IRON MAIDEN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Re: IRON MAIDEN
Z drugiej ręki były bilety na Ironów nieimienne, oprócz imiennych. Ktoś zna temat, wchodził na takie?
Można takie również kupić na Watersa.
Można takie również kupić na Watersa.
-
ty chuju ;))) to był super koncert z najlepszą piosenką, jaką nagrali (obok hallowed be thy name) czyli Paschendale. tak że nawet mnie nie wkurwiajDuban pisze:W 2003 roku, po fatalnym koncercie we Wrocławiu, gdzie zespół zagrał jakieś 40 minut chujowego "Dance of Death", śmiertelnie obraziłem się na Iron Maiden. Po sobotnim koncercie czuję się bardzo przeproszony. Świetny koncert panowie dali....
- jesper
- starszy świeżak

IRON MAIDEN The Studio Collection - Remastered Hi-Res 2015
Albumy zostaną wydane chronologicznie w pakietach po cztery, w okresie dziewięciu miesięcy, zastępując aktualnie dostępny katalog studyjny.. Jako bonus dla kolekcjonerów, jedna płyta CD z każdej partii wydań będzie również dostępna opcjonalnie w specjalnie zaprojektowanym pudełku z figurką w skali 1:24 i ekskluzywną naszywką.
Pierwsza partia: 16 listopada
Iron Maiden / Killers / The Number Of The Beast (opcja edycji boxsetów standardowych lub kolekcjonerskich, w tym TNOTB Eddie, figurka i naszywka) / Piece Of Mind
Druga partia: luty 2019
Powerslave / Somewhere In Time (standardowe / kolekcjonerskie) / Seventh Son Of A Seventh Son / No Prayer For The Dying
3 partia kwietnia 2019 r
Fear Of The Dark (standardowe / kolekcjonerskie) / The X Factor / Virtual XI / Brave New World
Czwarta partia czerwca 2019 r
Taniec śmierci / materia życia i śmierci (standardowe / kolekcjonerskie) / The Final Frontier / The Book Of Souls *
* nie zremasterowany
No ale przecież chyba do Fear of the dark płyty były już raz remasterowane.....
-
- postuje jak opętany!
Ano były. Dziwne to trochę.
- HSVV
- w mackach Zła
dziwne, że jedna z najbardziej dojnych krów muzyki, chce jeszcze więcej kasy wydoić ze swoich psychofanów? rzeczywiście, rzecz niespotykana.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
no przecież to musiało się stać, wszak IM nie miał starych płyt na digisrackach, więc musiał to nadrobić... :)
Szanuję kapelę ale nie ogarniam jak kolejny raz można remasterować płyty....
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Metallica też chyba któryś raz z kolei zremasterowała. Ale w ich wypadku sedno problemu tkwi w tym, że wydali to w jakichś eco packach, czy innych formach przywołujących skojarzenia z płytami dołączonymi do płatków. Brak szacunku do własnej twórczości? Bo kosztuje dużo, a walor kolekcjonerski żaden. A ludzie narzekają na digipacki... :)
Generalnie remastery zawsze temat drażliwy. Stosunkowo dobrze do tematu podeszło Megadeth, poza drobnymi mankamentami na dłuższą metę nic w nich nie irytuje* (choć w większości wypadków jednak preferuję oryginalne mixy). KIMB np. zyskało drugie życie... a zdaniem wielu i trzecie (mowa o mixie 2018 - dla mnie już jednak zbyt współczesny i wypolerowany).
*co nie zmienia faktu, że PS niepotrzebnie tykali, a SFSGSW mogli zrobić trochę inaczej - płytę, która tego remasteru najbardziej potrzebowała. Podmiana wokali na RiP też dziwna i trudna do przyswojenia, ale to już drobiazg.
Generalnie remastery zawsze temat drażliwy. Stosunkowo dobrze do tematu podeszło Megadeth, poza drobnymi mankamentami na dłuższą metę nic w nich nie irytuje* (choć w większości wypadków jednak preferuję oryginalne mixy). KIMB np. zyskało drugie życie... a zdaniem wielu i trzecie (mowa o mixie 2018 - dla mnie już jednak zbyt współczesny i wypolerowany).
*co nie zmienia faktu, że PS niepotrzebnie tykali, a SFSGSW mogli zrobić trochę inaczej - płytę, która tego remasteru najbardziej potrzebowała. Podmiana wokali na RiP też dziwna i trudna do przyswojenia, ale to już drobiazg.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- HSVV
- w mackach Zła
Na Rust In Peace podmiana wokali miała miejsce tylko w Take No Prisoners, i to nie dlatego, że płaczliwy rudzielec miał kaprys, tylko taśmy oryginalne z wokalami zgubił:)
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
-
Strata pieniędzy,lepiej kupić na pierwszych bo wychodzi tanio albo na wznowionych winylach,które w większości są fajnie wydanie.
- Medard
Teraz jawelcasowe remastery z Eddiem na grzbiecie będą rarytasami kolekcjonerskimi, dobrze, ze mam już dwia,Stoigniew pisze:no przecież to musiało się stać, wszak IM nie miał starych płyt na digisrackach, więc musiał to nadrobić... :)
które zakupiłem używane za 10 plnów sztuka.
-
Ja swoje wszystkie sprzedałem bo wkurwiały mnie zmienione okładki.
