Ostatnio oglądane filmy v.2

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

Re: Ostatnio oglądane filmy v.2

29-10-2018, 22:51

Ascetic pisze:Obrazek
mialem isc ,ale jak sie okazalo ze mam siedziec w pierwszym rzedzie to zmienilem na

Obrazek
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

30-10-2018, 13:27

pr0metheus pisze:Obrazek
I jak? Nadęta amerykańska sraka czy coś sensownego? Słyszałem, że dużo błędów chronologicznych jest.
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

30-10-2018, 16:00

Obrazek
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

30-10-2018, 20:51

Harlequin pisze:
I jak? Nadęta amerykańska sraka czy coś sensownego? Słyszałem, że dużo błędów chronologicznych jest.

czy sa bledy to Ci nie powiem, bo bardzo malo wiem o queen i mercurym. ale film bardziej o frontmanie, niz o zespole.
po obejrzeniu mi zabraklo koncowki jego zycia i koncertowania w ciezkim stadium choroby,wkladal w to ponoc duzy wysilek.
taka troche wersja light- familijne kino. z tematu mozna bylo wycisnac wiecej.
na szczescie ograniczyli tez epatowanie jego orientacją- 2 "meskie" pocalunki jak na film o takim mega-pedalichu to jest dobry wynik:)
Awatar użytkownika
Harlequin

30-10-2018, 21:16

pr0metheus pisze:
Harlequin pisze:

czy sa bledy to Ci nie powiem, bo bardzo malo wiem o queen i mercurym. ale film bardziej o frontmanie, niz o zespole.
po obejrzeniu mi zabraklo koncowki jego zycia i koncertowania w ciezkim stadium choroby,wkladal w to ponoc duzy wysilek.
taka troche wersja light- familijne kino. z tematu mozna bylo wycisnac wiecej.
na szczescie ograniczyli tez epatowanie jego orientacją- 2 "meskie" pocalunki jak na film o takim mega-pedalichu to jest dobry wynik:)
Z tego co wiem, to po nagraniu The Miracle w 1989 praktycznie w ogóle nie koncertowali, a występ z M. Caballe był jedynym, spiewanym prze Fredka z playbacku, podobno wstydził się tego, ze blado wypadnie przy niej.
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

30-10-2018, 21:50

Oglądałem nową Suspirie, ale mam mieszane uczucia. Chyba jeszcze raz muszę zobaczyć. Trochę za dużo tańców, które mnie wkurwiały strasznie.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

30-10-2018, 22:21

Harlequin pisze:
Z tego co wiem, to po nagraniu The Miracle w 1989 praktycznie w ogóle nie koncertowali, a występ z M. Caballe był jedynym, spiewanym prze Fredka z playbacku, podobno wstydził się tego, ze blado wypadnie przy niej.
Ten wątek wogole nie był poruszony
Awatar użytkownika
ozzy
postuje jak opętany!

30-10-2018, 22:23

Nowy Halloween, mocno 2/10. Czekam do soboty na ową Suspirie właśnie :)
SODOM i chuj
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-10-2018, 22:48

Obrazek
Obrazek

minuta ciszy nad tymi dziełami :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

01-11-2018, 19:55

Obrazek

Na chuj ja to w ogóle obejrzałem? Sraka straszliwa.
Awatar użytkownika
Skaut

02-11-2018, 00:36

Obrazek

To mogło się spodobać, ale tak naprawdę mozolnie prowadzona akcja nieco psuła odbiór całości. Końcówka nieco ratuje film. Spike Lee bardzo się realizatorsko zaangażował, ale nie jest to tak sugestywne i wychodzi z tego trochę farsa, a trochę polityczna demagogia. W samym scenariuszu brakuje takiego napięcia jak w "Infiltracji", przez co aktorsko BlacKkKlansman idzie na skróty z logiką. Wielka szkoda.
Coś tam było! Człowiek!
Heretyk

02-11-2018, 07:13

Self pisze:Obrazek

Na chuj ja to w ogóle obejrzałem? Sraka straszliwa.
kurwa, aż tak? oglądałem to parę lat temu i z tego co pamiętam był nawet spoko
Awatar użytkownika
Skaut

Ostatnio oglądane filmy v.2

02-11-2018, 22:37

Obrazek

Gdybym chciał obejrzeć koncert to bym obejrzał koncert. Trochę szkoda, bo realizatorsko jest dobrze, ale scenariusz to straszna lipa.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Ubzdur
w mackach Zła

02-11-2018, 22:47

Obrazek
Dobry. Mino prostoty trzymał w napięciu i miał swój klimat, a to już naprawdę całkiem dużo.
byrgh
zahartowany metalizator

02-11-2018, 22:53

Ubzdur pisze:Obrazek
Dobry. Mino prostoty trzymał w napięciu i miał swój klimat, a to już naprawdę całkiem dużo.
+1, też mi się podobał, mimo że zobaczyłem go absolutnie z przypadku. Zresztą niedawno, raptem parę dni temu, po raz kolejny widziałem The Others tego samego reżysera, o którym to fakcie dotąd nawet nie wiedziałem, i chociaż tematyka zgoła inna, również bardzo fajnie się oglądało.

