecam.
zachęciłeś
tomaszm

01-12-2018, 17:33

W kategorii "decyzje i wybory moralne w sytuacjach w których nikt nie chciałbym się znaleźć" numer uno w tym roku. Porażające jak historie życie codziennego ,które mogą się przydarzyć każdemu z nas potrafią wywrócić życie do góry nogami. Świetne budowanie napięcia bez niepotrzebnych fabularnych głupot z masą zwrotów mocno podkręcających i tak już gęsta atmosferę. Świetnie się to ogląda.

[youtube][/youtube]

Nagrobek to ten film o którym mówiłem na NWN a nie potrafiłem sobie przypomnieć tytułu przez nadmiar alko:)

A przypomniałem sobie w ostatnim czasie i znów utwierdziłem sie w przekonaniu ,że Nicolas Cage to masa zajebisty aktor wręcz stworzony do takich roli "ludzi na skraju". Porażające jak człowiek może nisko upaść. Jeden z tych filmów które mogę oglądać bez końca i ku przestrodze.

[youtube][/youtube]

Oraz który stawiam w jednym rzędzie obok największych sensacji lat 80-90. Nie wiem dlaczego nie jest jednych tchem wymieniany obok tych największych i dość w sumie zapomniany ,bo to absolutny majstersztyk

[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 01-12-2018, 18:03 przez tomaszm, łącznie zmieniany 2 razy.
[V]

01-12-2018, 17:43

tomaszm pisze:W kategorii "decyzje i wybory moralne w sytuacjach w których nikt nie chciałbym się znaleźć" numer uno w tym roku. Porażające jak historie życie codziennego ,które mogą się przydarzyć każdemu z nas potrafią wywrócić życie do góry nogami. Świetne budowanie napięcia bez niepotrzebnych fabularnych głupot z masą zwrotów mocno podkręcających i tak już gęsta atmosferę. Świetnie się to ogląda.

[youtube][/youtube]

Nagrobek to ten film o którym mówiłem na NWN a nie potrafiłem sobie przypomnieć tytułu przez nadmiar alko:)
Oczywiście świetny film, polecalem w temacie kilka miechów temu.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Hellrocker
w mackach Zła

02-12-2018, 07:11

Troche dobrych filmow dzieki temu forum poznalem i ten zdecydowanie tez sie do nich zalicza.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

02-12-2018, 10:26

tomaszm pisze:W kategorii "decyzje i wybory moralne w sytuacjach w których nikt nie chciałbym się znaleźć" numer uno w tym roku. Porażające jak historie życie codziennego ,które mogą się przydarzyć każdemu z nas potrafią wywrócić życie do góry nogami. Świetne budowanie napięcia bez niepotrzebnych fabularnych głupot z masą zwrotów mocno podkręcających i tak już gęsta atmosferę. Świetnie się to ogląda.

[youtube][/youtube]

A przypomniałem sobie w ostatnim czasie i znów utwierdziłem sie w przekonaniu ,że Nicolas Cage to masa zajebisty aktor wręcz stworzony do takich roli "ludzi na skraju". Porażające jak człowiek może nisko upaść. Jeden z tych filmów które mogę oglądać bez końca i ku przestrodze.

[youtube][/youtube]

Oraz który stawiam w jednym rzędzie obok największych sensacji lat 80-90. Nie wiem dlaczego nie jest jednych tchem wymieniany obok tych największych i dość w sumie zapomniany ,bo to absolutny majstersztyk

[youtube][/youtube]
dzięki Tomasz za przypomnienie, Calibre musowo obejrzę.
est

02-12-2018, 19:52

Heretyk pisze:
Plagueis pisze:Obrazek

zachęciłeś
Dzisiaj obejrzałem. Bardzo fajny.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-12-2018, 22:04

jak to dobrze że nie znam komiksów :P

Obrazek

w sumie dobra komedia z tego wyszła :P
widać że napisane dla dzieci czyli troche dla mnie mimo wszystko :P
ale finał mógłby być lepszy jednak bo czuć niedosyt
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
byrgh
zahartowany metalizator

02-12-2018, 22:53

O, czyli jednak. Ile masz lat?
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

02-12-2018, 22:56

Żułek pisze:jak to dobrze że nie znam komiksów :P

Obrazek

w sumie dobra komedia z tego wyszła :P
widać że napisane dla dzieci czyli troche dla mnie mimo wszystko :P
ale finał mógłby być lepszy jednak bo czuć niedosyt
paździeż, jeszcze gorsze niż Black Panther.
rzułf
ODPOWIEDZ