- Medard
O, prawilnie, ale ja zostawiam, bo brzmienie fear of the dark mi pasuje, a druga to już nie pamiętam jaka jest, chyba no prayer..., ale też ok.PureHate pisze:Ja swoje wszystkie sprzedałem bo wkurwiały mnie zmienione okładki.
W każdym razie dołączają do zespołów,
po których płyty nie warto sięgać
ze względu na format wydania.
Nawet Kobonga reedki w digi wypuszczono.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Gunman
W wydaniach z 98 wkurwiają mnie te dodatki multimedialne do użycia na kompie. Przez to mój odtwarzacz płyt dłużej się zastanawia przy starcie płyty. Nie rozumiem tej zasady, że jak jest wznowienie to musi być kombinowane albo z zawartością albo z okładką albo z opakowaniem itd. Jak coś powstało kiedyś i nawet jest chujowe to powinno takie zostać do końca.
-
- postuje jak opętany!
Skoro mowa o remasterach, to muszę napisać, że zespół o takiej renomie, jak IRON MAIDEN, albo w ogóle jakikolwiek zespół muzyczny, powinien w pierwszej kolejności zatroszczyć sie o to, aby zapewnić swoim fanom możliwość zakupu DOBRZE BRZMIĄCYCH edycji swoich klasycznych albumów. Bo to o muzykę przede wszystkim tu chodzi, a nie o duperelne akcesoria, wisiorki, naszywki, figurki Eddiego itp. Tymczasem od ponad dwudziestu lat nie można nabyć normalnie nagranych, nieremasterowanych, nieskompresowanych i nieprzesterowanych płyt Ironów, podczas gdy coraz częściej dochodzą informacje o wypuszczaniu na rynek nowych, kolekcjonerskich gadżetów. Jest teraz mowa o nowych, ponoć efektownych edycjach staryh płyt. To dobrze, że wydania są efektowne od strony graficznej, ale pytanie, jak brzmią? Remastery z 1997 roku są tragiczne, nic nie słychać z pięknego, pełnego i dynamicznego brzmienia, jakie miały wcześniejsze wydania takiego np. ''Piece Of Mind''. Jeśli te nowe remastery nie zabrzmią lepiej - a jest ryzyko, że będą jeszcze gorsze - to co komu przyjdzie z pięknej grafiki i jakże wyszukanych dodatków?
In God We Trust
- Medard
Pewnie gadżety się sprzedają, bo młodzi fani kupują mało płyt. Słuchają w sieci.Agony pisze:Skoro mowa o remasterach, to muszę napisać, że zespół o takiej renomie, jak IRON MAIDEN, albo w ogóle jakikolwiek zespół muzyczny, powinien w pierwszej kolejności zatroszczyć sie o to, aby zapewnić swoim fanom możliwość zakupu DOBRZE BRZMIĄCYCH edycji swoich klasycznych albumów. Bo to o muzykę przede wszystkim tu chodzi, a nie o duperelne akcesoria, wisiorki, naszywki, figurki Eddiego itp. Tymczasem od ponad dwudziestu lat nie można nabyć normalnie nagranych, nieremasterowanych, nieskompresowanych i nieprzesterowanych płyt Ironów, podczas gdy coraz częściej dochodzą informacje o wypuszczaniu na rynek nowych, kolekcjonerskich gadżetów. Jest teraz mowa o nowych, ponoć efektownych edycjach staryh płyt. To dobrze, że wydania są efektowne od strony graficznej, ale pytanie, jak brzmią? Remastery z 1997 roku są tragiczne, nic nie słychać z pięknego, pełnego i dynamicznego brzmienia, jakie miały wcześniejsze wydania takiego np. ''Piece Of Mind''. Jeśli te nowe remastery nie zabrzmią lepiej - a jest ryzyko, że będą jeszcze gorsze - to co komu przyjdzie z pięknej grafiki i jakże wyszukanych dodatków?
Używki pierwszych wydań są dostępne na portalach aukcyjnych.
Mam piece of mind na winylu i na cedeku. I na cedeku brzmi jak w studni, przynajmniej tak to teraz pamiętam, bo nie słuchałem kilka lat.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
a ja mam wszystko (no prawie bo debiutu brak) na kasetach i mam wyjebane :P
na cd za to przydałby mi się jakiś konkretny składak którego póki co dorwać nie moge
na cd za to przydałby mi się jakiś konkretny składak którego póki co dorwać nie moge
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Gunman
Różnica pomiędzy remasterami a starymi biciami w przypadku Iron Maiden jest kolosalna ale to co zrobili z "Somewhere in Time" przekracza wszystkie granice. Tak zjebanego brzmienia to ja nie toleruje. Na szczęście mam stare wydanie i brzmi świetnie. Z tym, że wolałbym sobie kupić stare - nowe wydanie a nie szukać używki w przyzwoitym stanie bo w sklepach same remastery.
A słuchanie w sieci tego nie tłumaczy, bo na serwisach typu Spotify są właśnie te zjebane remastery.
Może na ipodach to dobrze brzmi. Nie wiem, nie znam się na nowych technologiach.
A słuchanie w sieci tego nie tłumaczy, bo na serwisach typu Spotify są właśnie te zjebane remastery.
Może na ipodach to dobrze brzmi. Nie wiem, nie znam się na nowych technologiach.