Leci:

Obrazek

I jak na razie, tak mniej więcej po 30 minutach, to jakieś przynudzające gówno.
Ostatnio zmieniony 02-11-2018, 22:55 przez byrgh, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

02-11-2018, 22:55

Heretyk pisze:
Self pisze:Na chuj ja to w ogóle obejrzałem? Sraka straszliwa.
Depp chujowy, reszta nie lepsza, postaci z papieru, scenariusz na kolanie. Nijakie to i nudne. Najgorsze, że nadal nie wiem, o czym ten film był - w tym sensie, że taki np. Kształt wody (akurat mi się napatoczył, bo niedawno oglądałem) jest o odmienności i poszukiwaniu miłości. A Wrogowie publiczni są chyba po prostu o niczym. Przynajmniej scenografia i kostiumy ładne, ale nie po to się ogląda filmy gangsterskie. Nawet przy oglądaniu czegoś jeszcze bardziej chujowego jak np. Aliens vs Predator 2 nie miałem takiego poczucia straconego czasu, bo tam przynajmniej miałem bekę z nieudolności twórców. A w tym filmie nie ma NIC.
Awatar użytkownika
Harlequin

03-11-2018, 20:00

Self pisze:
Heretyk pisze:
Self pisze:Na chuj ja to w ogóle obejrzałem? Sraka straszliwa.
Depp chujowy, reszta nie lepsza, postaci z papieru, scenariusz na kolanie. Nijakie to i nudne. Najgorsze, że nadal nie wiem, o czym ten film był - w tym sensie, że taki np. Kształt wody (akurat mi się napatoczył, bo niedawno oglądałem) jest o odmienności i poszukiwaniu miłości. A Wrogowie publiczni są chyba po prostu o niczym. Przynajmniej scenografia i kostiumy ładne, ale nie po to się ogląda filmy gangsterskie. Nawet przy oglądaniu czegoś jeszcze bardziej chujowego jak np. Aliens vs Predator 2 nie miałem takiego poczucia straconego czasu, bo tam przynajmniej miałem bekę z nieudolności twórców. A w tym filmie nie ma NIC.
jak wchodził do kin to byłem mocno nagrzany na ten film i pamiętam, ze wyszedłem ze sporym niedosytem. Pomijam już wkurwiający fakt, ze kamera lata za plecami i utrudnia odbiór, wątek miłosny jest tak drewniany, że szkoda gadać, kolejność odstrzeliwania kolejnych mafiozów nie jest zgodna z faktyczną chronologią, a całośc faktycznie się dłuży.

In plus pierwsza scena - moim zdaniem kapitalna. pare strzelanin tez jest nakręconych w taki sposób, jakby się oglądało reportaż na żywo

Tymczasem wczoraj:

Obrazek

Dobry, choć nie da się ukryć, że Smarzowski robi sie schematyczny.
Heretyk

04-11-2018, 08:21

również wczoraj obejrzałem "Kler" i nie potrafię tego filmu ani skrytykować, ani pochwalić. dokładnie to, czego należało się spodziewać, aczkolwiek bez epatowania tą charakterystyczną dla Smarzowskiego dosłownością. wiadomo, że chleją, ruchają dzieci i siebie nawzajem itd. ale nie uświadczymy tu scen obrzydliwych brutalnych aktów seksualnych w brudnej pościeli czy tarzania się po pijaku we własnym gównie i rzygach. to już było i dobrze, że w końcu z tego zrezygnował. a tak ogólnie typowa, schematyczna, lekko nudna historyjka o wynaturzeniach, korupcji i niewyobrażalnej hipokryzji. pod koniec zacząłem ziewać i zastanawiać się, co zjem na kolację. za tydzień zapomnę, że to obejrzałem. teraz pewnie należy oczekiwać filmów o adwokatach, lekarzach, kolejarzach i nauczycielach. oczywiście w głównych rolach zawsze Jakubik i Więckiewicz.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-11-2018, 22:18

Obrazek

średniak jak jedynka
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
byrgh
zahartowany metalizator

04-11-2018, 22:30

A ja słyszałem, że wybitne. W sensie pierwsza część.

Wczoraj było:

Obrazek

Kogoś, kto czytał Kinga za gówniarza, nic z tego nie pamięta i generalnie do dzisiaj średnio poważa, ów film nie jest w stanie skutecznie przekonać do książek. W oderwaniu od kontekstu, absolutnie sezonowa rzecz, o której istnieniu, a jeżeli twórca nie zadba o pamięć serii kolejnymi filmami, w przyszłym sezonie prawdopodobnie nikt nie będzie pamiętał. Za to Idris Elba, czego dowodem jego rola w tym filmie, to świetny aktor.

Teraz będzie:

Obrazek
ODPOWIEDZ