^ Ta opinia jest znacznie bliższa mojej od tych paru w postach powyżej. ;)
Tymczasem:
Tak głupi, że aż nie można przejść obok niego obojętnie. :D Żeby nie było, pierwszą i - zwłaszcza - czwartą część serii uważam za absolutne klasyki w temacie "gore na wesoło". ;)
Chyba dobry Horror z elementami dramatu ;), od początku atmosfera jest bardzo gęsta, a jak człowiek się domysli o co na prawdę chodziło to juz masakra, dla mnie horror roku. A scena jak baba wisi pod sufitem i odcina sobie głowe to mistrzostwo.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Only_True_Believers pisze:Chyba dobry Horror z elementami dramatu ;), od początku atmosfera jest bardzo gęsta, a jak człowiek się domysli o co na prawdę chodziło to juz masakra, dla mnie horror roku. A scena jak baba wisi pod sufitem i odcina sobie głowe to mistrzostwo.
Jakby nie gadać jest to bdb film, choć jeśli o szeroko pojęty horror, to absolutnym nr 1 w ostatnich latach są dla mnie "Oczy Matki". Choć dla mnie to tez bardziej dramat/film psychologiczny niż horror
Kolejna dobra produkcja fantasy z Rosji. Bliżej temu do starych rosyjskich baśni z morałem, niż do amerykańskiej kaszanki, a to już samo w sobie wielki plus. Do tego przyzwoite efekty specjalne, niesamowite, odrealnione miejsce akcji, naturalna, wręcz dziewczęca uroda głównej bohaterki daleka od detoks'owych gwiazdek z Zachodu, ładne, nastrojowe zdjęcia, a to wszystko zrobione w dość oryginalny i - jak na ten gatunek przynajmniej - niebanalny sposób.
W kategorii "decyzje i wybory moralne w sytuacjach w których nikt nie chciałbym się znaleźć" numer uno w tym roku. Porażające jak historie życie codziennego ,które mogą się przydarzyć każdemu z nas potrafią wywrócić życie do góry nogami. Świetne budowanie napięcia bez niepotrzebnych fabularnych głupot z masą zwrotów mocno podkręcających i tak już gęsta atmosferę. Świetnie się to ogląda.
[youtube][/youtube]
Nagrobek to ten film o którym mówiłem na NWN a nie potrafiłem sobie przypomnieć tytułu przez nadmiar alko:)
A przypomniałem sobie w ostatnim czasie i znów utwierdziłem sie w przekonaniu ,że Nicolas Cage to masa zajebisty aktor wręcz stworzony do takich roli "ludzi na skraju". Porażające jak człowiek może nisko upaść. Jeden z tych filmów które mogę oglądać bez końca i ku przestrodze.
[youtube][/youtube]
Oraz który stawiam w jednym rzędzie obok największych sensacji lat 80-90. Nie wiem dlaczego nie jest jednych tchem wymieniany obok tych największych i dość w sumie zapomniany ,bo to absolutny majstersztyk
[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 01-12-2018, 18:03 przez tomaszm, łącznie zmieniany 2 razy.
tomaszm pisze:W kategorii "decyzje i wybory moralne w sytuacjach w których nikt nie chciałbym się znaleźć" numer uno w tym roku. Porażające jak historie życie codziennego ,które mogą się przydarzyć każdemu z nas potrafią wywrócić życie do góry nogami. Świetne budowanie napięcia bez niepotrzebnych fabularnych głupot z masą zwrotów mocno podkręcających i tak już gęsta atmosferę. Świetnie się to ogląda.
[youtube][/youtube]
Nagrobek to ten film o którym mówiłem na NWN a nie potrafiłem sobie przypomnieć tytułu przez nadmiar alko:)
Oczywiście świetny film, polecalem w temacie kilka miechów temu.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
tomaszm pisze:W kategorii "decyzje i wybory moralne w sytuacjach w których nikt nie chciałbym się znaleźć" numer uno w tym roku. Porażające jak historie życie codziennego ,które mogą się przydarzyć każdemu z nas potrafią wywrócić życie do góry nogami. Świetne budowanie napięcia bez niepotrzebnych fabularnych głupot z masą zwrotów mocno podkręcających i tak już gęsta atmosferę. Świetnie się to ogląda.
[youtube][/youtube]
A przypomniałem sobie w ostatnim czasie i znów utwierdziłem sie w przekonaniu ,że Nicolas Cage to masa zajebisty aktor wręcz stworzony do takich roli "ludzi na skraju". Porażające jak człowiek może nisko upaść. Jeden z tych filmów które mogę oglądać bez końca i ku przestrodze.
[youtube][/youtube]
Oraz który stawiam w jednym rzędzie obok największych sensacji lat 80-90. Nie wiem dlaczego nie jest jednych tchem wymieniany obok tych największych i dość w sumie zapomniany ,bo to absolutny majstersztyk
[youtube][/youtube]
dzięki Tomasz za przypomnienie, Calibre musowo obejrzę.
w sumie dobra komedia z tego wyszła :P
widać że napisane dla dzieci czyli troche dla mnie mimo wszystko :P
ale finał mógłby być lepszy jednak bo czuć niedosyt
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
w sumie dobra komedia z tego wyszła :P
widać że napisane dla dzieci czyli troche dla mnie mimo wszystko :P
ale finał mógłby być lepszy jednak bo czuć niedosyt