MENTOR - Guts, Graves and Blasphemy

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fixxed
postuje jak opętany!

MENTOR - Guts, Graves and Blasphemy

10-10-2016, 15:49

Tematu nie znalazłem i aż dziwne, że nigdzie się to tutaj nie przewinęło. Na wokalu gość z J. D. Overdrive, za bębnami, gitarami i basem ludzie min. z THAW. Wydane przez Wszechpotężną wzorowe pierdolnięcie czerpiące garściami z tego co najlepsze w hardcore punku, death/black metalu i rock n rollu. Zdecydowanie jeden z mocniejszych strzałów w tym roku.

[youtube][/youtube]

Obrazek

1. Guts, Graves and Blasphemy
2. Gimme Yer Blood
3. Drag You to Hell
4. Satan's Whore
5. Gravemaker
6. Murder Beach
7. In The Devil's Name
8. Night of The Satanic Werewolves
9. Scarecrow Fields
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: MENTOR - Guts, Graves and Blasphemy

10-10-2016, 15:53

Wstępnie mogę potwierdzić, co tow. Urban naskrobał - po trzecim kawałku próbnego odsłuchu zamówiłem u Sovy ten krążek. A przyznać muszę, że ostatnio kupuję jakby mniej :D W każdym razie, granie z werwą i (chyba) na luzie. Nie spodziewam się po całości niczego odkrywczego - tylko dobrej zabawy.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Fixxed
postuje jak opętany!

10-10-2016, 15:56

Sybir pisze:Wstępnie mogę potwierdzić, co tow. Urban naskrobał - po trzecim kawałku próbnego odsłuchu zamówiłem u Sovy ten krążek. A przyznać muszę, że ostatnio kupuję jakby mniej :D W każdym razie, granie z werwą i (chyba) na luzie. Nie spodziewam się po całości niczego odkrywczego - tylko dobrej zabawy.
I tę rolę spełnia zajebiście - rzecz idealna do picia wódki z kolegami. Chętnie zobaczyłbym na żywo.
Awatar użytkownika
Sybir

10-10-2016, 15:59

To co, w grudniu, w Breslau? :D
Może się okazać, że to kolejna bdb płyta w tym roku w tym smutnym kondominium, razem z m.in. The Dead Goats. Takie kombo koncertowo zamordowałoby mnie, nie mam co do tego wątpliwości.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Fixxed
postuje jak opętany!

10-10-2016, 16:01

Sybir pisze:To co, w grudniu, w Breslau? :D
Może się okazać, że to kolejna bdb płyta w tym roku w tym smutnym kondominium, razem z m.in. The Dead Goats. Takie kombo koncertowo zamordowałoby mnie, nie mam co do tego wątpliwości.
A będzie coś organizowane? Ja bardzo chętnie!

O gigu z The Dead Goats nie chcę nawet myśleć, co to byłby za rozpierdol dla uszu i wątroby. Dorzucić Witchmastera i będę koncertowo spełniony na przynajmniej kilka miesięcy.
Awatar użytkownika
Sybir

10-10-2016, 16:06

W grudniu na Into the Abyss Festival nie zagra wprawdzie Mentor, ale i tak będzie zajebiście :D Bardziej piłem do tego właśnie, że może się tam pojawić kilku bdb forumowych kolegów.
Awatar użytkownika
Fixxed
postuje jak opętany!

10-10-2016, 16:10

Widzę kilka ciekawych rzeczy, zwłaszcza Possessed. Dzięki za informację, zostanie rozpatrzone.
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

10-10-2016, 19:38

Muzycznie w pytę, ale wokal mnie skutecznie zniechęca.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

10-10-2016, 22:44

Nawet niezłe granie, do wokali też nic nie mam. Aż sobie jutro włączę "Uprising". :)
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

13-11-2018, 22:13

[youtube][/youtube]

Mentor Cults, Crypts and Corpses (Pagan, 2018)

Drugi strzał, chyba jeszcze bardziej konkretny niż pierwszy. "Kręci się" (z yt) dopiero pierwszy raz, ale tu nie potrzeba wielu odsłuchów, żeby stwierdzić czy wchodzi, czy nie. Mnie wchodzi jak zmrożony Baczewski pod śledzia po giżycku. Nie ma się co więcej rozwodzić.

EDIT
Ostatni numer "Gather by the Grave" brzmi w zwrotkach jak... hmm... Black Sabbath, z gitarami swede dm ;). Ciekawe.
anzelmeforyn
zaczyna szaleć

16-11-2018, 21:21

Bardzo przyjemnie się słucha (to nie jest zarzut z mojej strony). Świetnie pasuje do bourbona.
Awatar użytkownika
jesusatan
rasowy masterfulowicz

21-11-2018, 22:56

http://arrundergroundmetal.blogspot.com ... rpses.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